Proiecte frumoase de case cu un etaj cu acoperiș plat

Proiecte frumoase de case cu un etaj cu acoperiș plat
 1. Particularități
 2. Materiale (editare)
 3. Acoperis plat
 4. Soiuri
 5. Proiect
 6. Exemple frumoase

Locuitorii spațiului post-sovietic asociază ferm un acoperiș plat cu clădiri tipice cu mai multe etaje. Gândirea arhitecturală modernă nu stă pe loc, iar acum există multe soluții pentru case private și cabane cu acoperișuri plate, care arată nu mai puțin interesante decât structurile înclinate.

Particularități

Casa cu un etaj cu acoperiș plat are un aspect elegant și modern. Practic, astfel de modele sunt stilizate într-un mod special, alegând direcțiile minimalismului sau high-tech. Stilurile tradiționale pentru clădirile cu un astfel de acoperiș nu vor funcționa, deoarece astfel de acoperișuri au fost bătute în mod corespunzător destul de recent, prin urmare, oricare dintre direcțiile clasice va arăta ridicol aici.

Un interes deosebit este modul în care exact va fi folosit acoperișul: fie pentru scopul propus, fie ca o terasă suplimentară deschisă. Este necesar să se decidă în prealabil asupra acestei probleme pentru a întocmi corect un plan de proiect.

Materiale (editare)

Pentru construcția de cabane cu un etaj, cu acoperiș plat, se folosesc diverse materiale, dar trebuie reținut că nu toate sunt potrivite pentru clima rusească. În timpul iernii, o cantitate mare de zăpadă cade pe aproape întregul teritoriu al Rusiei, ceea ce crește foarte mult sarcina pe un acoperiș plat. Prin urmare, pereții nu pot fi fabricați din materiale ușoare și insuficient de rezistente. În acest sens, clădirile cu cadru populare nu vor funcționa, dar există o altă opțiune prefabricată.

Există diferite materiale pentru podele și pereți. Dacă aproape toate tipurile durabile (monolit, cărămidă, lemn) sunt potrivite pentru pereți, atunci pentru acoperiș va trebui să alegeți cu mai multă atenție tipul de materii prime de construcție.

Plăci din beton armat

Plăcile goale sau plate din beton armat sunt folosite în construcțiile moderne pentru plăcile de podea. Sunt suficient de puternice pentru a suporta greutatea unui acoperiș plat.

Plăcile au multe calități pozitive:

 • durabilitate;
 • durabilitate;
 • bune caracteristici de izolare fonică și termică;
 • instalare rapida;
 • rezistenta la fenomene corozive.

Principalul dezavantaj al materialului este că este produs doar la dimensiuni standard, acest lucru trebuie luat în considerare chiar și la crearea unui proiect. Plăcile din beton armat sunt potrivite pentru podele numai într-o casă care are o fundație armată.

Carton ondulat

Pentru podele, se folosește un carton ondulat special, care se numește transportor. Ca și în versiunea anterioară, este perfect pentru instalarea ca acoperiș plat. Cartonul ondulat este foarte popular, în principal datorită costului scăzut. Acest material costă mult mai puțin decât toate celelalte. Cu toate acestea, prețul scăzut nu l-a împiedicat să se impună ca un material durabil și versatil, care are o capacitate excelentă de a rezista la sarcinile grele la care este supus un acoperiș plat.

Cartonul ondulat portant cântărește mult mai puțin decât plăcile de beton armat, prin urmare este optim pentru crearea acoperișurilor plate în zona climatică mijlocie, cu precipitații reduse în timpul iernii.

Beton monolit

Acest material este rar folosit pentru podele din cauza complexității instalării. Aici trebuie mai întâi să pregătiți amestecul, după care puteți turna.Acest lucru poate fi făcut doar de adevărați profesioniști din domeniul lor. Totuși, trebuie menționat că betonul monolit ca acoperiș plat este exploatat perfect, dar numai cu condiția ca tehnologia de fabricație și instalare să fi fost pe deplin respectată.

Nu se obișnuiește să se construiască case moderne cu un etaj cu un acoperiș plat din materiale tradiționale. Pentru aceasta, modelele moderne sunt cele mai potrivite, care pot rezista atât la căldura aspră a iernii, cât și la căldura verii. În același timp, este ușor să lucrați cu ele, iar construcția în sine nu necesită mult timp.

Panouri SIP sau sandwich

În catalogul fiecărei agenții de construcții care se respectă există proiecte standard de case cu un etaj cu un acoperiș plat din panouri SIP. Vă rugăm să rețineți că cel mai bine este să comandați căsuțe din acest material. Construcția necesită aderarea la o tehnologie specială, așa că poate fi dificil pentru un începător să lucreze cu panouri sandwich.

Vorbind despre avantajele caselor cu panouri, putem observa conductivitatea termică scăzută a acestora și caracteristicile de izolare fonică ridicată. Construcția costă mult mai puțin decât cărămida. În același timp, un rol important joacă și respingerea acoperișului înclinat.

Acoperis plat

Suntem cu toții obișnuiți să vedem acoperișuri plate doar în clădirile cu mai multe etaje construite de sovietici. Există o părere printre mulți că astfel de acoperișuri sunt plictisitoare, iar o casă adevărată ar trebui să fie echipată doar cu un acoperiș înclinat. În lumina dezvoltărilor arhitecturale recente, această credință poate fi argumentată, mai ales când iei în considerare numeroasele avantaje ale unor astfel de acoperișuri.

Este imposibil să nu faceți o rezervare că casele cu un etaj cu un acoperiș plat pot fi stilizate doar într-o direcție modernă. Acoperișul plat în sine arată futurist și trebuie să utilizați acest spațiu liber.

Avantaje

Printre avantajele acoperișurilor plate se numără multe caracteristici.

 • Ușurință de instalare. Structurile de acoperiș plat pot fi finalizate în timp record.
 • Fiabilitate. Dacă vă organizați corect acoperișul, acesta poate suporta multă greutate. Mai mult, în acest caz, repararea unei astfel de structuri este mult mai ușoară decât repararea sistemului de căpriori.
 • Izolație termică excelentă. Indiferent de ce tip de structură de acoperiș plat a fost ales, acesta va reține perfect căldura în interiorul casei.
 • Ieftinătate. În comparație cu cele înclinate, construcțiile plate sunt mult mai ieftine atât ca materiale, cât și ca timp.
 • Echipament ușor de instalat. Antenele, aparatele de aer condiționat, diversele comunicații de service într-un avion sunt mult mai ușor de plasat decât pe o pantă.
 • Interesanta priveliste. Dacă casa în sine este decorată în stilul „minimalismului”, atunci un acoperiș laconic fără pantă va completa perfect aspectul general.
 • Zona suplimentara. Dacă se dorește, acoperișul poate fi întărit și folosit pentru a organiza spațiu pentru un loc de joacă, grădină sau zonă de recreere. Unii fac chiar și o piscină aici.

dezavantaje

Nu există atât de multe dezavantaje, dar ele sunt încă acolo.

 • Oricât de bun este acoperișul, există întotdeauna șansa ca acesta să se scurgă. În cazul unei structuri plane, riscul crește de multe ori, deoarece este supusă unor sarcini mari din cauza faptului că zăpada nu se rostogolește.
 • Dacă intenționați să folosiți husa pentru nevoile dvs. iarna, zăpada și gheața vor trebui curățate manual.
 • Montarea unui acoperiș al unui eșantion plat trebuie efectuată în deplină conformitate cu tehnologia, altfel există riscul ca acesta să se scurgă sau să nu reziste la sarcini și să se prăbușească.

Soiuri

Acoperișurile neînclinate sunt împărțite în funcție de mai multe criterii, inclusiv metoda de utilizare și tipul de așezare a materialelor. De regulă, numele fiecăreia dintre caracteristici vorbește de la sine.

Prin folosire

Acoperișurile sunt operate și neexploatate.

Acoperișurile operate sunt cele care sunt folosite nu numai ca acoperișuri, ci și ca spațiu suplimentar pentru distracție.Aici se folosesc sisteme ranforsate, permițând nu numai amplasarea echipamentelor grele pe acoperiș, ci chiar și organizarea unui „colț verde” aici, plantând un gazon, flori și chiar copaci. Echiparea unei structuri de acest tip costă destul de mult, în timp ce este important să se stabilească în avans în proiect ce sarcină de greutate va fi supus acoperișului.

Acoperișurile nefolosite sunt mult mai ieftine datorită faptului că nu trebuie să fie întărite suplimentar și echipate cu hidroizolație. Singurul lucru la care trebuie să fii atent este încărcările de zăpadă la care va fi expus acoperișul iarna.

Mersul pe astfel de acoperișuri nu este de obicei recomandat, așa că totul trebuie calculat astfel încât acoperișul să reziste stratului de zăpadă fără a-l curăța periodic.

După tipul de materiale de stivuire

Se face o distincție între acoperișurile clasice, inversate și respirabile.

Tipurile clasice sunt de obicei folosite în proiectarea acoperișurilor neexploatate. Acest lucru se datorează faptului că au un coeficient mai scăzut de rezistență la sarcini. Umiditatea sau stresul mecanic pot fi dăunătoare acestor acoperișuri.

Dispunerea straturilor arată astfel (de sus în jos):

 • material cu suprafata superioara (impermeabilizare);
 • material de fund de sudat (impermeabilizare);
 • șapă (dacă este prevăzută);
 • izolatie;
 • strat de barieră de vapori;
 • suprapune.

Astfel, un strat de impermeabilizare neprotejat se deteriorează rapid.

Acoperișul inversat arată exact invers, ceea ce poate fi înțeles din nume:

 • balast (pietriș, piatră zdrobită sau alt material greu);
 • bariera de vapori;
 • izolație hidrofobă;
 • impermeabilizare;
 • substrat protector (grund);
 • suprapune.

Aceste acoperișuri plate au o durată de viață lungă și sunt potrivite în mod ideal pentru acoperișurile aflate în uz.

Respiratoarele pot fi atât modele clasice, cât și cele inversate. Acestea sunt echipate cu aeratoare sau deflectoare pentru a asigura o ventilație suplimentară, deoarece nu există niciun spațiu între acoperișul plat și casă, așa cum este cazul acoperișurilor înclinate. Acest lucru duce la un schimb de aer insuficient, motiv pentru care organizarea sistemului de ventilație este atât de importantă.

Proiect

Când proiectați o casă cu un etaj cu un acoperiș plat, este extrem de important să acordați o atenție deosebită tipului de acoperiș. Aici, acoperișul este cea mai importantă componentă. Firmele rusești s-au angajat într-un astfel de design nu cu mult timp în urmă, așa că contactați numai agenții de încredere.

Acesta este unul dintre rarele cazuri în care numai profesioniștii ar trebui să facă un proiect. La rândul său, puteți elabora în mod independent aspectul camerelor și, de asemenea, puteți indica exact cum intenționați să operați acoperișul și dacă plănuiți deloc. Aceasta va determina ce fundație va fi pusă, din care se vor realiza pereții portanti.

Exemple frumoase

Exemple de case frumoase cu un etaj, realizate după proiecte concepute profesional, sunt prezentate în galeria foto.

 • Un acoperiș plat nu este întotdeauna utilizabil. Uneori este folosit doar ca parte a unui concept general de design. Rețineți trăsătura caracteristică a tuturor acoperișurilor plate: toate au parapeti.
 • Casa cu un etaj în stil modern se potrivește perfect în peisajul minimalist din jur. În ciuda faptului că mulți consideră astfel de case „cutii”, nu se poate nega că arată interesante și originale.
 • Aproape orice poate fi aranjat pe acoperișul unei case cu un etaj cu acoperiș plat. Prin spargerea pajiștii cu gazon, proprietarii au făcut din casă o parte din peisajul din jur, subliniind în același timp stilul ecologic.
 • Un proiect interesant al unei case cu un etaj cu garaj va atrage proprietarul mai multor mașini. Când apare nevoia de a le amplasa, un garaj este ceea ce ai nevoie. Spatiul alocat constructiei extinderii poate fi compensat prin organizarea unei terase pe acoperis.
 • Cele mai ieftine dintre toate casele cu un etaj cu acoperiș plat arată cu adevărat plictisitoare, dar merită să ne amintim despre costul lor, care compensează aspectul inexpresiv. De regulă, prețul unei astfel de case este de 3-4 ori mai mic decât pentru o cabană mică cu sistem înclinat. Pentru economii mai mari, panourile solare pot fi amplasate pe acoperiș.
 • Casa din cărămidă din lemn arată modernă și tradițională în același timp, puțin în stil rustic. Acest lucru a fost realizat prin utilizarea materialelor de finisare mai închise la culoare pentru acoperiș decât pentru întreaga casă. Datorită acoperișului plat, casa arată mai aerisită decât dacă s-ar folosi o structură înclinată.

În acest videoclip, ne vom concentra asupra construcției unui acoperiș plat pentru o casă cu un etaj.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila