Cum să decorezi o cameră de zi cu un bovindou?

Interiorul sufrageriei cu bovindou poate fi amenajat în diferite moduri. Folosind spațiul liber suplimentar, puteți plasa în el o zonă de lucru, un loc de odihnă, un spațiu de joacă pentru un copil.

Avantaje și dezavantaje

Un living cu un bovindou este destul de rar. Fereastra este un fel de proeminență a unei părți a încăperii dincolo de linia fațadei, care amintește de un fel de balcon. Casele cu ferestre sunt situate în clădiri înalte și case private. Astfel de premise au avantajele și dezavantajele lor. Principalul avantaj al bovindoului este că vă oferă spațiu suplimentar în cameră. Această mișcare arhitecturală oferă mai multă lumină.

Dar aici există și dezavantaje. În primul rând, spațiul suplimentar al ferestrei din camera de zi va trebui să fie încălzit suplimentar. În al doilea rând, va trebui să cheltuiți bani în plus pentru a glazura fereastra. Și designul trebuie gândit suplimentar, ținând cont de toate caracteristicile de design și de intrarea într-o zonă specială.

Cum se utilizează?

Livingul cu un frumos bovindou face interiorul mai interesant. Puteți folosi spațiul suplimentar nu numai pentru a zona, ci și pentru a extinde spațiul sufrageriei.

Spatiu de lucru

Dacă nu aveți posibilitatea de a echipa o cameră separată pentru un birou acasă, puteți aranja un bovindou pentru un loc de muncă. Nu este nevoie să separați această zonă cu un ecran sau o partiție. Zona de lucru, conectată la spațiul principal, vă va permite să vă desfășurați simultan afacerile într-un mediu confortabil și, dacă este necesar, să comunicați cu cei dragi. Această aranjare a spațiului tău de lucru te va aduce beneficii.

Lumina naturală este necesară pentru o persoană nu numai pentru a-i face confortabil să lucreze la un computer, ci și pentru a se înveseli, pentru a crește eficiența.

Când echipați un spațiu de lucru într-o cameră de zi cu un bovindou, pre-glazurați balconul. Este mai bine să selectați ferestre nu pe întregul perete, ci la nivelul mesei. Va fi convenabil și practic, astfel încât veți economisi la vitrarea camerei. În ceea ce privește desktopul, este mai bine să îl comandați pentru caracteristicile ferestrei bovine sau să utilizați un pervaz în aceste scopuri. De obicei este amplasat la o înălțime potrivită, astfel încât un scaun poate fi așezat lângă pervaz, sub pervaz pot fi instalate mai multe cutii pentru depozitarea hârtiei și a altor lucruri necesare. Spatiul de lucru poate fi evidentiat cu tonuri mai deschise ale paletei de culori, care ajuta la concentrare si sa nu fie distras in timpul lucrului.

Loc de odihnă

Dacă nu aveți nevoie de o zonă de lucru într-un apartament, puteți depăși spațiul liber într-un alt mod. De exemplu, amenajează acolo un loc de relaxare, unde nimeni să nu te deranjeze. În fereastra, puteți plasa o canapea moale sau un scaun confortabil cu perne. Dacă este necesar, puteți găsi acolo un loc pentru rafturi de cărți sau o cafea, măsuță laterală. Și pentru a fi mai ușor de citit sau vizionat filmele tale preferate, instalează o lampă de podea cu lumină moale în această zonă sau atârnă un aplice peste canapea.

Zona de cină

Livingul cu o jumătate de fereastră oferă spațiul ideal de luat masa. Dacă zona de luat masa este în bucătărie, acest lucru nu este întotdeauna convenabil. Veți fi în permanență deranjat de aromele gătitului alimentelor, iar procesul de gătire în sine lasă adesea în urmă multe urme. Prin urmare, vreau să separ locul pentru cină și prânz de spațiul de lucru.

Dacă ai visat de mult că familia ta are tradiția de a lua mereu cina sau prânzul la aceeași masă, cel mai bine este să faci asta dacă amenajezi un spațiu potrivit. Acest lucru vă va oferi mai mult spațiu pentru a pregăti adevărate capodopere culinare.

Zona de luat masa din spațiul liber suplimentar este ușor de echipat. Puteți alege o masă largă cu un set de scaune asortate sau vă puteți descurca cu o masă și două scaune. Puteți instala un contor de bar lângă pervaz. Dacă nu există mult spațiu în apartamentul tău, poți cumpăra o masă pliabilă elegantă.

Mini sera

Dacă opțiunile anterioare ți se par prea banale, poți folosi contoare suplimentare gratuite pentru amenajarea unei grădini de iarnă. Sufrageria ta, amenajata in acest fel, va incanta privirea si va crea o atmosfera confortabila.

Plantele din această cameră vor fi un decor excelent pentru fereastra., care este de obicei inundat de lumina soarelui. Principalul lucru este să oferiți un regim de temperatură adecvat pentru florile și copacii pe care i-ați ales. Dacă există suficient spațiu liber în cameră, puteți pune o mică fântână sau mici statui frumoase lângă plantele vii. Pentru a face mai plăcut să observați frumusețea creată de propriile mâini, puneți un scaun de răchită sau o canapea moale în acest colț confortabil.

Cameră de joacă pentru un copil

O altă idee pentru decorarea spațiului liber este amenajarea unui loc pentru ca bebelușul să se odihnească în fereastra din camera de zi. Dacă amenajați o zonă de joacă în sufragerie, copilul va fi supravegheat în mod constant, nu va fi nevoie să mergeți constant și să verificați ce face copilul în cameră. Înainte de a începe să decorați holul, mai întâi izolați podeaua și pereții: copilul se va juca pe podea în orice caz, totul trebuie făcut pentru a nu răci. Verificați să nu existe colțuri ascuțite, fire, despre care copilul se poate răni. In zona copiilor poti instala o casuta, cosuri cu jucarii, un saltea de joaca sau orice alta jucarie cu care micutului tau ii place sa petreaca timpul.

Decor de perdele

Deoarece bovindoul este o pervaz cu ferestre, acesta trebuie în orice caz decorat cu perdele. Alegerea textilelor depinde de stilul camerei, dar în majoritatea cazurilor țesătura ar trebui să fie ușoară, mai ales dacă zona încăperii în sine este mică. Există o singură recomandare generală aici - folosiți perdele speciale care repetă exact forma ferestrei. Deci totul va arăta îngrijit, nu va trebui să utilizați elemente de fixare suplimentare.

Alegerea perdelelor în sine depinde de propriile preferințe și de spațiul camerei. Daca este mult spatiu, clasicul si luxul sunt potrivite, poti opta pentru perdele clasice din material dens (brocart, catifea). Completați astfel de perdele cu jartiere și lambrequine luxoase: aceasta va crea o decorare excelentă a ferestrelor într-un stil clasic. Dacă cauți ceva mai simplu și mai modern, poți acorda atenție jaluzelelor deschise la culoare. Sunt mai potrivite pentru decorarea zonei de lucru.

De asemenea, puteți alege rulouri sau jaluzele romane din materiale textile, care pot fi simple sau decorate cu modele luminoase discrete. Perdelele din filament arată și ele originale. Ele sunt adesea folosite pentru a decora camerele în stil oriental. Alegeți culorile originale ale unor astfel de perdele: în acest fel camera va arăta exotică și originală.

Exemple frumoase

Există multe exemple interesante de decorare a unei camere de zi cu un bovindou. Sunt potrivite atât pentru un apartament mare, cât și pentru un apartament de 35 mp. m.

Zona de luat masa romantica

Dacă doriți să creați o zonă de relaxare confortabilă, puteți transforma camera de zi cu bovindou într-un loc pentru întâlniri romantice. În acest caz, ușa din față este opusă, astfel încât canapeaua nu va interfera cu mișcarea liberă în jurul apartamentului. Designul unei astfel de zone romantice este minimalist.Combină trei culori primare: gri deschis, bej și roz.

Mobilierul este si el simplu: canapele din piele moale, o masa laconica cu blat din sticla si un candelabru original.

Stilul clasic

Un al doilea exemplu interesant este un living în stil clasic, unde o fereastră suplimentară este folosită pentru a decora spațiul. Nu este o rușine să arăți oaspeților o astfel de cameră și este plăcut să petreci timpul în ea. Contoarele suplimentare sunt iluminate de lămpi LED, ferestrele sunt decorate cu perdele luxoase cu tul și lambrequine. Alege oricare dintre opțiunile de design propuse pentru fereastra și spațiul alăturat, astfel încât camera ta să devină mult mai confortabilă și mai frumoasă.

Vezi următorul videoclip pentru mai multe despre asta.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila