Albume foto cu diferite formate pentru fotografii

Conţinut
 1. Particularități
 2. Soiuri
 3. Sfaturi de selecție

Se obișnuiește să faci fotografii pentru a crea o arhivă de familie și a surprinde momente memorabile. Majoritatea oamenilor le stochează pe telefoanele lor, dar acest lucru este greșit, deoarece memoria telefonului mobil poate fi ștearsă, iar fotografiile vor dispărea pentru totdeauna. Acesta este motivul pentru care oamenii cumpără albume foto - o metodă excelentă de a salva imagini și de a le transmite posterității.

Particularități

Un album foto este un produs conceput pentru a stoca imagini memorabile. Aceasta nu este doar o carte care adună praf pe raft, ci o comoară a istoriei familiei. Colectarea fotografiilor este un proces consumator de timp, dar interesant, care va fi o activitate grozavă pentru toată lumea din gospodărie.

Albumele foto variază în ceea ce privește formatele. Desigur, alegerea lor este o chestiune de gust. Dar toate produsele multi-format au propriile lor caracteristici care trebuie luate în considerare la cumpărare. Albumele foto pot fi clasificate în mai multe soiuri.

 • Vertical... Ele vin în orice format. Se mai numesc și portret, deoarece au un scop corespunzător. Și, de asemenea, pe pagini puteți plasa mai multe fotografii orizontale de dimensiuni mici.
 • Orizontală... Se mai numesc si album. Cele mai comune, fotografiile sunt cel mai adesea tipărite în acest format.

 • Pătrat... Dimensiunile unor astfel de produse pot fi foarte diferite. Pot găzdui mai multe fotografii de diferite formate, de exemplu, 1 orizontală și 2 verticale. Cu cât este mai mare dimensiunea unui astfel de album, cu atât mai multe fotografii pot fi plasate pe o singură pagină.

Cele mai comune formate de albume foto sunt A4 și mai mici.

Articolele mari (de la A3) sunt mai scumpe și ocupă mai mult spațiu.

Puteți achiziționa modele de dimensiuni medii cu un număr mare de foi. Cea mai bună alegere ar fi un produs pătrat.

Este poziționat ca un album foto cu diferite dimensiuni de fotografii.

Modelele mari (30x30 sau 45x45 cm) pot stoca mai multe imagini de orice dimensiune.

Albumele foto sunt realizate din semifabricate speciale, decorându-le folosind diverse tehnici:

 • decoupage (desenele, ornamentele sunt imprimate pe coli);

 • dureros (zgârieturile, întunecarea, abraziunile sunt realizate artificial pe pagini, „îmbătrânindu-le” vizual);
 • ștampilarea (adăugarea de ștampile și aplicații la album);
 • jurnalizarea (la fișe se adaugă fapte interesante, descrieri, citate).

Există și albume foto obișnuite cu foi monocrome. Mai mult, ele pot diferi prin culoare: alb, negru, bej și altele.

Chiar și albumele foto obișnuite pot fi făcute unice prin crearea unui design individual cu întreaga familie.

Soiuri

Albumele foto diferă prin modul în care sunt atașate paginilor. Siguranța imaginilor și ușurința în utilizare a produselor depind de aceasta.

Modele cu buzunare

Cele mai comune opțiuni. Pe foi sunt atașate buzunare, în care sunt puse imagini.

pro:

 • ușurință în utilizare;
 • foile sunt din plastic sau hârtie.

Există mai multe dezavantaje.

 • Set limitat de dimensiuni de buzunar: 9x13, 10x15, 13x18, 15x20 cm Pentru fotografii de diferite formate, va trebui să achiziționați mai multe albume.
 • Clorura de polivinil, din care se fac buzunare, se descompune în timp. Acest lucru duce la apariția unor pete în imagini.

Modele magnetice

Au un cost redus, aspect bun și un sistem de prindere convenabil. Paginile de album au o peliculă cu suprafață adezivă, sub care sunt plasate fotografiile.

pro:

 • pe o singură coală pot fi plasate mai multe imagini, numărul depinde de dimensiunea paginii;
 • fotografiile pot fi schimbate sau eliminate din album după bunul plac.

Minusuri:

 • nu este recomandat să folosiți elemente decorative în albume, acestea vor crește probabilitatea ca imaginile să cadă;
 • filmul nu stă întotdeauna plat pe fotografie, face bule;
 • suprafața adezivă a foilor devine galbenă în timp, lăsând pete pe fotografii.

Modele din hârtie și carton

Prima versiune a albumelor foto care rămâne populară până în prezent... Imaginile sunt atașate paginilor cu colțuri speciale, bandă cu două fețe sau lipici. Inserțiile de protecție sunt plasate între foi pentru a preveni contactul fotografiilor și deformarea acestora.

Pro:

 • albumele au un aspect estetic;
 • pe foi de hârtie pot fi așezate inscripții, decupaje, elemente decorative;
 • o gamă largă de stiluri de pagină;
 • puteți lipi mai multe fotografii de diferite formate.

Există și dezavantaje. Pentru ca un astfel de album să arate frumos și nu „gol”, va trebui să dedicați mult timp designului.

Dar poate fi transformat într-un plus prin preluarea designului cu întreaga familie.

Pe lângă albumele foto cu foi obișnuite, există și soluții neobișnuite. Astfel de modele sunt realizate în mai multe dintre cele mai comune stiluri.

 • european... Foile sunt decorate într-un stil restrâns, cu o cantitate minimă de decor.

 • Shabby chic... Albumele foto seamănă cu produse vechi, cu abraziuni și dantelă caracteristice.
 • american... Foile au multe decoratiuni decorative.

Albumele foto diferă și în ceea ce privește materialul de foi... Buzunarele sunt întotdeauna din polipropilenă, iar baza poate fi din hârtie sau plastic. Foile sunt fixate prin termoetanșare, cusături sau inele metalice.

Sfaturi de selecție

Pentru a cumpăra un album foto, trebuie să luați în considerare pentru ce fotografii va fi folosit. Produsele verticale sunt potrivite pentru fotografii de nuntă, bal sau portret. Formatul este selectat în conformitate cu dimensiunile declarate ale fotografiei.

Fotografiile de peisaj sunt plasate cel mai adesea în albume orizontale.

De asemenea, pot crea imagini panoramice combinând două părți dintr-o imagine mare.

Fotografiile vechi cu rezoluție scăzută sau cele imprimate de la o cameră instant sunt cel mai bine plasate în albume pătrate.

Pentru albumele foto concepute pentru o anumită ocazie se aleg produse subțiri cu un număr mic de pagini. Pentru o arhivă de familie, este mai bine să preferați albumele groase, sau cu coli în format A3.

De asemenea, magazinele oferă o gamă largă de albume, decorate într-un stil solemn: nuntă, absolvire, călătorie și multe altele.

Cele mai sigure pentru siguranța fotografiilor sunt modelele clasice de hârtie. Albumele foto din plastic și magnetice provoacă întunecarea sau pătarea în timp.

Durata de viață a albumului depinde direct de materialul copertei. Cel mai comun este cartonul laminat. Este ieftin și arată frumos. Și, de asemenea, huse larg răspândite din material din piele ecologică. Sunt neobișnuite și vor servi ca un cadou bun. Cele mai scumpe și durabile sunt husele din piele naturală.

De asemenea, puteți face un album foto la comandă. Este perfect pentru un cadou original. Puteți alege orice stil de design și material al produsului. Ideea principală a unui astfel de album este prezența unui complot, a unei ocazii solemne.

Un album foto este o modalitate excelentă de a surprinde o poveste de familie sau de a oferi un cadou unic. Când cumpărați un astfel de produs, trebuie să vă bazați pe toate sfaturile de mai sus. Doar așa puteți găsi un album foto care să răspundă pe deplin așteptărilor.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila