Subtilitățile designului camerei de zi cu o suprafață de 16 mp. m: delimitarea competentă a spațiului

Conţinut
 1. Particularități
 2. Stil
 3. Culori și decor
 4. Sfaturi de design
 5. Exemple frumoase de decorațiuni interioare

Holul ar trebui să-și îndeplinească funcțiile atât într-o încăpere spațioasă, cât și pe o scară de 16 metri pătrați. Îndatoririle sale includ primirea oaspeților și crearea de confort pentru proprietari. Este foarte posibil să faceți față acestei sarcini chiar și într-o zonă mică.

Particularități

Principala caracteristică a unui living mic este dimensiunea acesteia. În cele mai multe cazuri, camerele de acest tip se găsesc în case cu panouri proiectate pe vremea lui NS Hrușciov. Pereții subțiri cu izolație termică și fonică slabă, amenajările strânse sunt tipice pentru apartamentele din această perioadă.

Sala de 16 mp. m - nici un motiv să fii supărat, deoarece materialele de construcție moderne vor ajuta la transformarea acesteia în perfecțiunea ideilor de design.

Puteți începe o renovare grandioasă cu distrugerea pereților și o reamenajare completă, dar sarcina este să puteți organiza un interior funcțional frumos într-o zonă mică. Orice aranjament într-o cameră mică ar trebui să respecte o singură regulă - pentru a o face vizual mai spațioasă. Mulți factori funcționează pentru această regulă: culoarea, iluminatul, mobilierul, textilele și diverse lucruri mărunte.

Stil

Stilul reflectă lumea interioară a unei persoane. Oamenii nu se vor înconjura cu obiecte care nu le plac, pentru că vor trebui să trăiască cu ele mulți ani. Uneori, prin decorul camerei, puteți înțelege caracterul proprietarului.

Iubitorul de lux va alege baroc. Natura ascetică va prefera minimalismul. Cei care nu au suficient confort rustic își vor amenaja interiorul în stil country, Provence sau scandinav. Unora le plac motivele urbane (urbane). Un cunoscător al confortului modern și al frumuseții reale îi va plăcea modernul. Personalitățile strălucitoare emoționale vor prefera arta pop, un stil care surprinde toate culorile lumii și o explozie de energie. Iubitorii de călătorii vor aprecia stilul etnic, în timp ce tinerii vor alege hi-tech.

Când faceți reparații, cumpărați mobilier și creați un interior, trebuie să vă gândiți la stil. Chiar și înainte de a începe lucrările de construcție, ar trebui să aveți o idee clară despre rezultatul final. Dacă sufrageria urmează să fie folosită de mai multe generații ale familiei, preferințele acestora trebuie clarificate. Ele se pot dovedi a fi radical opuse. Satisfacerea gusturilor tuturor înseamnă a obține un colaj de mobilier și decor în loc de un interior elegant.

Există o singură cale de ieșire - mijlocul de aur dintre techno laconic și luxul accentuat al barocului. Poti converge spre modern, clasicism sau stil modern, sunt functionale, frumoase si lipsite de excese excesive.

În ceea ce privește o cameră de 16 metri pătrați, un stil mai simplu va fi potrivit. Camera poate fi mobilată cu mobilier laconic de culori deschise, neîncărcat cu obiecte mici.

Clasic

Simplitatea, perfecțiunea și confortul au fost apreciate în orice moment. Interiorul are lemn scump, mobilier de proporții grațioase, perdele masive cu tul aerisit, textile naturale în cuverturi și perne. Clasici în decor sunt stucatura, bronzul, cristalul, piatra. În prezent, produc suficiente materiale care pot înlocui lemnul scump, de exemplu, laminat și textile naturale cu țesături sintetice, ceea ce vă va permite să creați un interior cu un buget mic.

Provence

Stilul din sudul Franței este iubit de naturile romantice. Nu există culori strălucitoare în ea, doar tonuri pastelate, atenuate, blânde.Interiorul este supraîncărcat cu mobilier: noptiere, comode, dulapuri, pouf. Amintește de stilul grunge - grație slăbită. Aceeași saturație este și în decor: figurine, sfeșnice, fețe de masă tricotate, perdele cu volane, flori de interior.

scandinav

Preferă alb sau bej pal. Mobilierul este simplu, dar funcțional, cu caracteristicile sistemului de depozitare (coșuri, sertare, cutii). În crearea unui interior, puteți folosi mobilier Ikea. Un loc special este acordat iluminatului. Decorul conține mâncăruri strălucitoare, piei de animale, sfeșnice, produse din materiale naturale.

Modern

Sarcina principală este de a crea un interior multifuncțional confortabil. Acest stil este iubit de mulți, dar nu toată lumea își poate permite. Electrocasnice, mobilier, decor - toate cele bune. Întreaga oprire simte întruchiparea frumuseții și confortului. Interiorul trebuie să fie complet original.

Arta pop

Un stil de revoltă de culori și emoții explozive pentru oameni pozitivi și cu o imaginație bună. Decorul poate include diverse lucruri ciudate realizate sub formă de meșteșuguri DIY.

Etnic

Afișează tradițiile grupurilor etnice (Africa, Asia și altele). Interiorul contine elemente exotice. Puteți folosi în siguranță mobilier din ratan, piei de animale, textile cu modele populare, măști, scoici, fildeș.

High Tech

Există o mulțime de metal și sticlă strălucitoare în interior. Mobilier de forme clare, folosit rațional în spațiu. Camera, realizată în alb, negru și gri, arată mai mult ca un desen. Este permisă o culoare strălucitoare sub formă de accente.

Minimalism

Predominanța mobilierului simplu mare cu suprafețe netede, multă lumină și gol, o culoare uniformă intercalate cu neon. Este un amestec de constructivism și stil japonez.

Culori și decor

După ce s-a hotărât asupra stilului, schema de culori a viitorului interior devine clară.

Culoare

Dar nu totul este atât de simplu cu alegerea culorii pe o suprafață de 16 pătrate. Orice designer, care compune un proiect, va folosi paleta de culori pentru a mări vizual spațiul.

Trebuie doar să știi câteva secrete:

 • Culorile deschise creează volum, ridică tavanul.
 • Cele întunecate - aterizează, dar fac suprafața mai adâncă.
 • Alb - orbește și se dizolvă, lucrează pentru volum.
 • Portocaliul face camera mai îngustă.
 • Galbenul mărește spațiul.
 • Gri și verde sunt culori neutre.
 • Negrul îngustează camera.
 • Maro - zdrobește, denotă limite.
 • Roșu - poate crea un efect înghesuit.
 • Albastru - reduce spațiul.
 • Albastru - mărește vizual teritoriul.

Într-o cameră mică, pereții, podeaua și tavanul ar trebui să fie ușoare și vesele. Nu numai albul sau bejul vor face - toate nuanțele delicate ale paletei de culori.

Este mai bine să nu fii inteligent cu tavanul, să-l pictezi într-o culoare albă tradițională sau cu două tonuri mai deschise decât pereții. O țesătură elastică lucioasă este ideală, iar reflectivitatea luciului gri închis este mult mai mare decât cea albă.

O pardoseală de culoare deschisă poate fi realizată longitudinal dacă camera este pătrată, sau transversal dacă este alungită. O tehnică similară va funcționa și pe pereți: un model de tapet vertical va trage tavanul în sus, unul orizontal va împinge pereții.

Nu este ușor să amenajezi o cameră de 16 metri pătrați, iar dacă este vorba de un walk-through, armat cu un număr excesiv de uși, va trebui să lucrezi și la culoarea acestora. În cele mai multe cazuri, foaia ușii imită lemnul, dar poate fi vopsită în orice nuanță. Dacă se apropie de tonul pereților, limitele camerei se vor dizolva pur și simplu.

Ușile arată bine în armonie cu mobilierul sau în contrast cu decorul. Aici, fiecare decide singur care opțiune este acceptabilă.

Un exemplu uimitor de iluzie optică este tapetul stereoscopic. Mai des se lipesc peste un perete sau o parte din acesta. Un desen 3D care înfățișează o ușă ușor deschisă care duce într-o grădină sau pădure nu numai că extinde spațiul, ci și impresionează.

Culorile grele în decor nu sunt potrivite pentru o zonă mică.Se zdrobesc cu întuneric și creează disconfort.

Mobilierul, dacă stilul o cere, poate fi negru, albastru, roșu și alte nuanțe, dar este mai bine să lăsați pereții și podeaua într-o cameră mică. Tonurile calde ale lemnului ușor îmbătrânit fac camera deosebit de confortabilă. Culoarea mobilierului trebuie să se potrivească cu stilul ales. Nu există living pop art cu un perete alb-negru sau o canapea clasică cu tapițerie curcubeu.

Decor

La fel ca și culoarea, elementele decorative adaugă o notă plăcută împrejurimilor. Umplerea locuinței cu textile, oglinzi, covoare, fotografii, tablouri, figurine, ghivece face interiorul complet și confortabil. Decorul poate influența spațiul, de exemplu, pictura cu accent distrage atenția ochiului de la dimensiunea camerei. Chiar și într-un living laconic, cu linii clare și o paletă alb-negru, petele luminoase de textile vor crea o explozie emoțională.

În încăperile mici, este mai bine să selectați articole de decor care poartă o sarcină funcțională: vase, față de masă, covor, oglindă, perne.

În ceea ce privește perdele: țesăturile translucide vor crea o senzație de ușurință și spațiu, în timp ce țesăturile dense, grele vor crea siguranță și confort. Perdelele lungi care se extind în podea vor ridica tavanul. Având în vedere înălțimea mică a camerei, ar trebui să abandonați lambrequinul; împletitură, franjuri, perii, cârlige pot deveni decorarea ferestrei.

Când introduceți lucruri mici plăcute în interior, ar trebui să vă amintiți întotdeauna despre stil. De exemplu, minimalismul sau hi-tech se pot lipsi deloc de accesorii și de principiul Provence: „Nu există niciodată prea mult decor”. Modernul primește lucruri scumpe, antichitățile sunt posibile. Arta pop este capabilă să ia literalmente colaje și meșteșuguri din reviste și sticle de plastic. Stilul etnic, colonial va umple spațiul cu exotism sub formă de corali, mărgele, figurine de peste mări și tobe acolo și colo.

Când decorați o casă cu decor, trebuie amintit că trei sau patru culori sunt suficiente pentru un interior bun.

Sfaturi de design

Într-o cameră de zi mică, orice acțiune ar trebui să vizeze îndeplinirea a două sarcini aparent opuse: să folosești la maximum fiecare centimetru din zonă și să lucrezi la volumul vizual al spațiului. Sarcinile sunt destul de reale și rezolvabile, trebuie doar să ascultați sfaturile designerilor.

Dacă camera de zi cu balcon sau logie este o bună oportunitate de a extinde camera în detrimentul lor. Geamul și ușile sunt demontate, iar caloriferele sunt ascunse sub bordura. Când totul este gata, poți face izolația pe teritoriul tău. Rezultatul este o zonă de lucru separată, o grădină de iarnă, o zonă de recreere sau orice vă cere imaginația.

Dacă nu există balcon, este foarte posibil să sunați în hol, de exemplu, cu un podium sau o canapea de colț cu o măsuță de cafea (zona de relaxare). Această soluție este potrivită pentru o zonă pătrată, într-o cameră dreptunghiulară este potrivită o canapea liniară. În orice caz, este mai bine să plasați mobilierul tapițat departe de intrare pentru a elibera centrul camerei.

În ceea ce privește restul mobilierului, acesta nu trebuie să fie mare și copleșitor cu importanța sa. Este mai bine să utilizați seturi de funcții cu module încorporate. Transformatoarele s-au dovedit bine. Dacă folosiți rafturi (chiar parțial închise) în loc de dulapuri goale, spațiul va deveni mai aerisit. Puteți încărca activ pereții cu structuri suspendate (rafturi, televizor pe un braț), fundul eliberat al camerei va face camera mai spațioasă.

Toată lumea știe cum oglinzile înșală. Cu siguranță ar trebui introduse într-un interior înghesuit. Acesta poate fi un dulap cu o suprafață în oglindă, un compartiment despărțitor zonal sau, în cazuri deosebit de îndrăznețe, un tavan reflectorizant.

Zonele mari de podea și tavan lucioase funcționează excelent pentru volum. Un tavan întins cu reflectivitate bună va dubla vizual camera. Pentru fundul camerei sunt potrivite parchetul lucios, parchetul laminat sau podeaua autonivelanta.Dacă camera este suficient de caldă, decorată cu un șemineu, puteți așeza podeaua cu plăci de marmură și puteți plasa un mic covor sau piele de animal în zona canapelei (în funcție de stil).

Abundența decorului, mărunțișurile mici, reduc din punct de vedere psihologic spațiul, este mai bine să te limitezi la câteva lucruri scumpe.

O fereastră mare și sursele de lumină poziționate corect vor crea iluzia de aerisire și spațiu. Rolul iluminatului nu trebuie jucat doar de candelabru central. Lumina zonei pentru o cameră mică este de o importanță deosebită. Așezând iluminatul de-a lungul pereților, puteți face fără un candelabru, dar dacă este nevoie de acesta, ar trebui să alegeți modele mici, elegante.

În fiecare zonă, este permisă utilizarea propriului grup de lămpi, de exemplu, lămpile de podea sunt potrivite pentru relaxare, o lampă de masă pentru lucru, un dulap, oglinzi, tablouri, rafturile cu colecții sunt iluminate zonal de spoturi sau benzi LED.

Exemple frumoase de decorațiuni interioare

Stilul interiorului depinde de numărul de membri ai familiei și de gusturile acestora. Oamenii tineri, pozitivi, care prețuiesc comunicarea, muzica și mișcarea au mai multe șanse să prefere minimalismul, arta pop sau hi-tech. În mediul lor va exista o cantitate minimă de mobilier și o cantitate maximă de echipamente pentru soluții de sunet și lumină.

Interiorul este fie în tonuri reci de alb și negru, cu puncte de accent strălucitoare, fie sticlă și metal strălucitor, fie artificii de culoare cu câteva modele funcționale pop-art. Camera poate avea module pentru electrocasnice, scaune mici, un bar pentru băuturi, o măsuță sau un tejghea de bar.

Familiile cu copii pot proiecta camera de zi ca un cinematograf. În acest caz, veți avea nevoie de mobilier spațios sub formă de canapea de colț sau de o compoziție modulară moale cu numeroase puf. Există puține sisteme de depozitare într-o astfel de cameră. Un tobogan pentru echipamente și mai multe structuri sunt posibile pentru a ajuta la aranjarea odihnei pasive.

Într-o cameră combinată cu un balcon, puteți amenaja o grădină de iarnă cu păsări în cuști sau un acvariu. Veți avea nevoie de mobilier rezistent la umiditate, dar ecologic. Sera se potrivește bine stilurilor coloniale sau etnice. Plantele mari arată atractiv în combinație cu decorul țărilor de peste mări.

Există multe opțiuni de design pentru o cameră mică, trebuie doar să alegeți una acceptabilă pentru dvs. și să decideți să o renovați.

Vezi următorul videoclip pentru secretele amenajării interioare a sufrageriei.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila