Casă cu terasă: opțiuni frumoase de construcție

Conţinut
 1. Particularități
 2. Proiecte
 3. Materiale (editare)
 4. Stil și design
 5. Sfat
 6. Exemple frumoase

Proiectele de case cu terase devin din ce în ce mai populare, deoarece astăzi cabana de vară a încetat să mai fie un loc în care era vital să crească o recoltă. O dacha modernă este un loc de odihnă din agitația orașului, un loc pentru întâlniri ale companiilor prietenoase și întâlniri de familie, iar o varietate de terase se încadrează în acest nou concept în cel mai bun mod posibil.

Înainte de a începe să alegeți un proiect potrivit, decideți ce fel de extindere a casei aveți nevoie. Conform SNiP 2.08.01. -89 terasa este o extensie deschisă sau acoperită, împrejmuită sau neînchisă a casei sub forma unei zone de recreere. Site-ul poate fi amplasat direct pe sol sau pe suporturi. Dar o cameră cu geam neîncălzită (încorporată sau atașată) este luată drept verandă. Evitați confuzia în terminologie atunci când proiectați și alegeți materiale, ceea ce va evita complicațiile și confuzia în lucrările viitoare.

  Particularități

  O terasă atașată unei case de țară sau proiectată inițial cu aceasta câștigă popularitate în rândul persoanelor care preferă să petreacă weekendul în propria casă în afara orașului. Terasa este un spațiu unic care vă permite să petreceți timpul acolo nu numai în sezonul cald, deoarece astăzi sunt amplasate dispozitive speciale de încălzire pe ele și se construiesc chiar și sobe și șeminee adevărate.

  Designerii cred că o casă cu terasă este o soluție excelentă care vă permite să măriți spațiul total al casei și oferă chiar și unei case de țară modeste un farmec și un confort deosebit. Cel mai adesea, terasa este amplasată sub acoperiș, dar există opțiuni fără acoperiș, constând doar din podea și un gard din lemn sau piatră.

  Terasa poate avea o zonă diferită și poate avea unul sau mai mulți pereți comuni cu casa. Sunt construite din diferite materiale, combinând lemnul și metalul, metalul și plasticul. Terasele încorporate în casele din lemn arată foarte elegant. În ciuda faptului că acest spațiu va fi deschis zăpezii și ploii, cheresteaua și piesele din lemn își vor păstra aspectul spectaculos pentru o lungă perioadă de timp, deoarece sunt impregnate cu mijloace speciale.

  Dacă ești îngrijorat de impactul condițiilor meteo pe terasa ta, atunci experții recomandă să rămâi cu opțiunea cărămidă. Principalul lucru este să luați în considerare cu atenție fundația extensiei, deoarece aceasta trebuie făcută în adâncime și lățime la fel ca fundația de sub întreaga casă. Acesta este singurul mod în care puteți evita distorsiunile, defecțiunile și fisurile în viitor. Dacă în timpul construcției casei a fost folosită cărămidă de aceeași culoare, atunci pentru o nouă extensie este mai bine să o folosiți pe aceeași. Dar dacă casa ta este din lemn, atunci cărămizile de diferite culori, de exemplu, bej și maro, vor ajuta la ca terasa să fie originală.

  O casă cu terasă are anumite criterii, respectarea cărora va face casa dumneavoastră frumoasă și confortabilă:

  • terasa arată cel mai bine de pe fațadă sau de la capătul casei;
  • trebuie sa existe o iesire directa din casa catre terasa, chiar daca va fi folosita exclusiv pentru relaxare;
  • lățimea optimă a terasei este de 2,5 metri;
  • stilul de decorare a terasei trebuie să corespundă în mod necesar stilului întregii case;
  • dacă terasa are propriul acoperiș, atunci acoperișul său ar trebui să corespundă stilului arhitectural al acoperișului întregii case și, de preferință, să fie realizat din materiale similare.

  Proiecte

  Nicio construcție nu este posibilă fără un proiect.Proiectul ia în considerare dorințele viitorului proprietar al casei, capacitățile financiare, geografia și locația clădirii, caracteristicile reliefului și solului.

  Din ce în ce mai mult, astăzi, viitorii proprietari aleg modele de case cu terasă, pod, balcon și garaj.

  Cea mai simpla terasa este o pardoseala dreptunghiulara din lemn sub acoperis, adiacenta casei. Modelele simple și lipsa finisajelor speciale nu vor interfera cu priveliștea frumoasă a terasei, deoarece vara va fi decorată cu aranjamente florale, plante cățărătoare și mobilier confortabil. Ieșirea pe o astfel de terasă este de obicei combinată cu ieșirea din casă.

  Uneori terasa are un aspect în formă de L și poate ocupa o suprafață destul de mare., situat în jurul perimetrului ambelor părți ale casei dvs. Această decizie este rezonabilă dacă vrei să vezi o priveliște frumoasă în fața ta, dar este doar pe o parte a casei tale. Tăierea celei de-a doua intrări în casa de vară nu este cea mai rațională decizie, dar extinderea verandei în partea în care vă veți bucura să petreceți timpul și să vă bucurați de natură este foarte posibilă. Dacă suprafața casei este suficient de mare (mai mult de 100 mp), atunci poate fi necesar să mergeți la terasă din diferite camere ale casei. În acest caz, terasa în formă de L va economisi timp dacă, de exemplu, trebuie să scoateți ceva din bucătărie.

  Pentru o casă mică privată cu un etaj, o terasă concepută ca o „continuare” a clădirii principale, adică „încorporată”, este cea mai potrivită. Nu numai că poate fi amplasat sub același acoperiș cu casa, dar poate fi și construit din aceleași materiale ca și casa în sine. Un astfel de „truc” va da unei clădiri mici un aspect mai impresionant, iar o astfel de terasă ar trebui proiectată chiar înainte de a construi o casă, presupunând prezența unei fundații comune. Un astfel de proiect vă permite adesea să plasați o bucătărie de vară sub acoperișul terasei.

  Proiectele de case cu două etaje cu terase sunt foarte diverse. Cel mai adesea, proprietarii cabanei încearcă să se asigure că spațiile atașate sunt în armonie cu aspectul general al casei și folosesc materiale similare cu cele din care este făcută casa în sine. Acest lucru nu este deloc necesar - există multe exemple când terasele finisate cu piatră au fost perfect combinate cu case din cărămidă, iar fibra de sticlă a completat perfect structura din lemn.

  O căsuță cu două etaje implică adesea combinarea spațiilor de locuit cu un garaj., care se află la subsol. În acest caz, cel mai bine este să plasați terasa deasupra garajului situat dedesubt, în timp ce ieșirea către acesta va fi la etajul doi. Acoperișul garajului este realizat plat, în timp ce o scară exterioară suplimentară (dinspre stradă) către terasă va face spațiul ergonomic. Dacă terasa de deasupra garajului nu începe sub acoperiș, atunci când alegeți un astfel de proiect, ar trebui să înțelegeți că vremea rea ​​și iernile înzăpezite pot provoca daune ireparabile spațiului de recreere.

  Există și destul de multe proiecte cu acoperiș peste terasa situată deasupra garajului.

  O versiune comună a unei case mici de grădină este o casă cu mansardă și o terasă de cel mult 36 de metri pătrați. Într-adevăr, această opțiune este destul de potrivită pentru acei proprietari care, la un cost relativ scăzut, doresc să obțină toate facilitățile tradiționale pentru recreere în aer liber dintr-o casă de țară. Cel mai adesea, atât mansarda, cât și terasa ajung într-un proiect similar sub același acoperiș, ceea ce facilitează atât proiectarea, cât și întreținerea ulterioară a clădirii în ansamblu.

  În ultimii ani, au apărut multe opțiuni pentru proiecte de căsuțe mici de țară cu un acoperiș în șold.asociat cu stilul „englez”. De fapt, un astfel de acoperiș nu este o invenție modernă și nu are nimic de-a face cu Marea Britanie. La începutul și mijlocul secolului trecut, case cu un acoperiș cu patru pante puteau fi găsite printre oamenii bogați din centrul Rusiei și peste tot în Siberia.A fost unul dintre principalele tipuri de acoperișuri, abia după ce răspândirea cooperativelor horticole a făcut loc frontonului.

  Astăzi, casele cu acoperișuri înclinate sunt adesea completate de terase elegante și confortabile.

  Terasa atașată băii sau saună este o opțiune excelentă pentru relaxare sau pentru a bea un ceai după tratamente de relaxare. Îți va fi foarte plăcut să faci o pauză în aerul curat de la căldura băii de aburi sau doar să stai seara la o ceașcă de ceai. Chiar dacă un astfel de site nu este situat lângă casă, acesta va fi totuși nu numai funcțional, ci va îndeplini și o funcție estetică - va face din clădirea băii de obicei nedescris un adevărat decor al zonei suburbane.

  Construirea unei case în pantă deschide oportunități grozave pentru amenajarea unei terase. De obicei este așezat pe rafturi speciale, ridicând astfel podeaua până la marcajul zero al casei. Această platformă se va ridica pe stâlpi deasupra grădinii, oferind o priveliște frumoasă și încântându-vă cu ocazia de a vedea peisajul din jur dintr-o privire. Spatiul de sub terasa inaltata poate fi folosit pentru depozitarea uneltelor de gradina, iar pentru a nu arata neglijent, este indicat sa plantati plante cataratoare in jurul perimetrului sau pur si simplu sa inveliti partea inferioara a terasei cu materiale adecvate.

  Ideile unei case mari si frumoase se potrivesc perfect cu proiectele de case de tara cu terasa si balcon. Etajul doi cu vedere la un balcon frumos este visul aproape al oricărui proprietar de casă de țară. Desigur, astfel de case nu sunt ieftine, dar există posibilitatea de a alege o opțiune economică - o casă cu cadru. Balconul în astfel de proiecte este cel mai adesea situat direct deasupra terasei, extinzând limitele spațiale ale casei. Atunci când construiți o casă, trebuie acordată o atenție deosebită asigurării că veranda și terasa sunt protejate în mod fiabil de apa stagnantă, precum și alegerea materialelor de înaltă calitate pentru hidroizolație. Amintiți-vă că apa topită și apa de ploaie trebuie să coboare prin canalizare.

  Dacă sunteți proprietarul fericit al unei familii numeroase, atunci o casă mare cu terasă este cea mai bună pentru dvs. Realizarea unui proiect pentru o casă cu o suprafață de peste 150 mp. m este mai bine să încredințați profesioniștilor, iar planurile detaliate ale fiecărui etaj vă vor permite să vă gândiți în avans la locația camerelor și la zonarea spațiului camerelor mari. Deci, bucătăria poate fi combinată cu sufrageria sau camera de zi, iar spațiul holului - cu o zonă de relaxare confortabilă și un șemineu. Etajul al doilea al unei astfel de case este de obicei ocupat de două sau trei dormitoare. Este grozav dacă există o ieșire către o terasă sau un balcon de la etajul doi.

  Puteți alege un proiect complet gata făcut, care vi se potrivește. Costul proiectului finit fluctuează foarte puternic (de la 3 la 20 de mii de ruble) și depinde de elaborarea și calitatea tuturor planurilor furnizate.

  Uneori este imposibilă extinderea unei încăperi suplimentare direct la casă., dar tot vrei să ai un loc frumos de odihnă pe site. În acest caz, terasa este o structură de sine stătătoare cu o fundație (bază), stâlpi de susținere și un acoperiș din policarbonat sau țesătură. O astfel de terasă arată grozav într-un loc umbrit din grădină sau pe malul unui iaz.

  Materiale (editare)

  Exteriorul terasei trebuie sa se potriveasca cu stilul arhitectural al intregii case.

  De asemenea, este necesar să ne amintim că orice construcție care modifică aspectul casei trebuie să fie coordonată cu autoritățile relevante. Cu toate acestea, aprobarea va fi necesară numai dacă noua dvs. clădire va fi construită pe o fundație. Dacă nu există o bază, atunci nu este nevoie de acord.

  Terasa dumneavoastra poate fi construita dintr-o mare varietate de materiale – lemn, caramida, blocuri de beton celular sau blocuri de spuma – alegerea depinde de nevoile si bugetul dumneavoastra.

  Dacă casa ta este din lemn, atunci extensia ar trebui să fie construită din lemn. Lemnul este un material frumos și prietenos cu mediul. Pe vreme caldă va fi răcoare pe terasa de lemn, iar în serile reci va fi cald și confortabil.În ultimii ani, terasele cu furnir laminat au devenit populare, arătând solide și frumoase. O astfel de terasă va decora orice casă din lemn, nu doar o casă din bușteni. Pentru ca o terasă din lemn să vă servească mulți ani, este important să vă amintiți despre tratamentul preventiv al lemnului cu agenți speciali care protejează materialul natural de construcție de umezeală și mucegai.

  Un material de încredere pentru construcția unei zone deschise este cărămida și piatra. Deci, podeaua poate fi așezată cu piatră naturală sau artificială, în acest caz ploaia și zăpada nu vor fi groaznice pentru noua ta clădire. Avantajul unui astfel de etaj va fi faptul că va fi în același timp baza clădirii. Gardul unui șantier din cărămidă sau piatră poate fi din lemn; astfel de opțiuni sunt adesea folosite în proiectele de case cu cadru și arată foarte armonios.

  O terasă cu acoperiș de sticlă arată modernă, totuși, această opțiune este mai potrivită pentru partea umbrită. În plus, cea mai bună formă de extensie cu acoperiș de sticlă nu este una dreptunghiulară, ci o „fereastră”, ceea ce face ca acoperișul clădirii să nu fie orizontal, ci înclinat.

  Stil și design

  Stilul terasei poate fi foarte diferit, principalul lucru este că este în armonie cu stilul general al întregii case. Peisajul din jur joacă, de asemenea, un rol important, de exemplu, o casă de lemn printre pini de pe malul lacului va completa în mod eficient o zonă de recreere în stil scandinav. Dar clădirea în stil Provence va arăta grozav într-o grădină verde printre tufe de trandafiri și pomi fructiferi.

  Să vorbim puțin mai mult despre detaliile interioare care fac ca stilul casei tale să fie recunoscut.

  • stil scandinav. Simplitatea și designul laconic al cabanelor finlandeze sunt populare cu mult dincolo de granițele Finlandei. Terasa în stil scandinav este cel mai adesea din lemn, podeaua este vopsită cu gri deschis, maro deschis sau lăsată nevopsită. Stilul este eclectic și îți permite să amesteci mobilierul din dulapul bunicii cu lucruri moderne, de exemplu, un blat de sticlă poate fi așezat cu ușurință pe un zgomot dintr-o pădure din apropiere, iar coarnele de elan vor înlocui perfect un cuier tradițional. Toate aceste obiecte diferite sunt unite de o singură schemă de culori și de generalitatea ideii de armonie între om și natură. Combinația de alb și maro umple orice cameră cu lumină, în timp ce elementele naturale fac interiorul confortabil.
  • Stil cabana alpin rar întâlnit la noi, deși merită multă atenție. Este ideală pentru o casă de țară și câștigă din ce în ce mai mulți fani astăzi. O parte indispensabilă a oricărei cabane este o terasă spațioasă. Pe terasa se afla mobilier din lemn brut cu paturi impletite aruncate neglijent si piei de animale (blana poate fi si artificiala). Orice lucru care vă poate aminti de vânătoare sau de călătorie pe distanțe lungi va fi potrivit atunci când decorați interiorul. Plantele de munte, plantate în căzi de lemn, vor deveni un adevărat decor al cabanei.
  • Perfect pentru decorarea unui loc de odihnă deschis stil sat francez - provence... Mobilier de epocă, fotolii și scaune din ratan (artificialul este mult mai ieftin și nu se teme de umezeală), o abundență de culori deschise, ghivece albe cu flori drăguțe, modele florale pe textile - toate acestea sunt asociate cu o vacanță liniștită măsurată în sudul Franţa.
  • Pentru un stil modern Casele de țară se caracterizează prin terase spațioase cu un aspect neobișnuit - pe mai multe niveluri, semicirculare, combinate cu un living sau un hol prin ferestre panoramice mari. Piatra naturală și plăcile ceramice sunt utilizate pe scară largă în decorarea teraselor moderne. Asigurați-vă că plasați diverse plante pe terasă, dar nu prea multe - nu ar trebui să blocheze priveliștile de pe terasă.
  • Casa cu terasa are un farmec aparte Art Nouveau Este o combinație spectaculoasă de minimalism modern și idei de design luminoase.Apropo, numele „modern” este folosit numai în Rusia, așa că dacă doriți să aflați mai multe despre acest stil, atunci ghidați-vă de nume precum „tiffany”, „libertate”, „art nouveau”. Constructorii și designerii de astăzi continuă să discute despre principalele caracteristici ale acestei direcții.

  Cu toate acestea, există un detaliu important - stilul Art Nouveau caută să păstreze spațiu liber maxim, lumină maximă. Învelișurile din lemn masiv, tonurile naturale calme, formele grațioase, ferestrele și ușile panoramice se potrivesc perfect în acest stil. Ferestrele, ușile și chiar mobilierul sunt adesea decorate cu inserții de vitralii sau elemente din fier forjat.

  Sfat

  Pentru construirea competentă a unei terase, folosiți sfatul profesioniștilor:

  • un detaliu important al oricărei pardoseli deschise este o suprafață anti-alunecare; pentru aceasta, podeaua terasei este realizată cu o pantă de 2 la sută, adică pentru fiecare metru de lungime, panta va fi de 2 cm;
  • dacă suprafața zonei de recreere este situată direct pe sol, atunci gardul nu trebuie instalat;
  • înălțimea optimă a gardului este de aproximativ un metru sau puțin mai mult;
  • panta acoperișului depinde în mare măsură de caracteristicile materialului de acoperiș;
  • lățimea extensiei trebuie să fie astfel încât să poată fi amplasate pe ea o masă și scaune confortabile;
  • daca doriti ca extinderea si casa sa aiba un acoperis comun, atunci acest lucru trebuie luat in considerare inainte de construirea casei, in proiectul initial;
  • dacă vă plac formele neregulate, atunci este mai bine să folosiți tehnica „pavaj pe pământ” pentru a pregăti podeaua extensiei;
  • incaperea incorporata va fi intotdeauna mai calda decat cea „atasata”;
  • dacă inițial extinderea nu a fost prevăzută în proiect, atunci este logic să luați în considerare opțiunea plasării sale „unghiulare” sau „circulare” - acest lucru vă va permite să găsiți un loc la umbră în orice moment al zilei;
  • terasa este o zonă de tranziție între casă și grădină, așa că trebuie să încercați să nu o aglomerați cu mobilier sau unelte inutile de grădină.

  Exemple frumoase

  O varietate de opțiuni pentru case cu terase pot fi vizualizate în galeria foto:

  • o opțiune îngrijită și economică pentru o zonă mică de recreere din cărămidă, cu un acoperiș din policarbonat. Va fi plăcut să petreceți timp aici atât într-o zi însorită, cât și într-o seară liniștită;
  • terasa acoperita cu iedera, finisata cu piatra artificiala si gresie, pare foarte prezentabila. Mobilierul din ratan artificial este un adevărat decor interior, în plus, nu se teme de schimbările de temperatură și umiditate;
  • terasa modernă este un loc de odihnă cu drepturi depline pentru o companie mare. Pentru ca toate facilitățile să fie la îndemână, în apropiere există o bucătărie de vară și un șemineu;
  • chiar dacă casa este situată pe teren accidentat, acesta nu este un motiv pentru a refuza să construim o terasă frumoasă. Mai mult decat atat, din ea se va deschide o priveliste frumoasa asupra gradinii sau padurii;
  • un frumos interior în stil cabană evocă gânduri de odihnă calmă și măsurată, în timp ce nu este supraîncărcat cu detalii interioare, dimpotrivă, fiecare detaliu este gândit și deplasat.

  În următorul videoclip, veți găsi câteva sfaturi pentru construirea unei terase acasă.

  fara comentarii

  Comentariul a fost trimis cu succes.

  Bucătărie

  Dormitor

  Mobila