Spălătorie în casă: aspect și design

Conţinut
 1. Ce ar trebui să fie inclus în cameră?
 2. Unde sa încep?
 3. Dacă nu este suficient spațiu în casă
 4. Aspect
 5. Proiecta

Fiecare gospodină încearcă să folosească spațiul cât mai eficient. În ritmul modern de viață, nu toată lumea este capabilă să folosească serviciile spălătoriilor publice. Prin urmare, multe femei dotează un „colț de curățenie” în apartamentul sau casa lor privată.

Ce ar trebui să fie inclus în cameră?

Majoritatea vor răspunde la această întrebare în același mod - aici este nevoie de o mașină de spălat. Dar, pe lângă aceasta, este posibil să aveți nevoie și de o mașină de uscare (sau uscător). Containerele, coșurile de rufe, produsele chimice de uz casnic sunt, de asemenea, părți integrante ale rufelor. De asemenea, puteți călca lucruri acolo. Acest lucru nu trebuie făcut cu un fier de călcat vertical profesional cu abur; un model obișnuit va funcționa și el. Dar în acest caz, veți avea nevoie și de o masă de călcat.

Rafturile pentru depozitarea rufelor vor ajuta la economisirea spațiului în dulap. Nu uitați de chiuvetă. Este, de asemenea, un atribut integral al unei astfel de camere.

Unde sa încep?

Alegerea unei locații pentru o spălătorie este adesea mai dificilă decât amenajarea unei spălătorii. Locuind în casa lor, mulți amenajează o spălătorie la subsol sau la cazan. Dacă există mult spațiu în clădire, atunci o cameră separată va fi cea mai bună opțiune. Se acordă preferință camerelor pătrate. Sunt mai funcționale. Asezand tot ce ai nevoie intr-o astfel de incapere, poti economisi maxim spatiu liber.

În casele cu un etaj fără subsol și mansardă, precum și în apartamentele cu o cameră, fiecare centimetru contează. În același timp, proprietarii doresc ca rufele să fie disponibile, dar sunetul aparatelor de lucru nu ar interfera cu viața de zi cu zi.

În aceste cazuri, cele mai populare sunt următoarele locuri pentru amplasarea echipamentelor:

 • baie;
 • baie;
 • bucătărie.

Dacă nu este suficient spațiu în casă

Este destul de ușor să echipați o spălătorie într-o zonă strict delimitată. Dimensiunea unei astfel de zone poate fi de la 2 mp. m până la 6 mp. m. Chiar si o mini-spalatorie poate fi echipata cu functionalitate maxima.

Doi metri pătrați sunt destul de capabili să găzduiască o mașină de spălat, uscător, precum și un coș de rufe.

Opțiunea 1

Ambele mașini sunt poziționate la 5 cm una de cealaltă, cu un coș de rufe deasupra sau în lateral. Distanța este necesară pentru ca vibrațiile de la funcționarea dispozitivelor să nu le scurteze durata de viață. Zona utilată poate fi „ascunsă” de privirile indiscrete cu ajutorul ușilor și scândurilor de mobilier. Poate fi creat chiar și pe hol prin închiderea lui cu o ușă de compartiment sau acordeon.

Opțiunea 2

Mașinile pot fi stivuite una peste alta. Pentru a implementa un astfel de proiect, veți avea nevoie de o cutie de scânduri de mobilier. Veți avea nevoie și de elemente de fixare care să nu le permită să vibreze și să cadă în timpul funcționării. Această mini spălătorie poate fi decorată și cu uși. Coșurile de rufe pot fi așezate pe partea laterală a raftului.

Aparatele de spălat rufe situate în baie, toaletă sau bucătărie sunt de obicei ascunse sub blaturi. Adesea sunt ascunse în spatele ușilor pentru a da camerei un aspect mai estetic.

Aspect

Merită să vă gândiți la numărul și dimensiunea echipamentelor atunci când alegeți un loc pentru o spălătorie. De asemenea, este important să se desfășoare activități pregătitoare.

Pardoseala trebuie să fie uniformă și de preferință anti-alunecare. În caz contrar, echipamentul care vibrează în timpul funcționării poate afecta negativ calitatea acestuia. Materialul pentru podea trebuie ales rezistent la umezeală, cu o suprafață rugoasă. Acesta ar putea fi:

 • placă ceramică;
 • granit ceramic;
 • linoleum.

Înainte de a așeza podeaua, merită să nivelați suprafața, să izolați și să încălziți podeaua. De asemenea, pentru a reduce vibrațiile și a preveni alunecarea, merită să achiziționați plăcuțe anti-vibrații.

Decorul peretelui alăturat ar trebui să fie, de asemenea, realizat din materiale rezistente la umezeală care pot fi combinate între ele. Potrivit pentru aceste scopuri:

 • ipsos;
 • colorant;
 • tapet rezistent la umiditate;
 • placi ceramice de diferite dimensiuni si tipuri.

Pereții trebuie nivelați înainte de vopsire, placare sau tapet.

Pentru tavan, utilizați tapet, tencuială decorativă, carton rezistent la umezeală sau tavan întins din PVC. Acesta din urmă poate deveni nu numai un strat excelent hidrofug, ci și un adevărat decor al camerei, deoarece există o selecție uriașă de nuanțe și texturi pe piață.

Sistemul de drenaj și alimentare cu apă trebuie să fie individual pentru fiecare dispozitiv. Este de remarcat faptul că, indiferent dacă apa provine dintr-un sistem de alimentare cu apă, o fântână sau o fântână, merită să instalați suplimentar echipamente de pompare și filtrare la intrarea în cameră. Acest lucru este necesar pentru ca rufele să funcționeze corect. Cablajul se face dupa aceea. Pentru alimentarea și evacuarea apei se folosesc țevi din plastic cu diametrul de 5-6, respectiv 10-15 cm.

Este necesară și ventilația. Ajută la evitarea mirosurilor neplăcute din cameră.

De asemenea, este important să ne gândim la sistemul de încălzire. Echipamentul nu trebuie amplasat în imediata apropiere a unei surse de căldură, dar trebuie menținută o temperatură constantă în încăpere, necesară pentru funcționarea corectă a dispozitivelor.

Sistemul de încălzire poate fi diferit:

 • încălzire centrală;
 • încălzire cu convectoare;
 • podea caldă.

Alegând ultima opțiune, merită să decideți unde vor fi amplasate dispozitivele și să vă retrageți la 10 cm de acest loc.Nu este recomandat să montați o podea caldă pe zona alocată. De asemenea, nu se recomandă amplasarea conductelor pentru scurgerea apei pe suprafața acesteia.

Dacă camera va fi folosită ca uscător, atunci prunele trebuie făcute pe suprafața podelei. Ele vor ajuta la evitarea mirosului neplăcut al apei sedimentate și distrugerea pardoselii.

Cablajul electric și iluminatul trebuie efectuate pe baza unui plan deja pregătit. Este indicat sa il asezi sub un invelis cu o buna izolare. Există întrerupătoare, prize și umbre speciale care împiedică pătrunderea umezelii înăuntru.

Proiecta

Zona spălătorii poate varia. Aceasta poate fi o spălătorie mică amplasată în bucătărie (baie, toaletă, hol sau cameră) sau o spălătorie full-size, cu toate facilitățile, care ocupă o întreagă cameră.

În orice caz, merită să ne gândim la designul decorativ al acestei zone, deoarece acesta nu este doar un obiect economic, ci și o parte a casei.

Puteți dezvolta propriul design original sau puteți potrivi armonios această zonă în interiorul general al casei.

Cele mai potrivite stiluri:

 • minimalism;
 • retro;
 • stilul rustic;
 • modern.

     Frumusețea este în detalii. Puteți înlocui coșurile de plastic cu coșuri de răchită, puteți cumpăra recipiente pentru depozitarea produselor chimice de uz casnic în același stil. Daca camera este situata la subsol, lipsa de lumina solara poate fi compensata de suprafetele dulapurilor vopsite in culori calde. Trebuie doar să arăți puțină imaginație și poți crea un design confortabil și unic al camerei, în care să fie plăcut să fii.

     Următorul videoclip spune despre organizarea spălătoriei în casă.

     fara comentarii

     Comentariul a fost trimis cu succes.

     Bucătărie

     Dormitor

     Mobila