Soiuri de albume de familie

Conţinut
  1. Particularități
  2. Vizualizări
  3. Idei de umplere
  4. Opțiuni de proiectare
  5. Exemple frumoase

Un album foto de familie este un lucru de neprețuit, mai ales dacă conține fotografii nu numai cu membrii familiei în viață, ci și cu cei plecați de mult. Puteți privi la nesfârșit fotografiile vechi, adesea făcute într-un studio foto sau în ateliere. Toată lumea este frumoasă pe ei - bărbați, femei, copii. Până la urmă, fotografia era atunci un adevărat eveniment, pentru care se pregăteau ca de vacanță. Acum, datorită tehnologiei digitale, oamenii pot surprinde fiecare moment semnificativ din viața lor, creând o poveste de familie din imaginile rezultate.

Particularități

De îndată ce a devenit posibilă realizarea de fotografii (și chiar mai devreme - dagherotipuri), a apărut o tradiție de a pune cartonașe în albume, păstrând astfel istoria vieții familiei.

Desigur, doar oamenii cu bani își puteau permite asta: plăcerea de a face o fotografie nu era deloc ieftină.

Acum tradiția de a crea albume foto de familie este uitată. Oamenii preferă să vizualizeze fotografiile digital - pe telefoane, tablete sau computere. Însă albumul, care conține imagini cu oameni dragi inimii, nu își poate pierde actualitatea. Îl poți privi ore întregi, dezvăluind asemănarea exterioară a tinerei generații cu bunici, mătuși și unchi.

Care va fi albumul, unde va începe, fiecare familie decide singură. Ar putea fi povestea unui cuplu. Fotografiile tradiționale de nuntă încep, dar nu întotdeauna. Poze de la întâlniri sau excursii comune, evenimente în care se desfășoară o poveste de dragoste, nu sunt mai puțin interesante.

Albumul se umple pe măsură ce relația se dezvoltă: apariția unui cuplu de animale de companie, nașterea copiilor. Toate acestea sunt înregistrate și reflectate în imagini.

Există și opțiuni mai tradiționale - cu fotografii ale rudelor, aproape și departe. Cel mai adesea, pentru astfel de albume, ei încearcă să găsească cele mai vechi poze pentru a încadra cât mai mult din istoria familiei pe paginile de hârtie. La urma urmei, majoritatea oamenilor lasă adesea doar fotografii.

Vizualizări

În ciuda aspectului atât de diferit al albumelor foto de familie, nu există atât de multe tipuri de design. Se pot distinge trei grupuri mari: albume foto, albume tradiționale și magnetice.

Cartea foto

O opțiune foarte populară pentru designul unui album de familie astăzi. Majoritatea atelierelor oferă clienților șabloane cu care vă puteți crea propriul album foto. Atelierul îl va imprima doar pe hârtie foto de înaltă calitate. Pe lângă locația imaginilor pe pagină, clientul poate alege:

  • calitatea imprimării (lucioasă sau mată);

  • formatul și numărul de pagini;

  • tipul și materialul acoperirii;

  • tip de hârtie (carton, hârtie foto groasă sau subțire).

Dacă nu doriți să editați singuri fotografiile, puteți întreba imprimantele foto despre asta. Majoritatea studiourilor foto oferă opțiuni exclusive de design.

Clasic

Această opțiune poate fi aranjată într-un album foto achiziționat sau într-unul creat de sine. În primul caz, se dovedește un lucru care este familiar multor compatrioți. Acest lucru s-a putut vedea printre bunici, care au inserat cu dragoste fotografii cu copii și nepoți în sloturi speciale de pe paginile albumului. Fiecare fotografie a fost semnată - pe spate sau pe pagina de sub fotografie.

Când vine vorba de albume făcute singur, acestea arată adesea ca o adevărată operă de artă. Sunt colectate de pe pagini individuale de carton și decorate după gustul personal.

Nu doar tehnica scrapbooking poate fi folosită, ci și multe alte tehnici, precum și amestecarea lor. Impletitură, insigne, figurine, autocolante - toate cele de mai sus și multe altele pot fi găsite pe paginile cărților foto realizate manual.

Legarea unor astfel de albume constă cel mai adesea în găuri rotunde făcute în foi și coperta și o panglică frumoasă legată cu o fundă prinsă prin ele. Istoricul familiei făcute de dvs. arată întotdeauna mai personal decât fotografiile prezentate într-un album standard.

Magnetic

Acest tip de album foto vă permite să fixați pozele pe foi în orice ordine dorită, datorită faptului că paginile sunt înfășurate într-o peliculă specială, care creează „magnetizarea” pozelor pe foaie. Comoditatea unui astfel de produs este că fotografiile pot fi făcute de orice dimensiune; nu sunt necesare fante speciale și elemente de fixare pentru a le fixa. Imaginile sunt plasate direct pe pagină și acoperite cu o peliculă care fixează în siguranță colajul rezultat.

Acest album are un singur dezavantaj - este extrem de nedorit să transferați fotografii de sub film. Fiecare decojire înseamnă că fixarea devine mai puțin sigură. Prin urmare, dacă acest tip de album foto este ales pentru înregistrarea istoriei familiei, ar trebui mai întâi să luați în considerare cu atenție locația imaginilor și abia apoi să le puneți sub film.

Idei de umplere

Un album de familie ar trebui să fie complet. Aceasta înseamnă că se bazează pe o anumită idee. Poate fi o cronică a vieții generațiilor dintr-o familie. Sau poate povestea unui cuplu. Sau o singură persoană - din momentul nașterii până în prezent. Rezultatul și aspectul final al produsului depind de ideea aleasă pentru designul albumului.

Pagina de titlu este un moment cheie, atunci când ne uităm, devine clar despre ce este vorba în acest album.

Un titlu corect conceput creează atmosfera potrivită pentru vizionarea fotografiei.

Recent, albumele personalizate au devenit larg răspândite. Adesea, acest lucru este realizat manual - folosind scrapbooking, ștanțare, tehnici de colaj și așa mai departe. Experții numesc mai mult de 100 de tehnici diferite care pot fi utilizate în proiectarea albumelor de familie. Când profesioniștii se apucă de treabă, rezultatul este impresionant - o carte de istorie a familiei arată ca o adevărată capodopera creată de om.

Fotografiile luminoase de familie de la ședințe foto profesionale - cele de Anul Nou sau cele tematice arată grozav. Nu mai puțin bune sunt momentele amuzante din viața de zi cu zi obișnuită, ale căror fotografii au fost făcute nu de un fotograf, ci de membrii familiei - pe un telefon sau tabletă.

În urmă cu câțiva ani, albumele cu un arbore genealogic în interior erau populare. Acest lucru este util și informativ pentru generațiile viitoare. Acum arborele genealogic poate fi unul dintre elementele albumului, dar departe de a fi singurul.

De asemenea, este necesar să denumești corect albumul de poze de familie, astfel încât să fie imediat clar despre ce este vorba. De exemplu, „Povestea lui Oleg și Alena” sau „Familia Kryukov”. Titlul poate fi scris pe copertă sau în interiorul flyleaf.

Albumele de casă (sau cele personalizate) pot fi absolut orice - cu foi mari pliabile, buzunare, „secrete”, colaje și un colaj pot fi realizate nu numai din familie, ci și din fotografii de reviste, creându-vă propriile imagini unice.

Acesta este un spațiu incredibil de creativitate și o oportunitate de a vă mulțumi celor dragi cu designul original al istoriei familiei.

Opțiuni de proiectare

Există mai multe tipuri de legare pentru un album foto. În mod tradițional, este solid, apoi durata de viață a produsului crește semnificativ. Legatura poate fi din carton gros, acoperit cu stofa sau piele.

Un album sub formă de caiet sau reviste este o soluție neobișnuită, dar interesantă. Desigur, capacul va trebui manevrat cu grijă, dar va arăta foarte impresionant. Pentru a prelungi durata de viață a unui astfel de produs, hârtiile de capăt sunt uneori laminate.

O altă opțiune este să vă puneți fotografiile într-un folder frumos și solid. Cel mai adesea, acest design este ales atunci când imaginile sunt în format mare. Fotografiile pot fi rearanjate, rearanjate, adăugate altele suplimentare (sau eliminate cele inutile).

Folderele sunt o modalitate mai ieftină de a stoca imagini decât un album cu copertă rigidă sau o carte foto.

Designul fotografiilor de familie memorabile arată foarte frumos nu numai în album, ci și în carcasă. Luxos (sau, dimpotrivă, în mod emfatic reținut), cartea legată este plasată într-o cutie sau sicriu, ceea ce, desigur, crește durata de viață și păstrează aspectul original al produsului.

Exemple frumoase

Aici fotografii și inscripții explicative sunt intercalate cu elemente decorative. Albumul este solid din punct de vedere stilistic și foarte frumos.

Un album de albume auto-proiectat arată mult mai bine decât unul din fabrică.

Colajul este una dintre cele mai populare tehnici de decorare a unui album foto de familie.

Puteți găsi o mulțime de idei despre cum ar trebui să arate albumul. Pentru a utiliza gata făcut sau pentru a-l veni singur - fiecare decide singur.

Cum să faci un album foto cu propriile mâini, vezi videoclipul.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila