Proiecte frumoase de case cu două etaje din blocuri de spumă

Conţinut
 1. Avantaje și dezavantaje
 2. Proiecta
 3. Opțiuni de finisare
 4. Exemple frumoase

Casa cu două etaje este o soluție excelentă pentru un mic teren. Nu va „apuca” mult spațiu util de pe teren, iar familia dintr-o astfel de clădire nu va fi înghesuită. Betonul spumos poate fi folosit ca principal material de construcție pentru construirea unei case. Construcția din acesta nu necesită o fundație puternică și poate fi finalizată într-un timp scurt.

Avantaje și dezavantaje

Faptul că blocurile de spumă sunt adesea alese pentru construcția de case nu este surprinzător.

Acest material are multe avantaje.

 • Datorită dimensiunilor mari ale blocurilor, construcția pereților progresează foarte repede.
 • Acest material este ușor de prelucrat. Poate fi tăiat cu un ferăstrău obișnuit.
 • Utilizarea blocurilor de spumă nu necesită utilizarea de echipamente grele de construcții. Blocurile sunt destul de ușoare. Un adult le poate ridica singur.
 • Așezarea pereților din astfel de componente nu este deosebit de dificilă.
 • Prețul blocurilor de spumă este mult mai mic decât costul multor alte materiale de construcție.
 • Cu o abordare competentă a construcției, o casă de bloc de spumă va servi foarte mult timp.
 • Într-o astfel de clădire este întotdeauna cald datorită conținutului ridicat de bule de aer „în corpul” fiecărui bloc.
 • Blocurile de spumă sunt sigure pentru mediu și incendiu, prin urmare sunt alese pentru construcția de locuințe fără nicio teamă.
 • Acest material are calități bune de izolare fonică, astfel încât zgomotul străin să nu deranjeze chiriașii în timpul funcționării clădirii.
 • Betonul spumant se combină bine cu alte materiale de construcție, ceea ce deschide oportunități mari pentru creativitatea arhitecturală.

Este necesar să se țină cont de dezavantajele materialului.

 • Datorită structurii poroase, blocurile de spumă absorb umezeala. Un bloc saturat cu apă poate izbucni atunci când este înghețat. Prin urmare, pereții din blocuri de spumă necesită finisare exterioară de înaltă calitate, care permite nu numai să le dea un aspect estetic, ci și să le izoleze în mod fiabil de pătrunderea apei.
 • Pentru ca o casă de bloc de spumă să servească mult timp și să fie confortabilă, pereții necesită izolație.

Proiecta

Proiectele de case cu două etaje din blocuri de spumă sunt foarte diverse. În funcție de locația disponibilă, puteți alege o clădire care măsoară 6 pe 9, 10 pe 8 sau 7 pe 12 metri. Proiectul poate fi tipic sau individual.

Pentru a începe să construiți o casă cu propriile mâini, trebuie să decideți ce bucată de teren va merge pentru construcție. Documentația proiectului indică clar care parte de teren va fi construită și care va rămâne pentru o grădină de legume și grădină. Acest lucru este important din punct de vedere juridic.

De asemenea, merită să vă decideți asupra orientării clădirii în spațiu. Este de dorit ca ferestrele camerelor cele mai frecvent vizitate să fie orientate spre sud. De asemenea, trebuie acordată atenție organizării intrării în clădire. De asemenea, trebuie să rezolvați problema conectării sistemelor de utilități.

Nu ultimul subiect este asigurarea siguranței casei și a terenului. Arhitectura joacă aici un rol important. Dacă site-ul este clar vizibil de la ferestre, acest lucru adaugă deja liniște rezidenților.

Tipul de fundație pusă în proiect depinde de nivelul la care se află apa subterană sub șantier. Dacă distanța până la apă este mai mică de doi metri, este mai bine să așezați în proiect o fundație autonivelantă. Dacă distanța până la apele subterane este mai mare de trei metri, este mai ușor să aranjați o bază încasată cu bandă.

În procesul de proiectare, este mai bine să distingeți imediat o clădire cu două etaje în părți rezidențiale și auxiliare.De exemplu, într-o casă cu o suprafață de 150 mp. m, nu ar trebui să planificați coridoare lungi și pasaje dificile. Este mai ușor pentru încăperile utilitare să identifice imediat un loc undeva la subsol sau la parter. Așa că va fi mai ușor să le aduci comunicații.

O sarcină importantă este să definiți clar dimensiunea casei atunci când proiectați. Acest lucru va determina nu numai confortul unei anumite familii, ținând cont de dimensiunea și nevoile acesteia, ci și de costurile de întreținere a casei, începând cu plata taxelor și terminând cu costurile cu utilitățile.

De exemplu, cuiva ar putea să-i placă designul unei clădiri de 8x8. Poate fi o casă compactă, cu o suprafață de locuit de cel mult 80 de metri pătrați. Pentru o familie de patru, este suficient. Pentru o familie mai mare, este mai bine să vă concentrați pe planurile caselor 9x9, 8x10 sau 10x10.

Etajul al doilea poate avea un design convențional sau poate fi realizat sub formă de pod. O casă mică este uneori completată de o terasă. Apoi confortul său este crescut semnificativ, deoarece această extensie poate fi foarte spațioasă.

De obicei, în clădirile cu două etaje de la parter sunt amplasate o bucătărie, o cameră de zi și camere auxiliare precum o baie și încăperi de utilitate. Al doilea etaj este adesea rezervat camerelor de dormit. Cu toate acestea, există o mulțime de opțiuni de planificare în interiorul casei. De exemplu, amenajarea unei băi necesită anumite trucuri de inginerie, dar aproape nimeni nu își va refuza o astfel de comoditate la etajul al doilea într-o casă mare.

Opțiuni de finisare

Dacă decorarea interioară a unei case cu blocuri de spumă depinde numai de preferințele de gust ale proprietarilor și de capacitățile portofelului lor, atunci cea externă necesită respectarea anumitor reguli legate de particularitățile blocurilor de spumă în sine. Deoarece acest material nu este foarte puternic și absoarbe apa puternic, trebuie izolat de influențele externe. Materialele de finisare exterioare nu ar trebui să interfereze cu blocurile de spumă „respirație”. În același timp, ei sunt obligați să reziste înghețurilor repetate și să-și mențină atractivitatea vizuală. De asemenea, stratul de finisare trebuie să fie rezistent la diferite tipuri de solicitări mecanice - frecare, impact etc.

Uneori, cărămida de față este aleasă ca finisaj exterior pentru casele cu două etaje din blocuri de spumă. Este așezat astfel încât să rămână un spațiu între perete și stratul de finisare, care asigură ventilația pereților. De asemenea, in acest spatiu, poti instala izolatie, atunci casa va fi mai calda si mai confortabila.

Finisajul din cărămidă va împiedica ploaia și zăpada să cadă pe pereții blocului de spumă, va proteja împotriva stresului mecanic și a temperaturilor extreme. Cu un astfel de finisaj, casa va putea servi mult mai mult timp. Dar trebuie să știți că toate aceste beneficii vor trebui să plătească mulți bani.

Puteți alege și piatra naturală pentru decorarea unei astfel de case. Această opțiune trebuie prevăzută în avans, deoarece o astfel de placare necesită o fundație largă și solidă. O casă cu o fațadă de piatră va arăta foarte atractiv (există o mulțime de opțiuni de design). În același timp, pereții vor fi protejați în mod fiabil de efectele precipitațiilor, schimbărilor de temperatură etc. Cu toate acestea, în cazul în care lucrările de fațadă sunt efectuate prost, după un timp, pot fi necesare reparații parțiale din cauza desprinderii pietrei din spumă. blocuri de beton.

Placile de fațadă pot fi folosite și pentru placare. Va proteja pereții de influențele negative ale mediului. În același timp, aspectul clădirii poate fi orice vă place, deoarece texturile și culorile plăcilor sunt foarte diverse. Dezavantajul utilizării unui astfel de parament este că interferează cu mișcarea aerului în blocurile de spumă, iar sarcina pe fundație crește semnificativ. În același timp, costurile plăcii în sine nu pot fi numite mici.

O opțiune bugetară este utilizarea tencuielii. Protejează bine betonul spumos, fără a intra în conflict cu proprietățile sale mecanice. În același timp, există destul de multe opțiuni de proiectare pentru clădire.

Totuși, pentru a tencui o casă, trebuie să ai anumite cunoștințe și abilități, să ai instrumentele necesare. Cu o abordare competentă a afacerilor, tencuiala va dura cel puțin zece ani, dar dacă regulile de aplicare a acesteia sunt încălcate, vor fi necesare reparații foarte curând.

Exemple frumoase

Casa bloc de spumă cu o suprafață de 8 pe 8 cu un garaj încorporat și ornamente din cărămidă roșie arată foarte impresionantă și inabordabilă, dar compactă. Ferestrele mici fac ca o astfel de structură să fie potrivită pentru condițiile naturale dure din regiunile de nord ale Rusiei. Pe o curte suburbană tipică rusească, o astfel de casă va arăta destul de organică.

O casă cu două etaje, cu un acoperiș în frontone, cu un finisaj ușor de tencuială și zone intercalate acoperite cu cărămidă albă, arată elegantă și aerisită. Înconjurată de verdeață, o astfel de structură dă impresia unei locuințe fabuloase și confortabile, visul oricărei gospodine.

O casă de bloc de spumă poate primi cea mai complicată formă combinând-o cu succes cu un bloc de garaj. Pereții tencuiți în alb și gri se îmbină frumos cu fragmentele de piatră de pe fațadă. Casa arată foarte personală.

Pentru o privire de ansamblu asupra proiectului unei case cu două etaje cu dimensiunea de 8x8, construită din blocuri de spumă, vedeți următorul videoclip.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila