Proiect de casă privată: cum se face și unde se comandă?

Conţinut
  1. Cum să vă pregătiți corect pentru o comandă de proiect
  2. Proiecte gata făcute pe Internet
  3. Casa de vis de la o organizație de design
  4. Cumpărarea unui proiect de la o companie de dezvoltare

Un proiect de casă este un fel de foaie de parcurs. Pe de o parte, facilitează foarte mult munca antreprenorilor, pe de altă parte, oferă o idee foarte clară despre viitoarea casă, inclusiv structura, performanța și aspectul. Construirea unei case fără proiect poate fi comparată cu coaserea fără model. În condiții de incertitudine totală, este dificil de prezis rezultatul. Cum să comanzi un proiect și să nu calculezi greșit rezultatul? Să ne uităm la trei moduri principale.

Cum să vă pregătiți corect pentru o comandă de proiect

Mulți cred că proiectul este primul pas către realizarea ideii propriei case. Dar, de fapt, primul lucru de făcut este decideți cu privire la achiziționarea unui teren și apoi alegeți un șantier pe acesta. Deci, puteți planifica locația viitoarei case în ceea ce privește orientarea către punctele cardinale, iar acest lucru, la rândul său, vă va ajuta foarte mult să alegeți o structură de fundație adecvată și hidroizolație pentru acoperiș. De exemplu, în regiunile sudice în soare deschis, se recomandă să alegeți o hidroizolație de culoare deschisă, astfel încât acoperișul să nu se supraîncălzească în zilele caniculare. După ce ați decis locația, va fi util să studiați stilurile de arhitectură, să alegeți opțiunile care sunt cele mai interesante pentru dvs., pentru a contacta în continuare arhitectul.

Important: merită să treceți la proiectarea propriei case numai dacă aveți informații despre șantierul pe care va fi construită. Mai simplu spus, atunci când se stabilește locația viitoarei case, se formează dorințele de arhitectură și se efectuează studii geologice ale solului.

Urmatorul pas - studii geologice. Ele vor fi necesare pentru a calcula indicatorii necesari ai fundației, deoarece oferă o idee despre solurile din zona clădirii, capacitatea lor portantă și nivelul apei subterane. Contează și peisajul site-ului. De exemplu, pentru una dintre fundațiile cele mai eficiente din punct de vedere energetic - Placa Suedeză Izolată - diferența de înălțime de-a lungul locului clădirii nu trebuie să depășească 50 cm. La valori mai mari, va fi necesar un terasament suplimentar pentru nivelarea acesteia.

Un proiect de casă nu este doar un plan arhitectural care descrie designul fațadei, forma acoperișului, geamurile și amenajarea interioară. Documentația proiectului conține informații despre toate soluțiile tehnice, unitățile și alte nuanțe importante care trebuie luate în considerare chiar la începutul dezvoltării proiectului, astfel încât casa să servească o perioadă lungă de timp și să nu provoace probleme supărătoare la reparații pe termen lung. -operare pe termen. Cum să dezvolți un astfel de proiect și unde să găsești opțiuni gata făcute? Să vorbim mai departe despre asta.

Proiecte gata făcute pe Internet

Una dintre cele mai accesibile modalități de a-ți alege viitoarea casă este bazele de date online cu proiecte tipice. De obicei, oferă o varietate de opțiuni pentru fiecare gust și portofel. Un alt avantaj al acestei metode este capacitatea de a înțelege imediat costul final. Acest lucru este foarte convenabil, mai ales în condițiile unui buget strict limitat, deoarece vă permite să vă concentrați pe nevoile individuale.

De ce proiectele gata făcute nu sunt întotdeauna potrivite, deoarece există o mulțime de ele pe Internet? Pe de o parte, ele vor ajuta la formarea unei idei generale despre cum ar trebui să fie casa, pentru a determina stilul și soluțiile de design. Dar trebuie înțeles că proiectele tipice nu vor putea întotdeauna să țină cont de caracteristicile unui anumit sit, regiune, climă sau sol.În acest caz, va trebui să vă scufundați în proces pe cont propriu, să evaluați documentația și să înțelegeți cum proiectul îndeplinește condiții specifice.

Casa de vis de la o organizație de design

Aplicarea pentru un proiect la o organizație specializată este una dintre cele mai fiabile soluții la construirea unei case. În acest caz, șansele se înmulțesc ca casa să țină cont de toate dorințele și cerințele proprietarilor. Acesta va fi conceput ținând cont de caracteristicile individuale ale unei anumite familii. Singurul avertisment la această opțiune este costul ridicat. Există riscul de a depăși bugetul de construcție.

Cumpărarea unui proiect de la o companie de dezvoltare

Este important ca execuția în faza de construcție să fie în competența antreprenorului. Este bine când echipa și designerii lucrează în tandem. Cel mai adesea, marile companii de construcții au o bază de proiecte gata făcute, printre care puteți alege o opțiune potrivită. Acestea conțin de obicei soluții în care organizația are încredere. Aceasta înseamnă că echipa poate garanta conformitatea cu toate tehnologiile. Dar, cel mai probabil, alegerea ideilor tipice va fi mică.

Important! Dacă proiectul a fost creat fără participarea unui antreprenor, este probabil ca constructorii pur și simplu să nu aibă abilitățile de a lucra cu materialele sau soluțiile incluse în documentația tehnică.

În acest caz, pot apărea dificultăți în implementarea lor. Cel mai probabil, echipa va începe să sugereze în mod persistent să facă schimbări, așa cum se spune, „pentru ei înșiși”. Și acest timp suplimentar, eventual costă. Modificările pot afecta, de asemenea, calitatea elementelor structurale în general. Dezvoltatorii pot oferi prețuri mai mici. Pentru a reduce costurile, proiectul poate abandona pur și simplu elementele critice. De exemplu, neglijați izolarea termică a fundației și a subsolului, nu luați în considerare dispozitivul zonei oarbe izolate, nu porniți dispozitivul sistemului de drenaj.

Aceste economii în timpul construcției se vor traduce în costuri operaționale. Căldura va trece prin fondul de ten rece. Înghețarea și impactul forțelor de îngheț vor avea un efect negativ asupra bazei de beton. Și acest lucru poate duce deja la apariția de fisuri pe zona oarbă și subsol și poate provoca o pierdere a capacității portante. Lipsa drenajului va duce la deteriorarea fațadei. Va fi mult mai costisitor să restabiliți fundația, izolați-o cu plăci XPS în timpul funcționării. Este mult mai ușor să asigurați izolarea termică în timpul procesului de construcție, să faceți o zonă oarbă izolată cu un soclu și să vă bucurați de microclimatul confortabil al casei dvs.

Construirea propriei case este un proces complex de inginerie care necesită o atenție serioasă. Cunoscutul proverb „măsoară de șapte ori, tăie o dată” este cea mai bună reflectare a unei abordări cu adevărat competente pentru realizarea visului casei tale. Urmând aceste instrucțiuni simple, puteți simplifica foarte mult munca la un proiect și puteți obține un rezultat cu adevărat de înaltă calitate.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila