Proiecte și amenajarea caselor cu un etaj cu un bovindou

Conţinut
 1. Avantaje și dezavantaje
 2. Tipuri de ferestre
 3. Proiecte
 4. Caracteristici de design
 5. Exemple frumoase

Arhitectura este un domeniu al activității umane care se dezvoltă și se îmbunătățește constant. Deci, în ultimii câțiva ani, un astfel de element arhitectural precum un bovindou a câștigat o popularitate deosebită. Astăzi, în articolul nostru, vom vorbi în detaliu despre ce este, ce avantaje și dezavantaje sunt caracteristice unui bovindou și ce tipuri de elemente arhitecturale există.

Avantaje și dezavantaje

În general, un bovindou este o parte proeminentă a oricăror structuri. În cele mai vechi timpuri, ea a îndeplinit un rol protector, ajutând la apărarea împotriva diferitelor atacuri din exterior. Astăzi, un bovindou arhitectural este o proeminență pe peretele spațiilor de locuit. Joacă un rol decorativ și funcțional.

Cel mai adesea, fereastra este plasată pe partea din față a clădirii. Poate fi proiectat ca un balcon, ca o logie sau ca o intrare (în funcție de câte etaje sunt în clădire). De obicei, arhitecții creează acest element pentru a conferi unicitate și identitate clădirii. Mai mult, este potrivit în structurile din lemn, cărămidă, blocuri de beton și alte materiale de construcție. Ferestrele din golf pot varia în adâncime.

Înainte de a construi o casă cu un etaj, cu un bovindou, este important să vă familiarizați cu avantajele și dezavantajele acestui element arhitectural. Numai în acest caz poți lua cea mai echilibrată și obiectivă decizie.

Plusurile includ:

 • fereastra crește semnificativ nivelul de iluminare al casei (în primul rând, acest lucru se datorează faptului că ferestrele sunt de obicei încorporate în fereastra);
 • un astfel de element arhitectural mărește suprafața clădirii;
 • un bovindou nu este doar funcțional, ci și un element decorativ care vă poate decora frumos casa și îi poate oferi o oarecare originalitate etc.

În același timp, printre minusuri se disting de obicei:

 • dispozitivul va necesita investiții financiare mari (acest lucru se datorează faptului că se propun cerințe sporite pentru acest element privind siguranța, procesul de izolare etc.);
 • dificultatea și durata procesului de instalare (lucrarea necesită calificări înalte atât ale arhitectului, cât și ale constructorilor);
 • nevoia de îngrijire cuprinzătoare (de exemplu, apar dificultăți în procesul de spălare a ferestrelor) etc.

Astfel, un bovindou este un element arhitectural neobișnuit care arată destul de impresionant, dar în același timp necesită eforturi suplimentare (atât în ​​timpul construcției, cât și în timpul întreținerii).

Tipuri de ferestre

Astăzi există mai multe tipuri de ferestre. Cele principale includ:

 • poligonală (de exemplu, sub formă de hexagon);
 • trapezoidal (acest tip este considerat unul dintre cele mai comune);
 • dreptunghiulare și pătrate (sunt considerate cele mai simple și relativ ieftine de realizat);
 • Venețian (au forme rotunjite sau semicirculare).

Astfel, în funcție de preferințele de gust ale proprietarului casei, precum și de caracteristicile clădirii, puteți alege unul dintre mai multe tipuri.

Proiecte

Atunci când construiesc o casă cu un etaj (de țară sau rezidențial), arhitecții pot folosi atât proiecte standard, cât și pot urma dorințele individuale ale clientului. Asa de, se poate construi o structura cu doua ferestre si un garaj, o casa cu 1 etaj cu terasa sau mansarda, un bovindou din caramida sau cherestea, etc. Toate aceste probleme sunt rezolvate în procesul de planificare a unei case la etajul 1. Astăzi, în articolul nostru, vom analiza mai multe proiecte de casă.

Proiectul #1

Luați în considerare un plan pentru construcția unei case din cărămidă, a cărei suprafață totală este de 165 m2. Baza clădirii (și, în consecință, acoperișul) este pătrată. Un element arhitectural precum un bovindou rupe simetria existenta, dimensiunile acestuia fiind de 14x15 m.

Face parte din sufragerie.

Proiectul #2

Materialul de construcție pentru această casă este cherestea (care economisește costurile de construcție de mai multe ori). În plus, suprafața totală a clădirii este de 65 m2. Ca și în cazul precedent, fereastra completează camera de zi, mărindu-i semnificativ dimensiunea. Casa are doar 1 intrare.

Proiectul nr.3

  Această clădire a fost construită ținând cont și în conformitate cu cerințele stilului scandinav actual și popular de astăzi. Există 2 ferestre, care sunt situate pe ambele părți ale clădirii, formează simetrie. Ușa din față este situată între ele.

  În timpul construcției propriei case cu un etaj, cu un bovindou, vă puteți baza pe unul dintre proiectele de mai sus sau puteți aborda problema individual și vă puteți concentra numai pe nevoile și dorințele personale.

  Caracteristici de design

  Dacă decideți să construiți o casă cu un bovindou, atunci trebuie să aveți grijă nu numai de modul în care va arăta acest element din exterior, ci și de modul în care decorați fereastra din interior. În această situație, în primul rând, trebuie să vă concentrați pe preferințele personale. În același timp, există reguli universale. Așadar, fără greșeală, fereastra trebuie să fie decorată în culori deschise. În plus, așa-numitele perdele opace nu trebuie folosite pentru a decora ferestrele. De asemenea, experții nu recomandă utilizarea unei cantități mari de mobilier atunci când amenajează un bovindou.

  Luați în considerare caracteristicile de design ale ferestrei, în funcție de încăperea din care face parte acest element arhitectural.

  Sufragerie

     Dacă casa are un bovindou, atunci cel mai adesea devine parte a sufrageriei. Acest element arhitectural se potrivește perfect în designul țării. În același timp, un șemineu electric este foarte des instalat în interiorul fereastra. Designerii recomandă utilizarea materialelor naturale pentru decorarea fereastra (de exemplu, lemn sau marmură). Florile vor deveni un decor frumos.

     Un element arhitectural neobișnuit poate fi un plus excelent atât pentru bucătărie în sine, cât și pentru zona de luat masa. În același timp, nu uitați că ar trebui să fie cât mai ușor posibil. Așadar, destul de des în fereastra este plasată o masă de sufragerie, la care vă veți aduna cu întreaga familie de mai multe ori pe zi. În plus, suprafețele de lucru din bucătărie (de exemplu, o chiuvetă) pot fi amplasate în fereastra.

     Datorită acestui fapt, vă puteți bucura de priveliștea frumoasă în același timp cu care vă faceți treburile casnice.

     Dormitoare

     Dacă pervazul arhitectural este situat în dormitor, atunci acesta poate fi separat (de exemplu, folosind structuri de gips-carton sau perdele obișnuite). Într-o astfel de zonă, puteți amplasa o masă de toaletă sau un dulap. Astfel, poți crea o zonă separată dedicată în camera ta. De asemenea, destul de des, fereastra este transformată într-un loc de lectură.

     Pentru copii

     În procesul de decorare a unui bovindou într-o cameră pentru copii, este necesar să se construiască pe vârsta copilului. Asa de, zona poate fi o mini-camera grozavă de joacă sau de lucru. În plus, aici poate fi organizat un colț de sport. Într-un fel sau altul, dar fără greșeală, trebuie să te consulți cu copilul tău pentru ca acesta să fie mulțumit de versiunea finală.

     Prin urmare, Un bovindou este un plus arhitectural excelent pentru orice cameră din casa ta. Vă permite să plasați mai mult mobilier sau să zonați o anumită cameră. Cu toate acestea, nu uitați să acordați o atenție deosebită designului interior al ferestrei.

     Exemple frumoase

     Luați în considerare câteva exemple frumoase de case cu un etaj, cu un bovindou.

     Living luminos

     Fiecare gazda viseaza la un living spatios si luminos, care ar putea gazdui un numar mare de persoane. Un rezultat similar poate fi obținut cu un bovindou. După cum puteți vedea, în acest interior se folosesc doar nuanțe deschise și naturale, ceea ce mărește și vizual spațiul.

     Bucătărie elegantă

     Bucătăria elegantă și modernă cu un bovindou este un adevărat decor al oricărei case. Soluția optimă este așezarea mesei în fereastra. În acest caz, puteți folosi un covor pentru zonare.

     Pepinieră confortabilă

     Un bovindou din creșă poate fi echipat cu o canapea confortabilă și moale, care servește și ca depozit. În acest caz, trebuie acordată o atenție deosebită schemei de culori, deoarece ar trebui să fie în același timp cât mai ușoară posibil și să corespundă dispoziției generale a camerei.

     Casa minimalista usoara

     Această casă este proiectată într-un stil minimalist și vopsită în culoare alb neutru. În plus, are o bază înaltă și de încredere. Trebuie avut în vedere faptul că îngrijirea unei astfel de case din exterior va fi însoțită de o mulțime de dificultăți.

     Fermă din cărămidă

     Fereastra albă împodobește frumos casa din cărămidă în nuanțe închise. În același timp, un astfel de element arhitectural conferă confort structurii. Totuși, rețineți că nu trebuie să „supraîncărcați” decorul textil cu perdele întunecate.

     În caz contrar, întregul efect va dispărea.

     Prin urmare, în procesul de construire a propriei case cu un etaj, cu un bovindou, vă puteți concentra pe exemplele descrise mai sus. Totuși, în același timp, amintiți-vă că fiecare clădire este unică și irepetabilă. De asemenea, rețineți că ar trebui să vă concentrați atât pe nevoile personale, cât și pe nevoile gospodăriei dumneavoastră.

     Proiectul și o privire de ansamblu asupra aspectului unei case cu un etaj cu un bovindou, vezi următorul videoclip.

     fara comentarii

     Comentariul a fost trimis cu succes.

     Bucătărie

     Dormitor

     Mobila