Ce este o terasă și cum să o echipați?

Conţinut
 1. Ce este?
 2. Vizualizări
 3. Cum să vă echipați cu propriile mâini?
 4. Cum să decorezi?
 5. Exemple frumoase

Într-o casă de țară sau într-o clădire există o oportunitate unică de a crea un colț în natură pentru o distracție plăcută cu familia sau o evadare retrasă. Fiecare proprietar echipează acest loc în felul său. Mulți vor găsi însă util să știe ce este o terasă, cum să o dotezi, ce materiale sunt cele mai bune de folosit și ce stil să aleagă, precum și cum să o decorezi astfel încât totul să arate elegant și să te invite la relaxare. Exemplele gata făcute vă vor ajuta să navigați în varietatea de idei.

Ce este?

Patio este un cuvânt spaniol, care înseamnă patio. De obicei, aceasta este o zonă de recreere care vă permite să petreceți timpul confortabil. Nu ar trebui să fie doar frumos aici, ci tot ce trebuie să aveți la îndemână. De obicei, construcția unui astfel de site începe cu gândirea la proiect, deoarece această zonă are un număr mare de opțiuni de implementare. Dar merită să-l alegeți pe cel care este mai convenabil într-un anumit caz și, adesea, mai bugetar.

Zona de terasă poate găzdui tot ceea ce imaginația și facilitățile proprietarului sunt capabile, începând, de exemplu, de la o piscină sau un iaz cu pești și terminând cu un șemineu și o cameră pentru narghilea.

Următoarele puncte principale ar trebui planificate imediat:

 • din ce material să construim șantierul;
 • ce va fi pus pe el;
 • ce decor sa alegi.

Și toate aceste decizii trebuie luate pe baza preferințelor tuturor membrilor familiei, precum și luând în considerare locația casei, clima și alte nuanțe ale clădirii. Ar fi bine să ne gândim dinainte în ce stil va fi decorat totul. Într-adevăr, numai în cazul unității stilistice va fi posibil să se creeze un colț cu adevărat frumos și confortabil.

Vizualizări

Terasele pot fi de multe tipuri diferite. Prin urmare, merită luate în considerare toate opțiunile și caracteristicile posibile ale creării lor, astfel încât să fie mai ușor să ne oprim asupra unui singur lucru.

Prin programare

Înainte de a echipa site-ul, trebuie să înțelegeți clar pentru ce va fi destinat.

Opțiunea când este dotată o zonă de grătar este cea mai comună. Cel mai adesea, poate fi echipat pe un site de orice dimensiune. Există o masă cu scaune lângă grătar. Dimensiunea mobilierului și cantitatea acestuia depind de câte persoane sunt planificate să fie primite aici.

Zona poate fi completată cu canapele moi și flori proaspete. În caz de ploaie, merită să asigurați un baldachin pentru a vă proteja împotriva intemperiilor. Și la căldură va veni la îndemână.

Site-ul poate fi dotat cu șemineu. Există, de asemenea, un farmec în adunarea în jurul unei zone de foc viu. Trebuie doar să prevadă toate subtilitățile dispozitivului vatră, pentru a nu încălca standardele de siguranță la incendiu și pentru a nu pune în pericol gospodăria și oaspeții. Cel mai adesea este construit din piatră sau cărămidă. Acest design de terasă arată foarte pitoresc.

Zona piscinei are alte functii. Aici puteți instala câteva șezlonguri, mese mici. Și va fi un loc minunat pentru plajă și tratamente cu apă. Daca doti si piscina cu echipamente speciale pentru hidromasaj, vei beneficia de o minunata zona de spa. Desigur, plantele și florile verzi sunt potrivite aici.

În plus, există o opțiune pentru amenajarea unui ring de dans pentru discoteci acasă și lupte de karaoke. Trebuie doar să aveți grijă de o pardoseală confortabilă, precum și să asigurați pereți pentru a proteja echipamentul. Pereții din sticlă sau plastic transparent vor arăta bine. Sau ar putea fi doar un baldachin cu o nișă pentru echipament.

După locație

Într-o casă privată sau o casă de țară, este mai convenabil să echipați o terasă în curtea din spate. De regulă, există copaci, arbuști, flori. Este posibilă dotarea specială a zonei, astfel încât să găzduiască paturi de flori sau grădini de stânci. Este grozav dacă în apropiere există un iaz mic cu pești sau broaște țestoase. O mică fântână decorativă va fi, de asemenea, potrivită.

În absența unui spațiu liber suficient pe site, puteți construi un loc pentru odihnă și lângă intrarea în casă. Pentru a face acest lucru, trebuie doar să curățați o zonă mică și să puneți mobilier din răchită, care va fi înconjurat de spații verzi. Drept urmare, locul pentru ceaiul de seară și cafeaua de dimineață la aer curat este gata.

Într-o casă cu acoperiș plat, o terasă pe acoperiș este o opțiune excelentă. Acolo puteți face plajă și puteți instala o piscină mică și puteți amplasa o zonă de luat masa și puteți planta flori. Totul depinde de scopul acestei zone.

Pe baza materialelor

Alegerea materialelor depinde de cât de solidă va fi structura, precum și de ce fonduri sunt disponibile pentru construcția acesteia.

Terasa poate fi echipata cu urmatoarele materiale:

 • cărămizi;
 • piatră;
 • lemn;
 • placa de terasa;
 • gresie;
 • paleți (paleți).

Alegerea materialului este direct legată de stilul care va fi ales. Pentru mansardă sunt potrivite high-tech, minimalism, cărămidă, piatră, țiglă. Pentru Provence, cabana, tara, lemnul si terasele vor fi alegerea ideala. Puteți pregăti ceva din paleți, dar în același timp este posibil să ajustați un astfel de material la diferite stiluri. Principalul lucru este să alegeți decorul potrivit. În mâinile unui meșter priceput, cu o imaginație bogată, chiar și un astfel de material simplu poate deveni baza pentru crearea unui colț elegant și confortabil.

În plus, trebuie să țineți cont de nuanțele anotimpurilor: dacă, de exemplu, terasa va fi folosită pe vreme rece sau rece. Dacă da, atunci ar trebui să aveți grijă de izolarea structurii.

După stil și design

Gândindu-vă în prealabil designul, este recomandabil să îl subordonați unui stil specific. Cu cât stilul este mai simplu, cu atât este mai ușor și mai rapid să-l reproduci atunci când se dotează o zonă de recreere.

 • Rustic. Pentru o mică reședință de vară, acest stil este o opțiune câștigătoare pentru toate. Este suficient să aranjați o platformă cu podea din lemn și un baldachin, să puneți o masă, o bancă, să adăugați textilele adecvate - și un colț confortabil este gata. Dacă doriți, puteți instala o sobă.
 • Provence. Zona cu mobilier din răchită ușoară, flori în ghivece și ghivece suspendate va fi un loc ideal pentru întâlniri de familie și prietenoase.
 • Scandinav. Un spațiu deschis care nu este limitat de pereți, podea și mobilier din lemn, perdele luminoase, canapele confortabile în tonuri de albastru - totul nu va stabili o odihnă senină într-o zi de vară sau într-o seară răcoroasă.
 • High Tech. Formele clare și laconice, prezența suprafețelor de sticlă și metal va completa canapelele din piele și un șemineu. Decorul din piatra gri se va imbina perfect cu restul decorului.
 • Japonez. Mese joase, covoare de răchită, perne pe podea, felinare agățate de tavan, un pârâu din apropiere - această opțiune vă va pune într-o stare de meditație, vă va permite să vă simțiți în armonie cu voi înșivă și cu natura înconjurătoare.
 • Mansarda. Cărămidă, șemineu, mobilier cât mai simplu, un bar cu scaune înalte, iluminat original - toate acestea vor crea un spațiu stilat pentru petreceri cu prietenii.

După mărime

Alegerea dimensiunilor depinde doar de dimensiunea site-ului în sine și de numărul de persoane care vor folosi această zonă. Dacă doriți, puteți plasa tot ce aveți nevoie pe o suprafață de 3x3 m. Dar pentru a dota mai confortabil zona, cu scaune si elemente decorative, este bine sa ai o suprafata de 6x4 m.

În plus, totul depinde de configurația zonei dorite - poate fi sub forma literei G sau P.Dacă aceasta este o platformă rotundă, atunci este necesar un cerc cu un diametru de 4 m pentru aranjarea armonioasă a elementelor necesare.

În orice caz, nu există dimensiuni stricte care să se supună oricăror standarde. Totul depinde de configurația sitului și a teritoriului, care poate fi alocată pentru zona de recreere fără a prejudicia.

In plus, trebuie avut in vedere ca cu cat suprafata este mai mare, cu atat vor fi necesare mai multe materiale pentru amenajarea acesteia.

Cum să vă echipați cu propriile mâini?

Începând să implementați crearea unui colț de recreere într-o casă de țară sau într-o cabană de vară, ar trebui să pregătiți un proiect în care să fie indicată locația zonei de luat masa, șemineu sau grătar, fântână sau piscină. Trebuie să decideți în prealabil unde va fi amplasat foișorul în zona grădinii.

După alegerea unui loc, trebuie să pregătiți locul: îndepărtați toate plantele, obiectele și resturile inutile, îndepărtați stratul superior de sol. După pregătire, trebuie să așezați baza selectată - plăci, piatră sau plăci de lemn. Atunci când utilizați materiale din lemn, este necesar să le tratați cu un strat special care protejează împotriva umezelii și ciupercilor.

A face o terasă la buget este ușor și frumos.

 • Mai întâi trebuie să curățați o zonă mică, să faceți o pardoseală. Poate fi chiar pietriș obișnuit. Merită să instalați câteva paturi de flori în jur.
 • În continuare, ar trebui să vă ocupați de dispozitivul baldachinului. De obicei este construit pe patru stâlpi. Puteți cumpăra un baldachin gata făcut și îl puteți instala ferm în pământ. Acestea sunt acum vândute în orice magazin de grădină.
 • În centru trebuie așezat mobilier ușor din ratan, un brazier trebuie așezat puțin în lateral, iar pe cealaltă parte trebuie montat un leagăn. Un loc confortabil de relaxare este gata.

Dar dacă trebuie să construiești ceva mai solid, atunci va trebui să te gândești cu atenție la fiecare lovitură. De exemplu, dacă în zona de recreere este planificată o fântână sau o piscină, trebuie să vă asigurați că sunt conectate comunicațiile corespunzătoare. În cazurile în care va fi construit un șemineu sau va fi instalat un șemineu, trebuie să vă gândiți la tehnicile de siguranță la incendiu. Materiale pentru fabricație - piatră și cărămidă, aproape - fără articole inflamabile.

Dacă terasa urmează să funcționeze iarna, este mai bine să asigurați sisteme de glisare pentru ca iarna să puteți aprinde un șemineu și să admirați peisajele de iarnă prin geamuri panoramice.

Cu condiția să fie alocat un spațiu mare pentru zona de recreere, acesta poate fi împărțit în zone. Într-o parte va fi o masă cu fotolii, în cealaltă - canapele, lângă care puteți pune un televizor sau un sistem stereo, dacă este nevoie.

Este bine sa decorezi spatiul cu flori - acestea dau mereu confort, fac spatiul luminos si in acelasi timp delicat, il umple de culori si inveselesc.

Cum să decorezi?

Orice terasă va arăta ca un obiect armonios și logic finisat dacă luați în considerare cu atenție ideile de design. Dar, deoarece acest colț este creat în natură, atunci, desigur, utilizarea materialelor naturale va fi punctul culminant. Ar trebui să profitați de elementele de decor natural din jur - pietre, flori, arbuști și copaci. Ienuperi și trandafiri arată grozav lângă o astfel de zonă. Puteți împleti un foișor cu struguri. Florile sunt așezate în vaze și ghivece.

O sursă de apă va adăuga confort: o cascadă, o fântână, un pârâu sau un iaz. Nu uita ca aici pot fi amplasate si figurine de gradina corespunzatoare stilului obiectului conceput.

Iluminatul merită de asemenea luat în considerare. De obicei, în astfel de zone luminile de noapte arată foarte naturale și armonioase. Este de preferat să aranjați o lumină confortabilă, ușor slabă, care să nu rupă magia serii.

Elemente decorative suplimentare aici pot fi perne pe canapele, pături pe fotolii, fețe de masă pe mese, perdele de aer ușoare. Nu merită să supraîncărcați acest spațiu.

Exemple frumoase

Există multe idei pentru a crea terase frumoase și elegante. Să aruncăm o privire la unele dintre ele.

 • O canapea confortabilă și fotolii cu perne înconjurate de copaci și tufișuri verzi sunt un loc minunat pentru o odihnă măsurată. Există o masă mică pentru a bea ceaiul. Un baldachin te va salva de ploaie.
 • Designul ușor în alb se îmbină perfect cu peisajul de vară. Canapelele moi și pernele colorate sunt propice pentru relaxare. O fântână din apropiere va completa o zi înfățișată cu un murmur ușor de apă.
 • Un colț foarte confortabil pentru o vacanță de vară. În același timp, există tot ce ai nevoie pentru a fi confortabil și confortabil. Punctul culminant este iluminatul bine gândit care te pune într-o stare romantică.
 • Un loc bun pentru o companie mică. Vatra adaugă confort și dispune de odihnă. O seară romantică la lumina lumânărilor ar fi o opțiune grozavă.
 • Într-un loc atât de minunat, te poți relaxa complet și relaxa complet. Mobilierul moale și confortabil înconjurat de plante cu flori este ideal pentru aceasta.
 • O zonă mică de relaxare confortabilă este perfectă pentru o familie mică pentru cină, cafeaua de dimineață și doar socializare. Lampioanele și plantele adaugă confort.
 • Umbrele minunate, scaune confortabile și multe plante. Ce altceva ai nevoie pentru a te relaxa într-o zi de vară? Armonia și seninătatea domnesc în suflet atunci când te odihnești într-un astfel de loc.

Următorul videoclip vă arată cum să amenajați o terasă.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila