Proiecte de case din cărămidă cu mansardă

O casă cu mansardă este un tip comun de proprietate pe terenuri. Construirea unei mansardă este mai ușoară și mai ieftină decât de obicei. Un plus suplimentar este că mansarda vă permite să experimentați cu diferite design-uri interioare.

Particularități

Particularitățile caselor cu mansardă sunt că unul dintre locuințe este amenajat sub un acoperiș în pod. Pentru o mai bună comoditate, acoperișul este realizat dintr-o formă spartă sau înclinată. Designul presupune că partea de sus este plată, iar partea de jos este abruptă. Datorită acestor caracteristici, pierderile de căldură sunt reduse semnificativ. În plus, frumosul acoperiș atrage atenția. Mansarda economisește spațiu și vă permite să implementați idei de design îndrăznețe.

De altfel, mansarda se transformă automat în principala zonă arhitecturală a casei. De obicei la acest etaj sunt amenajate dormitoare, camere pentru copii sau camere de sport. Ferestrele joacă un rol important în amenajarea acestei încăperi. Pentru clădirile din cărămidă, produsele din plastic sunt adesea alese, deoarece sunt mai economice. Dacă sunt disponibile finanțări, este permisă și utilizarea structurilor din lemn. Au, de asemenea, o serie de avantaje. O altă opțiune pentru ferestrele de mansardă sunt structurile franceze fără rame, care oferă un flux maxim de lumină și o vedere frumoasă.

Dacă abordați alegerea opțiunilor cu toată responsabilitatea, o casă din cărămidă cu mansardă se va transforma nu numai în proprietatea dvs., ci și într-un adevărat decor al satului. Înainte de a alege și de a crea o structură de la zero, evaluați cu atenție capacitățile site-ului dvs. După determinarea parametrilor solului, începeți căutarea unui proiect potrivit. Există multe opțiuni pentru amenajarea structurilor mansardelor. Acordați o atenție deosebită clădirilor din cărămidă de la mansardă.

Structurile de cărămidă sunt optime datorită proprietăților lor excelente. Caramida are o reputație solidă printre alte materiale de construcție. O caracteristică importantă a unei clădiri moderne este dotarea cu un lift mansard în faza de proiectare. Un alt punct important care trebuie luat în considerare în timpul construcției este efectuarea lucrărilor de finisare și izolație a acoperișului simultan cu repararea altor spații. Oportunitățile de muncă internă sunt limitate doar de finanțe.

Caracteristicile generalizate ale clădirilor din cărămidă sunt:

 • rezistență și fiabilitate maximă;
 • o varietate de dimensiuni și culori;
 • versatilitate și capacitatea de a combina;
 • bună protecție împotriva zgomotului extern;
 • microclimat optim, confortabil și confortabil în interior.

Materiale de construcții

Înainte de a alege un material pentru construcție, ar trebui să desemnați funcționalitatea structurii viitoare.

Există mai multe opțiuni:

 • Clădire de țară pentru recreere de vară. Nu merită să ridice structuri de capital pentru el. Un anumit număr de dormitoare, un foișor și un living spațios sunt suficiente.
 • Casă la țară pentru recreere pe tot parcursul anului. În acest caz, proiectele de capital ale caselor din cărămidă la mansardă sunt potrivite. În acest caz, este suficient să aveți grijă de izolarea podelelor și a fațadei.
 • Casa pentru resedinta permanenta. Necesită izolație atentă și toate comunicațiile. Subsolul și garajul vor fi utile.

Proiectele de case din cărămidă cu mansardă sunt foarte populare, deoarece aspectul original al materialului de construcție rămâne de mulți ani. Dar pentru ca acest lucru să fie adevărat, este important ca zidăria să fie făcută corect.

Avantajele cărămizilor maro față de structurile din lemn sunt în următoarele proprietăți ale materialelor:

 • rezistență la intemperii;
 • higroscopicitate;
 • rezista multor cicluri de îngheț, dezgheț;
 • incombustibilitate;
 • creând un efect de izolare fonică.

Rezistenta la compresiune este corelata cu tipul de produs: solid, gol. Este permisă construirea de structuri cu diferite forme geometrice din cărămizi. Exteriorul clădirii poate fi schimbat folosind cărămizi multicolore. De exemplu, este convenabil să combinați variațiile de la galben la roșu. Placurile de cărămidă pot fi realizate din gresie, gresie porțelană, piatră de finisare, ipsos și alte materiale.

Casele din cărămidă sunt mai ecologice, deoarece nu sunt utilizate componente chimice la producerea materialelor de construcție. Mediul nu este deteriorat, cum este cazul, de exemplu, cu structurile din lemn, atunci când cheresteaua este consumată la recoltarea lemnului comercial. Variațiile în combinația de materiale pot depinde de modalitățile de utilizare a structurii: pentru vacanțele de vară, recreere pe tot parcursul anului și reședința permanentă.

Atunci când luați în considerare proiecte de cărămidă cu mansardă, este necesar să luați în considerare numărul de oameni care locuiesc. De asemenea, trebuie luate în considerare necesitatea unei pensiuni și importanța unui garaj încorporat. Este posibil să nu fie nevoie de o cameră de subsol, precum și de numeroase încăperi de utilitate. Să aruncăm o privire mai atentă la unele dintre variații.

Proiecte

În etapa de proiectare, este important să alegeți designul scării. Construcția în viitor va avea un impact semnificativ asupra întregii imagini a locuințelor.

Există mai multe opțiuni tradiționale pentru a găsi pași într-o cameră:

 • Amplasare de-a lungul peretelui portant. În același timp, mai multe grade superioare și mai multe inferioare sunt rotite la 90 de grade.
 • Design rotunjit de ascensiune cu un singur zbor cu trepte normale și mai înfășurate pentru un confort sporit.
 • Urcare cu trepte în zig-zag pe peretele interior. Acest design ingenios va necesita un pic mai mult spațiu pentru a găzdui.

Regulile generalizate pentru proiectarea unei case cu mansardă sugerează că intersecția acoperișului și a fațadei ar trebui să fie la cel puțin un metru și jumătate de la baza mansardei. În plus, designul implică calcule precise ale dimensiunilor mobilierului instalat în pod.

De exemplu, luați în considerare un proiect de cabană din cărămidă la mansardă de 213 mp. m. Dimensiuni imobil 13,50 * 15,50, suprafata imobil 178 mp. Suprafața parterului de 137 mp poate include un hol de intrare - 3,19 m2, un living - 19,70 m2, camere - 20,21 și 15,68 m2 și două băi - 9,11 și 11,2 mp. m. Sala poate avea o suprafață de 24,89. iar suprafata bucatariei este de 24,30 mp. Suprafața cazanului și a terasei va fi de 3,48 și 4,46 mp. m respectiv. Etajul mansardei presupune un dormitor de 17, 89 m2, un hol - 28,12 m2, un dulap - 3, 26 si o baie in suprafata de 6,69 mp. m. Proiectul presupune caracteristici atât de importante precum fundații în bandă, pereți de cărămidă și pardoseli din beton armat. Acoperișul proiectului este în fronton, acoperind material - țigle.

Dacă nu aveți nevoie de o casă mare, luați în considerare proiectul unei case de cărămidă la mansardă de 10x12. Suprafete ocupate: parter - 80 m2 si mansarda - 75 m2. Nuanțele proiectului implică faptul că, din punct de vedere al planului, casa rămâne cu un singur etaj. Acoperișul structurii este un fronton la 45 de grade. O caracteristică arhitecturală importantă este fereastra, care oferă libertate planificării în interior. Mansarda este decorata din exterior cu un balcon "a la France".

Ferestrele de la mansardă sunt structuri de uși vitrate. Placile de clinker acționează ca izolație termică pentru fațadă. Există un etaj de subsol, unde este permisă amplasarea unui fitness, un atelier, și alte elemente de amenajare pentru agrement. Planul de la parter include un hol de intrare 2.0, o cămară 19.7, o bucătărie 8.6, o sufragerie, o verandă, un living - 42.5, o baie - 4.2 și un cazan - 7.9 mp. Mansarda include o baie de 8,6 m2 si mai multe camere de la 9 la 15 mp. m. Varianta extrem de economică a proiectului presupune prezența unei suprafețe de locuit egală cu 56 mp.

Clădire 10 * 10.Dispunerea primului etaj al unei astfel de case include următoarele premise: o cameră - 10, un living - 15, o sufragerie combinată cu o bucătărie - 11, un hol de intrare - 3.9, o baie - 3.3 și un dressing. - 2,6 metri patrati. La mansarda se afla un dormitor - 15, un dressing - 4.3, un living - 5.0 si o alta camera - 15.7 mp.

După cum puteți vedea, chiar și cea mai economică versiune a unei case cu mansardă presupune un număr suficient de camere pentru o familie de patru până la cinci persoane.

Pe lângă avantaje, cărămida, ca material de construcție, are și câteva dezavantaje:

 • Costul ridicat al clădirilor din cărămidă. Costurile se plătesc în timp. Deoarece alte materiale de construcție nu se arată nici calitativ pentru o perioadă lungă de timp.
 • O casă din cărămidă necesită o fundație solidă. Acest factor afectează costul lucrărilor pregătitoare. Casele din cărămidă sunt mai scumpe de proiectat decât structurile similare din lemn.
 • Proprietățile cărămizilor sunt astfel încât acestea absorb în mod activ umiditatea. Prin urmare, într-o casă din cărămidă, este important să se mențină aceeași temperatură în toate camerele. Într-o casă de cărămidă la mansardă, acest lucru se poate face, poate cu încălzire centrală.

Un punct important în proiectarea unei case de pod din cărămidă este atenția deosebită acordată terenului. Varianta de fundație folosită va depinde de solul de pe șantier. În cazul solurilor slabe și a umidității abundente, este mai bine să alegeți metoda de fundare cu șuruburi. Uneori, condițiile de teren nu permit construirea unei structuri cu două etaje. În această versiune, construcția unei case cu un etaj cu o mansardă este singura cale de ieșire din această situație.

Într-o casă de mansardă din cărămidă, există condiții de viață optime și confortabile pentru toți membrii familiei. În plus, în versiunea mansardă, fondurile sunt economisite semnificativ pentru construcția celui de-al doilea etaj, în comparație cu o clădire capitală cu două etaje.

Exemple frumoase

Dacă luăm în considerare exemplele frumoase mai detaliat, atunci este indicat să începem prin a studia scările pentru podeaua mansardei.

 • O scară elegantă, construită de-a lungul peretelui portant, cu o întoarcere la 90 de grade a treptelor.
 • Designul unei scări cu un singur etapă poate fi rotunjit. deci va fi mai convenabil să urci pe podea și va ocupa foarte puțin spațiu.
 • O versiune interesantă a scării cu trepte în zig-zag.
 • O căsuță capitală frumoasă, suficient de spațioasă, cu un balcon complet.
 • Cladire cu acoperis original. Acesta este acoperișul spart. Întreaga structură arată foarte atractivă datorită acestui design.
 • Conac mic cu o terasă și două balcoane franceze. Un detaliu atractiv al proiectului este acoperișul de formă complexă, precum și finisarea podelei mansardei și a unei părți a clădirii cu cărămizi galbene. Acoperișul oferă funcționalitate maximă etajului mansardei.

     După cum puteți vedea, o casă de mansardă din cărămidă este o structură cu mai multe fațete care poate fi implementată în funcție de o varietate de idei. Fiecare va alege un proiect după propriul gust și în conformitate cu capacitățile financiare.

     Pentru tipurile de proiecte de case din cărămidă cu mansardă, vezi următorul videoclip.

     fara comentarii

     Comentariul a fost trimis cu succes.

     Bucătărie

     Dormitor

     Mobila