Proiecte de case cu a doua lumină și amenajarea acestora

Conţinut
 1. Ce este?
 2. Avantaje și dezavantaje
 3. Planurile casei
 4. Exemple frumoase

A doua lumină este o tehnică arhitecturală în construcția clădirilor, folosită chiar și în zilele construcției palatelor regale. Dar astăzi, nu toată lumea poate spune ce este. Modelele de case cu o a doua lumină provoacă multe controverse, au fanii și adversarii lor. În articol, ne vom da seama cum sunt aranjate aceste case, vom lua în considerare laturile lor pozitive și negative, astfel încât fiecare să își poată forma propria opinie.

Ce este?

Casele cu o a doua lumină sunt mobilate într-un mod neobișnuit. Au o zonă mare de living fără tavan. Înseamnă că spațiul camerei urcă liber două etaje.

Ferestrele nivelului superior sunt „a doua lumină” pentru acest aspect.

Nu există suprapunere nu în întreaga clădire, ci doar peste o încăpere mare, care poate fi văzută de la înălțime urcând scările până la etajul doi.

Palatele multor monarhi europeni și țari ruși au fost aranjate în acest fel. Acest lucru a făcut posibil să existe o sală uriașă a tronului pentru o mulțime mare de oameni, în care era multă lumină naturală, era ușor de respirat, iar tavanele nu atârnau deasupra capului. În curând, casele mari de oameni bogați și-au achiziționat propriile săli cu două etaje. Au primit oaspeți și au ținut baluri.

Astăzi restaurantele, gările, hotelurile și alte clădiri publice recurg la proiecte similare pentru a crește confortul sălii principale din clădire cu ajutorul volumului și luminii. Recent, proprietarii de case private au început și ei să apeleze la tehnicile celei de-a doua lumini. Aspectul neobișnuit face casa lor originală, dă în evidență gustul și caracterul extraordinar al proprietarilor.

Trebuie să înțelegeți că nu orice casă este potrivită pentru amenajarea unei a doua lumină în ea. Clădirea trebuie să aibă o suprafață totală de 120 m și o înălțime a tavanului de cel mult trei metri. Desemnarea celei de-a doua lumini în proiect este posibilă în următoarele cazuri:

 • dacă clădirea este formată din mai multe etaje;
 • o clădire cu un etaj are mansardă sau spațiu mansardă.

Dispunerea celei de-a doua lumini se realizează în unul din două moduri.

 1. Tavanul este îndepărtat între etaje, pod sau mansardă.
 2. Camera holului coboară, ocupând o parte din spațiul de la subsol. Din ușa din față va trebui să coborâți scările. Pentru geamuri se folosesc adesea ferestre panoramice mari sau alte tipuri de deschideri de ferestre care sporesc fluxul natural de lumină. A doua opțiune economisește spațiu pentru spațiu suplimentar.

În astfel de proiecte, nu există un coridor la parter și puteți ajunge în alte camere direct din holul central.

O caracteristică a planificării spațiilor cu prezența unei a doua lumini este încălzirea și ventilarea sufrageriei bine gândite. Aerul cald din cameră se ridică și încălzește spațiul efectiv nelocuit, în timp ce partea locuită rămâne rece. Problema poate fi rezolvată prin dotarea încăperii cu calorifere suplimentare și un sistem „pardoseală caldă”.

Interiorul holului cu un etaj dublu de ferestre necesită o selecție specială de perdele. Nu ar trebui să interfereze cu bucurarea fluxului crescut de lumină, dar trebuie să ascundă spațiul de privirile indiscrete în întuneric. Pentru aceasta, la etajul doi sunt montate obloane, jaluzele romane sau rulouri, care actioneaza pe panoul de comanda.

Dispunerea cu o a doua lumină se justifică în regiunile cu activitate solară scăzută, ferestrele suplimentare fac posibilă ca camera principală a casei să fie mai luminoasă și mai confortabilă. În zonele calde cu ferestre orientate spre sud, ar trebui să fiți pregătiți pentru decolorarea mobilierului, a finisajelor și a decorului.

Nu vă lăsați duși de fațadele de sticlă în satele nepăzite sau în locurile cu o rată ridicată a criminalității. Nu are sens să amenajezi geamurile pe două etaje dacă ferestrele au vedere la gardul unui vecin sau într-un alt loc inestetic.

Avantaje și dezavantaje

Dacă există dorința de a deveni proprietarul unei case cu a doua lumină, vă sugerăm să studiați mai întâi toate argumentele pro și contra, pentru a nu regreta decizia dvs. mai târziu.

Să începem cu meritele:

 • primul lucru care atrage este o priveliște uimitoare, neobișnuită în interiorul camerei și o fațadă spectaculoasă din exterior;
 • plafoanele înalte oferă un volum ireal de spațiu, ușurință, mult aer și lumină;
 • o cameră uriașă non-standard poate fi zonată frumos și inițial, scara permite designerului să realizeze oricare dintre fanteziile sale;
 • dacă există un peisaj uimitor în spatele ferestrelor largi, locuirea într-o astfel de casă va da senzația de basm în fiecare zi;
 • în holul spațios puteți întâlni un număr mare de oaspeți și există un loc pentru toată lumea;
 • absența unui tavan face posibilă decorarea casei cu un decor înalt, cumpărarea unui candelabru uriaș suspendat, plantarea unui brad de casă sau instalarea unui brad mare de Crăciun pentru Anul Nou;
 • poti investi in scarile care duc la etajul doi si sa faci din acesta un adevarat decor pentru casa sau un obiect de arta neobisnuit;
 • tavanele înalte subliniază luxul spațiilor și conferă un statut ridicat proprietarului.

Casele cu o a doua lumină sunt neobișnuite, elegante, spectaculoase, dar în același timp pot crea multe probleme:

 • s-a pierdut zona care ar fi putut deveni o încăpere suplimentară la etajul doi;
 • casa necesita izolare ranforsata, incalzire si o buna ventilatie, iar acestea sunt costuri suplimentare si tangibile;
 • va fi nevoie de izolare fonică pentru a amortiza acustica sălii;
 • este foarte dificil să curățați și să reparați etajul al doilea într-o astfel de cameră;
 • nu toată lumea este entuziasmată de numărul mare de ferestre, unii se simt neprotejați, prea deschiși către lumea exterioară;
 • fondurile pentru amenajarea și întreținerea unei astfel de camere sunt mai mari decât cerințele unei camere standard;
 • proprietarii vor trebui să se confrunte cu spălarea geamurilor, înlocuirea becurilor și draperiilor, cu un astfel de aspect este extrem de dificil și poate fi necesar ajutorul specialiștilor;
 • daca camera de zi este combinata cu o bucatarie sau o sufragerie, trebuie sa fiti constienti de faptul ca mirosurile se vor dispersa in toata casa.

Planurile casei

La planificarea caselor cu o a doua lumină, sunt luate în considerare caracteristicile tehnice și de design ale unei astfel de structuri.

 • Ferestrele din camera de zi cu ochelari panoramici ar trebui să aibă vedere spre zonă cu o priveliște frumoasă, altfel nu va avea rost în ele.
 • Mai întâi, ei proiectează o sală cu două etaje și apoi aranjează restul spațiilor din casă.
 • Dormitoarele de la etajul doi trebuie izolate fonic. Acustica excelentă a unui hol mare nu va asigura liniștea în restul încăperilor.
 • Proiectul casei ar trebui să includă suporturi interne suplimentare și elemente structurale.
 • Înălțimea pereților camerei de zi cu a doua lumină nu poate fi mai mică de cinci metri.
 • Pentru ca pereții să nu creeze disconfort cu golul și amploarea lor, designerii permit efectul divizării orizontale în decor.
 • Iluminatul stradal organizat inteligent pe pridvor și pe fațada unei clădiri poate adăuga luminozitate unui mediu interior.
 • Designul unei camere cu două etaje într-o cabană de țară poate fi foarte diferit - de la clasic la minimalism. Dar dacă casa este din lemn, cu tavane cu grinzi, cel mai mult interiorul va corespunde direcțiilor de stil rustic, cabană, Provence, scandinav.

După cum am menționat deja, casele cu o a doua lumină sunt construite cu un etaj cu mansardă sau cu două etaje.

Dacă dimensiunea cabanelor este mai mare de 150 sau 200 de metri pătrați, înălțimea holului poate fi de trei etaje.

O poveste

Extinderea spațiului în casele cu un etaj se datorează înlăturării tavanului. Pauze frumoase în acoperiș se întind deasupra capului.

În unele cazuri, sunt lăsate grinzi, care dau un farmec aparte camerei. Ca exemple, vom oferi proiecte de case cu un etaj cu o a doua lumină.

 • Planul unei case din lemn (98 mp) Cu bovindou. Intrarea în sufragerie nu se realizează direct din stradă, ci printr-un mic vestibul, ceea ce face posibilă păstrarea căldurii în cameră. Din hol, ușile dau spre bucătărie, dormitoare și camere sanitare.
 • Design finlandez în interiorul unei case cu cadru. În spatele ferestrelor mari, cu pereți întregi, există un peisaj de pădure uimitor. Grinzile din lemn combină frumusețea lor naturală cu camera de zi și pădurea din afara ferestrei.
 • Proiectul unei case mici din cărămidă cu o a doua lumină nu este obișnuit. Livingul conține o zonă de luat masa și bucătărie.

Doua povesti

Suprapunerea dintre etaje este eliminată numai deasupra camerei cu o a doua lumină. O scară duce la restul nivelului superior, care duce la spațiile de locuit.

 • Planul unei case de țară cu două etaje din lemn profilat. Dintr-un hol mare cu bovindouri, o scara duce la etajul doi, unde sunt doua dormitoare si o baie.
 • Casă din lemn cu două etaje, cu ferestre panoramice mari. În încăperi atât de mari, este dificil să se mențină un microclimat confortabil.
 • O cabana cu doua etaje cu garaj, construita dintr-un bloc de gaze. Dispunerea conține o sală mare cu o a doua lumină.
 • Casă frumoasă cu șemineu în stil mansardă. Designul laconic într-o cameră spațioasă este limitat de zidăria expresivă din piatră sălbatică.
 • Cladirea cu mansarda din blocuri de spuma contine o camera spatioasa cu o a doua lumina.
 • O casă uriașă din lemn în stil cabană, cu o zonă spațială împărțită în zone. Are de toate: o bucătărie, o sufragerie, mai multe locuri de relaxare. Dacă doriți, vă puteți așeza pe o canapea confortabilă la o măsuță de cafea sau vă puteți încălzi într-un fotoliu lângă șemineu. O scară duce la etajul doi, cu dormitoare principale.

Exemple frumoase

Fiecare casă cu o a doua lumină este individuală și frumoasă în felul ei. Acest lucru poate fi văzut examinând fotografiile fațadelor clădirilor și amenajării lor interioare.

 • Livingul în stil modern este plin de aer și lumină. Volumul este susținut de trepte și mobilier ușor care plutește în aer. În afara ferestrei există o vedere frumoasă asupra orașului modern.
 • Cabana la tara cu zona de gratar pe terasa.
 • Casă în stil cabană la munte.
 • Sala imensă este împărțită în zone. Puteți locui în el, deoarece camera conține tot ce aveți nevoie.
 • Într-o cameră mică, cu o a doua lumină, există o vatră compactă suspendată, o scară cu trepte și balustrade transparente. Lejeritatea lor face posibilă să nu supraîncărcați situația.
 • Al doilea nivel al holului este realizat pe cheltuiala mansardei.

O casă cu o a doua lumină poate părea nepractică și costisitoare. Însă pentru cei care gândesc în afara cutiei, iubesc spațiile mari și invită adesea prietenii la locul lor, o astfel de amenajare ar fi cea mai bună opțiune pentru a-și aranja locuința.

Pentru mai multe informații despre o casă cu un etaj cu o a doua lumină, vezi videoclipul.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila