Albume foto scrapbooking

Conţinut
 1. Particularități
 2. Ce materiale poti folosi?
 3. Stiluri de design
 4. Cum să o faci singur?
 5. Sfaturi pentru începători
 6. Exemple frumoase

Scrapbooking-ul este o artă care și-a depășit propriile limite... A început tocmai cu albumele foto, care au fost create cu propriile mâini dintr-o varietate de detalii decorative. Astăzi, tehnica este folosită în proiectarea caietelor și ramelor foto, în alte lucrări creative, unde această stratificare fermecătoare poate fi potrivită. Dar albumele rămân aceeași nișă de aur, unde însăși ideea de scrapbooking pare cea mai potrivită.

Particularități

Albumele foto devin încet obiecte ale epocii de ieri, tot mai mulți oameni comandă cărți foto, iar imprimarea foto devine același element care dispare ca și un CD, de exemplu... Dar atât moda pentru vintage sau nostalgia pentru copilărie, tinerețe, cât și moda pentru ceva non-digital, și tangibil, voluminos, foșnet în mâini, sunt, de asemenea, solicitate. Prin urmare, un album care folosește tehnica scrapbooking este un design care nu poate fi comparat cu concizia și acuratețea tehnică a unei cărți foto.

Un album self-made este suma impresiilor de la fiecare element al unui obiect dat.

Scrapbooking este o combinație de tehnici, este o uniune a unei varietăți de produse creative, de la tricotat la design origami, de la macrame la patchwork și cusut. Apropo, această creativitate are deja o serie de tehnici care sunt aproape gata să se răspândească într-o direcție separată.

Ce tehnici reprezintă scrapbooking:

 • dureros - folosirea tehnicii de îmbătrânire artificială a paginilor folosind tonifierea hârtiei și nu numai;
 • embosare - presupune crearea de elemente, litere și modele convexe, de exemplu, pentru care se folosesc șabloane și chiar pulbere specială;
 • ștampilarea - lucrarea este decorată cu cerneală și ștampile, creând efecte interesante.

Înainte de a începe să faci un album, trebuie să faci niște lucrări pregătitoare. Schițe ale viitorului design pot fi desenate pe hârtie pentru a înțelege ce produse și materiale vor fi necesare pentru a crea un album. Ele pot fi enumerate separat, iar elementul care a fost deja găsit și pregătit poate fi tăiat.

Ce materiale poti folosi?

Principalele cerințe pentru materialele de scrapbooking sunt durabilitatea și siguranța completă. Pentru ca albumul să fie păstrat o perioadă lungă de timp, acesta trebuie ținut departe de soarele activ și nu ținut acolo unde sunt posibile sărituri serioase de temperatură.

Ce se folosește pentru scrapbooking:

 • hartie speciala, deja decorata - poate avea imprimeuri speciale, paiete, embosare;
 • elemente volumetrice - pot fi realizate din fabrică, realizate sub formă de simboluri, sau pot fi găsite în mediul înconjurător (un lanț dintr-un ceas vechi, o fundă dintr-un ambalaj frumos, nasturi etc.);
 • adezivi - poate fi un lipici și o compoziție universală și un spray, și tampoane de lipici și un pistol termic;
 • tot felul de tesaturi de la satin la catifea, cu cat mai texturate, cu atat mai interesante, materialele naturale sunt de preferat;
 • dantela din stofa;
 • margele si margele;
 • panglici din satin;
 • elemente din lemn, inclusiv inscripții;
 • exemplare din ierbar;
 • colțuri metalice;
 • tam-tam-uri;
 • bucăți de blană sau piele;
 • carton colorat;
 • tot felul de accesorii de cusut;
 • traduceri;
 • scoici și pietricele;
 • roți de ceas;
 • tăiați imagini din hârtie etc.

Uneltele necesită un kit de cusut standard: pot fi utile fire, ace, foarfece, o mașină de cusut.De asemenea, sunt utile foarfecele cu margini ondulate, un perforator ondulat și acele elemente de scris care nu au tendința de a se estompa rapid (adică markere de lac, vopsele și creioane acuarele etc.)

Stiluri de design

Scrapbooking-ul presupune o împărțire clară în stiluri care sunt ușor de ghicit de cei care au stăpânit deja acest tip de creativitate.

Cele mai populare stiluri.

 • Patrimoniu și epocă. Cărțile poștale, albumele retro sunt adesea făcute doar în astfel de stiluri. Ele sunt caracterizate prin culori dezactivate, utilizarea de zgârieturi, tăieturi vechi din ziare și fotografii. Șireturile, mărgele și ștampilele arată convingător în astfel de lucrări. Un astfel de album pare scump și nobil.
 • Shabby chic. În scrapbooking, este cât se poate de blând, iubește dungi și buline, folosește materiale ușoare și decolorate, arată romantic și cochet.
 • Stil american. Paginile albumelor sunt concepute ca niște colaje. Albumul conține fotografii mărginite cu panglici, inscripții, figuri de hârtie. Fiecare foaie va fi unică. Puteți completa imaginile cu bilete de tren sau bilete de teatru etc.
 • stil european. În comparație cu cea americană, poate fi considerată mai minimalistă. Acest stil este potrivit pentru crearea de mini-albume. Se folosesc pixuri și creioane, adică lucrarea este completată de schițe, aparent chiar improvizații. Marginile paginilor sunt decorate cu pumni cret sau foarfece.
 • Steampunk... Stilul mai brutal. Cu el se poate face un album pe inele. Florile, mărgele și dantelă nu ar trebui să fie acolo, dar diferite mecanisme și roți dințate, dimpotrivă, se vor potrivi bine. Hărțile de călătorie, atributele nautice, planurile de epocă vor fi bune atât în ​​interiorul albumului, cât și pe coperta. În acest stil, tonurile gri-maro sunt considerate mai potrivite.

Stilurile pot fi amestecate dacă o astfel de decizie pare convingătoare. Nu poți să te ții de un anume, ci să iei mai multe idei care funcționează bine împreună.

Cum să o faci singur?

Folosind exemplul mai multor albume tipice, puteți parcurge pașii principali ai produselor de scrapbooking.

Nuntă

Clasa de master va necesita următoarele materiale și instrumente: carton gros, hârtie specială pentru scrapbooking (sau hârtie de împachetat decorativă), un perforator, foarfece, lipici, clești pentru blocuri, o riglă, un creion simplu, o panglică îngustă de satin.

Plan pas cu pas.

 1. Baza pentru husă este decupată din carton, varianta tipică este de 20x20 cm.
 2. Pentru a decora baza, se recoltează două pătrate de 22x22 cm din hârtie de scrapbooking (sau echivalentul acesteia), țesătură groasă sau alt material adecvat.
 3. Se aplică lipici pe cartonul pregătit, se atașează hârtie de acoperire. Se rotește de prisos spre cealaltă parte, se formează colțuri.
 4. Pătratele sunt recoltate puțin mai mici decât dimensiunea bazei, din hârtie simplă groasă. Sunt lipite de spate.
 5. Trebuie să așteptați ca lipiciul să se usuce.
 6. Cu un perforator, trebuie să puneți două găuri pe partea laterală a coloanei albumului.
 7. Cu ajutorul pensetei se fixează blocurile.
 8. Trebuie să pregătiți o mulțime de frunze pentru album. Ar trebui să fie pătrate. De asemenea, trebuie să facă găuri în ele cu un perforator.
 9. Albumul trebuie asamblat. O panglică de satin va fi suficientă. Frunzele sunt așezate între baze, banda este trasă în găuri. Trebuie să o reparăm, dar nu foarte strâns.

Albumul este gata - va fi un cadou grozav pentru aniversarea nunții tale. Dar cum să-l decorezi, ce să-l completezi sau să nu-l faci într-un decor restrâns, depinde de decizia autorului.

Anul Nou

Chiar și un începător în scrapbooking poate realiza un album de atmosferă de iarnă cu decorațiuni inerente sărbătorii.

Ce este cerut: carton de bere, carton colorat, hârtie de artizanat, resturi de hârtie, material pentru iarnă sintetică, țesătură, sfoară, bandă, precum și un fragment de pânză de pânză, perforator, inscripții, șuruburi, colț transparent, foarfece, riglă, lipici, model de cuțit, mașină de cusut .

Instrucțiunea este pas cu pas.

 1. Pe cartonul de bere, acoperit cu material textil, se fixează un iernizor sintetic.
 2. Hârtia de artizanat trebuie tăiată, pliată în jumătate (sau chiar de patru ori). Părțile din hârtie artizanală sunt lipite de paginile de carton ale albumului.
 3. Jumătate dintre pagini trebuie cusute pe suport de carton.
 4. Toate paginile care includ hârtie rămasă care nu sunt lipite de carton sunt cusute de-a lungul marginii superioare.
 5. Colțurile transparente trebuie tăiate în pătrate egale, pe măsura hârtiei, lipite și cusute pe trei părți.
 6. Restul paginilor sunt lipite de carton. Cele două părți de artizanat rămase trebuie cusute, lipite de capac și cusute în jur.
 7. Pe toate piesele de artizanat, pliurile sunt presate, astfel încât paginile să se deschidă mai convenabil.
 8. Pe coperta albumului, trebuie să așezați decorul și să-l coaseți, pornind de la părțile inferioare și trecând în sus.
 9. Imaginile și inscripțiile sunt completate de brads.
 10. Trebuie să atașați un șnur pe spatele husei - este cusut cu un zig-zag și decorat cu o panglică de bumbac.
 11. Piesele de artizanat sunt lipite unele de altele, găurile sunt perforate, completate cu sfoară.

Un album de Anul Nou foarte drăguț și elegant este gata!

Copil

Pentru a face un album pentru o fotografie a unui nou-născut, pentru o fată sau un băiat mai în vârstă, trebuie să pregătiți materiale și instrumente standard: carton gros, hârtie imprimată, instalator de ochiuri, carton ondulat, hârtie de calc, foarfece, bandă dublu-față, lipici, creion simplu, panglică din satin, riglă, foarfece ondulate și un perforator, vopsea acrilică, burete și tot felul de elemente decorative .

Caracteristici ale creării unui album.

 • Hârtia de calc va proteja albumul; pergamentul gros este, de asemenea, potrivit în acest scop.
 • Vopseaua acrilică nu trebuie aplicată cu o pensulă, deoarece se va vopsi peste suprafață în mod neuniform, apoi paginile se vor bomba.
 • Pentru inserții și decor trebuie folosite o varietate de materiale. Trebuie să acordați atenție perforatorului și foarfecelor, deoarece acestea fac foile standard originale.
 • Obiectele convexe din interiorul albumului nu sunt cea mai bună opțiune, dar pot fi scoase pe copertă.
 • Pot și ar trebui folosite imprimate, decupaje din cărți și reviste, autocolante și autocolante pe subiecte pentru copii. Desigur, se folosește și materialul original: etichete de la spital, prima tunsoare etc.
 • Paginile ar trebui să fie umplute nu numai cu fotografii, ci și cu inscripții, poezii, urări, note. Acest lucru este valabil mai ales în albumul pentru copii: vreau să „înregistrez” toate reperele principale în dezvoltarea bebelușului.

Însuși principiul de fabricație repetă scenariul standard: de la formarea copertei, întindere, coasere sau conducere în pagini și terminând cu atașarea unui mic decor.

Mai multe idei

Albumele sunt făcute pentru o zi de naștere, pentru sărbători calendaristice (de exemplu, un album pentru bărbați până pe 23 februarie), pentru sfârșitul școlii etc. Acesta poate fi un cadou de la echipă înainte de pensionare sau un album dedicat vacanței.

Ce alte opțiuni sunt folosite:

 • un album dedicat unei călătorii în luna de miere;
 • un produs care va surprinde succesul copilului într-un cerc, secțiune, într-o școală de muzică etc.;
 • construcție de casă dedicată cărții, filmului, serialelor TV, artistului preferat;
 • un album cu fotografii ale prietenilor etc.

Puteți folosi conceptul de a crea un album (de exemplu, MK pentru asamblarea unei nunți) în relație cu un alt meșteșug tematic.

Sfaturi pentru începători

O greșeală tipică pentru începători este să supraîncărcați compoziția decorativă, adică să luați prea multe detalii. Va fi fără gust. Începătorii nu trebuie să lucreze în intersecția stilurilor, este mai bine să urmezi un singur lucru: nu trebuie să-ți complici prima experiență și să urmărești o idee dificilă.

Alte recomandari:

 • dacă fotografia are multe detalii și, în general, poate fi numită pestriță, fundalul pentru fixare ar trebui să fie calm;
 • culoarea de fundal ar trebui să fie în armonie cu cele mai atrăgătoare detalii din imagini;
 • fundalul de sub fotografie nu trebuie să fie foarte luminos, altfel imaginea va fi neclară pe el;
 • dacă fundalul este modelat, fundalul este făcut monocromatic;
 • dacă textul este voluminos, este împărțit în paragrafe mici;
 • inscripțiile cu pete deliberate pot arăta originale;
 • linii oblice, precum și text scris cu capul în jos - acest lucru este normal pentru scrapbooking;
 • cel mai adesea încep să facă un album de pe copertă, coperta tare este înfășurată în hârtie decorativă sau pânză;
 • asamblarea albumului poate fi efectuată cu bandă dublu-față;
 • pentru a face marginile rupte ale paginilor, acestea trebuie să fie îndoite câțiva milimetri și abia apoi tăiate;
 • daca ai nevoie de pagini mai voluminoase, pe sub hartie se lipesc imagini de fundal usoare;
 • dacă fotografiile vor fi eliminate din album, acestea trebuie introduse în colțuri transparente.

Puteți învăța scrapbooking din lecții video și foto, precum și să examinați cu atenție exemple de succes de albume.

Exemple frumoase

În această colecție de 10 albume tematice care sunt de bun gust și, cel mai important, care pot fi repetate.

Cele mai bune exemple de albume foto scrapbooking:

 • broșat cu multe elemente pentru studiul tactil atent;
 • un șervețel ajurat este un detaliu bun pentru un album pentru copii;
 • coperta restrânsă a unui album de familie, foarte laconic;
 • arcuri de album vintage foarte atractive - detaliu chic;
 • mini-albumele arată fermecător pentru aproape orice ocazie, nu doar pentru nunți;
 • așa ar putea arăta un album răspândit;
 • temă maritimă pură;
 • Vreau doar să văd ce ascund aceste structuri multistrat;
 • o poveste mai brutală, scrapbooking pentru bărbați;
 • fără bibelouri, dar și foarte drăguț.

Pentru informații despre cum să faci un album foto cu propriile mâini, vezi următorul videoclip.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila