Casă cu două familii cu două intrări separate: exemple de proiecte

Casă cu două familii cu două intrări separate: exemple de proiecte
 1. Particularități
 2. Tipuri de structuri
 3. Materiale de construcții
 4. Aspect
 5. Exemple frumoase

Orice clădire astăzi se remarcă prin originalitate și unicitate. Cu toate acestea, pe lângă casele obișnuite cu o singură intrare, există și case cu două intrări, în care două familii pot locui confortabil. Pentru mulți oameni, împărțirea terenului și a unei case private în două părți este o problemă presantă, deoarece nu toată lumea reușește să achiziționeze o casă separată sau să împartă proprietățile existente.

Particularități

O casă de două persoane cu două intrări și un număr dublu de camere trebuie construită și reconstruită din mai multe motive. Cel mai adesea, mai multe generații ale aceleiași familii trăiesc în astfel de spații. Acest lucru este convenabil deoarece bătrânii îi pot ajuta pe tineri să aibă grijă de copii și să-și organizeze viața de zi cu zi. În plus, în unele cazuri, familiile nu pot împărți proprietățile. Sau se dovedește a fi prea scump, din punct de vedere financiar. Prin urmare, trebuie să vă opriți alegerea pentru astfel de modele.

Familiile care se confruntă cu problema îmbunătățirii casei cu câteva ieșiri ar trebui să acorde atenție faptului că este necesar să se ocupe nu numai de latura fizică a reparației, ci și de cea legală.

Asta înseamnă că nu este suficient să vină cu un proiect și să începi să spargi sau să construiești ziduri. Este imperativ să obțineți o autorizație de construire și să înregistrați un nou proiect. Această abordare este să vă economisiți timp și bani, pentru că atunci nu va trebui să vă confruntați cu probleme și amenzi suplimentare.

Dacă nu aveți experiență în aceste probleme, merită să contactați avocații specializați în astfel de probleme. Cel mai adesea acest lucru se întâmplă atunci când proprietatea este împărțită de moștenitori. De regulă, în lipsa unui testament, proprietatea este împărțită în mod egal între toți. Și toată lumea își poate folosi jumătatea. Pentru ca totul să fie oficial, este necesar să se întocmească toate actele necesare, să se selecteze o parte din fiecare proprietar și să se întocmească un proiect de reconstrucție a casei, care de acum înainte va fi proiectat pentru două intrări.

În același timp, este imposibil să împărțiți terenul pe care se află casa. Terenul este împărțit după aceleași reguli ca și casa.

Foarte des, împărțirea caselor în două părți cu drepturi depline are loc după divorțul soților. Astfel, bunurile dobândite în căsătorie sunt împărțite. Și astfel casa are doi proprietari deodată. Conform regulilor codului familiei, soțul și soția au exact jumătate din avere, dacă nu există un alt acord de căsătorie. Aceasta înseamnă că fiecăruia dintre ei i se atribuie jumătate din casă și jumătate din terenul de dedesubt. În acest caz, adresa și numărul cadastral rămân aceleași.

Întocmind un duplex la domiciliu, fiecare nou proprietar primește un certificat de proprietate asupra casei și, separat de acesta, dreptul de proprietate asupra terenului aflat sub acesta. Acest lucru dă posibilitatea fiecărui coproprietar să dispună, la discreția sa, de partea din proprietatea care îi este disponibilă.

Adesea, coproprietarii, pentru a evita conflictele între ei, încearcă să-și aranjeze partea din proprietate ca o cameră separată. Pentru a face acest lucru, este necesar să încheiați un acord, care va indica faptul că clădirea rezidențială și terenul aflat sub ea sunt în funcțiune.

Multe case private, care stau separat pe teren, pot avea o singură intrare conform proiectului. Și este pur și simplu imposibil să le împărțiți în două părți cu drepturi depline. Prin urmare, în astfel de cazuri, trebuie să reamenajați casa.

Aprobarea planului se face în diferite cazuri. Aceasta este o procedură foarte dificilă și care necesită timp. Și chiar și după ce toate autorizațiile scrise au fost primite și reamenajarea este finalizată, este necesar să se depună o cerere suplimentară la administrația locală. Acest lucru se face pentru a putea încasa un comision care va vizita casa și va verifica dacă totul respectă normele și legile. După aceea, proprietarului i se eliberează o autorizație pentru dreptul de a funcționa casa renovată.

Tipuri de structuri

Designul unei case cu 2 familii poate fi diferit. La urma urmelor clădirile se găsesc atât cu două etaje, cât și cu un etaj. Dar nu sunt mai mult de două etaje în astfel de case. Și, de asemenea, camera poate fi completată cu diverse anexe, de exemplu, un garaj sau o baie. Și, în sfârșit, structurile diferă în funcție de funcționalitate - o familie sau două pot locui în ele.

Dacă două familii locuiesc în casă deodată, atunci ar trebui să aibă o intrare separată cu verandă, comunicații separate și camere separate. Există clădiri în care camerele sunt separate, dar bucătăriile și băile sunt combinate.

O poveste

Dacă luăm în considerare clădirile cu un etaj, atunci cel mai utilizat proiect va fi o casă pentru doi proprietari, în care camerele sunt situate într-o imagine în oglindă. Adică sunt o copie exactă unul a celuilalt. Fiecare familie poate avea două dormitoare, un living, o bucătărie sau o sufragerie, o baie și o ieșire separată cu verandă.

Există un singur perete comun care se unește într-o astfel de încăpere, care are o bună izolare fonică. Datorită ei, familiile care coexistă nu se vor simți inconfortabile, spre deosebire de clădirile cu mai multe etaje, cu permeabilitate la sunet foarte puternică. Pereții unei astfel de clădiri sunt din cărămidă sau beton celular. Dacă este aleasă a doua opțiune, atunci va trebui să faceți suplimentar placarea folosind siding pentru a face casa să arate mai atractivă.

De obicei, in astfel de case, decorul exterior se face in acelasi stil pentru a nu strica impresia de ansamblu a casei. Și în interiorul incintei, fiecare proprietar creează interiorul care îi va plăcea.

Doua povesti

Prezența a două etaje facilitează foarte mult munca la proiect. Poate fi fie o clădire completă cu două etaje, fie o casă cu mansardă. A doua opțiune va fi mai ieftină, deși nu va avea dezavantaje semnificative.

Daca alegerea se face in favoarea unei cladiri cu mansarda amenajata pentru doua familii, poti amenaja acolo dormitoare, camere pentru copii sau functionale. De exemplu, dacă doriți, puteți amplasa acolo o sală de jocuri sau un birou. Primul etaj este rezervat camerelor principale - living, bucatarie etc. Acest lucru este, de asemenea, convenabil dacă o familie locuiește în casă și dacă există mai multe dintre ele.

O casă cu două etaje cu drepturi depline este mai scumpă, iar transpunerea unei idei creative în realitate este mai scumpă. Dar pentru familiile numeroase, această opțiune este foarte bună.

Cu garaj

Este foarte convenabil dacă casa pentru două familii are garaj. Poate fi amplasat la parter. Acest lucru este foarte convenabil, deoarece pe vreme rea nu va trebui să mergeți în altă cameră în ploaie sau zăpadă. Este suficient să cobori la primul etaj și poți părăsi în siguranță garajul. Și, de asemenea, alegând un astfel de proiect pentru dvs., puteți economisi bani la construirea unui garaj separat. Garajul poate fi pozitionat pe ambele parti. De regulă, este instalat în acea parte a curții unde există mai mult spațiu liber. În același timp, puteți plasa acolo un garaj cu drepturi depline și nu o carcasă sau un carport.

Materiale de construcții

O casă cu două intrări este o clădire destul de fundamentală care ar trebui să fie cât mai durabilă. Atunci când creați un proiect pentru o astfel de casă, trebuie să luați în considerare toate caracteristicile tehnice ale structurilor de susținere și să calculați cât de puternice ar trebui să fie materialele pentru construcția pereților și a pereților despărțitori.

O cabana moderna cu doua iesiri poate fi construita din urmatoarele materiale:

 • cherestea;
 • blocuri de spumă;
 • beton gazos;
 • rocă coajă;
 • cărămizi;
 • rama de lemn.

Puteți alege oricare dintre opțiunile propuse. Toate sunt la fel de bune și au o mare rezistență și durabilitate. Folosindu-le, puteți construi o casă cu orice număr de etaje. În plus, fiecare dintre ele are propriile sale avantaje și dezavantaje.

Cărămidă

Unul dintre cele mai scumpe materiale este cărămida. Dar, în ciuda acestui fapt, clădirile din cărămidă sunt mult mai comune. Cert este că sunt cât se poate de puternice și durabile și nu sunt afectate de condițiile meteorologice negative. Pereții portanti sunt așezați în două cărămizi, iar o jumătate de cărămidă va fi suficientă pentru pereții interioare. Dar înainte de asta, este imperativ să faceți aspectul clădirii pentru a vă asigura că pereții și pereții despărțitori sunt destul de puternici.

Stâncă de coajă

O opțiune economică este construirea unei case de stâncă. La urma urmei, acest material are blocuri mari, așa că se pliază foarte repede și ușor. În plus, roca coajă este prietenoasă cu mediul, astfel încât clădirea nu dăunează naturii. Singurul negativ este că acest material este distrus rapid de umiditate. Prin urmare, dacă clima este prea umedă și plouă adesea, atunci este mai bine să nu construiți o casă în această zonă din rocă de coajă.

Case cu cadru

Dar puteți găsi și un proiect al unei clădiri monolitice. Dispunerea acestuia trebuie determinată chiar înainte de începerea construcției. Acest lucru se face deoarece toți pereții, atât pereții portanti, cât și pereții interiori, sunt realizați folosind o tehnologie specială și atunci nimic nu poate fi schimbat.

Cofrajul cadrului este realizat din lemn natural. În continuare, se face o soluție din beton, care include ciment Portland. Apoi se adaugă argilă expandată și piatră zdrobită. Și, de asemenea, o plasă de armare este plasată în cofraj, care servește ca o legătură de legătură și de armare. O astfel de clădire este mai ieftină decât o clădire din cărămidă, în timp ce va rezista chiar și la condițiile meteorologice dificile și testul timpului.

Blocuri

Dar puteți construi și o casă din bloc de zgârie sau beton spumos. Dar în acest caz, profesioniștii nu recomandă nici să construiți case cu două etaje din acest material. La urma urmei, se pot deforma chiar și sub propria greutate. Pentru o casă cu un etaj, această opțiune este foarte potrivită. Construcția va fi ieftină și va fi finalizată în scurt timp.

Grinzi

Lucrurile astea sunt, de asemenea, foarte bune. Structurile din lemn arată frumos și sunt foarte durabile. Lemnul este natural, prietenos cu mediul și vă permite să creați o atmosferă confortabilă în casă. Mirosul de lemn natural are un efect pozitiv asupra sănătății și doar calmează.

Atunci când alegeți un material precum cheresteaua pentru construirea unei case pentru două familii trebuie să știți că înainte de a începe lucrul, trebuie să fie bine uscat și prelucrat cu ajutorul unor compuși speciali. Tratamentul se face pentru a proteja împotriva mucegaiului și a diferitelor insecte. Acest lucru prelungește durata de viață a materialului cu câteva decenii. Și întreaga suprafață a clădirii trebuie acoperită cu un strat gros de grund.

Lemnul tratat corespunzător durează mai mult și arată atractiv. Dacă se dorește, baza caselor dintr-un bar poate fi decorată suplimentar. De exemplu, acoperiți cu sculpturi. Arată bine din multe puncte de vedere stilistice.

Aspect

Cel mai mare avantaj al caselor semi-decomandate este că, deși toate rudele sunt sub același acoperiș, fiecare are propriul spațiu.

Planul unei case pentru doi proprietari cu intrări separate este foarte convenabil pentru familiile numeroase să locuiască în ea. in afara de asta acest aspect economisește costurile de construcție. Acest lucru se datorează faptului că casele au o fundație comună și comunicații comune, ceea ce înseamnă că nu trebuie să cheltuiți bani și timp suplimentar. Apropo, acest lucru este valabil și pentru anexe, care pot fi amplasate atât într-o parte a casei, cât și în două simultan.

Aspect în oglindă

Cel mai adesea, dezvoltatorii aleg o astfel de opțiune ca aspect oglindă.În acest caz, intrările sunt situate pe diferite laturi ale clădirii exact una opusă celeilalte. Amenajarea camerelor într-o parte a casei repetă complet amenajarea spațiilor în cealaltă jumătate. Același lucru este valabil și pentru dimensiunea camerelor și locația ferestrelor.

Ieși într-o parte

Unii oameni consideră că este mai convenabil să aibă ușile într-o parte. Nu pare deloc obișnuit pentru orașele și orașele noastre. Ușile sunt situate la mică distanță una de cealaltă. Fiecare dintre ele este completată de un pridvor. Dacă doriți, puteți încerca să combinați două verande într-unul mare sau să îl transformați într-o verandă.

Pentru o familie

O altă opțiune populară de aspect este potrivită fie pentru o familie numeroasă, fie pentru cei cărora nu le deranjează să împartă spațiul liber cu colegii lor. În acest caz, una dintre intrări devine cea principală, iar cealaltă devine cea de rezervă. Este convenabil și practic.

Alegerea amenajării depinde în cele din urmă de decizia comună a celor două familii care vor împărți casa.

Exemple frumoase

O casă pentru două familii este bună pentru că este foarte mare, ceea ce înseamnă că există unde să cutreiere. Într-o astfel de clădire, puteți amplasa toate spațiile necesare și puteți locui confortabil chiar și cu o familie foarte numeroasă. Este foarte important ca clădirea să se potrivească cât mai mult familiei, adică să fie confortabilă și concepută pentru numărul potrivit de persoane. Din fericire, crearea unui proiect bine gândit și perfect potrivit nu este atât de dificilă, deoarece există multe clădiri gata făcute pe care să se concentreze.

Casă clasică cu un etaj

Prima variantă este exact clădirea care se pretează cel mai bine pentru coexistența confortabilă a două familii în aceeași casă. În aparență, o astfel de casă pare destul de obișnuită, iar singurul lucru care o deosebește sunt cele două intrări situate una lângă cealaltă. Fiecare dintre ele este completată de o mică verandă cu câteva trepte.

Pentru a nu deranja armonia, proprietarii au pictat casa într-o culoare deschisă, fără a o împărți în două părți. De asemenea, puteți arăta individualitate în interiorul casei, experimentând designul camerelor.

Acoperișul clădirii are o nuanță închisă contrastantă, ca și fundația. Combinația clasică de culori arată simplă și ca acasă.

În interiorul casei există un loc pentru toate lucrurile esențiale și nimeni nu se va simți dezavantajat. Trebuie doar să vă asigurați că partiția este atât puternică, cât și niveluri suficiente de izolare fonică. Deci viața personală a unei familii nu va interfera cu vecinii. Într-o astfel de casă, este ideal să faci un aspect de oglindă. Se dovedește că fiecare familie va avea propria bucătărie, sufragerie, living și numărul necesar de dormitoare și băi. Prin urmare, nimeni nu se va simți exclus.

În plus, puteți decora zona înconjurătoare cu paturi de flori sau alte spații verzi care vor ajuta la „revitalizarea” site-ului.

Clădire cu două etaje

Dar se poate construi și o casă cu două familii cu mansardă, care va avea două intrări complete. La parter se poate amplasa un living destul de mare cu doua ferestre. Este ușor să echipați fiecare jumătate a casei cu propria bucătărie, de asemenea, cu prezența a două ferestre.

Scările care duc la etajul doi sunt de obicei situate în camera de zi. Acesta este cel mai convenabil. În acest caz, nu deranjează pe nimeni și nu ocupă spațiu liber. Și, de asemenea, nu uitați de o baie mică, care poate fi amplasată la parter. Deși nu va diferi în dimensiuni mari, fereastra poate fi totuși realizată în ea. Și pentru a economisi spațiu, puteți combina cada cu o toaletă sau chiar o puteți înlocui cu o cabină de duș compactă.

Si din exterior casa arata foarte bine. Clădirea, ca și cea anterioară, este realizată în culori clasice bej și maro. Acoperișul masiv este combinat cu coloane suplimentare care susțin balconul de la etajul doi și un gard întunecat. Fiecare intrare are o verandă separată cu baldachin de ploaie și trepte pline. Casa este mare si solida.Există suficient spațiu pentru toată lumea, iar teritoriul adiacent bine îngrijit va încânta ochii tuturor celor care locuiesc acolo.

În general, o casă concepută pentru a locui în ea două familii este o opțiune excelentă atât pentru cei care vor să împartă proprietatea, cât și pentru cei care nu vor să plece departe de părinți după nuntă. Dacă împărțiți corect spațiul, atunci într-o astfel de casă va fi suficient spațiu pentru toată lumea și nimeni nu se va simți înghesuit.

Pentru o prezentare generală a unei case cu două familii, vedeți următorul videoclip.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila