Casă cu un etaj cu mansardă: exemple de amenajare modernă

Conţinut
 1. Caracteristici și Beneficii
 2. Cum să bată pătratul?
 3. Soluții interesante de proiectare
 4. Alegerea materialelor
 5. Exemple spectaculoase pentru inspirație

Arhitectul francez François Mansart, care a trăit în secolul al XVII-lea, a atras atenția asupra mansardei casei sale de țară și a decis să folosească spațiul suplimentar. Primele calcule și construcția ulterioară au dat un rezultat bun, iar de atunci podul din fiecare țară a fost folosit în cantități mari pentru a extinde spațiul de locuit. Acest spațiu permite economii mari de materiale și timp atunci când se construiește aproape un întreg spațiu de locuit.

Aici puteți echipa dormitoare, o creșă, un loc pentru un birou, o cameră de oaspeți.

Caracteristici și Beneficii

O casă privată cu un etaj cu mansardă este o soluție specială pentru planificare și proiectare, precum și pentru crearea unei imagini unice.

Decizia de a construi ulterior oferă un beneficiu în ceea ce privește costurile materiale:

 • spațiul de locuit crește;
 • nu este nevoie de noi ziduri de capital;
 • un nivel suplimentar face posibilă apariția unor noi funcții ale unei case cu un etaj;
 • pierderea de căldură a camerelor de zi prin acoperiș scade;
 • există noi posibilități pentru decorarea unei case într-un stil original, diferit de designul spațiilor principale.

  Există și unele complicații. Luminatoarele instalate pe un acoperiș înclinat sunt destul de scumpe, iar calculul amator al unghiului acoperișului și al grinzilor podelei poate distorsiona stilul mansardei și poate crește încărcăturile de zăpadă și vânt. Este dificil să curățați astfel de ferestre atât de zăpadă, cât și de resturile transportate de vânt. În acoperișul izolat al mansardei, trebuie să existe o barieră de vapori, altfel materialul izolator se va uda în turta acoperișului multistrat și va avea loc distrugerea prematură a căpriorii de la ciuperci și mucegai.

  Cum să bată pătratul?

  Dispunerea primului etaj este în mare parte standard, deși poate diferi și în varietate, dar vom lua în considerare aspectul mansardei în sine. Planurile sunt diferite, variațiile vin din scopul și dimensiunea camerelor. Acoperișul casei este în fronton. La primul etaj se afla o camera mare, tot spatiul de deasupra ei defineste mansarda in sine.

  Aceasta este o soluție prietenoasă cu bugetul, atunci când ferestrele lasă suficientă lumină naturală și nu este nevoie de o fereastră în acoperiș. Scara este amplasată în afara casei, acest lucru economisește spațiu semnificativ. Această opțiune este convenabilă atunci când proiectați o casă în care nu există garaj.

  Vom lua în considerare schemele de amenajare a camerei pentru zone de 10 x 8, 8 x 9, 7 x 9, 10 x 12 m.

  • Dimensiunile casei sunt de 10 pe 8 m. Suprafața utilă a mansardei poate fi calculată pentru mai multe camere (dormitor 11,86 mp, două dormitoare 12,86 mp, baie 3,4 mp, hol 4,43 mp). În cazul nostru, scările către etajul doi sunt în interior direct din hol. Dacă decideți că trebuie să amenajați o baie, trebuie să aveți grijă de protecția împotriva apei de scurgere. Ferestrele de formă simplă de la capetele mansardei vor oferi lumină naturală amplă.
  • Aspect compact pentru o casă cu un etaj de 8 x 9 m cu mansardă. Aceasta casa este pe un etaj cu mansarda si dimensiunile imobilului sunt de 8,15 x 9,25 m. Cladirea este pe o fundatie in banda (baza), din exterior este finisata cu siding. Pereții cadru (exterior și interior) sunt izolați cu vată minerală. Podeaua de mai jos este pe grinzi de lemn. Suprapunerile dintre podele sunt realizate din lemn.
  • Un proiect foarte comun cu o suprastructură de clădire rezidențială 8,80 x 6,80 m. Pentru bază, sub întreaga casă se folosește o placă de beton armat. Pereții sunt blocuri de căldură. Etajul 1 - plăci prefabricate din beton armat. Suprapunere între etaje - grinzi de lemn. Acoperișul poate fi din metal.
  • Casa la etajul 1 cu suprastructura rezidentiala, proiect 10 x 12 m, cu dimensiunile reale de 11,58 x 9,58 m. La exterior, casa este finisata cu tencuiala. Baza este standard - grătar. Toți pereții sunt din blocuri de beton celular. Podeaua etajului inferior este pe o placă monolitică. Suprapunere între etaje - grinzi de lemn. Acoperișul este în fronton. Geamurile sunt din plastic. Scara este din lemn.

  Soluții interesante de proiectare

  Există un proiect „oglindă” realizat al unei case cu suprastructură rezidențială și garaj. O astfel de casă cu un design original este plasată lângă o clădire ridicată anterior. Se dovedește o repetare cu un aranjament în oglindă. Caracteristica specială a structurii este dată de acoperișul care acoperă garajul și terasa. Suportul acoperișului este format din montanti din lemn. Toate elementele exterioare sunt realizate din lemn.

  La parter se afla un living spatios, bucatarie si baie. Casa are subsol. Suprastructura superioară are dormitoare și o baie. Pentru reducerea spatiului interior, racordarea la garaj se face prin intermediul unei scari pliabile. Dacă treceți prin conducte de canalizare și apă, confortul va crește. O cadă poate fi amplasată lângă dormitoare. Casa pătrată este convenabilă pentru amenajarea interioară.

  La parter se afla un living, o bucatarie, o cresa. Și în suprastructura rezidențială există dormitoare pentru adulți și adolescenți, un birou sau alte camere. Lumină naturală de la luminatoare. Dacă faceți o structură verticală pentru ferestre, puteți obține un „cuc”, care va adăuga frumusețe clădirii.

  Sfat: O verandă deschisă sau închisă va schimba aspectul general al unei case pătrate.

  Verandă este situată nu numai la ușa din față, ci și în orice alt loc cu vedere la parcelă, grădină, natură, tobogan alpin. Ei bine, dacă există o fântână cu iluminare nocturnă vizavi, vei obține o platformă excelentă pentru relaxare.

  Alegerea materialelor

  O casă din lemn este aleasă de oameni care sunt aproape de mediul natural. Lemnul ca material ecologic natural este mai propice relaxării, favorabil odihnei profunde. Mentine o atmosfera confortabila in casa, indiferent de cadrul sezonier.

  Casele din piatră au propriile avantaje:

  • costuri reduse pentru menținerea caracteristicilor clădirii;
  • pierderea de căldură este minimă;
  • poate servi oamenilor fără limite de timp.

  Puteți face un proiect mixt atunci când utilizați piatră și lemn. Combină puterea pietrei și căldura lemnului. De regulă, primul etaj este construit din piatră, iar al doilea este din lemn.

  Costul unei case din lemn este redus prin instalarea unei baze mai ușoare. Textura lemnoasă este frumoasă de la sine, astfel încât costurile de design interior pot fi reduse la minimum.

  Este și mai ieftin să construiești o casă monolitică într-un cofraj special. Momentul pentru o astfel de construcție este scurt, nu este necesară o fundație grea pentru aceasta, materialele pentru pereți sunt ieftine, dar cu o conductivitate termică bună.

  O casă din beton celular este rezistentă la îngheț, cu o bună permeabilitate la vapori, puteți trăi în ea mulți ani. Costul materialului este mic, dar instalarea este costisitoare. Necesită pregătirea și construirea unei fundații complexe, iar lucrul este cel mai bine realizat în lunile mai calde.

  Casa de piatră trebuie să fie încălzită, să locuiască în ea tot timpul, așa că această opțiune nu este potrivită pentru o ședere temporară. Aspectul unei case din cărămidă, cu alegerea potrivită, arată întotdeauna adecvat și plăcut din punct de vedere estetic. Mai mult, astfel de clădiri se disting prin durabilitate și rezistență. Aceasta este cea mai bună opțiune pentru o clădire suburbană pentru reședință permanentă.

  Pereții din blocuri de spumă - o soluție originală.

  Potrivit unor opinii, avantajele caselor cu blocuri de spumă sunt mult mai mult decât dezavantaje:

  • Blocurile nu sunt grele, greutate - până la 25 kg. Construcția este destul de ușoară și nu trebuie să faci o fundație puternică și costisitoare.
  • Instalarea este simplă. Poate fi produs fără muncitori înalt calificați.
  • Prietenia mediului. Impuritățile care nu sunt ecologice sunt reduse la minimum.
  • Materialul are o izolare termică bună.

  Dintre deficiențe, se pot distinge unele nuanțe, dintre care puține:

  • Aspectul nu este foarte atractiv, dar rezultate bune pot fi obținute prin finisare.
  • Blocurile sunt fragile, uneori deteriorate în timpul transportului. Ei nu tolerează perioada de contracție acasă. Există o posibilitate de fisurare, aceasta poate fi afectată de calitatea producției. Poate fi transportat în containere și camioane special pregătite, apoi procentul de blocuri de spumă inutilizabile va scădea semnificativ.

  Despre case de lemn

  Lemnul este relativ ieftin, doar că trebuie să găsești un tip potrivit de lemn din care să fie construită casa. Secole de experiență sugerează acordarea de preferință coniferelor - pin, zada, molid.

  Pinul și molidul sunt cel mai des folosite în construcția de case din lemn de înaltă calitate.

  Materialul de construcție din zada este considerat a fi durabil, nu își pierde proprietățile unice și chiar și în fiecare an rezistența sa crește doar. Din el au fost construite nave și, sub influența constantă a umidității, au servit zeci de ani. Secretul constă în compoziția chimică a acestui lemn prețios. Guma de rășină nu numai că păstrează rezistența structurilor, dar și vizual nu se schimbă de mulți ani. Și zada uscată se păstrează până la câteva sute de ani.

  Principalele avantaje ale acestor clădiri:

  • cost acceptabil pentru multe proiecte;
  • ecologic ridicat al materialului;
  • conductivitate termică scăzută, pierderi nesemnificative de căldură: o casă încălzită rămâne caldă în interior mult timp;
  • greutate mai mică în comparație cu altele;
  • capacitatea de a respira aer: respirația este necesară pentru o casă, iar o casă de lemn oferă acesteia o structură naturală a materialelor.

  Decorarea acestor case se face adesea cu cărămizi: de exemplu, ele creează o suprafață de același ton sau fac un model din cărămizi cu culori diferite. Placarea din cărămidă protejează și întărește structura, mărește izolarea fonică și reduce pierderile de căldură.

  Cherestea laminată lipită: frumoasă, dar scumpă. Materialul este foarte bun, dar costul său nu este întotdeauna atractiv. Și faptul că clădirea dintr-un bar nu se micșorează și nu are nevoie de finisare tot nu vă va permite să economisiți bani.

  Bușteni rotunjiți: o casă în tradiția rusă. Construcția de locuințe din acest material nu necesită aproape nicio muncă manuală. Casa este asamblată ca constructor. Bușteniul are o formă finită, toate tăieturile și canalele tehnologice sunt deja pregătite în fabrică. Piesele sunt alcătuite aproape fără goluri. Decorarea pereților de cele mai multe ori nu se face.

  Un astfel de material pregătit are avantajele sale:

  • reducerea costurilor în multe etape de construcție și scurtarea timpului de asamblare a părților clădirii;
  • design cald;
  • densitate crescută a tuturor îmbinărilor, care este asigurată de pregătirea tehnologică a detaliilor viitoarei case;
  • aspectul unor astfel de case este estetic plăcut și atractiv.

  Exemple spectaculoase pentru inspirație

  Zeci de proiecte de case private creează o colecție unică de creații de planificatori, designeri, constructori. Casele frumoase cu o mansardă rezidențială, un subsol, fațade extraordinare armonioase nu sunt doar confortabile pentru a trăi înconjurate de natură, dar arată și gustul artistic ridicat al creatorilor și proprietarilor de cabane de țară și case ieftine.

  Nu este necesar să investiți fonduri uriașe pentru a crea capodopere ale arhitecturii țării și țării. Folosind imaginația și creativitatea, puteți construi o casă mică cu un bovindou, care îi va încânta pe cunoscătorii de arhitectură cu perfecțiunea ei. O astfel de casă este prezentată în fotografie.

  Această casă nu este deosebit de pretențioasă, toate detaliile par naturale și de încredere, proporțiile sunt perfecte, toate decorurile sunt la locul lor. Un mic bovindou oferă multă lumină suplimentară camerei, iar designul exterior al fațadei, finisat cu siding, se încadrează armonios în peisajul local al site-ului.

  Desigur, odată cu investiția de investiții financiare mari, este posibil să se creeze și să implementeze proiecte mai elegante și mai grandioase, case cu mansardă, bovindou, balcon, verandă și garaj, creând o mulțime de facilități pentru rezidenți și oaspeții unei case de țară.

  Căsuțele din cărămidă se disting printr-o varietate de stiluri, caracteristici arhitecturale, utilizarea materialelor tradiționale și noi. Practic, aceste case necesită investiții mari. Aceasta este o lucrare în pragul artei de către artiști, designeri, arhitecți, designeri, constructori. Astfel de clădiri sunt create de secole.

  Stilul romanic este mai aproape de tema „casa mea este castelul meu”. Structuri grele și calme. Arcade, decorațiuni din piatră a ferestrelor, ușilor, frontoanelor.

  Stilul gotic - turnulețe, bolți, ferestre înguste, ceva întuneric, plin de romantism.

  Barocul este o compoziție luxoasă, complexă, cu coloane, curbe, tranziții. Priveliștea este pompoasă, uneori din abundență, maiestuoasă, dar întotdeauna atrăgătoare.

  Casă englezească austera, hi-tech, modernă, clasică și, bineînțeles, o căsuță luminoasă și elegantă în stil Provence. Alegerea este uriașă, de la o casă modestă cu un etaj, cu mansardă, până la o cabană mare și impresionantă de tip palat. Ați ales - și începeți să construiți, iar un întreg detașament de specialiști de nivel înalt vă va ajuta.

  Pentru ce poate fi proiectul unei case cu un etaj cu mansardă, vezi următorul videoclip.

  fara comentarii

  Comentariul a fost trimis cu succes.

  Bucătărie

  Dormitor

  Mobila