Proiecte de case dintr-un bar cu mansarda

Proiecte de case dintr-un bar cu mansarda
 1. Particularități
 2. Avantaje și dezavantaje
 3. Opțiuni de proiectare
 4. Materiale (editare)
 5. Aranjament
 6. Exemple de proiecte

Casele cu cadru dintr-un bar cu mansardă conform modelelor standard sunt foarte populare. Astfel de soluții standard vă permit să creați o locuință cu drepturi depline din material pur într-o zonă suburbană rapid și economic. Prin urmare, merită să luăm în considerare mai detaliat diferitele proiecte ale unor astfel de clădiri.

Particularități

Case de țară de diferite dimensiuni, construite după proiecte gata făcute, se ridică rapid și cu costuri minime. Toate elementele, dimensiunile, utilizarea spațiului util, calculele inginerești sunt gândite cât mai eficient și ergonomic în ele. Este de remarcat în special faptul că nu trebuie să fiți inteligent cu dezvoltarea propriului plan individual, să creați desene și să faceți calcule complexe. Casele din lemn pentru proiectele finite necesită doar lucrări de construcție.

Casele dintr-un bar cu mansardă vă permit să profitați la maximum de spațiul util din interiorul clădirii, practic nu mai există spațiu nefolosit în locuințe. Este posibil să faceți o cameră de mansardă frumoasă și confortabilă, cu balcon.

Mansarda în sine înseamnă un spațiu de locuit sub acoperișul unei clădiri, astfel de tehnici arhitecturale fiind folosite încă din Evul Mediu. Este posibil să se organizeze o cameră de mansardă în case modeste de țară din bușteni realizate conform proiectelor gata făcute. În plus, va arăta destul de original atât în ​​afara site-ului, cât și în interior.

Avantaje și dezavantaje

O casă cu cadru dintr-un bar cu mansardă are următoarele avantaje:

 • deoarece nu se micșorează, vă puteți muta în el imediat după construcție;
 • lemnul este un material prietenos cu mediul, inofensiv și sigur, umiditatea optimă este menținută într-o astfel de încăpere fără formarea de ciuperci și mucegai;
 • durabilitate - cu o construcție și o funcționare adecvată, casele din grinzi pot rezista până la 100 de ani;
 • timp minim de construcție - pe fundația de bandă finită, peretele și acoperișurile pot fi construite în 3-4 zile;
 • costul scăzut al materialului, în plus, în timpul prelucrării, lemnul practic nu generează deșeuri;
 • datorită frumuseții naturale a texturii și izolației termice ridicate, lemnul economisește materialele de finisare și izolare.

Principalul dezavantaj al unor astfel de clădiri este pericolul de incendiu. Chiar și în ciuda utilizării de impregnări și mastice refractare, o bară de lemn va avea întotdeauna proprietăți inflamabile ridicate, prin aceasta este mult inferioară cărămizii, betonului, blocurilor de silicat gazos și altor materiale non-lemnoase. Acesta este poate singurul dezavantaj semnificativ, altfel este foarte profitabil să construiești astfel de case, mai ales că există multe proiecte originale gata făcute.

Opțiuni de proiectare

În profil, proiecția unor astfel de case este de obicei pătrată (6x6, 8x8 mp) sau dreptunghiulară (6x8, 6x9 mp), mai rar există opțiuni cu verandă proeminentă, bovindou, terasă. Astfel de proiecte sunt mai complexe, inclusiv punerea fundației, dar măresc spațiul interior, vă permit să aveți birouri suplimentare sau spații de agrement în clădire. In functie de amplasarea camerelor, suprafata utila de locuit poate fi de la 30 la 80 mp. m.

Primul etaj în cele mai simple versiuni este împărțit printr-un compartiment despărțitor în 2 camere, in proiectele mai complexe, poate exista un hol sau un hol de intrare, 2 dormitoare, precum si o baie, o baie sau un depozit.Scara dintre primul și al doilea etaj poate fi cu o singură travă - acest lucru economisește spațiu de locuit util, dar face ascensiunea și coborârea mai dificilă, necesită instalarea de trepte mai abrupte.

Pentru comoditate, puteți construi o scară cu două trave cu trave paralele între ele, această metodă este cea mai ergonomică.

Spațiul mansardei poate fi cu una sau două camere, totul depinde de suprafața bazei și de proiectul casei. Mansarda poate fi echipată cu un mic balcon sau logie cu un cadru din același lemn profilat. De obicei, camera este situată sub acoperiș, în care cadrul de căpriori este acoperit cu placaj, foi de plastic sau clapetă. Nișele dintre decorația interioară a mansardei și acoperișul în sine pot fi, de asemenea, utilizate eficient, de exemplu, făcând acolo mici încăperi de depozitare, ținând comunicații în interior sau plasând acolo aparate electrocasnice.

O casă cu podea la mansardă are nevoie de izolație suplimentară a acoperișului. Dacă va fi permanent rezidențial, atunci merită și protejat-o de umiditate. Este eficient să utilizați spumă poliuretanică, spumă spumă, vată minerală cu un strat de film polimeric ca material izolator.

Dacă o țeavă de încălzire a sobei trece printr-o mansardă rezidențială, care se găsește adesea în astfel de proiecte, trebuie, de asemenea, izolată și trebuie realizat un finisaj decorativ fin.

Materiale (editare)

O casă din busteni poate fi construită din mai multe materiale.

 • Cherestea masivă - acestea sunt trunchiuri solide din lemn natural, uscate, cu suprafete nivelate. Secțiunea poate fi pătrată sau dreptunghiulară. Acest material este foarte durabil și are un aspect impresionant.
 • Cherestea profilată folosit cel mai des. Este realizat dintr-o bară masivă, caneluri și proeminențe sunt realizate pe laterale, datorită cărora este asamblat într-o structură stabilă de încredere.
 • Cherestea laminată lipită constă din mai multe plăci, fixate între ele la presiune ridicată. Pentru a preveni îndoirea coroanelor în zidărie, plăcile sunt așezate cu fibre în direcții diferite. Avantajele lemnului de furnir laminat sunt că nu se crăpă și nu se micșorează.
 • panouri SIP sunt realizate prin lipirea mai multor plăci de particule cu un strat termoizolant între ele. Din acest motiv, acest tip de material de construcție este foarte cald și are o rezistență ridicată.
 • Bare cu imitație de bușteni naturalidând pereților casei un aspect foarte dramatic și impresionant.

În ceea ce privește speciile de lemn în sine, pinul este cel mai des folosit, ca material cel mai ieftin, dar practic. Cherestea de pin este moale, ușor de prelucrat, are o densitate scăzută și o bună izolare termică. Dar acest lemn se micsoreaza puternic, da fisuri in timp, nu este rezistent la mucegai. Grinzile de cedru și zada sunt mult mai dense și mai stabile, dar sunt mai proaste ca izolație termică.

Orice versiune a unei case dintr-un bar cu mansardă trebuie construită pe o fundație gata făcută., care s-a întărit și a dat o contracție normală. Este realizat din beton armat pe baza de ciment si nisip. Fundația poate fi placa, coloană sau bandă. Ultimul tip este cel mai comun, deoarece este o bază solidă în orice punct de pe peretele casei și oferă cea mai mare stabilitate pentru o clădire cu două sau mai multe etaje.

Aranjament

Deși lemnul are proprietăți bune de izolare termică, casele din lemn au nevoie de izolație suplimentară. Acest lucru este valabil mai ales pentru mansardă, care este mai mică decât etajul inferior, protejată de vânt și îngheț puternic. Soluția corectă ar fi izolarea podelelor de pe ambele niveluri ale locuinței cu ecowool sau poliuretan, care sunt cusute în sistemul de căpriori. Ferestrele de la primul și al doilea etaj, ușile de balcon trebuie, de asemenea, izolate fiabil cu silicon sau spumă poliuretanică.

Atunci când amenajați un spațiu de mansardă, trebuie să aveți grijă de ventilația naturală.Va fi deosebit de relevant pe vreme caldă, când acoperișul este foarte fierbinte și nu există orificii de aerisire sau balcoane în pod.

Când conduceți electricitatea în case de bușteni cu mansardă, cel mai bine este să instalați cabluri electrice în cutii de plastic sau tuburi ondulate. Sunt fabricate din materiale incombustibile și vor servi drept protecție suplimentară pentru cheresteaua uscată care este ușor inflamabilă. Sistemele de instalații sanitare și de canalizare sunt cel mai bine așezate folosind țevi flexibile și durabile din polipropilenă.

Exemple de proiecte

Printre proiectele populare se numără 8x8 și 6x8 mp. m poate fi remarcată cea mai simplă soluție cu o terasă acoperită, două camere, un hol mic și o baie la parter și un dormitor spațios la etajul doi. Numărul minim de elemente, desenul simplu, asamblarea ușoară fac ca acest proiect să fie foarte accesibil. Cu dimensiuni de 8 pe 6 m, aceasta casa va fi confortabila si spatioasa pentru o familie de 3-4 persoane, in ea puteti locui tot timpul anului fara probleme.

Casa din cherestea profilata 200x200 mm cu dimensiunile de 6x6 mp. m conține o mansardă mică, dar confortabilă la etajul doi. Aceasta este varianta cea mai economică.

Case dintr-un bar 6x9 și 9x9 mp. am, de asemenea, proiecte standard gata făcute. Aceasta este o locuință mai spațioasă, în care puteți face o bucătărie, o saună, iar la etajul doi puteți împărți două camere de zi cu drepturi depline, cu un despărțitor.

Pentru erori atunci când alegeți un proiect pentru o casă dintr-un bar, vedeți următorul videoclip

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila