Amenajarea unei case de 6 pe 8 m cu mansarda: batem util fiecare metru

Conţinut
  1. Caracteristicile camerei
  2. Avantaje și dezavantaje
  3. Alegerea materialelor pentru construcție
  4. Care ar putea fi situația?
  5. Exemple frumoase pentru inspirație

Recent, mulți orășeni plănuiesc să cumpere o casă sau să construiască o clădire în afara orașului. La urma urmei, acesta este aer curat și comunicare cu natura și legume și fructe proaspete, organice, cultivate de propriile noastre mâini. Prin urmare, după ce ați cumpărat o parcelă mică, trebuie să o utilizați rațional. De exemplu, să construiești o casă mică, de 6 pe 8 metri, cu o mansardă frumoasă.

Caracteristicile camerei

Amenajarea unei astfel de case va dura puțin timp și îi va încânta pe proprietarii care creează un cuib de familie cu propriile mâini. O casă de 6 pe 8 este ușor de plasat pe un teren mic.

Este compact, nu ocupa mult spatiu, dar in acelasi timp poate gazdui tot ceea ce este necesar pentru o viata confortabila a oricarei familii.

În ceea ce privește dimensiunea, o astfel de casă poate fi comparată cu un apartament mic de oraș. În interior, se vor potrivi perfect atât locuințe, care pot fi amplasate la mansardă, cât și utilități, situate la subsol. Mic la exterior, se va potrivi cu totul, astfel încât fiecare membru al familiei să fie mulțumit.

Avantaje și dezavantaje

Atunci când planificați o casă cu mansardă, este necesar să țineți cont de toate avantajele și dezavantajele structurii. Acest lucru va ajuta la definirea mai clară a funcționalității și a scopului fiecărei camere.

Construirea unei astfel de case are mai multe avantaje decât dezavantaje. În primul rând, casa de 6 pe 8 ocupă o suprafață mică, care este mărită de mansardă. La plata impozitului pe bunuri imobiliare se va tine cont de un singur etaj: mansarda este o mansarda obisnuita si nu este considerata spatiu de locuit. În al doilea rând, datorită dimensiunilor sale mici, o astfel de clădire face posibilă economisirea la așezarea fundației și la ridicarea pereților, iar utilizarea materialelor moderne vă permite să construiți o casă cu mansardă în cel mai scurt timp posibil.

Oricât de mult ai vrea să construiești casa perfectă, aceasta va avea totuși dezavantaje. O clădire cu mansardă nu face excepție de la această regulă. Când plănuiți să construiți o astfel de casă, este necesar să țineți cont de panta pereților și a tavanului podelei mansardei. Atunci când cumpărați mobilier, trebuie să cumpărați modele joase care se vor potrivi cu dimensiunea camerei. Nivelul transferului de căldură în astfel de case este prea mare, prin urmare este nevoie de izolarea termică a mansardei și instalarea unui sistem de încălzire.

Alegerea materialelor pentru construcție

Gama de materiale de construcție este foarte largă. Pentru pereți, acestea sunt cărămizi, blocuri de spumă, panouri de cadru. Pentru pardoseli - grinzi de lemn. Fiecare are propriile sale avantaje și dezavantaje, de care ar trebui să fii conștient înainte de a lua o decizie finală cu privire la alegere.

Cărămidă

A apărut pe piața construcțiilor de mult timp și nu este inferioară altor materiale ca calitate. Este suficient de durabil, nu se teme de condițiile meteorologice nefavorabile, de foc și are o izolare fonică bună. În plus, cărămida de față arată frumos în interiorul site-ului.

Blocuri de spumă

Un astfel de material precum blocurile de spumă este mai practic și mai ieftin decât cărămida. Pereții cresc foarte repede cu el. O casă din blocuri de spumă are o izolare termică ridicată, ceea ce este important.

Astfel de pereți nu vor deveni niciodată mucegai.

Cadru

Ridicarea pereților din panouri de cadru a atras mulți fani. Popularitatea materialelor se datorează faptului că asamblarea lor durează puțin timp. Fabricile produc piese gata făcute, cu ajutorul cărora, conform principiului unui designer, se construiește o casă într-o săptămână.Pereții cadru vor avea o izolare termică bună. Orice material este potrivit pentru decorarea casei.

Grinzi

Un alt material ecologic este grinzile din lemn. Este la mare căutare în construcția caselor de la 6 la 8. O astfel de casă nu necesită materiale suplimentare de încălzire. Arată grozav oriunde. Construcția sa va dura puțin timp, aproximativ două-trei săptămâni.

Care ar putea fi situația?

După ce ați decis să construiți o casă cu un etaj cu o mansardă, puteți nu numai să economisiți bani, ci și să creați frumusețe și confort. O astfel de casă nu poate fi numită mare, dar o familie cu drepturi depline poate fi găzduită în ea. Pentru ca toată lumea să fie confortabilă, este necesar să se facă un plan, ținând cont de buget și de cerințele proprietarului.

Dacă casa are un etaj, iar familia este formată din trei persoane, atunci podul poate fi folosit pentru a dota un loc de dormit. La primul etaj ar trebui să dotați bucătăria, prin care puteți ajunge la baie, al doilea dormitor și sufragerie, care, datorită numeroaselor ferestre, va avea multă lumină.

Următoarea variantă este cu o terasă, ieșire la care se simte unitatea cu natura. Intrând într-o astfel de casă, te trezești imediat într-un hol mic, unde poți pune un dulap cu două uși pentru îmbrăcăminte exterioară și un mic dulap pentru pantofi. Mai departe există o cameră mare și foarte luminoasă, unde puteți pune o canapea și o măsuță. Direct în spatele lui se află bucătăria, combinată cu sufrageria și având o masă mare în mijlocul camerei, apoi o baie. Dormitoarele pot fi amplasate în dreapta holului. Și la etaj - o cameră de oaspeți pentru vizitarea prietenilor.

Pentru o familie cu copii, o casă cu grădină de 6 pe 8 cu mansardă este cea mai potrivită. La parter se poate amplasa un dormitor pentru parinti. Și la mansardă - pentru copii, unde pot nu doar să doarmă, ci și să se joace, fără a deranja pe nimeni.

La parter, lângă dormitor, se recomandă amplasarea unui living și a unei bucătărie cu sufragerie, unde toată familia se va aduna la o masă mare. Pentru a extinde spațiul, puteți face o verandă.

Dacă este închis, atunci merită să faceți o cameră de zi din ea și, în schimb, să echipați un dormitor suplimentar.

Dacă mansarda este un al doilea etaj cu drepturi depline, atunci la primul puteți echipa o cameră de zi, o baie și o bucătărie, iar la etaj există două sau trei dormitoare. Una mare este pentru părinți, iar două mai mici sunt pentru copii.

Exemple frumoase pentru inspirație

Astăzi, o casă de 6 pe 8 cu mansardă este una dintre cele mai populare în rândul populației. La urma urmei, dacă organizați corect toate zonele, puteți obține casa visată. Iată câteva exemple frumoase.

Prima opțiune este o structură de culoare deschisă, cu grinzi de lemn închis la culoare. Casa cu mansarda se incadreaza perfect in designul peisagistic al site-ului. În această casă ar putea locui o familie cu copii. Prezența unei terase spațioase în fața intrării în casă va permite copiilor să se joace pe ea în orice perioadă a anului.

Primul etaj si mansarda sunt realizate in acelasi stil. Întreaga casă este construită în stil Art Nouveau - pereții albi sunt combinați organic cu finisaje întunecate. Mijlocul casei este finisat cu panouri maro imitand lemnul natural. Un mic balcon alb este atașat la pod. Acolo puteți bea ceai și puteți admira zona înconjurătoare.

Al doilea exemplu este prezentat în culori mai deschise. Coloane frumoase susțin un balcon mare din același material. Acoperișul este mai înclinat. Prin urmare, la mansardă poate fi cazată o singură cameră, de exemplu, o cameră de oaspeți. Întreaga parcelă este pavată cu plăci de pavaj. Există un loc de parcare pe el.

Rezumând, putem spune că având bine planificată o casă de 6x8 m cu mansardă, puteți obține un spațiu complet ergonomic și face camera caldă și confortabilă.

Vezi mai jos pentru mai multe detalii.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila