Proiecte de bloc de spumă cu mansardă: subtilități ale amenajării spațiului

Conţinut
 1. Particularități
 2. Proiect
 3. Finisaj exterior
 4. Interior
 5. Sfaturi si trucuri
 6. Exemple frumoase

Mulți oameni visează la propria lor casă, imaginându-și un mic cuib de familie în imaginația lor. O bucătărie spațioasă, un living luminos, un studiu respectabil, un atelier practic, o cameră de joacă luminoasă, dormitoare confortabile - iar casa la care visezi este asamblată într-o clădire solidă din blocuri de spumă. Acest material se distinge prin prețul său pozitiv și caracteristicile practice și, prin urmare, vă permite să construiți o casă caldă spațioasă, cu mansardă, la un cost scăzut.

Particularități

Casele din blocuri de spumă cu mansardă pot fi văzute din ce în ce mai mult printre clădirile suburbane. Popularitatea în creștere a acestui tip de case este ușor de explicat. Materialul folosit pentru construcție are proprietăți remarcabile, iar mansarda vă permite să tăiați metri pătrați suplimentari pentru uz rezidențial activ. O mare varietate de proiecte standard vă permite să alegeți o opțiune pentru cea mai confortabilă locuință, iar dacă o astfel de opțiune încă nu este găsită, puteți oricând să faceți o comandă individuală pentru dezvoltarea documentației și construcției proiectului.

Materialul de construcție este realizat din beton cu spumă celulară.

De fapt, blocurile constau din ciment, apă, nisip și un agent de spumă, datorită căruia se formează structura poroasă foarte închisă. După cum puteți vedea din compoziție, nu există nimic aici care ar putea degaja vapori toxici.

Datorită structurii poroase, precum și dimensiunilor impresionante ale elementelor de construcție (cu un minim de cusături), cel mai confortabil microclimat se menține în casele din blocuri de spumă. Iarna - nu frig, vara - rece! Astfel de clădiri nu necesită investiții speciale în izolarea termică a pereților.

În funcționarea lor, casele de blocuri de spumă sunt foarte nepretențioase. Nu le este frică de putregai și incendii, deoarece sunt rezistente la astfel de influențe negative. O clădire simplă, gri, nedescriptivă, realizată din blocuri de spumă, poate fi întotdeauna mascată cu materiale de finisare - vopsire sau decorative, astfel încât problema estetică să fie rezolvată.

Dispunerea caselor cu mansardă implică utilizarea unui spațiu suplimentar de mansardă - principalul lucru este că podelele etajului rezidențial superior sunt fiabile și durabile. O atenție deosebită trebuie acordată cadrului acoperișului, hidroizolației sale termice. Un acoperiș bine făcut va dura mai mult de un deceniu, iar unul prost va aduna mulți bani pentru a-și elimina defectele.

O mansarda este un mezanin, o mansarda potrivita pentru locuit.

Decizia de a echipa mansarda este adesea dictată de faptul că nu există nicio modalitate de a face un etaj suplimentar, iar spațiul pentru viață este pur și simplu necesar. Camerele superioare sunt foarte specifice, cu pereții teșiți. Pentru unii oameni, în special pentru copii, astfel de pereți fac o impresie opresivă din punct de vedere psihologic. Problema spațiului de închidere poate fi parțial rezolvată prin instalarea de ferestre speciale suplimentare. Nu sunt ieftine, dar plătesc vederea panoramică a stelelor care se deschide după instalarea lor.

Proiect

Proiectele tipice de case de mansardă dintr-un bloc de spumă vin de obicei în următoarele dimensiuni: 6x6, 8x8, 8x10, 10x10 metri. Există și alte variații - 7 cu 8, 6 cu 10, 9 cu 12 metri și altele. După forma casei din beton spumos, există atât pătrate, cât și dreptunghiulare. Alte forme, de regulă, implică un proiect individual cu un aspect non-standard.

Pentru construcția unei mici cabane de vară, este logic să folosiți proiectul 6x6, iar pentru o casă de familie mare, cele mai bune opțiuni pentru case sunt 10x10 metri, dar, în general, pentru celula „medie” a societății, 8x8 metri vor fi de ajuns. „Umplutura” fiecarui proiect este locatia si numarul de camere, deoarece este amenajarea care joaca un rol decisiv in alegerea proiectului.

În proiectele de case mici de 6 pe 6 metri, de regulă, există următorul set de premise: la parter - o bucătărie cu un living combinat (cel din urmă poate fi separat, dar apoi camerele vor fi mici), poate și un vestibul și o boiler; la etajul doi (mansarda) sunt dormitoare (unu, două sau trei; cu cât sunt mai multe camere, cu atât suprafața lor este mai mică).

Scara, pentru a nu consuma un spațiu deja mic, poate fi realizată.

În casele cu o suprafață mai mare de 50 de pătrate, numărul de camere crește - mai ales dacă proiectul implică un etaj de subsol. Apoi, toate încăperile „de birou”, cum ar fi o boiler și o baie, sunt mutate în jos, eliberând astfel spațiu pentru camere de zi: o bucătărie, o cameră de zi, un birou sau un dormitor la primul etaj și mai multe camere la al doilea.

Proiectele tipice 8 pe 8, mai rar 7x8, 8x9, 9x9 metri sunt considerate cele mai bune opțiuni pentru o familie de 3-4 persoane. Deci, de exemplu, într-o casă 8 până la 8 la parter, aceeași bucătărie și cameră de zi (cu drepturi depline, separate una de cealaltă), un birou sau dormitor, un vestibul, precum și un hol spațios cu un dressing camera poate fi amplasată. O baie suplimentară și două sau trei camere pot fi amplasate la mansardă. Suprafața acestui tip de case poate fi de aproximativ 120 mp. m.

Proiectele de case mari par uriașe doar pe hârtie, în timp ce clădirile finite par foarte compacte. 100 de pătrate de la primul etaj pot conține, pe lângă o bucătărie cu living, o baie completă și o toaletă, precum și o cameră suplimentară. O scară de la etaj duce la mai multe dormitoare, care sunt, de asemenea, dotate cu băi complete.

Și există și proiecte de case tipice care implică prezența unui garaj sau a unei băi încorporate.

Dimensiunea lor poate fi diferită, de exemplu, 5,6x9,4, 6 x 8, 7x9, 8 x 10 metri. În ciuda faptului că aceste spații sunt nerezidențiale, ele sunt foarte funcționale și practice. Datorită mansardei, apar metri suplimentari, astfel încât spațiul „ascuns” al acestor spații este complet compensat de etajele superioare.

Finisaj exterior

La proiectarea caselor tipice la mansardă, finisarea exterioară este de obicei deja inclusă în pachetul de servicii de construcție la cheie. Cu toate acestea, deseori include doar pictura sau tencuiala. Această opțiune de finisare are dreptul de a exista, mai ales dacă casa este o casă de țară, dar tot mai multe clădiri sunt confruntate cu diverse materiale.

Casele de acest tip arată mult mai avantajoase decât doar cele pictate., în plus, majoritatea clădirilor din Rusia sunt situate în zone cu condiții climatice dure, astfel încât decorarea exterioară nu numai că va decora casa din punct de vedere estetic, ci o va proteja și de condens în exces, umiditate și schimbări de temperatură.

Dacă nu intenționați să extindeți în continuare spațiul prin ridicarea unor anexe suplimentare, de exemplu, o verandă sau o baie, puteți da aspectul final caselor din blocuri de spumă folosind:

 • sisteme de fațadă ventilată (din siding, cărămidă, blockhouse, carton ondulat, gresie porțelană);

 • piatra de fatada, caramizi decorative, gresie;

 • spumă sau polistiren de 150 mm grosime, acoperită cu tencuială deasupra;

 • ipsos;

 • pictura;

 • precum și finisajele combinate, de exemplu, zona principală va fi tencuită, iar fundul va fi placat cu piatră.

Interior

Designul modern al spațiilor poate fi realizat în cadrul strict canonic al stilului sau poate juca în contrast, încălcând toate regulile posibile. Casele de mansardă din blocuri de spumă sunt un caz special, deoarece au propriile lor specificuri de care trebuie doar luate în considerare.

 • În primul rând, este tipul de case în sine... Este foarte rar să vezi o casă la mansardă în oraș - cu excepția cazului în suburbii. Astfel de case aparțin clădirilor care aduc o persoană mai aproape de natură, prin urmare, în interioarele finisate, aici puteți vedea din ce în ce mai mult stiluri precum rustic, country, Provence, eclectism, cabane. Decorul interior subliniază cu toată înfățișarea: acesta nu este un oraș, ci un colț calm, liniștit, în liniștea peisajului rural.
 • În al doilea rând, este caracteristici de design ale etajului superior... Principala întrebare se referă la pătrunderea luminii zilei - dacă nu este suficientă, pereții înclinați, împreună cu iluminarea insuficientă, vor crea senzația unui fel de dulap întunecat în loc de un colț confortabil. Dacă problema cu lumina naturală este rezolvată cu succes datorită ferestrelor ondulate speciale, este logic să ne gândim la încadrarea acestui element de design.

Aranjarea obiectelor voluminoase și înalte, în special a dulapurilor, de-a lungul pereților poate fi problematică, deoarece pereții teșiți nu oferă această oportunitate.

Cu toate acestea, există întotdeauna o cale de ieșire, iar dacă spațiul de depozitare este pur și simplu necesar, atunci mobilierul modular sau încorporat pentru dimensiuni individuale la comandă, rafturile deschise și rafturile pe care pot fi amplasate coșuri și cutii luminoase pot veni în ajutor.

Decizia de a folosi dulapuri ca pereți despărțitori între camere va ajuta la reducerea stresului pe podea. Datorită caracteristicilor tehnice ale podelelor mansardelor, nu se recomandă ridicarea pereților grei și groși - doar pereți despărțitori din gips-carton sau structuri ușoare similare.

Interioarele luminoase, aerisite, romantice și luminoase pot fi adesea văzute în casele de mansardă. În decorarea pereților se pot observa materiale naturale (lemn, piatră), pe paturi, canapele, fotolii există o cantitate mare de materiale textile, în timp ce ferestrele nu sunt decorate cu acestea. Elementele structurale (grinzile de lemn) pot să nu fie închise, dar servesc ca decor decorativ, care, în plus, împarte camera în zone.

Sfaturi si trucuri

Decizia de a face un spațiu de locuit cu drepturi depline din pod vă permite să găsiți răspunsuri la multe întrebări, dar necesită și o selecție mai atentă a tuturor componentelor. Trebuie acordată preferință materialelor ușoare și mobilierului care nu provoacă în continuare apariția fisurilor în pereți și fundații.

Zona clădirii, sau mai degrabă, numărul de camere din aceasta, este o problemă foarte importantă care se decide în etapa de selecție sau dezvoltare a unui proiect.

De obicei, sunt exact atâtea camere câte membri sunt în familie.

Scara va deveni un element obligatoriu în casă. Dacă nu există atât de multe pătrate în casă, acesta poate fi scos în stradă, dar când zona permite instalarea acestuia în casă, atunci este necesar să se gândească cât mai mult la locația sa - nu ar trebui să fie ascunde spațiul. De asemenea, este rațional să folosiți scara ca spațiu suplimentar de depozitare - sub ea o mulțime de dulapuri și sisteme de extragere pot încăpea destul de compact.

Dacă proiectul casei prevede un subsol, atunci pot fi amplasate acolo toate încăperile tehnice, fie că este o baie sau o boiler. Acest lucru va elibera spațiu pe etajele rezidențiale.

În cazul în care structura care urmează să fie ridicată are o suprafață semnificativă (mai mult de 100 de pătrate), este imperativ să se ia în considerare în amenajarea casei prezența unităților sanitare în podea mansardă.

În casele înghesuite, izolarea fonică este importantă - prezența sa este pur și simplu necesară pentru a organiza liniștea tuturor membrilor familiei.

Sistemul de incalzire este foarte important in casele cu rezidenta permanenta., prin urmare, prezența unui cazan (de obicei situat lângă bucătărie) este foarte de dorit.

Un punct foarte important în design este acea parte a podelei mansardei, care are cea mai mare înălțime. Înălțimea acestuia ar trebui să fie de cel puțin jumătate din lungimea camerei, altfel senzația de dulap înghesuit nu poate fi evitată.

Ferestrele către mansarda sunt o achiziție costisitoare, dar foarte justificată.Prețul lor se datorează mecanismului special de fixare, dar instalarea unor astfel de ferestre este necesară, deoarece lumina suplimentară nu este niciodată de prisos.

Exemple frumoase

Fotografiile caselor reale de mansardă, realizate conform proiectelor standard, diferă într-o varietate de stiluri și nu sunt lipsite de o oarecare poftă. Designerii sunt foarte pasionați de acest tip de casă din cauza acoperișurilor de forme complexe și a ferestrelor cu vedere de sus. Cei care doresc să se exprime prin locuința lor pot profita oricând de serviciul de comandă la comandă, care va întruchipa arhitectura complexă a clădirii.

Veți afla mai multe despre construirea unei case din blocuri de spumă, precum și avantajele și dezavantajele acesteia, în următorul videoclip.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila