Proiecte frumoase de case cu un etaj din beton celular

Conţinut
 1. Caracteristici de design
 2. Alegerea unui fond de ten
 3. Planuri
 4. Sfat

Casele de bloc de gaz astăzi sunt una dintre cele mai populare opțiuni pentru construcția suburbană. Sunt potrivite atât pentru reședință permanentă, cât și pentru reședință de vară - ca reședință de vară. O astfel de utilizare pe scară largă este ușor de explicat - betonul gazos este ieftin, ușor de operat și are o calitate bună a izolației termice.

Un bloc de gaz poate fi folosit pentru a construi o casă cu un etaj sau cu două etaje, și chiar una „cu etaj și jumătate” cu mansardă. La cererea proprietarului, casele din beton celular vor gazdui sauna, garaj si/sau subsol.

Caracteristici de design

Betonul aerat se numește beton celular ușor. Se obtine dintr-un amestec de ciment sau var, nisip siliceos, pudra de aluminiu si apa. Reacția chimică, în care intră pulberea de aluminiu și var, determină eliberarea de gaze, datorită cărora se creează o structură poroasă în interiorul blocului, distribuite în proporții egale.

Datorită structurii lor poroase, blocurile de beton aerat au următoarele proprietăți:

 • izolare termică bună;
 • inflamabilitate scăzută și rezistență mare la foc - 70 de minute;
 • izolare fonică excelentă;
 • rezistență la îngheț - de la 50 la 100 de cicluri;
 • acumularea și conservarea căldurii, datorită cărora se menține o temperatură constantă a aerului în casă;
 • economisirea de material și mortare pentru zidărie datorită suprafeței plane și netede a blocurilor de gaz;
 • durată lungă de viață - până la 100 de ani;
 • manipulare usoara a materialelor.

Ca și proiectele din alte materiale de construcție, casele din beton celular sunt împărțite în clădiri de clasă economică, medie și business.

Primul grup include cele mai accesibile opțiuni de construcție. De regula, in aceasta situatie, nu vorbim de etajul doi, maximul care se incadreaza in buget este mansarda.

Suprafața unor astfel de clădiri este de aproximativ 20-30 de metri pătrați. metri. În consecință, pe o cabană mare de vară, o astfel de casă poate deveni o casă de oaspeți, împreună cu casa „capitală” în care locuiesc proprietarii. Dacă site-ul este mic, iar bugetul este limitat, structura din beton aerat poate deveni foarte bine o cabană de vară în care proprietarii își vor petrece vara fără probleme.

În medie, costul unor astfel de structuri variază de la 300 la 400 de mii de ruble.

Mansarda, deși nu este considerată un podea cu drepturi depline, vă permite să extindeți în mod semnificativ suprafața casei. Cel mai adesea, în el se află dormitorul, ceea ce face posibilă realizarea unui living dedesubt, combinat cu un bloc de bucătărie, o baie spațioasă și un hol. În același timp, construcția unei mansardă nu necesită costuri atât de mari ca la construcția unui al doilea etaj și nici o fundație armată nu este necesară.

Sunt în curs de dezvoltare proiecte de case din beton celular din clasa de mijloc (cu un etaj și fără pod) cu o suprafață care nu depășește 50 mp. metri. Indiferent dacă există sau nu mansardă, costul proiectului va fi de aproximativ 900 de mii de ruble.

Din nou, dacă aveți mansardă, puteți scoate dormitorul matrimonial și camera copiilor (dacă familia are copii) în ea.

În ceea ce privește primul etaj, întrucât zona este destul de mare, există două opțiuni de utilizare a spațiului:

 • doua sau trei camere mari (living, bucatarie-sufragerie si spatiu la cererea proprietarilor - sala de biliard, sala de sport, studiu);
 • patru până la cinci camere mici.

Dacă se plănuiește să locuiască permanent în casă, este imperativ să se prevadă o încăpere tehnică (cazană).

Nu trebuie uitat că o verandă poate fi atașată casei și sala de mese poate fi adusă în ea. Ce poate fi mai frumos decât să bei o ceașcă de ceai în timp ce privești o grădină înflorită?

În ceea ce privește casele din beton celular de clasă business, aceste proiecte sunt neobișnuit de confortabile, acestea sunt căsuțe cu drepturi depline. Costul lor este de la două milioane de ruble și mai mult, iar suprafața este de cel puțin 80-90 mp. m.

Căsuțele de lux includ camere spațioase:

 • dormitoare;
 • bucătărie;
 • sala de mese separata;
 • bloc de spații auxiliare (cazană, magazie);
 • living, eventual cu bovindou;
 • dulap pentru haine;
 • cabinet;
 • bai si toalete, eventual cu sauna;
 • subsol cu ​​înălțimea standard a tavanului;
 • spații suplimentare, în funcție de dorințele proprietarului - un garaj pentru una sau două mașini, o verandă încălzită, o seră cu o grădină de iarnă.

O terasă de vară deschisă cu zonă de grătar poate fi atașată casei. Pe scurt, zborul de imaginație al proprietarului poate fi limitat doar de bugetul său. În caz contrar, nu există bariere în calea construirii căsuței de vis din blocuri de beton celular.

Acest material vă permite să construiți case din toate clasele de confort enumerate în regiunile sudice și pe banda de mijloc și în nord. Betonul celular este compatibil cu orice tip de incalzire - aragaz, semineu, cazan.

În plus, este suficient de puternic pentru a construi case cu două etaje din el. De aceea este atât de utilizat în construcția caselor de țară.

Alegerea unui fond de ten

În comparație cu alte materiale de construcție, blocurile de beton celular sunt ușoare. Din acest motiv, casele din beton celular nu necesită construirea unei fundații complexe și costisitoare. Singura condiție este ca baza să fie calculată corect. Deoarece un perete din blocuri de beton celular este o structură rigidă, non-plastică, dacă fundația se lasă, se va crăpa.

Care va fi tipul de fundație, ei decid analizând calitatea solului și parametrii casei în sine. Casele mici sunt construite din beton celular - până la 3.

Cele mai potrivite tipuri de fundații pentru astfel de structuri sunt:

 • bandă;
 • monolit;
 • grămezi;
 • coloană.

Cel mai scump dintre cele de mai sus va fi primul și al doilea. Acestea necesită o cantitate mare atât de armătură, cât și de beton, iar acest lucru implică costuri atât din punct de vedere financiar, cât și din punct de vedere al timpului de construcție.

Prin urmare, dacă nu doriți să investiți o sumă mare de resurse de muncă și bani în construcția fundației, este mai bine să vă opriți la opțiunea cu bandă coloană. Acest lucru va ajuta la economisirea plăcilor de la baza casei dvs.

Cu toate acestea, există situații în care doar o bază de bandă poate fi folosită pentru a construi o casă. De exemplu, dacă solul este nisipos, plin și predispus la forfecare. De asemenea, este necesară o fundație în bandă acolo unde fundația ar trebui să fie puțin adâncă - de la 60 cm.

  O fundație monolitică este de obicei pusă acolo unde apele subterane sunt situate sus la suprafață. Bazele plăcilor sunt împărțite în nervurate și fără nervuri.

  Dacă nu există elemente de rigidizare pe plăci, nivelul său de rezistență scade, iar o astfel de fundație poate fi folosită pentru o structură mică - o cămară sau o magazie. Pentru structuri mai mari, este mai bine să luați o placă monolitică de mică adâncime cu rigidizări de armare.

  Proprietățile sale sunt următoarele:

  • atunci când solul îngheață, își păstrează integritatea, fără a se lăsa sau crăpa;
  • capacitate portantă mare;
  • rezistent la deformare in timpul miscarii solului.

  Aceste proprietăți ale unei fundații monolitice vor face posibilă construirea pe ea nu numai a caselor cu unul, ci și cu două și trei etaje, realizate din blocuri de beton celular. Dar trebuie avut în vedere că acest tip de bază nu permite echipamente de subsol, în plus, nu este bugetară.

  Fundațiile în grămadă și coloane sunt opțiuni mult mai economice, deoarece consumul de material este mult mai mic, este mai ușor de ridicat și ambele sunt potrivite pentru soluri dificile.

  Instalarea atât a piloților, cât și a stâlpilor se realizează de-a lungul perimetrului clădirii într-un mod punctual. Indentările pentru posturi sunt pregătite în prealabil.

  În plus, că stâlpii, că piloții de sus sunt conectați printr-un grilaj - un cadru orizontal integral din beton armat.Funcțiile de grilaj sunt de a distribui uniform sarcina pe piloți / stâlpi și de a le combina într-o structură integrală. Pe grilaj se ridică casa.

  Dacă solul este slab, înghețat, aglomerat sau udat, se poate folosi și fundația piloților, dar piloții trebuie să fie de tip special - șurub. Atunci nici măcar nu trebuie să nivelați pământul.

  Avantajele fundațiilor pe piloți și coloane sunt:

  • capacitatea de a le pune în orice moment al anului;
  • așezarea casei pe o astfel de bază este mai mică și are loc uniform;
  • grilajul sporește stabilitatea structurii.

  O fundație cu bandă este mai potrivită pentru case cu două sau trei etaje.

  Nu este de dorit să luați blocuri de beton aerat pentru baza casei, deoarece acest material este destul de fragil și nu este rezistent la umiditate, apele subterane îl vor distruge cu ușurință. Pentru o fundație în bandă, este potrivit un FBS (bloc de fundație solidă) cu o greutate de aproximativ 3 cenți.

  Baza de bandă mică este potrivită pentru casele fără subsol. Dacă aveți nevoie de un subsol, atunci baza va trebui să fie îngropată, cu o adâncime standard de aproximativ 150 cm. Ca regulă generală, șanțul ar trebui să fie situat cu 20 cm mai adânc decât nivelul de îngheț al solului.

  Lățimea șanțului este calculată în fiecare caz individual și depinde de cât de mult cântărește clădirea. Grosimea peretelui este un alt parametru care trebuie luat în considerare la calcularea fundației. Prin urmare, lățimea bazei ar trebui să depășească lățimea peretelui cu 10 cm.Peretele este situat în mijlocul șanțului, iar 5 cm din șanț rămân pe fiecare parte a acestuia.

  Pentru a afla capacitatea portantă a solului din regiunea în care se desfășoară construcția, puteți contacta atât internetul, cât și specialiștii atelierului de proiectare. Dacă știți ce tip de sol este în care este planificată construcția, nu este greu de aflat.

  Planuri

  Proiectul unei case cu un etaj din beton celular poate, dacă ai niște abilități, să te dezvolți sau să ceri ajutor de la specialiștii corespunzători.

  Dacă intenționați să construiți o clădire economică sau de clasă mijlocie cu o suprafață de 8 pe 10, calculul și desenul pot fi dezvoltate singur.

  În cazul în care ați „legănat” la o cabană de lux 10x10 cu o suprafață de 100 mp. metri sau chiar mai mult - 150 mp. metri, este mai bine ca profesioniștii să vă ajute. Deoarece o casă dintr-o astfel de zonă nu este ieftină, nu ar trebui să încercați să economisiți bani pe proiectul său, deoarece acesta este un plan pe baza căruia visul tău se va împlini.

   În conformitate cu reglementările în vigoare, o casă din blocuri de beton celular cu „un” etaj trebuie ridicată după cum urmează:

   • blocurile de perete trebuie folosite în condiții în care umiditatea nu depășește 75%;
   • pereții exteriori trebuie să aibă un grad de rezistență la îngheț - F25 sau mai mare, iar pentru încăperi cu umiditate ridicată - nu mai mic de F;
   • cusăturile verticale și orizontale nu trebuie să fie mai groase de 1-2 mm;
   • soluția de adeziv folosită pentru pereții din zidărie trebuie să aibă o capacitate de reținere a apei de cel puțin 98%, precum și o rezistență la compresiune de 10 MPa;
   • pereții exteriori portanti ar trebui să aibă o lățime recomandată de 600 mm, iar pereții autoportanți - de la 300 și mai mult;
   • elementele metalice folosite in constructii sunt din otel inoxidabil sau anodizat;
   • plăcile de pardoseală de la subsol sau al doilea etaj trebuie să aibă o adâncime de culeaj de 120 până la 150 mm.

   Sfat

   Adesea, o persoană, după ce a întâlnit anunțul „case bloc de gaz la cheie” și văzând că costul este mic, se bucură și crede că a fost găsită o cale de ieșire. Dar acest lucru nu este întotdeauna cazul, mai ales în cazurile în care se utilizează materiale de calitate scăzută pentru construcția unor astfel de case.

   În cele mai multe cazuri, astfel de firme produc ele însele blocuri de beton celular, nerespectând tehnologia de producție. Se obține materialul care nu îndeplinește cerințele pentru betonul aerat și este adesea chiar dăunător sănătății.

   Condițiile de producție artizanală reduc costul materialului, dar aceste economii percepute pot duce la reparații costisitoare.

   Prin urmare, în primul rând, trebuie să fiți interesat de calitatea materialului, dacă are certificate de conformitate cu GOST, precum și ce documente are dezvoltatorul.

   Vezi unul dintre proiectele unei case cu un etaj cu pod din beton aerat în următorul videoclip.

   fara comentarii

   Comentariul a fost trimis cu succes.

   Bucătărie

   Dormitor

   Mobila