Cum să combinați o cameră de zi și o creșă într-o singură cameră?

Livingul este una dintre cele mai importante încăperi din orice casă. Majoritatea designerilor îi acordă o atenție deosebită, deoarece în această cameră gospodăriile se relaxează și se întâlnesc cu oaspeții, se reunesc cu întreaga familie și chiar dorm. Ultima opțiune este posibilă în cazurile în care camera de zi este combinată cu alte zone funcționale, de exemplu, cu un dormitor pentru copii.

Caracteristici combinate

Astăzi nu este un secret pentru nimeni că camera de zi este o cameră multifuncțională și mai multe zone importante pot fi ușor combinate în ea. Vorbim nu doar despre garsoniere la modă, fără tavan, ci și despre apartamente mici și spațioase.

Combinația dintre un hol și o cameră pentru copii este destul de specifică., mai ales dacă nu vorbim despre un bebeluș care doarme într-un pătuț mic, ci despre un adolescent care are nevoie de mai multă mobilă. Pentru școlari, este necesar să echipați în mod competent nu numai un loc de dormit, ci și un colț confortabil pentru studenți. De obicei, constă dintr-un birou, rafturi sau rafturi. Nu trebuie să uităm de zona de joacă.

Mai ales cu atenție și competență, merită să ne gândim la împărțirea sufrageriei în zonele indicate în cazul în care vorbim despre un apartament mic cu o cameră.

În condiții atât de înghesuite, trebuie să fiți atenți când combinați un număr mare de mobilier și diferite materiale de finisare. În caz contrar, riști să creezi un interior inconfortabil și aglomerat, în care toți membrii familiei vor fi incomozi.

În ceea ce privește combinarea creșei cu camera de zi, unul dintre cele mai importante roluri îl joacă problema zonării competente. spatiu disponibil. Din fericire, astăzi în magazine puteți găsi multe modele confortabile și atractive, cu ajutorul cărora va fi posibil să împărțiți subtil, dar vizibil camera în zone. De asemenea, mulți designeri în dezvoltările lor apelează la zonarea camerei cu ajutorul diferitelor vopsele de finisare și surse de lumină.

Este de remarcat faptul că trebuie acordată o atenție deosebită iluminării în astfel de condiții.

Nu uitați că în zona în care va dormi elevul sau bebelușul nu trebuie să existe lumină prea puternică și intruzivă.

Dacă nu respectați această regulă simplă, atunci va fi destul de dificil să adormi într-un astfel de mediu, ceea ce poate duce la iritabilitate și somnolență a copilului în timpul zilei.

Principalul lucru de evitat în astfel de spații este supraîncărcarea mobilierului. Experții recomandă amplasarea pe teritoriul unor astfel de camere de zi, combinate cu colțurile pentru copii, a cantității optime din cel mai necesar mobilier. Este indicat să acordați preferință structurilor transformabile, care sunt compacte și mobile atunci când sunt pliate și spațioase și ușor de utilizat când sunt desfăcute.

Cum să împărțiți și să vă conectați?

Proprietarii atât a apartamentelor compacte, cât și a celor spațioase își pun adesea întrebarea actuală despre cum să împărțiți sau să conectați corect diferite zone funcționale. De fapt, nu este nimic deosebit de dificil aici.

De exemplu, zonarea a două încăperi complet diferite (hol și creșă) poate fi realizată prin dezvoltarea unui proiect de înaltă calitate și atent al viitorului interior. Aici merită să luați în considerare filmările camerelor. Designerii susțin că cel mai simplu este să împărțiți spațiul cu o suprafață de 30 de metri pătrați. m, iar cea mai dificilă este combinația dintre un living și un dormitor pe un spațiu de 15 mp. m. În condiții prea înghesuite, zonarea completă va fi foarte dificil de realizat.

În prezent, există multe opțiuni pentru împărțirea spațiului din camera de zi. Pentru a face acest lucru, puteți utiliza mobilier, structuri speciale de despărțire, diferite materiale de finisare și nuanțe contrastante.

Culoare

Puteți împărți spațiul disponibil folosind diferite culori. Această soluție nu este doar atractivă și elegantă, ci și economică în ceea ce privește spațiul de locuit. De exemplu, în hol, zona de zi poate fi evidențiată cu tapet deschis și parchet închis la culoare, iar colțul copiilor - cu pânze pastelate cu modele delicate sau forme geometrice și laminat bej.

Desigur, multe aici depind de dimensiunea spațiului. Într-un mediu prea compact, merită să acordați preferință culorilor mai deschise și mai proaspete, care extind vizual camera. Pe tavan pot fi găsite chiar și diferite nuanțe de finisaje.

Este permisă utilizarea nu numai a combinațiilor contrastante. În încăperile cu zone funcționale diferite, totul poate fi realizat într-o singură culoare, dar în nuanțe diferite. Ele pot diferi printr-un cuplu sau printr-un număr mai mare de tonuri.

Nu este recomandat să folosiți culori prea luminoase și variate în designul zonei copiilor. Ele nu numai că vor ieși în evidență din ansamblul general al sufrageriei, dar vor împiedica copilul să adoarmă rapid, precum și să interfereze cu stabilitatea lui emoțională. Este mai bine să optați pentru culori mai calme și neutre, care să nu irite membrii gospodăriei.

La lumina

Spațiul comun al holului și al creșei poate fi împărțit prin lumină. Experții recomandă amplasarea unei zone pentru copii lângă o fereastră. În astfel de locuri, există întotdeauna o cantitate suficientă de lumină naturală și aer proaspăt, ceea ce este foarte important pentru un organism în creștere.

Dacă locul de muncă sau de dormit al studentului este situat departe de deschiderea ferestrei, atunci puteți apela la aplice mici de perete. Nu uitați că pe desktop trebuie să fie prezentă o lampă de masă cu un stil potrivit. Este mai bine să cumpărați un model reglabil, în care puterea luminii poate fi modificată la discreția dvs.

Puteți împărți camera în diferite zone folosind direcția de acțiune a surselor de lumină. De exemplu, folosind spoturi, puteți atrage atenția asupra principalelor elemente ale interiorului. De asemenea, lămpile de podea și candelabrele de tavan sunt potrivite pentru împărțirea spațiului, care ar trebui să fie selectate în funcție de înălțimea tavanelor și de zona camerei. Aceste dispozitive se recomandă a fi amplasate în jurul perimetrului sălii și al creșei. În ceea ce privește electrocasnicele suspendate, acestea pot fi instalate pe rând pe tavan.

Mobila

Puteți zona camera cu creșa folosind diferite piese de mobilier. Într-o cameră de zi, combinată cu un colț pentru copii, merită să plasați nu structuri voluminoase, ci funcționale, care să nu ocupe prea mult spațiu.

Zona copiilor este de cele mai multe ori separată de sufragerie cu ajutorul unor obiecte mari (în limita rațiunii). De exemplu, poate fi o canapea moale, rafturi cu rafturi pentru cărți (se recomandă să cumpărați structuri deschise) sau comode care se potrivesc cu stilul. Împărțind o cameră cu piese de mobilier înalte, poți crea spații mai intime și mai intime. În astfel de condiții, o persoană se simte mai calmă.

In zilele noastre in magazine gasesti mobilier multifunctional, ideal si pentru impartirea spatiilor. Aceste structuri includ un birou sau un birou de computer, combinat cu un rack deschis și un dulap lateral. Un astfel de mobilier va fi o soluție excelentă pentru un școlar, deoarece este posibil să stocați cărți și caiete în el, precum și să aveți diferite decoruri și gadget-uri.

Desigur, în alegerea mobilierului care separă spațiul, este necesar să se bazeze pe filmări și pe aspectul camerei. Dacă camera este suficient de spațioasă, atunci poți apela la articole mai impresionante, cum ar fi un dulap.

Cu toate acestea, chiar și în astfel de condiții, merită să aveți modele cu uși de sticlă sau inserții care vor lumina și împrospăta interiorul.

Determinarea stilului

Designerii recomandă decorarea sufrageriei și a creșei, astfel încât acestea să fie realizate în același mod. Nu ar trebui să existe diferențe stilistice pronunțate între ele. Cu toate acestea, există câteva excepții destul de atractive de la reguli, în care există combinații de stiluri diferite.

Într-una

Camerele de zi împreună cu camerele pentru copii sunt cel mai adesea decorate în același stil. De exemplu, dacă acesta este un clasic rafinat, atunci într-un astfel de interior ar trebui să utilizați mobilier din lemn natural, precum și materiale de finisare în nuanțe calme și neutre. În astfel de ansambluri nu trebuie să plasați obiecte excesiv de colorate, din sticlă sau din metal, acestea fiind mai potrivite pentru tendințele stilistice moderne.

Chiar și partițiile despărțitoare (dacă există) ar trebui să fie în stilul principal. De exemplu, într-un interior mai progresiv și mai futurist, merită să aveți structuri de sticlă cu modele mate elegante. Baza unor astfel de produse poate fi din plastic sau metal.

Realizând un astfel de spațiu combinat, nu trebuie să uităm că zona copiilor nu are nevoie de soliditate și pretenție excesivă. De exemplu, la crearea unui mobilier scump în direcția rococo, în zona copiilor ar trebui folosite detalii mai moi și mai discrete în stilul menționat. Evitați culorile prea luminoase și luxoase. Mai bine apelați la tonuri neutre și blânde.

În diferite

Astăzi, mulți proprietari de apartamente apelează la jocul contrastelor, alegând un stil pentru camera de zi, combinat cu creșa. De exemplu, o zonă proiectată corespunzător va arăta originală și proaspătă, în care a fost aleasă direcția clasică pentru sală și hi-tech pentru colțul copiilor.

Cu toate acestea, ar trebui să fiți foarte atenți cu astfel de soluții de proiectare, deoarece au curenți prea diferiți.

Sălile în care două stiluri apropiate se ciocnesc arată bine. De exemplu, poate fi Provence delicată și țară rustică, stil luxos Imperiu și eclectism, hi-tech și minimalism. Trecând la astfel de tandemuri armonioase, nu uitați că aglomerația suplimentară a încăperii va fi de prisos.

Opțiuni de amenajare pentru zonă

A dota o zonă de dimensiuni reduse, în care există atât o sală, cât și o creșă, nu este o treabă ușoară. După cum am menționat mai sus, într-o cameră de 15 sau 16 mp. m, este puțin probabil ca aceste două zone importante să fie plasate corect și confortabil. Pentru astfel de spații, soluția ideală ar fi un pat pentru copii pe două niveluri, în care etajul al doilea este rezervat unui loc de dormit, iar primul este o structură pliabilă formată dintr-un birou sau un blat consolă.

Puteți face zonarea de înaltă calitate în zone mici folosind diferite materiale de finisare și culorile acestora. De asemenea, este posibil să folosiți covoare de podea în culori contrastante. Puneți o astfel de pânză sub un colț moale din zona de zi, apoi separați-o vizual de restul spațiului.

Situația este puțin mai simplă cu o cameră, a cărei suprafață este de 17-18 mp. m. De regulă, în astfel de condiții, zona de zi cu o canapea dreaptă sau mică în formă de L are rolul principal, iar un colț mic este alocat pentru un pat pentru copii. Poate fi amplasat în spatele bibliotecii de înălțime medie sau a raftului situat lângă mobilierul tapițat. O masă de lucru cu bordură își va găsi locul vizavi de pat și nu va ocupa spațiul celei de-a doua zone.

In living-dormitor cu o suprafata de 20 mp. m, puteți aborda în siguranță împărțirea spațiului folosind diferite partiții mobile sau ecrane suspendate din țesături ușoare.

Toate obiectele de interior pot fi plasate de-a lungul unui perete liber, iar vizavi de acesta, instalați un televizor cu dulap sau șemineu.Este posibilă separarea părților legate de diferite zone folosind pereți despărțitori înalți până la tavan sau rafturi joase de perete din gips-carton. Aici, calculul corect al metrilor pătrați este important, astfel încât să existe suficient spațiu de-a lungul peretelui pentru tot mobilierul (canapea, dulapuri, pat, birou).

Urmăriți un videoclip pe această temă.

Exemple spectaculoase în interior

Holul, combinat cu creșa, poate fi nu numai confortabil și funcțional, ci și foarte frumos. Să luăm în considerare câteva soluții de design interesante.

O modalitate excelentă de zonare este amenajarea unui podium. Așadar, într-o cameră de zi albastru pal, o podea cu două niveluri împodobită cu laminat maro va arăta armonios. Trecerea către zona copiilor, situată pe podium, ar trebui să fie decorată cu sertare și nișe cu dulapuri albe. Într-un astfel de mediu, mobilierul de culoare crem și accente luminoase de roz și portocaliu vor arăta grozav.

Livingul din var moale poate fi separat cu o structura de gips-carton alba de cresa cu pereti verzi. Laminatul ușor va arăta bine pe podea. Textilele în astfel de condiții pot fi realizate în culori crem și verde. Diluați culori pastelate cu pardoseală maro și tablouri cu rame întunecate.

Într-o sufragerie mică, puteți pune o canapea albastră compactă și o puteți separa de patul pe două niveluri alb ca zăpada folosind o structură de gips-carton, cum ar fi treptele. Pe podea, ar trebui să așezați parchet moale caramel sau laminat bej și să lipiți tapet sub cărămida albă din spatele canapelei.

În camerele luminoase și spațioase își vor găsi locul o canapea împletită voluminoasă, un pouf rotund alb, un suport TV alb ca zăpada, un televizor și un pătuț. Puteți împărți cele două zone cu ajutorul unor perdele frumoase albe ca zăpada sau cu o formă neobișnuită a pereților despărțitori. De exemplu, într-o cameră cu pereți albaștri, pânzele ușoare cu panglici albastre frumoase vor arăta grozav. Acoperiți podeaua cu laminat maro moale și completați ansamblul cu picturi murale monocrome și un candelabru cu ornamente din cristal.

Unii proprietari de apartamente fac ceva mai ușor cu amplasarea unui pătuț. L-au pus impreuna cu canapeaua, fara sa faca o selectie din zona de living. O astfel de soluție este temporară și ar trebui să fii atent cu ea pentru a nu supraîncărca zona.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila