Subtilitățile proiectării caselor din lemn ecologic

Conţinut
 1. Particularități
 2. Opțiuni de planificare și desene
 3. Cum sa construiesti?
 4. fundație
 5. Decoratiune interioara
 6. Sfaturi si trucuri
 7. Exemple frumoase

În zilele noastre, piața materialelor de construcție este incredibil de bogată și poate oferi consumatorilor produse cu o mare varietate de proprietăți și caracteristici. Cu toate acestea, cele mai populare și la cerere sunt încă produse ecologice. Acestea includ cheresteaua, din care se obțin clădiri rezidențiale foarte frumoase și confortabile. Astăzi ne vom familiariza cu toate complexitățile proiectării unor astfel de clădiri, precum și vom afla despre caracteristicile materialului de construcție specificat.

Particularități

Locuințele din lemn sunt foarte populare și răspândite astăzi. Structuri similare pot fi găsite pe multe străzi. Cererea pentru astfel de materiale de construcție se explică prin faptul că au o mulțime de avantaje, mai mult decât mici dezavantaje suprapuse.

Din cherestea ecologică, puteți construi nu numai case simple cu un etaj, ci și locuințe mai impresionante cu mai multe etaje. În plus, pot fi realizate sub orice formă, de la standard la extrem de originale și neobișnuite. Totul depinde doar de ideea designerului și de preferințele personale ale proprietarilor. De asemenea, trebuie remarcat faptul că astfel de materiale diferă în ceea ce privește costul relativ accesibil, ceea ce are un efect pozitiv asupra cererii lor. Există mai multe subtipuri de cherestea. Fiecare dintre soiurile unui astfel de material are propriile caracteristici distinctive și metoda de aplicare.

De asemenea, trebuie remarcat faptul că chiar și un constructor fără experiență poate face față cu ușurință construcției unei case din bușteni - nu va fi nevoie de educație specială sau de mulți ani de practică aici. De aceea, mulți consumatori se angajează să construiască case dintr-un bar cu propriile mâini. Dacă aderați la tehnologie și folosiți materiale de calitate, atunci rezultatul este admirat de utilizatori.

O atenție deosebită trebuie acordată elaborării unui plan pentru o astfel de locuință. Este foarte important să țineți cont de absolut toate detaliile viitoarei structuri.

De regulă, specialiștii cu experiență dezvoltă planuri pentru locuințe din bușteni.

Dacă se ia decizia de a construi o clădire rezidențială dintr-un material precum un bar, atunci ar trebui să vă dați seama care sunt avantajele și dezavantajele acesteia.

În primul rând, să aruncăm o privire la avantajele acestui material.

 • În primul rând, trebuie acordată atenție flexibilității lemnului ca material de construcție. De aceea este o plăcere să lucrez cu el. Construcția unei case din busteni rareori necesită mult timp liber și efort.
 • Puteți construi o casă dintr-un bar cu propriile mâini. Pentru a face acest lucru, trebuie doar să respectați instrucțiunile simple și să alegeți materialul de construcție potrivit.
 • Clădirile dintr-o varietate de direcții arhitecturale sunt ușor de obținut dintr-un astfel de material. Poate fi o structură simplă sau foarte originală cu diverse elemente decorative.
 • Astfel de construcții se pot lăuda cu caracteristici bune de rezistență.
 • Casele din lemn sunt durabile.
 • Un avantaj important al unor astfel de clădiri este respectarea mediului. Un cherestea de înaltă calitate nu are un impact negativ asupra sănătății umane nici în timpul lucrărilor de construcție, nici după finalizarea acestora.
 • Astfel de case nu necesită decorare interioară obligatorie. Arată armonios și îngrijit, chiar dacă nu folosiți materiale de finisare.
 • Mulți consumatori optează pentru lemn pentru că are proprietăți bune de izolare termică. Acesta este motivul pentru care un astfel de material este adesea folosit la construirea de case capitale concepute pentru viață în toate anotimpurile. Iarna, aceste clădiri sunt calde și confortabile, în timp ce vara rămân plăcut răcoroase.
 • Construcția unei case din bușteni nu poate fi numită scumpă. Tehnologia pentru construcția unor astfel de locuințe este una dintre cele mai accesibile. Numai construcția carcasei va fi mai ieftină (deși acest lucru nu este un fapt).
 • Potrivit experților, nu este nevoie să pregătiți o fundație scumpă pentru o casă din bușteni.

Din păcate, casele din materiale ecologice nu sunt perfecte.

Au câteva dezavantaje care sunt importante de luat în considerare dacă doriți să construiți o casă din bușteni.

 • Dezavantajul principal al unor astfel de construcții este pericolul lor de incendiu. Nu este un secret pentru nimeni că orice structuri din lemn sunt susceptibile la foc ușor. Desigur, o casă din bușteni poate fi protejată de astfel de consecințe prin utilizarea agenților refractari speciali. Cu toate acestea, chiar și cu utilizarea acestora, riscul de incendiu va rămâne, prin urmare, măsurile de siguranță nu trebuie neglijate.
 • Lemnul este un material de construcție care „suferă” grav sub influența factorilor externi. Acestea includ niveluri crescute de umiditate, insecte și, desigur, timp. Sub influența unor astfel de influențe, cheresteaua poate începe să se usuce, să putrezească sau să devină o „bucătură” pentru paraziții lemnului. Totuși, aici, puteți folosi impregnări antiseptice speciale, care vor prelungi durata de viață a clădirii. De asemenea, este important să monitorizați etanșeitatea maximă a capetelor, astfel încât umiditatea dăunătoare să nu pătrundă în ele. Îngrijirea unei case din bușteni o va proteja de factorii externi negativi, cu toate acestea, mulți utilizatori atribuie această caracteristică dezavantajelor acestor clădiri.

După cum puteți vedea, casele din busteni au mult mai multe avantaje decât dezavantaje. Desigur, multe depind de cât de competent a fost construită construcția.

Opțiuni de planificare și desene

După cum am menționat mai devreme, puteți construi o casă cu absolut orice modificare dintr-un bar. Poate fi nu numai simplă, ci și o opțiune complicată cu mai multe etaje. Să luăm în considerare în detaliu câteva proiecte interesante gata făcute de ridicări similare ale diferitelor zone și machete.

Din bar se poate ridica o casa foarte ingrijita de 4 pe 6 m pe 2 etaje.

Astfel, la primul etaj vor fi posibile amenajarea următoarelor camere:

 • hol mic de 4,04 mp. m, în care ar trebui să plasați scările care duc la etajul 2;
 • living de 11 mp. m, care la primul etaj va fi cea mai mare încăpere (ieșirea către aceasta va urma din hol);
 • in coltul etajului, la intersectia livingului si holului, o bucatarie compacta de 6,65 mp. m.

O baie într-o astfel de locuință poate fi amplasată atât la primul, cât și la al doilea etaj. Totul depinde de dorințele proprietarilor. În ceea ce privește etajul 2, aici merită amplasat un dormitor de 16,88 mp. m.

O construcție similară poate fi folosită ca o mică casă de țară. Dotați-l cu un acoperiș înalt cu două pante, împodobit cu material de acoperiș de culoare închisă. Lăsați exteriorul peretelui neterminat (este suficient să tratați cheresteaua cu impregnări de protecție). Partea inferioară a casei poate fi completată cu zidărie. Treptele mici din lemn vor arăta organic la intrare. Rezultatul este o structură discretă, dar foarte confortabilă.

Fanii clădirilor mai originale și solide vor dori un alt proiect al unei case din busteni cu o suprafață de 7x8. O constructie similara poate avea si doua etaje spatioase cu toate incaperile necesare.

Mai întâi, să luăm în considerare ce poate fi plasat la primul etaj al unei astfel de locuințe:

 • la intrarea în casă ar trebui instalată o verandă îngrijită cu o suprafață de 4,79 metri pătrați. m;
 • imediat după ea în casă merită amplasată o sală dreptunghiulară alungită de 7,12 mp.m (o scară mică care duce la etajul 2 își va găsi locul lângă peretele extrem al holului);
 • în partea dreaptă a holului va fi suficient spațiu pentru bucătărie (10,24 mp) și un living mai spațios (16, 42 mp), în care ferestrele vor arăta organic;
 • ca urmare, la parter va exista un colț liber, situat chiar în fața holului, care ar trebui să fie rezervat unei băi (3,42 mp).

În ceea ce privește designul etajului al doilea, aici ar trebui să alocați o zonă pentru camere precum:

 • un dormitor deasupra sufrageriei la etajul 1 (nu este nevoie să faceți un bovindou în dormitor - ar trebui să fie pătrat simplu, cu o suprafață de 14,04 mp);
 • în partea dreaptă a primului dormitor, așezați al doilea (10,24 mp), care va repeta forma bucătăriei la etajul 1 cu un bovindou;
 • vizavi de aceste două încăperi va exista un spațiu liber alungit - un hol, unde va exista o ieșire către scări.

O astfel de casă din bușteni va arăta spectaculos dacă o completați cu un acoperiș în două frontoane cu un acoperiș întunecat și echipați bazele ferestrelor cu acoperișuri cu mai multe margini. Completați partea inferioară a clădirii cu încadrare de piatră și construiți un baldachin înclinat pe suporturi înalte de lemn deasupra treptelor de intrare.

O casă foarte confortabilă și primitoare cu dimensiuni de 7x9 poate fi ridicată dintr-un bar. Pe o suprafață de 122 mp. m va putea găzdui cu succes două etaje destul de spațioase, cu o terasă și un set standard de camere.

Deci, să aruncăm o privire asupra planului de la primul etaj:

 • chiar în spatele unei mici terase de 10 mp. m, ar trebui amplasat un hol de intrare, care va separa cele două camere de colț ale casei - un cuptor (4,3 mp) și un dormitor (10,6 mp);
 • din incinta listată, un living spațios cu un bovindou de 13,3 metri pătrați ar trebui să fie separat de un perete. m, o baie de 15 mp. m și un hol de 3,9 mp. m cu o scară (care este o continuare a holului);
 • spațiul rămas (în spatele peretelui de la hol și camera de zi) ar trebui să fie împărțit în 2 camere separate - o bucătărie pe colț (8,1 mp) și o sufragerie (10,6 mp).

În ceea ce privește etajul doi, aici planul va fi după cum urmează:

 • scara de la primul etaj va merge în acest caz către hol (5,8 mp), care se transformă într-un living alungit cu bovindou, ca la primul etaj (13,2 mp);
 • pe ambele părți ale holului și camera de zi ar trebui să fie amplasate: în partea dreaptă - o baie în colț (4,3 mp), iar în spatele acesteia un dormitor (14,3 mp), în partea stângă - încă două dormitoare (8,1 mp, 10,6 mp), separate printr-un compartiment despărțitor.

O astfel de casă confortabilă din bușteni va arăta organic dacă este suplimentată cu un acoperiș cu fronton de nuanță de ciocolată neagră, iar componentele ferestrei de golf sunt finisate cu un acoperiș cu mai multe margini (4-5). Deasupra terasei, merita montat un baldachin cu 3 pante, decorat cu acelasi material de acoperis ca si pe acoperis. Partea inferioară a unei astfel de construcții ar trebui să fie decorată cu cărămidă sau zidărie, care va dilua nuanțele monotone ale lemnului, cuplate cu un acoperiș contrastant. La intrarea pe terasă trebuie instalate trepte simple din lemn și balustrade din același material.

  Dintr-un bar, puteți construi o casă confortabilă de 8x8 cu un etaj și o suprafață totală de 64 mp. m. Intrarea într-o astfel de structură ar trebui să fie situată lângă colț și completată cu trepte din lemn cu garduri și stâlpi de sprijin sub acoperiș.

  În condițiile unei astfel de locuințe, camerele pot fi aranjate astfel:

  • echipați un hol care va împărți condiționat casa în 2 jumătăți;
  • în dreapta, organizați creșa și separați-o cu un despărțitor de livingul spațios de vizavi;
  • gloria pune un alt dormitor, iar vizavi de el pune bucataria;
  • baia este cel mai bine organizată între creșă și dormitor.

  O astfel de locuință va arăta destul de simplă și discretă. Pentru a dilua ușor monotonia construcției din lemn, ar trebui să apelați la acoperișul contrastant roșu închis de pe acoperișul cu fronton.

  Ferestrele din casă pot fi instalate atât din lemn, cât și din plastic.

  O casa cu un etaj dintr-un bar poate fi construita cu dimensiunile 9x9.O astfel de construcție poate avea o formă pătrată simplă și un plus sub forma unei terase mici cu o suprafață de 12 mp. m.

  Într-o astfel de locuință, puteți echipa:

  • un mic hol de intrare (6 mp) imediat in spatele terasei;
  • un hol de intrare într-o astfel de casă va duce la un hol (8 mp);
  • următoarea cameră din spatele holului într-o astfel de casă va fi o baie (4 mp);
  • spațiul de la hol până la baie va împărți condiționat casa în două jumătăți: în stânga, ar trebui să organizați 3 dormitoare împărțite de 9 mp. m fiecare, iar în dreapta - un living spațios combinat cu o bucătărie (24 mp).

  O astfel de casă spațioasă ar trebui să fie tăiată cu panouri de siding crem, iar acoperișul frontonului ar trebui acoperit cu material rulou visiniu. Este recomandabil să folosiți ferestre cu rame, a căror culoare diferă cu câteva tonuri de placarea pereților. „Centura” inferioară a clădirii ar trebui să fie finisată cu cărămidă decorativă de o nuanță densă de cireș (pentru a se potrivi cu acoperișul). Este mai bine să echipați terasa cu trepte ușoare din lemn și aceleași garduri / grinzi de susținere.

  Suprafața optimă a unei clădiri rezidențiale private moderne este de 100 mp. m. Clădirile de această dimensiune sunt perfecte nu numai pentru reședința permanentă, ci și pentru amenajarea unui garaj spațios. De exemplu, o casă îngrijită cu două etaje din lemn de 96 mp. m și un garaj de 50 mp. m.

  Următoarele ar trebui să fie amplasate la primul etaj al casei menționate:

  • un mic hol de intrare de 2,6 mp. mp, hala 3,7 mp. m;
  • în stânga holului / holului ar trebui amplasate o toaletă (2,8 mp) și o baie separată (3,6 mp);
  • in stanga este un spatiu liber pentru gatit (8,9 mp);
  • zonele indicate trebuie completate cu o sufragerie spatioasa (asezati scarile la etajul 2 in spatele mobilierului tapitat), combinata cu o zona de luat masa (34, 8 mp).

  La parter se poate aloca si un colt liber pentru amplasarea unei cazane.

  În ceea ce privește etajul al doilea al unei astfel de locuințe, aici își vor găsi locurile:

  • un hol mic, spre care se duce o scara de la etajul 1 (5,2 mp);
  • în stânga holului, construiți un studiu sau o creșă (8 mp), iar în dreapta, duplicați un spațiu similar;
  • Organizați o baie (8,7 mp) în colțul din dreapta al etajului doi;
  • În colțul din stânga etaj, plasați un dormitor de 14 mp. m.

  Pe o astfel de zonă se poate construi un mic balcon cu ieșire din studiu (4,9 mp). Într-o astfel de locuință există posibilitatea de a face un garaj acoperit cu drepturi depline în curtea din spate de aproximativ 50 mp. m.

  O astfel de casă din bușteni poate fi lăsată fără finisare sau completată cu siding. Completați balconul de la etajul doi cu o balustradă de fier forjat întunecat și așezați țigle albastru închis pe acoperișul frontonului. Piesele de colț ale casei și partea inferioară a casei ar trebui completate cu zidărie.

  Cum sa construiesti?

  Cherestea este un material foarte flexibil și nepretențios, cu care este ușor și simplu de lucrat. De aceea, construcția de case din bușteni este un proces destul de simplu și direct pe care îl poate gestiona chiar și un începător în domeniul construcțiilor. Este important doar să respectați instrucțiunile simple pas cu pas și să fiți responsabil pentru fiecare dintre etapele de lucru.

  Să luăm în considerare în detaliu cum puteți construi singur o casă de lemn de înaltă calitate și de încredere.

  fundație

  Primul pas este să construiești o fundație bună.

  Există mai multe tipuri principale de astfel de clădiri.

  • Există opțiuni coloane, benzi și monolitice pentru fundații. Cel mai simplu este cel columnar (desigur, alegerea opțiunii optime de fundație trebuie aleasă în funcție de tipul de sol de pe șantier). Este realizat din conducte de azbest-ciment. Aceste piese sunt introduse în găuri pre-găurite.
  • Dacă fundația coloană este potrivită pentru site-ul dvs., atunci trebuie să țineți cont de faptul că are un dezavantaj - nu există conexiuni între stâlpii într-o astfel de structură. De aceea, experții recomandă să alegeți omologul său de piloți - în acesta, piloții sunt conectați datorită unei plăci de beton armat.
  • Cel mai comun este fondul de ten de tip bandă. Poate fi realizat într-o mare varietate de variații. Pentru sarcini impresionante, se obișnuiește să se utilizeze baze cu aceeași secțiune transversală, iar pentru sarcini mici, o bază de adâncire mică, care este ieftină, dar nu este inferioară în fiabilitate.
  • Fundația plăcii este fiabilă și durabilă. Este o placă de beton armat pe care se efectuează lucrări de construcție în viitor. Pentru pregătirea acestuia se folosesc armături și beton.

  Ziduri

  De obicei, pereții unei case din bușteni sunt asamblați direct pe șantier.

  La colțuri, barele sunt conectate folosind una dintre cele 2 metode:

  • cu pervaz;
  • fără proeminență.

  În primul rând, coroana curelei este așezată pe fundația deja terminată. Trebuie să fie conectat într-o jumătate de copac. Această opțiune de montare este utilizată indiferent de tipul de conexiune ales pentru celelalte rânduri. Primul etaj al unei case din bușteni ar trebui să aibă aproximativ 3 m înălțime.

  Când pereții sunt așezați la nivelul necesar, trebuie să puneți un tavan și să începeți proiectarea celui de-al doilea etaj, dacă acest lucru este planificat.

  Adesea, la ridicarea caselor din bușteni, se folosesc materiale speciale de etanșare. Poate fi mușchi, pâslă sau cânepă. Sunt vândute în role mici și convenabile, așa că tăierea lor în panglici separate va fi foarte ușoară și simplă.

  Podea

  La așezarea podelei, trebuie acordată o atenție deosebită materialului izolator. Din acest motiv, astfel de modele sunt făcute duble. Izolația selectată este așezată între două straturi separate, care vor izola suplimentar și fonic spațiul de locuit. Folosind o placă tivita, așezați podeaua aspră.

  Acoperiş

  După terminarea construcției podelei și pereților, puteți trece la construcția acoperișului casei. Cea mai simplă opțiune în această situație este o structură de fronton, pe care o puteți construi cu propriile mâini fără probleme.

  Pentru un Mauerlat al unui astfel de acoperiș, merită să utilizați o bară de 150x150 mm și să o atașați la coroana peretelui folosind suporturi, știfturi speciali sau ancore. Căpriorii trebuie așezați astfel încât să se sprijine pe Mauerlat. Vă rugăm să rețineți că în secțiunile suporturilor, este necesar să faceți tăieturi triunghiulare, astfel încât toate elementele să se interpună cât mai fiabil posibil. În casele din lemn, care în cele mai multe cazuri se micșorează foarte mult, nu este necesar să se facă săpături, deoarece deplasarea poate duce la deformarea structurii existente. Este recomandabil să securizeze căpriorii astfel încât să se poată mișca. Pentru a face acest lucru, de obicei apelează la elemente de fixare din oțel - „sanii” speciale. Astfel de piese constau din două părți, care fac posibil ca căpriorii să își schimbe unghiul în timpul contracției construcției din lemn.

  Sistemul de căpriori pentru astfel de locuințe ar trebui să fie compus din lemn cel mai fiabil și să fie o bază de cadru. Acesta definește însăși forma acoperișului și este asamblat din părți duplicat. Unghiul de înclinare, lungimea, pasul și grosimea căpriorilor trebuie să fie indicate în proiectarea clădirii. Cel mai adesea, se folosește o grindă, a cărei lățime este de la 150 la 180 mm, iar grosimea este de la 50 mm. Elementele individuale sunt fixate între ele folosind un sistem de blocare cu lambă și canelura, precum și plăci de oțel. În ceea ce privește ridicarea căpriorii la unghiul necesar, aici sunt folosite picioare speciale de căpriori.

  Sistemul de căpriori finit este acoperit cu un material barieră de vapori. Deasupra sunt instalate o contra-zăbrele și o ladă. Contra-zăbrelele sunt construite din șipci, a căror grosime este de 2 cm. Acestea sunt instalate pe izolație de-a lungul căpriorii. Strungul trebuie bătut în cuie peste căpriori. În acest caz, pasul barelor depinde de materialul de acoperiș pe care l-ați ales.

  Dacă intenționați să echipați podul, atunci acoperișul este izolat suplimentar din interior cu materiale de plăci, de exemplu, vată minerală.

  Este plasat între căpriori.

  Decoratiune interioara

  În ciuda faptului că decorarea interioară a unei case din bușteni nu este o condiție prealabilă, merită să ne dăm seama ce materiale pot fi folosite pentru aceasta.

  Înainte de a continua cu designul interior al unor astfel de locuințe, este necesar să planificați în ce scopuri va fi utilizată această sau acea cameră. De exemplu, dacă intenționați să utilizați o clădire suburbană numai în weekend sau în sezonul de vară, atunci puteți economisi material izolant. Cu toate acestea, dacă intenționați să locuiți permanent într-o astfel de casă, atunci aceasta va trebui să fie bine izolată. Nu trebuie să uităm de materialele de hidroizolație.

  Decorarea interioară a unei astfel de structuri ar trebui începută după designul interior. În plus, va trebui să luați în considerare cu atenție în ce zone vor funcționa canalizarea, conductele de încălzire și rețelele electrice. După finalizarea tuturor lucrărilor preliminare, se va putea trece direct la decorarea interioară a casei din busteni.

  Mai întâi trebuie să abordați designul podelei. În primul rând, va trebui să așezați podeaua aspră folosind o pardoseală cu două straturi. Montarea hidroizolației și termoizolației nu poate fi neglijată. Apoi scândurile sunt așezate pe podea. Acest proces durează în medie aproximativ 2 zile. Există multe moduri de a aplica finisaje pentru podea. De exemplu, puteți așeza materiale folosind bușteni, sau grinzi de podea sau fundații solide.

  Opțiunea optimă de finisare trebuie selectată în funcție de caracteristicile clădirii. După ce ați instalat pardoseala, va trebui să efectuați lucrări de șlefuire folosind unelte de mână sau polizoare speciale. În plus, poate fi util șmirghel de diferite mărimi ale granulelor și niveluri de abraziune. Amintiți-vă că podeaua va trebui, de asemenea, să fie izolată.

  Pentru finisarea în astfel de structuri, se recomandă alegerea compozițiilor polimerice, care se bazează pe o singură componentă. Este recomandabil să acordați preferință amestecurilor de apă. În ceea ce privește podeaua, aceasta poate fi decorată cu aproape orice material. De exemplu, poate fi parchet, placă masivă, laminat, gresie sau covor.

  Tavanul unei case de bușteni poate fi lăsat pur și simplu așa cum este și nu poate fi supus unei prelucrări suplimentare. În caz contrar, ar trebui să vă referiți la tavanul întins sau la stratul de vopsea. Aici trebuie să construiți pe preferințele și dorințele de gust ale proprietarilor casei. Adesea, plafoanele caselor din busteni sunt decorate cu o varietate de panouri decorative. Nu uitați că aceste baze, precum podul, au nevoie de izolație de înaltă calitate.

  În ceea ce privește decorarea interioară a pereților într-o casă din lemn, atunci merită să apelați la materiale speciale sau la amestecuri de ipsos de înaltă calitate. Înainte de a le aplica, este foarte important să șlefuiți bine suprafețele din lemn și apoi să le acoperiți cu un grund și compuși de protecție.

  Grundul trebuie aplicat uniform și precis pe pereții lemnului. Datorită unor astfel de acțiuni, va fi posibilă așezarea stratului de finisare cât mai neted și estetic posibil. De obicei stratul superior este format din 2-3 straturi.

  Experții recomandă utilizarea numai a compușilor naturali pentru decorarea interioară a unor astfel de structuri.

  Casele dintr-un bar pot fi izolate suplimentar din interior cu vată minerală sau spumă. Când așezați astfel de materiale, este foarte important să lăsați mici goluri între izolația în sine și pereții din lemn. În mod obișnuit, aceste acoperiri sunt fixate pe un strung și un contra-strunjări pregătite în prealabil.

  După șlefuirea pereților și acoperirea lor cu compuși de protecție, puteți lăsa totul așa cum este, sau puteți apela la una sau alta placare. De regulă, materiale precum lambriurile de perete, tapetul sau ornamentele clasice din lemn sunt alese pentru aceasta. Dacă o cameră dintr-o astfel de casă are o zonă modestă, atunci este mai bine să acordați preferință materialelor mai ușoare.

  Sfaturi si trucuri

  Dacă intenționați să puneți o casă din bușteni de înaltă calitate pe site-ul dvs., atunci este recomandat să cumpărați numai acele materiale care au fost realizate în sezonul de iarnă. Există o cantitate neglijabilă de umiditate în astfel de produse. În plus, un astfel de lemn nu este predispus la decolorarea albastră.

  Dacă doriți ca casa dvs. din bușteni să fie umplută cu detalii interioare originale și structuri arcuite, atunci ar trebui să utilizați cherestea laminată lipită. Din el se obțin balustrade, scări și pervazuri foarte frumoase.

  Dacă decideți să construiți un garaj dintr-un bar cu propriile mâini, atunci ar trebui să țineți cont de o nuanță importantă - în astfel de încăperi, ventilația executată cu competență joacă unul dintre cele mai importante roluri. Dacă aveți grijă de ea, atunci structura din lemn va dura cât mai mult posibil și nu își va pierde atractivitatea vizuală.

  Nu este recomandat să alegeți planuri și exemple de case în care sunt ferestre prea mari. Vă rugăm să rețineți că, datorită unor astfel de componente, pierderile de căldură pot crește semnificativ, ceea ce va implica costuri inutile de încălzire.

  Pentru a face un bovindou într-o casă din bușteni, se recomandă utilizarea grinzilor lipite. Din această materie primă se va obține o structură foarte puternică și stabilă.

  Casele dintr-un bar pot fi făcute într-o varietate de stiluri, dar unele dintre cele mai populare sunt:

  • Provence;
  • Scandinav;
  • vânătoare;
  • rustic.

  Profesionistii spun ca este imposibil sa pui case din busteni la cheie. Mai întâi trebuie să acordați timp structurii să se micșoreze și abia după aceea (după 5-6 luni) începeți lucrările de finisare.

  La auto-asamblarea pereților din lemn, este important să se țină seama de faptul că utilizarea inului sau a câlților nu împiedică formarea de micro-goluri și fisuri în bază. Acest lucru se datorează faptului că astfel de materiale nu pot oferi un strat uniform. Cu toate acestea, izolația de tip bandă este lipsită de astfel de dezavantaje. Are o grosime uniformă și o țesătură nețesută fiabilă, perforată cu ace.

  În ceea ce privește decorarea interioară a pereților, nu trebuie să treceți imediat la aplicarea vopselei. În primul rând, ar trebui să faceți un test de culoare.

  Atunci când alegeți una sau alta schemă de culori, ar trebui să acordați preferință nuanțelor mai deschise, deoarece arată mult mai bine și mai proaspăt.

  În plus, pot fi făcute mai închise la culoare dacă este necesar.

  Înainte de a trece la construcția fundației pentru o casă din bușteni, va trebui să nivelați cu atenție șantierul și să-l curățați temeinic.

  Unul sau altul tip de fundație trebuie ales în funcție de caracteristicile geologice ale solului de pe amplasament. De obicei, oamenii apelează la organizații speciale pentru a determina caracteristicile solului. Desigur, astfel de servicii pot fi costisitoare, dar poți alege cu ușurință o bază potrivită care să reziste cât mai mult în condițiile existente.

  Efectuați toate lucrările de instalare în conformitate cu proiectul. Nu trebuie să vă abateți de la plan pentru a nu vă confrunta cu probleme și situații de neînțeles.

  Puteți decora o casă din bușteni pe tot parcursul anului. Cu toate acestea, trebuie avut în vedere că temperatura din interior în timpul iernii nu trebuie să fie mai mică de +15 grade. Când vopsiți pereții exteriori din lemn, temperatura aerului exterior trebuie să fie de cel puțin + 5-7 grade, iar nivelul de umiditate nu trebuie să fie mai mare de 75-80%. Dacă doriți ca vopseaua să se usuce uniform și ordonat, atunci cu siguranță trebuie să monitorizați regimul de temperatură.

  Nu neglijați tratarea lemnului cu impregnări antiseptice de protecție. Fără îngrijirea corespunzătoare, astfel de materiale de construcție nu vor dura mult și își vor pierde rapid aspectul original.

  Nu ar trebui să începi să construiești singur o casă din bușteni dacă te îndoiești de abilitățile tale. În acest caz, este mai bine să contactați specialiști care vor livra structura rapid și ușor.

  Exemple frumoase

  Dintr-un material atât de prietenos cu mediul precum lemnul, se obțin case foarte frumoase și confortabile.Ele pot fi realizate într-o varietate de culori. În plus, astfel de locuințe au adesea o structură foarte originală și neobișnuită.

  De exemplu, cheresteaua laminată de furnir vopsit maro închis va face o cabană minunată cu două etaje, cu un acoperiș în fronton împodobit cu țigle întunecate. Lângă fereastra de la etajul doi, va arăta bine un mic balcon deschis, cu un gard din lemn de culoare închisă. Culorile sumbre ale unei astfel de structuri vor fi posibile diluarea cu rame de ferestre maro deschis, o coroană inferioară de zidărie și o țeavă înaltă (sobă sau șemineu), căptușită de asemenea cu piatră. Lângă ușa din față ar trebui să dotați o mică terasă cu același gard ca și pe balcon. Pe acest fundal, ușile de intrare din mahon vor arăta organic.

   Casele din cherestea arată bine fără decorațiuni suplimentare. De exemplu, o structură din material profilat pe 2 etaje poate fi lăsată neacoperită, dar completată cu un acoperiș dur cu patru pante și material de acoperiș într-o nuanță contrastantă de maro închis sau visiniu. Același acoperiș ar trebui completat cu un baldachin deasupra terasei cu gard din lemn și suporturi. O clădire atât de mică, dar estetică, poate fi înconjurată de spații verzi și diverse elemente decorative din lemn.

   Casele tipice cu un etaj dintr-un bar nu arată mai puțin atractive și organice. De exemplu, poate fi o structură nefinisată cu plăci verzi spectaculoase care se vor evidenția puternic pe fundalul lemnului delicat. La intrarea în casă, o mică terasă împrejmuită cu un gard alb contrastant va arăta grozav. Peste această zonă de intrare ar trebui amplasat un baldachin, completat de același acoperiș verde. Este mai bine să vopsiți ramele ferestrelor în alb. Rezultatul este o casă din bușteni foarte confortabilă și armonioasă.

   Vezi următorul videoclip despre greșelile în construirea unei case dintr-un bar.

   fara comentarii

   Comentariul a fost trimis cu succes.

   Bucătărie

   Dormitor

   Mobila