Opțiuni originale pentru designul interior al unei case din lemn

Opțiuni originale pentru designul interior al unei case din lemn
 1. Particularități
 2. De ce ai nevoie?
 3. Ce este inacceptabil?
 4. Materiale (editare)
 5. Proiecta
 6. Mobila si instalatii sanitare
 7. Stil
 8. Sfaturi si trucuri
 9. Exemple frumoase în interior

Clădirile din lemn au fost întotdeauna asociate cu ceva original și original rusesc. Acest lucru a pus o anumită amprentă asupra decorațiunii interioare și designului întregii locuințe în ansamblu. Cu toate acestea, fiecare are un temperament diferit. Acest lucru se reflectă în fiecare element al designului unei structuri din lemn, fie că este vorba de interiorul unei case de vară, al unei case de țară sau al unei cabane private.

Particularități

Orice structură din lemn masiv necesită o alegere atentă a materialelor. Dacă situația cu cărămidă este mai simplă, atunci aici trebuie să țineți cont de o serie de factori. De exemplu, materialul prietenos cu mediul îl face să fie solicitat. Cu toate acestea, ea este motivul necesității unor tratamente suplimentare, inclusiv impregnarea antiseptică. Arborele se micșorează, atrage atenția rozătoarelor și furnicilor, care îi pot perturba integritatea.

O astfel de structură are mai puțină presiune asupra fundației. Din acest motiv, este posibilă construcția etajelor al doilea și al treilea. Spatiul superior poate fi folosit ca mansarda. Acest lucru vă va permite să echipați rațional zona internă, eliberând spațiu în partea de jos atunci când nu este suficient. Datorita greutatii reduse a lemnului, materialele folosite pentru podele ar trebui sa fie usoare.

Aceasta exclude așezarea bazelor de-a lungul întregului perimetru al pereților cu plăci masive. Materialele sunt selectate astfel încât să nu creeze încărcătură suplimentară pe suporturi. Este o greșeală să folosiți exclusiv materii prime lemnoase pentru decorarea interioară.

Una dintre caracteristicile matricei este pierderea expresivității texturii cu o abundență de același material în interiorul camerei.

Dacă există mult lemn, casa va arăta ca o cutie de lemn cu pereți despărțitori sau ca o baie semifinisată și neocupată. Este important să alegeți materialul de finisare potrivit pentru fiecare etaj. Se poate crea orice atmosferă, dar ar trebui să fie armonioasă și plăcută din punct de vedere estetic. Puteți lua în considerare alegerea materialului în timpul fazei de construcție.

Orice fel de decorare (interior și exterior) a unei case din lemn se realizează după ce structura s-a micșorat. De obicei, poate dura până la 5 ani. Dacă în timpul construcției a fost folosit cherestea laminată lipită, va trebui să așteptați cel puțin un an. Dacă placarea este făcută mai devreme, se va deforma. Tapetul se poate rupe dacă casa duce. Tencuiala se va crăpa, plăcile vor cădea, alte acoperiri vor fi înclinate.

Decorarea interioară a unei case din lemn ar trebui să corespundă conceptului general de stilistică. Ei aleg aceeași direcție de design pentru a menține aceeași atmosferă în toate încăperile. Integritatea poate fi menținută cu o paletă de culori aferentă finisajelor pentru pereți, tavan și podea. În unele locuri, este necesar să se înmoaie efectul greu creat de finisajul cu lemn al pardoselilor.

De ce ai nevoie?

De regulă, lucrările de finisare sunt efectuate după ce au fost efectuate sistemele de comunicație și cablare. La finisare este importantă pregătirea prealabilă a pardoselilor. În primul an după construcție, este necesar să se obțină etanșeitatea îmbinărilor. Trebuie să aveți grijă de așezarea hidroizolației.

Calafătul se efectuează între bușteni cu iută, câlți sau mușchi.

Înainte de a decora pereții, tavanul și podeaua, trebuie să aveți grijă de izolarea casei. Acest lucru va reduce pierderile de căldură, care vor fi vizibile mai ales în sezonul rece. Este important să folosiți materiale ignifuge și durabile. Când sunt închise, vor preveni răspândirea unei flăcări deschise. Absența componentelor dăunătoare din compoziție va exclude eliberarea de toxine în timpul funcționării finisajului.

Dacă finisajul prevede un sistem de cadru, trebuie folosite materiale ușoare.

Datorită acestora, puteți nivela înălțimea podelelor, puteți ascunde alimentarea cu energie electrică și apă în interior. De asemenea, vă vor permite să puneți izolație. Abia după ce deschiderile ferestrelor și ușilor sunt finalizate, merită să începeți decorarea interioară.

Deoarece lemnul este capabil să susțină arderea, sursele de lumină sunt selectate în siguranță. Este important să alegeți materialul de finisare potrivit, astfel încât să nu se topească de la încălzirea lămpilor și a altor iluminări. Pentru tavane și pereți, aceștia încearcă să achiziționeze opțiuni cu un spațiu minim între sistemul de cadru și tavanul de închidere. Acest lucru va economisi centimetri valoroși de suprafață utilizabilă.

În interior este necesar:

 • planificați corect fiecare colț al spațiului;
 • alegeți diferite finisaje, ținând cont de stilul dorit;
 • pregătiți fiecare bază pentru finisare;
 • să zonați spațiul fiecărei camere în zone funcționale separate;
 • folosiți tehnica contrastului în decorare;
 • alege culoarea de fundal dorită;
 • aduce pete luminoase în interior;
 • alege un finisaj compatibil cu orice tip de iluminat;
 • alege acoperiri cu diferite texturi;
 • folosiți materiale durabile;
 • alegeți un finisaj ușor de întreținut.

  Este necesar să ne gândim la sistemul de ventilație, altfel materialele folosite pentru decorarea interioară se vor prăbuși cu o rată dublată. În același timp, pe suprafața lor se poate forma condens sau chiar mucegai.

  Ce este inacceptabil?

  Există mai multe greșeli care agravează vizual aspectul decorațiunii interioare:

  • este exclusă executarea decorațiunii pereților, podelei și tavanului în același ton;
  • nu faceți ecou designului exterior alegând un material de finisare identic;
  • este irațional să lăsați o zonă mare sub scări cu lipsă de filmare;
  • nu este de dorit să se folosească material antiderapant pentru pardoseală;
  • este imposibil să echipați zonele umede ale băii cu lămpi suspendate;
  • este inacceptabil să se utilizeze materii prime toxice care, atunci când sunt încălzite, vor emite vapori de formaldehidă în aer.

  Materiale (editare)

  Materialele pentru decorarea interioară a unei case din lemn sunt variate. Astăzi, piața materiilor prime de finisare oferă o mulțime de opțiuni în atenția cumpărătorului. Dintr-o gamă largă de acoperiri, există mai multe cele mai căutate în rândul designerilor și cumpărătorilor obișnuiți.

  Lemn

  Alegerea unor astfel de materii prime trebuie să fie minuțioasă. Nu orice tip de lemn masiv este potrivit pentru decorare. El este capabil să devină un decor de tavane numai cu o abordare amănunțită a alegerii. De exemplu, este cel mai bun și cel mai natural material pentru grinzile de tavan la mansardă. Astfel de elemente sunt în centrul designului interior astăzi. Cu ajutorul lor, puteți realiza un design unic.

  O bună utilizare este plăcile decorative de tavan sau casetele pentru a accentua zona tavanului.

  Plastic

   Acest material este mai ușor. Este folosit peste tot datorita varietatii de texturi si a capacitatii de a imita orice material natural. Este folosit ca decor interior pentru tavane și pereți. Acestea sunt șipci de perete și tavan, plăci de tavan și panouri de perete. Lamele vopsite asemănătoare lemnului fac interiorul mai moale. Panourile de cărămidă vă permit să zonați spațiul.

   Textura poate fi mată, lucioasă, în relief, netedă. Plasticul este capabil să imite lemn, piatră, plută, marmură, pietricele, cărămidă.

   Gips-carton

   Un astfel de material este un strat de acoperire cu un miez de gips, ambalat în placă de construcție pe ambele părți.Are propria gradație și scopuri diferite. Acest lucru se reflectă în grosime și îndoire.

   Se foloseste pentru amenajarea niselor, arcadelor, compartimentarii, placari pereti si tavan. Pentru fiecare etaj, utilizați propriul tip de gips-carton. Cea mai bună opțiune pentru decorarea interioară este crearea de tavane suspendate sau întinse. Gips-cartonul poate fi vopsit, lipit cu tapet, acoperit cu tencuială, completat cu folie de clorură de polivinil.

   Pânză tensionată

   Această categorie include materiale sub formă de folii PVC de diferite lățimi. Acestea sunt mate și lucioase, precum și acoperiri satinate pentru zona tavanului, care sunt lipite de tavan sau atașate de cadru după ce camera a fost încălzită cu un pistol termic. Filmul este ușor, rezistent la deformare și stabil la saturația culorii. Capabil să rețină apa în cazul unei scurgeri de la etajul superior. Dezavantajul materialului de finisare este instabilitatea la perforare.

   Datorită tehnologiilor moderne, un astfel de material poate fi folosit pentru imprimarea foto, decorând interiorul camerei cu un model neobișnuit.

   Laminat

   Utilizarea laminatului pentru decorarea interioară a interiorului unei case private este de obicei parțială. Materialul este ușor în comparație cu plăcile ceramice. Pereții și podeaua sunt acoperite cu el. Aceasta este o modalitate bună de a aranja un șorț de bucătărie, evidențiind o zonă de accent în sufragerie, dormitor. Totuși, dacă casa este situată într-o zonă cu umiditate ridicată și condens constant, partea din spate se va delamina în timp.

   Linoleum

   Acest material pentru o podea finisată are propria sa clasificare. Se caracterizează prin ușurința instalării și absența necesității de fixare a adezivului cu o suprafață mică a podelei de spații specifice. Are nevoie de nivelarea prealabilă a bazei și așezarea pardoselii. Textura poate să semene cu parchetul, scândură, laminat. Suportul din spumă va adăuga căldură podelei.

   Tencuiala

   Acest material este potrivit pentru decorarea interioară parțială. Acest lucru se datorează faptului că casa poate duce. Cu toate acestea, dacă clima regiunii și locația o permit, un astfel de material va decora pereții și pereții despărțitori. Acesta poate fi un accent parțial sub formă de basorelief sau stuc. În alte cazuri, este posibil să se execute tencuiala venețiană, Versailles, textura sub un gândac de piatră sau scoarță. Ultima opțiune imită perfect o matrice ascuțită de gândaci. Această textură arată elegantă, astăzi este solicitată pentru decorațiuni interioare.

   Tapet

   Materialul de tapet este împărțit în 2 tipuri în funcție de forma de eliberare: rolă și acoperire. Prima linie include acoperiri de diferite grosimi, compozitie si textura. Cu ajutorul lor, puteți adăuga un design original de fundal la interior. Astăzi, accentul se pune pe recepția contrastului, prin urmare, imaginile de fundal însoțitoare sunt adesea cumpărate pentru a evidenția zonele funcționale necesare (bucătărie, dormitor, odihnă, bovindou).

   De remarcat sunt imaginile de fundal lichide. Acest material este sub forma unui amestec gata preparat și a unei pulberi care necesită diluare cu apă. Acest finisaj pare scump, creează un efect neobișnuit, dar este aplicabil numai în încăperi uscate.

   Ceramică

   Placile din decor sunt materiale tradiționale. Cu toate acestea, datorită greutății reduse a matricei, acesta trebuie utilizat în dozare. Acesta poate fi un spătar de bucătărie, un panou de baie sau o placare pentru cabină de duș. Uneori, pereții sunt decorați cu mozaicuri. Acest material atrage varietăți pe plasă care nu trebuie să ajusteze golurile. Materialul este ușor, vă permite să diversificați interiorul băii. Pe lângă o textură netedă, poate avea un relief, rugozitate și un efect tridimensional.

   Pentru scări

   Adesea, o casă din lemn este echipată cu o scară. Pentru aceasta, se folosesc lemn, metal, sticlă armată, mai rar piatră și gresie, precum și plastic. Lemnul contribuie la menținerea identității, astfel de balustre arată masiv. Forjarea din metal aduce ușurință finisajului scărilor, îi conferă un aspect original și ajută la asigurarea siguranței. Fațarea treptelor cu plăci cu model vă permite să indicați apartenența la o anumită idee de design.

   Pentru aragaz sau semineu

   În decorarea zonei șemineului se folosesc materiale diferite. Acest lucru vă permite să diversificați designul, ținând cont de stilul ales. Clinkerul cu grosimi diferite ale matriței va fi un material bun. Puteți folosi plăci modulare pentru a vă acoperi marginea șemineului sau pasarela.

   Opțiunile ușoare cu o textură de piatră sunt interesante. Cărămida de imitație este mai ușoară, nu creează o încărcare colosală pe fundație. Materialul se distinge prin nuanțe realiste, care aduce starea de spirit dorită în interior.

   Proiecta

   Soluțiile de proiectare pentru decorarea interioară a unei case din lemn din grinzi rotunjite sau bușteni (decoartate sau cu secțiune transversală rotundă) sunt variate. Pentru pereți astăzi, este solicitată o soluție de zonare. În același timp, este posibil să se păstreze parțial caracteristicile structurale ale copacului. Poate fi colorat ținând cont de conceptul general al stilului ales. Se crede că acest lucru conferă un caracter special camerei. Ia o notă rurală, o tehnică care amintește de o casă dintr-un sat.

   Un finisaj cu ulei va ajuta la protejarea și păstrarea texturii lemnului.

   Terminarea cu o casă de bloc este un truc complicat. Acesta este un design de siding pentru placarea pereților în interiorul casei. O soluție interesantă este vopsirea plăcilor de perete sau tavan. Prin evidențierea grinzilor într-o culoare diferită, se poate delimita spațiul tavanului, pentru a-i sublinia unicitatea. Acest lucru vă permite să faceți textura finisajului lemnului expresivă.

   Textura la modă a tapeturilor de pereți este o imitație a unui buștean vechi. Acest efect este popular pentru modelele vintage. Cu toate acestea, pentru ca designul să arate elegant, este mai bine să decorați unul dintre pereți cu un material diferit (de exemplu, faceți-l sub formă de cărămidă, folosind imitații de plăci sau siding). Opțiunile de design sunt diferite. Puteți sublinia designul laconic al tavanului cu lămpi de forme neobișnuite.

   Un finisaj ar trebui să se înmoaie pe celălalt. Același lucru este valabil și pentru accesorii. De exemplu, pereții nu ar trebui să fie supraîncărcați cu o abundență de desen. Este mai bine dacă o imagine sau un panou mic va fi amplasat pe ele. În același timp, accentul se pune pe textura neobișnuită a acoperirilor. Dacă există nișe, le poți accentua cu iluminare încorporată.

   Pentru baie, este mai bine să folosiți ideile de utilizare a nuanțelor unei palete de culori naturale. Sunt la modă tonurile de bej, măsline, corali albite combinate cu alb. Albul este popular, diluat cu gri deschis, precum și fildeș. Ideile de design sunt diferite. Cu toate acestea, nu puteți umple totul în jur cu o singură textură și culoare.

   Mobila si instalatii sanitare

   Mobilierul are o importanță deosebită astăzi. Este accentul interiorului oricărei camere dintr-o casă privată. Aceste elemente ale amenajării interioare indică stilul dorit și indică bunăstarea proprietarilor casei. Prioritatea este accentul pus pe funcționalitate. Orice element din compoziția interioară a fiecărei camere dintr-o casă din busteni ar trebui să fie cât mai util posibil.

   Acest lucru se exprimă în prezența sistemelor de transformare, compactitate. Producătorii oferă diferite modele, ținând cont de caracteristicile de proiectare ale spațiilor. De exemplu, pentru pervazurile bovindourilor, puteți comanda canapele speciale care pot ocupa cât mai strâns un perete rotunjit.

   Dacă spațiul este limitat, în el pot fi instalate modele compacte, lăsând spațiu liber de mișcare.

   Noptiere au fost dezvoltate pentru dormitoare si sufragerie. Se disting prin funcționalitate bună la o dimensiune minimă. Chiar și pentru baie, puteți alege produse ținând cont de particularitățile aspectului. La vânzare sunt căzi de baie tip colț și drept, opțiuni pentru unul, doi utilizatori, produse pentru scaune cu diferite forme de bol. Forma raționalizată permite funcționarea în siguranță a spațiilor.

   Chiuvetele pentru case private din lemn sunt alese ușoare. Blaturile din piatră sunt nedorite aici: vor crea o sarcină mare pe fundație. Vasele de toaletă pot fi cu microlift sau încălzite. Prezența unei instalări de cadru va contribui la fiabilitatea produselor de fixare. Un suport metalic pentru prosoape va fi o achiziție utilă. Cântărește puțin, dar aduce organizare în cameră.

   Stil

   Stilul de decorare interioară este supus temperamentului proprietarilor casei. Dacă aceasta este o familie de mai multe persoane, ei încearcă să aleagă o opțiune care se potrivește tuturor. În caz contrar, a fi în casă poate deveni inconfortabil. Proiectul poate reprezenta una dintre ramurile designului, fie el modern, clasic, vintage, etnic sau directia creativa a interiorului.

   Dacă doriți, puteți face ca interiorul să arate ca o cabană de vânătoare. Cineva preferă stilul Provence cu pofta de culori deschise și textura lemnului vopsit. O astfel de soluție emană lejeritate, este plăcută, stilul hinterlandului francez dă o notă de vintage. Alții le place stilul boho cu efortul său pentru variație. În acest caz, decorarea de fundal a pereților și a tavanului înmoaie de obicei abundența de puncte luminoase și textile caracteristice designului.

   Elementele solemnității palatului sunt inerente soluției clasice a unei cabane de țară. Casa se pastreaza in acelasi stil pentru a mentine atmosfera dorita. În decorarea tavanului, se pot folosi imitații de muluri din ipsos, muluri, pereții sunt decorați cu tablouri sau panouri. Pentru podea aleg un finisaj precum parchetul sau o acoperă cu covoare scumpe.

   Covoarele sunt folosite pentru scări, decorând balustrele cu lămpi în formă de bilă.

   Pentru camere diferite

   Designul fiecărei camere are propriile sale caracteristici.

   • Pentru camera de zi, culorile luminoase ale decorațiunii interioare sunt potrivite. Puteți evidenția zona de oaspeți cu o compoziție separată de tavan și iluminare separată.
   • O gamă calmă și ușurință a texturii sunt binevenite în dormitor. Tipurile de acoperire pot fi diferite. Acestea sunt tapet, panouri de gips-carton, folie extensibilă pentru tavan.
   • În decorarea etajului doi sau mansardei se folosesc materiale ușoare. Gips-cartonul este potrivit aici, un acoperiș natural sau o imitație a unei plăci arată bine.
   • Panourile în combinație cu tapetul lavabil sunt bune pentru bucătărie. Puteți folosi materiale șipci, plăci de tavan. O soluție interesantă ar fi alocarea zonelor de gătit și de luat masa.
   • Panourile luminoase sunt alese pentru pepiniera. Adesea este decorat cu tapet în stil mozaic. Pereții pot fi decorați cu autocolante de vinil peste tapet sau panouri.
   • Pentru o baie, cea mai bună soluție ar fi să folosiți panouri sau siding. Zonele umede pot fi gresie sau mozaic. Dacă spațiul permite, în el este plasat mobilier. Dacă nu există suficient spațiu, acestea echipează nișe din gips-carton rezistent la umiditate.

   Sfaturi si trucuri

   În principiu, toate lucrările se pot face manual, fără implicarea specialiștilor din afară. Dar trebuie să urmați ordinea lucrărilor de finisare. Învelișul planurilor verticale, înclinate și orizontale are propriile sale caracteristici. Cu toate acestea, peste tot va fi de înaltă calitate numai cu pregătirea preliminară adecvată a fundației.

   Decorul din cherestea este potrivit pentru decorarea podelei mansardei. În partea de jos, o astfel de acoperire va arăta aspră, punând o anumită amprentă asupra întregii atmosfere. Cu toate acestea, ar trebui să fie dozat și în partea de sus. De exemplu, dacă toți pereții sunt decorați în acest fel, decorul va fi dificil. Desigur, te poți baza pe stilul unei cabane de vânătoare în stil cabană. Totuși, acolo unde sunt copii, această decizie nu este întotdeauna adecvată.

   Este important să aducem lejeritate. Dacă toate articolele de uz casnic răspund finisajului lemnului, inclusiv masivitatea mobilierului, rugozitatea finisajului, interiorul va fi ruinat. Nu contează ce stil este luat ca bază. Casa ar trebui să fie confortabilă, în timp ce poate fi decorată în stil grunge, mansardă, modern, neoclasic.Puteți miza pe utilizarea nuanțelor deschise pentru fundal și mobilier. Formele simple ale elementelor interioare înmoaie percepția.

   Exemple frumoase în interior

   Exemple de galerii foto vă vor ajuta să evaluați posibilitățile de design elegant al unei case din lemn.

   • Folosind parchet laminat, vopsit lemn. Mobilierul întinde interiorul, candelabru face tavanul elegant.
   • Soluție elegantă pentru spațiul de mansardă. Combinând texturi, evidențiind zona șemineului.
   • O tehnică la fel de reușită pentru combinarea texturilor folosind material de cherestea și scânduri. Amestecarea texturilor ameliorează plictiseala într-un interior în plan deschis.
   • Un exemplu de execuție a mansardei în stil scandinav. Utilizarea albului pentru tavan șterge vizual limitele plăcii superioare.
   • O soluție interesantă pentru decorarea unei biblioteci de acasă. Folosind materiale de diferite texturi pentru tavan, pereți și podea.
   • O tehnică neobișnuită pentru realizarea unei uși sub forma unui arc. Soluție elegantă și de succes pentru o clădire spațioasă.

   Pentru informații despre cum să realizați corect decorarea interioară a unei case din lemn, vedeți următorul videoclip.

   fara comentarii

   Comentariul a fost trimis cu succes.

   Bucătărie

   Dormitor

   Mobila