Alegerea unui album foto pentru un nou-născut

Conţinut
 1. Particularități
 2. Vizualizări
 3. Proiecta
 4. Cum să alegi?
 5. Cum să o faci singur?

Nașterea unui copil este un eveniment foarte important pentru fiecare familie. Primul zâmbet, apariția primilor dinți, primii pași - toate aceste momente sunt foarte importante pentru părinți. Sunt aceste momente minunate pe care vreau să le surprind pentru a le aminti toată viața. Un album pentru fotografii vă va permite să vă păstrați fotografiile preferate în siguranță, valoarea unor astfel de fotografii va crește doar în timp. Caracteristicile unor astfel de produse, tipurile lor, alegerea albumelor foto pentru nou-născuți vor fi discutate în articol.

Particularități

Fiecare persoană are evenimente în viața sa pe care și-ar dori să-și amintească mulți ani. O atenție deosebită este acordată albumelor pentru copii, deoarece este atât de plăcut și interesant pentru părinți să urmărească cum crește copilul lor, cum se schimbă înălțimea și silueta lui.

Un album foto pentru un nou-născut vă va permite să colectați toate imaginile din el, începând din prima zi a bebelușului. Părinții pot lipi o fotografie a unui copil în ea încă din copilărie, să se dedice anumitor evenimente din viața lui.

De obicei, astfel de articole sunt proiectate interesant, au o copertă strălucitoare cu desene. Paginile din interiorul produselor sunt, de asemenea, decorate colorat. Într-un astfel de album există un loc pentru o fotografie a unui copil, începând din prima lună. Pe lângă imagini, părinții pot plasa diverse suveniruri pe paginile albumului: etichete de la spital, șuvițe de păr ale bebelușului sau chiar primul său dinte. Particularitatea produsului este că părinții săi completează toate paginile cu propriile mâini.

Imaginile din primul an de viață sunt de obicei lipite într-un album pentru un nou-născut, descriind în detaliu primele sale realizări. Punctele speciale includ:

 • un instantaneu din procedura cu ultrasunete;
 • ziua externarii din maternitate;
 • Botez;
 • poze cu un copil pe luni;
 • fotografie de la prima zi de naștere;
 • fotografii de sezon.

Paginile unei astfel de cărți pentru copii sunt decorate cu desene pe teme pentru copii. Albumul este conceput într-o schemă de culori specifică. Culorile roz sunt potrivite pentru fete, tonurile de albastru sunt alese pentru baieti.

Numărul de pagini dintr-un astfel de album variază. Dacă doriți, puteți alege dintr-o carte mică pentru poze pe 16, 24 sau 30 de coli și modele pe 80, 96 sau chiar 300 de pagini. Fiecare pagină a unei astfel de publicații va deveni o poveste care va emoționa de fiecare dată când răsfoiți o carte pentru copii.

Cel mai comun design este considerat a fi ordinea cronologică a albumului. Pentru o schimbare, în el sunt incluse diverse povești, completate cu evenimente. Chestionarul de pe primele pagini și arborele genealogic vor fi o completare excelentă la o astfel de publicație. O opțiune bună ar fi să plasați aici nu numai fotografiile copiilor cu copilul, ci și imaginile părinților săi în copilărie. Acest lucru vă va permite să comparați imaginile, să găsiți asemănări.

Vizualizări

Mulți părinți încep să proiecteze albumul la sfârșitul primului an. În acest moment, au deja puțin timp liber, pe care îl pot dedica acestei lucrări creative. Există diferite tipuri de pui de fagi. Să descriem cele mai populare opțiuni.

 • Modele standard. Aceste articole pot fi găsite la cea mai apropiată librărie. Părinții vor trebui doar să completeze paginile la timp și să introducă imagini în celule.
 • Produse la comandă. Această opțiune este mai des aleasă de oameni care prețuiesc nu numai calitatea, ci și originalitatea designului. Rezultatul în acest caz depinde de priceperea și imaginația profesioniștilor implicați într-o astfel de muncă.

La sfatul maeștrilor, părinții pot alege varianta care le place.

 • Modele de bricolaj. Având anumite abilități, puteți realiza singur un astfel de produs. Albumul, creat de mâinile mamei, va deveni o adevărată relicvă în această familie.
 • Cartea foto. Un astfel de produs poate fi comandat de la un atelier specializat. Această opțiune poate fi numită cea mai puțin consumatoare de timp. Părinții vor trebui doar să aleagă imaginile potrivite și să decidă dimensiunea și designul viitorului produs.
 • Opțiuni electronice. Cea mai economică opțiune este un album foto electronic. Cu unele abilități de proiectare și folosind programul de calculator PowerPoint, puteți crea o copie similară. Introducând cuvântul „fotografii” în bara de căutare la pornirea programului, puteți obține o mulțime de șabloane diferite și puteți alege opțiunea care vă place.

Un exemplar frumos cadou cu inscripții de felicitare, realizat manual sau achiziționat într-un magazin, va fi un cadou excelent pentru ziua de naștere a unui bebeluș.

Proiecta

Designul albumelor pentru copii poate fi foarte divers. O barză zburătoare, o imagine a unui bebeluș, desene cu personaje de desene animate sau personaje de basme pot decora prima pagină. La decorarea unui produs se folosesc adesea materiale de la primele scutece, maiouri, nasturi.

În magazinele de artizanat, puteți găsi o mulțime de materiale potrivite pentru astfel de meșteșuguri.

 • Tapetul decorat cu nasturi sau margele va arata foarte frumos. Este de dorit ca acestea să se potrivească cu culoarea albumului și a altor elemente decorative.
 • Detaliile sau decorul pot fi cusute sau lipite pentru a crea compoziții cu mai multe straturi.
 • Pentru cei care știu să tricoteze, va fi ușor să tricoteze decorațiuni sub formă de flori, diverse figuri, un cărucior pentru copii.
 • Albumul poate fi realizat astfel încât să fie legat pe o fundă cu o panglică de satin, prins cu un nasture, nasture sau zăvor.

Un album mare frumos și neobișnuit, cu fotografii ale bebelușilor „My 1 year of life” sau „Our baby” va ocupa locul de mândrie printre moștenirile familiei.

Cum să alegi?

Albumele foto pentru băieți și fete au propriile lor diferențe. În primul rând, ele diferă prin design, culori.

Atunci când alegeți un produs pentru o fată, ar trebui să acordați atenție modelelor care au nuanțe adecvate. Designul unor astfel de albume este mai des în roz. Pot fi folosite culorile alb, bej, coral, liliac; de asemenea, pentru o fată, puteți alege o copie într-o legătură de blană moale.

Modelele drăguțe cu dantelă, fundițe, păpuși și flori sunt potrivite pentru un nou-născut.

Atunci când alegeți un album foto pentru un băiat, este mai bine să acordați preferință produselor fără decor excesiv. Culoarea poate fi orice, dar este mai bine să cumpărați o „carte pentru bebeluși” în albastru, turcoaz sau verde.

Este mai bine ca modelul pentru băiat să fie conceput în culori calme. Imaginile cu mașini, roboți, personaje de desene animate ale companiei Disney vor fi o opțiune excelentă pentru un viitor bărbat.

Alegând modele pentru gemeni, puteți achiziționa o versiune standard din magazin sau puteți face un album individual pentru fiecare copil.

Cum să o faci singur?

Înarmat cu ideile meșteșugarilor profesioniști sau a acilor, puteți face un album pentru nașterea unui copil cu propriile mâini. Un astfel de album exclusivist realizat manual poate deveni o adevărată operă de artă. Modelele realizate folosind tehnica scrapbooking par deosebit de interesante.

Coperta unei astfel de cărți arată de obicei foarte neobișnuit și original. Pe ea puteți plasa prima fotografie a bebelușului într-un cadru frumos sau pur și simplu puteți face o inscripție.

Pentru a face un album foto pentru un nou-născut folosind tehnica scrapbooking, veți avea nevoie de:

 • legare;
 • hârtie (birou);
 • hartie colorata;
 • resturi de hartie;
 • pastel;
 • foarfece;
 • Scotch;
 • lipici;
 • poanson figurat și chenar;
 • elemente decorative.

Ca decoratiuni pot fi folosite dantela si panglicile, aranjamentele florale, margelele etc.

Să descriem pas cu pas procesul de creare.

 1. Luați foi de hârtie albă și decupați substraturile foto din ele, procesând marginile cu un perforator de chenar.
 2. Decupați figuri sub formă de pătrat și dreptunghi din foi de hârtie colorată. Numărul lor ar trebui să fie egal cu numărul de fotografii.
 3. Marginile figurilor colorate sub formă de pătrat sunt colorate cu un tampon de cerneală, iar pentru prelucrarea dreptunghiurilor se folosește un perforator de chenar.
 4. Pătratele ar trebui, de asemenea, să fie tăiate din resturi de hârtie prin prelucrarea colțurilor cu un perforator ondulat.
 5. Folosind tapet alb texturat sau carton de bere, decupați paginile. Pentru a preveni ondularea paginilor, acestea sunt călcate prin material.
 6. Pe un fundal alb, piesele sunt lipite aleatoriu, fixându-se cu o mașină de cusut. În acest caz, substratul este lăsat deasupra, deoarece fotografia bebelușului va fi amplasată pe el.

Panglici, imagini cu flori, fluturi sunt folosite pentru a decora paginile. Când creați o copertă, este selectat un material de culoare adecvată și din el sunt tăiate pătrate de aceeași dimensiune. Prezența bucăților de poliester de căptușeală va permite ca husa să fie mai moale. Pe foile de carton se aplică iernizorul sintetic, după care acestea sunt acoperite cu o cârpă și lipite pe interior.

Rămâne să coaseți panglicile-legături, să faceți bijuterii originale din materialele disponibile, să decorați capacul cu perle, strasuri, margele.

Videoclipurile interesante și informative pe această temă vă vor permite să faceți independent un album personalizat pentru fotografiile copiilor.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila