Cum să decorezi un perete cu un televizor în camera de zi?

Televizorul este un element esential in living sau hol. Pe lângă sarcina principală, acest element îndeplinește o funcție decorativă în interior. Modelele moderne de receptoare sunt mult mai compacte și funcționale decât predecesorii lor. Datorită dimensiunilor sale convenabile, au apărut noi modalități de amplasare a echipamentelor multimedia.

Caracteristici de cazare

Pentru a economisi spațiu în cameră, echipamentul este așezat pe perete. Această opțiune este perfectă pentru camere compacte. Procesul de montare a unui receptor TV este complex și necesită cunoștințe și instrumente speciale. Înainte de a începe instalarea, trebuie să decideți asupra designului peretelui pe care intenționați să instalați echipamentul.

Designerii notează că modelele de dimensiuni mari devin automat detalii personale ale decorului. Dacă alegi greșit decorarea peretelui (culoare, material de finisare), interiorul general poate fi deteriorat.

Înainte de agățarea echipamentului, este necesar să distribuiți corect mobilierul și diversele elemente decorative.

Este necesar să se determine cu exactitate următoarele aspecte:

 • Culoarea peretelui și textura materialului pentru decorare.
 • Alegerea celei mai convenabile și practice amplasare TV.
 • Efectul radiațiilor asupra unei persoane (sarcina asupra vederii).
 • Impactul factorilor negativi externi asupra tehnologiei.

Daca camera a fost renovata si mobilierul a fost montat, este necesar sa se gaseasca amplasarea ideala pentru televizor.

 • Puteți agăța receptorul peste o comodă, borduri și alte piese de mobilier joase. Această idee de instalare este larg răspândită.
 • A doua opțiune este plasarea în fața zonei de luat masa sau a canapelei. Asigurați-vă că distanța dintre poziția vizualizatorului și ecran este acceptabilă. Cu cât ecranul este mai mare, cu atât este mai mare această cifră.
 • Televizorul arată grozav deasupra șemineului, dar numai dacă este artificial. Peretele va deveni elementul dominant în design. Dimensiunile celor două elemente trebuie să fie substanțial aceleași, astfel încât să nu se suprapună.

Este puternic descurajat să difuzați echipamente în apropierea aparatelor de încălzire, a șemineelor ​​reale și a surselor de lumină artificială. Nici instalarea unui televizor în fața unei ferestre nu merită.

Design perete

Pentru a decora un perete cu un televizor, poți folosi o varietate de materiale oferite de piață într-o gamă largă.

Să ne oprim asupra celor mai populare și solicitate opțiuni.

 • Tapet. Este un material practic, accesibil și elegant, care vine într-o varietate de culori. Cu ajutorul acestuia, este ușor să desemnați o zonă specifică concepută special pentru echipamente sau să organizați un fundal de la tavan până la podea. Experții recomandă utilizarea pânzelor cu imagini 3D tridimensionale. Tema desenului ar trebui să fie potrivită pentru stilul interiorului.
 • Vopsele emailate. Vopseaua are o culoare bogată, este ieftină și rămâne mult timp pe perete. Acest material este perfect pentru decorarea pereților. Este mai bine să pictezi zona de lângă televizor în culori cu o temperatură „caldă”. Dacă vrei să-ți scoți subiectul în evidență, folosește culori strălucitoare. Fiecare direcție decorativă reprezintă o paletă de culori specifică. Pe spațiul gol din jurul televizorului, folosind vopsele, puteți desena orice imagine: flori, păsări, abstracție și multe altele.
 • Textile. Pentru a adăuga confort și confort decorului, se folosesc textile. Dați preferință țesăturilor naturale. Culoarea și textura materialului ar trebui să fie în armonie cu mobilierul și alte elemente din țesătură. Încercați o tehnică de contrast între culoarea televizorului și materialul textil.
 • Tencuiala. Datorita tencuielii decorative, peretelui i se poate da un volum si o textura extraordinare. Cu ajutorul acestuia, puteți împărți peretele în zone care diferă ca textură. Așezați televizorul pe un finisaj plat, iar partea texturată va decora echipamentul din diferite părți.
 • Bambus. Bambusul este un material natural, fiabil și rentabil, prietenos cu mediul. Pânzele din această plantă sunt decorate cu stiluri etnice, Orientului Îndepărtat și african. Bambusul se potrivește bine cu o varietate de mobilier și aparate moderne.
 • Caramida sau piatra. Materialele de mai sus sunt perfecte pentru decorarea unui perete cu un televizor. Peretele, decorat cu piatră naturală sau cărămidă, se potrivește bine cu șemineul.

Acestea sunt cele mai comune idei. Dezvoltarea sferei de design prezintă noi opțiuni de decor folosind materiale naturale și artificiale.

Culoare

Atunci când alegeți o paletă pentru un perete cu televizor, amintiți-vă că nuanța nu trebuie să fie prea saturată și strălucitoare. Paleta optimă de culori: alb, crem, culori pastelate, bej, maro. Dacă dimensiunea camerei permite, puteți alege negru.

Cum repar televizorul?

Instalarea unui televizor necesită nu numai abilități, ci și un proces pregătitor. În timpul lucrului, trebuie să fii cât mai atent posibil, mai ales dacă echipamentul este mare.

Decideți la ce înălțime va fi amplasat receptorul TV de la podea. Găsiți punctul optim din care să vizionați confortabil videoclipul pe ecran. Înălțimea optimă este la sau puțin sub nivelul ochilor privitorului. În ceea ce privește distanța, aceasta depinde de dimensiunea ecranului. Informațiile despre acest lucru ar trebui să fie indicate în instrucțiunile pentru modelul de televizor.

Este contraindicată montarea echipamentului pe gips-carton. Materialul nu este capabil să suporte greutatea echipamentului. Chiar dacă instalarea a avut succes, televizorul se poate prăbuși în orice moment.

Nu montați echipamentul strâns pe perete. Lăsați un spațiu mic pentru circulația aerului. Acest lucru va permite televizorului să se răcească în timpul funcționării.

Există două moduri de plasare a plasmei pe perete: suport și suport.

paranteză

Design special. Este fixat în siguranță de perete, iar echipamentul este atașat de acesta.

Există mai multe tipuri de paranteze:

 • Înclinat. Cu acesta, puteți înclina ecranul cu aproximativ 20 de grade față de baza structurii.
 • Greu. Potrivire sigură și sigură, fără piese în mișcare.
 • Rotiți și înclinați. Folosind această opțiune, nu numai că puteți înclina ecranul, ci și îl puteți întoarce în orice parte. Foarte comod si practic. Prețul acestei opțiuni este mai mare decât alte modele.

A sustine

Un suport este un dispozitiv care fixează ecranul de o bandă metalică puternică. Îl poți cumpăra de la un magazin specializat sau îl poți face singur.

Stiluri

Orice element ar trebui să se îmbine armonios în stilul interiorului. În unele zone, tehnica se potrivește ușor și simplu, în timp ce pentru altele, trebuie să utilizați elemente suplimentare speciale.

Clasic

Este foarte dificil să se realizeze armonie între decorarea pereților și plasmă modernă într-un stil clasic. Formele austere și aspectul futurist al televizoarelor contrazic principalele aspecte ale tendințelor clasice.

Pentru armonia tuturor elementelor se folosesc rame speciale sculptate, decorate cu elemente volumetrice. Asemenea picturilor, în ele sunt amplasate televizoare, făcându-le aspectul acceptabil pentru baroc, Imperiu sau Rococo. Un astfel de element va decora decorul general. Cadrul poate fi de câteva ori mai mare decât modelul televizorului sau doar se potrivește dimensiunilor echipamentului.

A doua opțiune este turnarea cu stuc. Televizorul este așezat pe perete, iar în jurul lui se realizează mulaje din stuc texturat. Pentru o mai mare expresivitate, este acoperit cu patina de cupru, aur sau argint.

Provence

Stil delicat și confortabil. Este perfect un perete din lemn, pe care ulterior va fi instalat un televizor.Dacă nu este posibilă echiparea unui panou dintr-o matrice, puteți achiziționa tapet foto cu imaginea plăcilor. Paleta de culori a finisajului: culori deschise și pastelate. Pentru a se potrivi pe deplin cu decorul, așezați aparatele într-un cadru strict din lemn. Poate fi decorat cu o imagine de flori sau elemente de antichitate (zgarieturi, vopsea decolorată, crăpături).

Modern

Un stil extraordinar și îndrăzneț care îmbină cu succes atât elementele moderne, cât și cele clasice. Peretele cu televizorul poate fi decorat în culori deschise sau, dimpotrivă, luminoase, în contrast cu finisarea podelei, tavanului și a altor pereți.

Panoul cu plasmă de orice dimensiune se va potrivi perfect în interior în forma sa naturală, fără elemente suplimentare. Peretele poate avea atât textură plană, cât și volumetrică. Amplasând un televizor negru pe un fundal alb, acesta devine un element expresiv de stil.

Minimalism

Minimalismul este cunoscut pentru rigoarea, concizia și simplitatea sa. Forma dreptunghiulară clară a unui televizor modern cu ecran plat se va integra perfect. Culoarea neagră standard a modelului este versatilă și este adesea folosită pentru acest stil modern. Se recomandă utilizarea tapetului sau a vopselei ca material de finisare.

High Tech

Hi-tech este un stil high-tech, așa că plasma modernă joacă nu numai un scop funcțional, ci și un important scop decorativ. Acesta este un detaliu de accent al interiorului. Culoarea neagră a modelului, formă strictă, suprafață lucioasă - toate aceste aspecte sunt caracteristice stilului de mai sus.

Ca material decorativ pentru decorarea pereților se folosesc volume, emailuri și panouri lucioase din plastic, ale căror dimensiuni sunt de câteva ori mai mari decât dimensiunile echipamentelor.

De asemenea, peretele poate fi decorat cu gresie oglinda. Aceste elemente, împreună cu suprafețele cromate, sunt utilizate în mod activ în decorul high-tech. Pe fundalul elementelor de oglindă, tehnica va arăta deosebit de expresivă.

Mansarda

Finisarea cu piatră sau cărămidă este cea mai bună soluție pentru decorarea unui perete cu televizoare în stil mansardă. În loc de material natural, puteți folosi tapet cu o imagine similară. Această tehnică se recomandă să fie efectuată numai pe unul dintre pereți pentru a crea dinamică în decor.

Montarea televizorului pe perete este o modalitate practică și convenabilă de a plasa echipamente, ceea ce va economisi spațiu în cameră. Această opțiune reduce semnificativ intensitatea impactului uman asupra echipamentului și conferă decorului originalitate. Instalarea echipamentelor în acest mod poate fi utilizată atât în ​​direcția clasică, cât și în cea modernă. Principalul lucru este să primiți sfaturi de la designeri pentru o combinație armonioasă a tehnologiei cu stilul și elementele sale.

Pentru informații despre cum să decorați un perete cu un televizor în camera de zi, vedeți următorul videoclip.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila