Dimensiuni foto standard pentru album

Dimensiuni foto standard pentru album
 1. Standarde populare
 2. Cum să alegi?
 3. Cum editez dimensiunea de imprimare?

Toată lumea știe că există dimensiuni standard de fotografii pentru albumele foto, dar puțini oameni se gândesc la care sunt aceste standarde, ce sunt și cum să aleagă. Între timp, cunoașterea opțiunilor pentru dimensiunile obișnuite ale fotografiilor din album vă va permite să luați decizia corectă atunci când îl creați. De asemenea, este util să știți cum decurge alegerea optimă a dimensiunii fotografiei pentru imprimare.

Standarde populare

Deși fotografia digitală a înlocuit rapid fotografia tradițională într-un statut marginalizat, imprimarea convențională este încă destul de relevantă. Fotografia de hârtie din album este cea care poartă culoarea reală și creează o atmosferă atractivă. De obicei, imprimarea se face pe dimensiuni standard de hârtie. Dacă dimensiunile imaginii și ale hârtiei nu se potrivesc, imaginea este deformată, neclară și își pierde claritatea și atractivitatea. Dimensiunea foto standard pentru un album foto este cel mai adesea determinată de dimensiunile hârtiei foto.

Aceste din urmă dimensiuni sunt determinate în conformitate cu ghidurile globale ISO. Laturile principalelor formate fotografice sunt legate în același mod ca și laturile matricelor camerelor digitale - 1: 1,5 sau 1: 1,33. Dimensiunea standard internațională a hârtiei este 1: 1,4142. Pentru imprimarea imaginilor fotografice se folosesc în principal formatele standard.

Ramele și albumele sunt, de asemenea, adaptate acestora.

Cum să alegi?

Dacă vorbim despre dimensiunea obișnuită a imaginilor de peisaj, atunci este cel mai adesea 9x12 sau 10x15 cm. Al doilea tip este oarecum diferit de A6 tipic. Pe de o parte, dimensiunea este cu 0,2 cm mai mică, iar pe de altă parte, este cu 0,5 cm mai mare. Această soluție este optimă pentru aproape orice album foto sau cadru. Dacă doriți să alegeți o dimensiune ceva mai mare, trebuie să imprimați o fotografie de 15x21 cm.

Putem presupune că aceasta este practic dimensiunea lui A5 - diferența de-a lungul marginilor este de 0,5 și, respectiv, 0,1 cm. Fotografiile alungite pe verticală sunt ideale pentru portrete. Dacă vorbim despre analogul A4, atunci aceasta este, desigur, o imagine de 20x30 cm.Aici diferența este de 0,6 și 0,9 cm.Astfel de imagini garantează detalii excelente și o înaltă definiție, ceea ce le permite să fie folosite ca postere.

Dimensiunea A3 sau 30x40 m în albume și mai mari este folosită extrem de rar.

Uneori există soluții non-standard - de exemplu, fotografii pătrate. Ele devin din ce în ce mai solicitate datorită popularității rețelelor sociale, în special Instagram. Pentru ei se folosesc adesea albume foto speciale. Dimensiunea cuiburilor de aterizare poate fi:

 • 10x10;

 • 12x12;

 • 15x15;

 • 20x20 cm.

Cum editez dimensiunea de imprimare?

Dar uneori fotografia digitală nu se potrivește cu dimensiunea site-urilor albumelor foto. Apoi este necesar să editați dimensiunea imaginii înainte de imprimare. Orice editor grafic ajută la rezolvarea acestei probleme - chiar și cel mai simplu program va face. Paint tipic, care este prezent în aproape orice ansamblu de Windows, sau omologii săi din alte sisteme de operare, este destul de suficient.

Algoritmul este simplu:

 • deschideți imaginea dorită;

 • evidențiați zona pe care doresc să o părăsească;

 • tăiați fragmentul necesar;

 • salvați fișierul modificat (separat de cel care a fost inițial, altfel nu va funcționa, caz în care, pregătiți o nouă versiune corectă).

O soluție mai avansată presupune utilizarea pachetului Photoshop. În program, trebuie să selectați o listă de funcții disponibile. Printre acestea, instrumentul „Frame” este acum direct interesant. Dar după deschiderea imaginii, aceasta este inițial protejată de editare.Puteți elimina lacătul făcând dublu clic pe butonul cu imaginea lacătului din dreapta.

De obicei, în acest moment, programul sugerează crearea unui nou strat. Trebuie să fim de acord cu recomandarea ei. Altfel, nimic nu va funcționa. Apoi, cu ajutorul „Cadru”, este selectată zona necesară. După selecție, apăsați „enter” de pe tastatură pentru a crea un fragment separat.

Contururile cadrului pot fi trase și întinse după cum doriți. Acest lucru trebuie făcut înainte de a selecta un fragment. Apoi, folosind elementul „salvare ca”, rezultatul este aruncat într-un fișier nou.

Important: programul atribuie inițial formatul PSD pentru salvare. Va trebui să alegeți singur un alt tip de fișier.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila