Cele mai bune idei de design pentru o suprafață de 20 mp. m în stil modern

Conţinut
 1. Particularități
 2. Zonarea
 3. Stiluri de design
 4. Soluții de culoare
 5. Exemple frumoase în interior

Camera de zi este recunoscută pe bună dreptate ca fiind una dintre cele mai funcționale și importante camere din orice casă, fie că este vorba de un apartament de oraș într-o clădire cu mai multe etaje sau de o căsuță confortabilă. Designul acestui spațiu trebuie abordat cât mai responsabil și echilibrat, deoarece nu numai tu, ci și invitații tăi îl vei contempla în mod constant. Astăzi vom vorbi despre un stil interior modern într-o cameră confortabilă, cu o suprafață de 20 mp.

Particularități

Nu este un secret pentru nimeni că camera de zi este o cameră de neînlocuit în casă. Combină adesea mai multe zone funcționale simultan, ceea ce o face o cameră practică și multi-tasking. Deci, astăzi, mulți designeri au mese mici cu scaune în hol sau echipează o zonă de lucru compactă cu un birou de computer.

O suprafață de 20 sau 19 mp. m permite complet proprietarilor să plaseze pe el toate mobilierul, obiectele decorative și accesoriile necesare. Astfel de spații sunt considerate destul de spațioase, așa că în ele își găsesc adesea locul zonele suplimentare (zona de luat masa, de joacă sau de recreere).

În prezent, tendințele stilistice moderne sunt în tendințe și sunt alese de mulți proprietari. Această popularitate se datorează atingerilor progresive și futuriste inerente unor astfel de stiluri.

Designerii recomandă umplerea unor astfel de medii cu o cantitate mare de lumină naturală, susținută de surse artificiale de înaltă calitate (lămpi, aplice, candelabre, spoturi).

Dacă în sufragerie există multă lumină, atunci puteți apela în siguranță la piese de mobilier sau finisaje întunecate, care sunt acceptabile în stilurile moderne. De asemenea, puteți face referire la mai multe niveluri de iluminare.

Încercați să nu amestecați stilurile între ele. Acest lucru este valabil mai ales pentru tendințe precum high-tech și clasicele englezești. Combinându-le într-un singur ansamblu, riști să faci sala inarmonică și „de neînțeles”, așa că astfel de combinații ar trebui evitate sau să fii cât mai atent cu ele.

Experții spun că astfel de camere de zi ar trebui să aibă cel puțin două deschideri pentru ferestre. În primul rând, aceasta va oferi o cantitate suficientă de lumină naturală și, în al doilea rând, nu va limita în niciun fel spațiul liber pentru instalarea de mobilier înalt și elegant.

Una dintre caracteristicile importante ale stilului modern în interior este că arată grozav în orice condiții. De exemplu, poate fi o cameră confortabilă într-o casă privată sau un apartament standard de oraș. În ambele cazuri, proprietarii vor avea ocazia să creeze un interior cu adevărat la modă și complet.

Zonarea

După cum am menționat mai devreme, în camera de zi sunt adesea combinate diferite zone. Se obișnuiește să le separă astfel încât spațiul să pară îngrijit și organizat și să nu fie supraîncărcat.

Sala cu o suprafață de 20 de pătrate permite mai multor persoane să se afle în ea deodată, fără să se simtă constrânse. Astfel de spații pot fi mobilate nu numai cu canapele și măsuțe standard, ci și, de exemplu, cu seturi de luat masa. Desigur, multe depind de aspectul camerei.

Cel mai adesea, un șemineu și o zonă de vizionare TV se întâlnesc în aceeași cameră.În al doilea spațiu este instalat un televizor mare (atârnat pe perete sau așezat pe un dulap special), o canapea mare și confortabilă (de colț sau dreptunghiulară). Este permisă înlocuirea unui astfel de mobilier tapițat cu mai multe scaune care sunt potrivite ca stil, care ocupă mai puțin spațiu liber.

Designul zonei șemineului este mai solid și „serios”. De obicei, are o masă mică (rotunda sau pătrată) și câteva scaune/fotolii îngrijite în jurul ei. În această zonă ar trebui menținută o atmosferă de pacificare și liniște deplină. Mulți proprietari îl folosesc pentru a citi ziare și cărți sau pentru a discuta cu prietenii la o cană de ceai.

În plus, în camera de zi poate exista o zonă suplimentară de luat masa. Moda pentru un astfel de tandem există de mult timp, dar oamenii și-au amintit-o odată cu apariția garsonierelor din țara noastră, în care sala de mese este combinată cel mai adesea cu o zonă pentru primirea oaspeților. Pentru astfel de opțiuni, ar trebui să selectați cu atenție forma tabelului. De exemplu, pentru o parte pătrată a camerei, trebuie să cumpărați o copie rotundă „de înmuiere”, iar pentru un aspect alungit - unul dreptunghiular.

Dacă nu intenționați să luați masa în sală tot timpul, ci doar o veți scoate din când în când pentru întâlniri prietenoase și sărbători, atunci ar trebui să achiziționați un model pliabil, care, atunci când este pliat, nu va fi dificil de îndepărtați mai departe pentru a nu ocupa spațiu liber în cameră.

Mulți designeri, în dezvoltarea unui proiect armonios de camere de zi de 20 de metri pătrați, organizează în ele un colț confortabil separat pentru citirea cărților. În astfel de zone pot fi amplasate nișe spațioase și încorporate, care creează efectul vizual al unei încăperi mai libere și mai spațioase. În ciuda faptului că 20 mp. m nu este cel mai mic film, experții sfătuiesc în continuare să se îndrepte către structuri deschise fără uși și cercevele batante, care ocupă spațiu suplimentar atunci când sunt deschise.

Este mai bine să acordați preferință structurilor deschise sau modelelor cu uși glisante glisante.

Adesea, un colț de lucru este situat și în camerele de zi. De regulă, conține un birou de computer, un scaun și rafturi speciale (sertare sau dulapuri rulante). Blatul mesei poate fi dreptunghiular sau unghiular. A doua opțiune este considerată mai compactă, în ciuda aspectului aparent impresionant.

Camerele de zi arată neobișnuit, în care există o zonă de dormit suplimentară. Cel mai adesea, acest aranjament se găsește într-o cameră pentagonală sau într-o cameră cu balcon. Daca ai ales a doua varianta, atunci ar trebui sa ai in vedere ca balconul trebuie izolat si finisat cat mai eficient. Un spațiu prost izolat și impermeabil va interfera cu o distracție confortabilă în camera de zi, precum și va dăuna calității materialelor de finisare în timpul vremii nefavorabile și a schimbărilor de temperatură în afara ferestrei.

În plus, puteți evidenția diferite zone din sufragerie folosind direcția surselor de lumină, a materialelor de finisare sau a diferitelor culori. De asemenea, este posibilă împărțirea spațiului folosind ecrane mobile speciale, perdele sau panouri. Cu toate acestea, în acest caz, nu este recomandat să cumpărați opțiuni prea mari și voluminoase, altfel vor face holul mai puțin spațios și mai ușor.

Camerele arată bine dacă au podele și tavane pe mai multe niveluri, care pot împărți spațiul în zone. Astfel de modele pot fi realizate complet manual. Dacă vă îndoiți de abilitățile dumneavoastră și vă este frică să vă ocupați de o astfel de muncă, atunci este mai bine să o încredințați specialiștilor pentru a nu strica camera. De asemenea făcând zonarea, nu uitați de locația camerei. Există astfel de amenajări în care camera de zi este o plimbare și este situată între alte două camere și trebuie să fie mobilate astfel încât să nu devină prea înghesuite și incomode.

Stiluri de design

Pentru a decora camera de zi, puteți apela la o varietate de direcții stilistice. Să luăm în considerare cele mai populare și atractive opțiuni și caracteristicile lor distinctive.

Clasic

Acest stil nu se va demoda niciodată și va fi întotdeauna iubit și respectat de proprietarii de apartamente și case private. Această direcție se caracterizează prin următoarele caracteristici:

 • note luxoase, lipsite de volan;
 • o combinație de culori deschise / pastel și lemn natural;
 • mobilier din materiale naturale și de înaltă calitate;
 • prezența detaliilor din bronz nobil (lampi, candelabre, decor);
 • perdele din țesături naturale solide;
 • linii curbe ale picioarelor, cotierelor și spătarului mobilierului.

Avangardă

Acest stil este complet opusul clasicilor. Conține întotdeauna decor non-standard și chiar șocant, detalii de forme geometrice, asimetrice și abstracte, precum și elemente bogate și bogate care atrag o atenție deosebită în interior.

Eco

Numele acestei tendințe stilistice spune deja multe. O cameră de zi în acest design ar trebui să fie umplută cu mobilier și textile de înaltă calitate, realizate din materiale ecologice și sigure.

Tapetul din cărămidă sau cărămidă naturală pe pereți arată bine în astfel de ansambluri. Desigur, în stil ecologic plantele vii sunt indispensabile în oale şi vaze îngrijite. Această direcție este perfectă pentru o suprafață de 20 mp. m, făcându-l mai proaspăt și mai „viu”.

scandinav

Acest stil armonios și discret este ales astăzi de mulți proprietari. Popularitatea stilului scandinav se datorează acestuia trăsături caracteristice legate de calitățile sale pozitive:

 • acest stil este moderat, practic și „calm”;
 • contine un set minimal de mobilier in culori deschise si pastelate;
 • culorile strălucitoare în stilul scandinav sunt, de asemenea, prezente, dar mai des întâlnite în articolele decorative;
 • prezența nuanțelor delicate și moi ale materialelor de finisare pe pereți, podea și tavan.

Minimalism

Acest stil modern presupune utilizarea unui set minimal de mobilier și decor în camera de zi. În astfel de ansambluri, nu veți găsi obiecte cu elemente decorative vizibile, inserții sculptate sau ornamente în relief. În minimalism, totul ar trebui să fie cât mai simplu și clar posibil.

Mansarda

Acest stil de „mansardă” sau „garaj” se distinge prin aspectul său neobișnuit, exprimat într-o combinație de incongruente. De exemplu, o astfel de sufragerie poate avea pereți cu zidărie, grinzi de lemn brut sub tavan, o podea de beton ușor neglijentă și perdele ușoare elegante cu un bovindou, completate de o bibliotecă frumoasă cu rafturi din lemn natural, precum și bufete lucioase și masute de cafea.

Astfel de interioare arată modern, industrial și elegant, ceea ce confirmă încă o dată stilul non-standard al mansardei și versatilitatea acestuia.

High Tech

Acest stil nebun de popular și progresiv include de obicei următoarele elemente constitutive:

 • mobilier elegant și decor de forme simple, unghiulare, geometrice și futuriste;
 • obiecte simple de culori simple (cel mai adesea gri, alb și negru);
 • mobilier laconic apropiat de direcția minimalistă;
 • piese de mobilier și decor din sticlă, metal, oțel (cromat și vopsit în diferite culori) și plastic;
 • dispozitive de iluminat metalice (cele mai populare sunt cele pe cale);
 • covoare discrete;
 • aparate și mobilier de înaltă tehnologie cu telecomandă și control tactil.

În astfel de ansambluri, nu este recomandat să plasați lucrurile cât mai aproape de stilurile clasice sau istorice. De exemplu, o cameră de zi high-tech va arăta ridicol dacă puneți în ea un dulap vechi bun din lemn natural învechit, cu linii laterale sculptate și mânere mari în bronz.

Soluții de culoare

Designerii spun că un living cu două ferestre este considerat ideal și nu contează deloc dacă este într-un apartament cu două camere sau cu o cameră. În astfel de încăperi, va exista întotdeauna o cantitate suficientă de lumină naturală, ceea ce permite utilizarea nu numai a culorilor deschise și pastelate în hol, ci și a culorilor întunecate.

Suprafata 20 mp. m permite proprietarilor să aplice aproape orice vopsea. Cele mai populare, desigur, sunt culorile deschise. Popularitatea lor se datorează faptului că vizual fac camera și mai proaspătă și mai spațioasă. Mai mult, pe un astfel de fundal, atât mobilierul, cât și decorul arată puțin mai strălucitoare și mai saturate, mai ales dacă sunt realizate în palete contrastante „curcubeu”.

Nu vă fie teamă de finisajul alb ca zăpada al tuturor suprafețelor dintr-un living mare. Vor arăta prea reci și enervant doar dacă nu te joci cu mobilier contrastant și obiecte de decor luminoase.

Merită remarcat faptul că chiar și mobilierul bugetar va arăta scump și atractiv pe un astfel de fundal, de exemplu, canapele mici și fotolii țesute într-o nuanță roșie sau neagră.

Paletele pastelate vor arăta foarte bine și într-o astfel de cameră. Experții recomandă folosirea acestora, deoarece au un efect calmant și calmant asupra psihicului gospodăriei, echilibrând emoțiile și ajutând să facă față stresului acumulat în timpul zilei.

Multe obiecte arată organic pe un fundal pastel blând.

De exemplu, poate fi:

 • tacamuri elegante din portelan (vopsite);
 • covoare pufoase confortabile;
 • mobilier din lemn și metal;
 • perne decorative in culori contrastante cu modele si imprimeuri;
 • dispozitive de iluminat;
 • perdele ușoare de diferite nuanțe (cele mai populare sunt pânzele maro).

Tendința ultimilor ani este suprafețele de cărămidă cu nuanțe roșii „ruginite”. Cel mai adesea, pereții din camera de zi sunt finisați în acest fel. Cărămida naturală sau artificială arată grozav în multe stiluri, dar se găsește de obicei în mansardă modernă și în tendințele high-tech. Astfel de interioare pot fi completate atât cu „cărămizi” stacojii, cât și albe ca zăpada sau gri.

Nu toți pereții din hol pot fi finisați în acest fel, ci doar unul dintre ei (accent). De exemplu, poate fi o suprapunere în spatele mobilierului tapițat sau a unei zone de șemineu. Totul depinde de preferințele proprietarilor.

Fanii primăverii și ai culorilor bogate se pot referi în siguranță la paletele lor preferate, dar nu uitați că nu puteți exagera cu ele. Există câteva reguli simple de urmatastfel încât, ca rezultat, interiorul unui living modern să nu se dovedească a fi enervant și prea colorat:

 • dacă decideți să cumpărați mobilier luminos și bogat, atunci este recomandat să îl puneți pe un fundal neutru și calm. De exemplu, în stilurile moderne, pereții albi ca zăpada arată grozav, iar culorile suculente ale canapelei, fotoliilor și noptierelor vor ieși bine în evidență în mediul lor.
 • Dacă alegerea ta a căzut pe un finisaj variat în culori saturate, atunci mobilierul și decorul de culori calme și neutre ar trebui să fie plasate pe fundalul său. În caz contrar, ansamblul se va dovedi a fi prea intruziv și „apasă pe ochi”.

În sălile moderne, utilizarea culorilor închise este permisă. Cu toate acestea, vă puteți referi la ele doar dacă există multă lumină naturală și artificială în cameră.

Dacă camera este plictisitoare și subțire, atunci culorile închise o pot face să arate ca un dulap închis sau o cămară mare.

Exemple frumoase în interior

În prezent, stilurile moderne sunt de invidiat ca popularitate, iar mulți oameni, atunci când fac reparații în locuința lor, apelează la aceste zone. Luați în considerare mai multe opțiuni de sufragerie atent și eficiente, realizate într-un mod similar.

Într-un living modern îngust de 20 mp.m, toți pereții și tavanul pot fi finisate cu tencuială albă simplă, iar tavanul din spatele canapelei poate fi acoperit cu panouri din plastic în relief cu modele ondulate. Așezați o canapea de cafea cu perne bej și visiniu în fața unui astfel de perete de accent și o măsuță de cafea albă cu picioare cromate. Completați interiorul cu un televizor în fața canapelei, un covor pufos gri pe podea, flori proaspete și perdele maro moi la ferestre.

Fanii soluțiilor non-standard vor adora ansamblul, format din pereți de cărămidă uzați, un tavan alb, o podea din lemn, completată de un covor mare cu modele unghiulare negre, precum și o canapea dreptunghiulară albastră, masă și scaun din lemn. Agățați lumini de șină pe tavan și perdele grele de culoare verde-maro la ferestre.

Într-o cameră de zi alungită, pereții și tavanul pot fi finisate cu tencuială bej și completate cu nișe puțin adânci cu margini de ciocolată neagră în jurul marginilor. Așezați într-o astfel de cameră o canapea de colț de cafea ușoară, un dulap alb cu uși din sticlă mată, un scaun portocaliu rotunjit și o masă dreptunghiulară cu scaune din lemn de nuc. Completați ansamblul cu o măsuță de cafea din sticlă, spoturi așezate în cerc pe tavan și perdele de culoare caramel.

O cameră de zi cu un tavan alb lucios, o podea neagră semi-lucioasă cu o textură de lemn și pereți albi ca zăpada va arăta simplu, elegant și cu gust. Într-o cameră atât de modernă, așezați o canapea din piele albă în formă de L, o măsuță de cafea întunecată și un dulap de perete consolă într-o nuanță lăptoasă sub televizor. Partea centrala a holului poate fi finisata cu un laminat usor semilucios in nuanta gri sau laptos. Agățați perdele maro moi la ferestre, iar în spatele canapelei așezați o lampă de podea înaltă, cu un picior de bază metalic și o abajur mare rotunjită.

În următorul videoclip, există câteva idei suplimentare pentru proiectarea unei săli cu o suprafață de 20 mp.

1 Comentariu
0

O alegere bună - conținut grozav, multe fotografii, există ceva de citit și de văzut. Mulțumiri!

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila