Cum să creezi un interior clasic de sufragerie?

Conţinut
 1. Particularități
 2. Trăsături caracteristice ale stilului
 3. Direcții ale clasicilor
 4. Idei proaspete și tendințe de modă
 5. Exemple frumoase de design

Livingul este inima oricărei case. Această cameră este deosebită, este un loc de odihnă pentru gospodării, o zonă centrală pentru primirea oaspeților, o zonă festivă în timpul serbărilor. Designul interior modern are multe direcții pentru decorarea unei camere de zi, dar clasicul rămâne cel mai bun dintre ele: acest stil este cel care atrage o atenție deosebită prin solemnitatea sa.

Particularități

Stilul clasic, care își are originea în secolul al XVIII-lea, există în afara modei: oricare ar fi cele mai recente tendințe, va fi mereu popular și își va găsi fanii. La un moment dat, înlocuind barocul și rococo, se distingea prin raționalism, în timp ce avea toate elementele de antichitate și rafinament, care erau subliniate armonios printr-un set minimal de elemente de design. Decorarea interioară a sufrageriei în stil clasic este un semn de bun gust, vorbește despre inteligența proprietarilor casei. Această direcție concurează cu stilul vintage și modern, în timp ce principiul său principal este moderația. Nu țipă, nu atrage privirea, nu irită cu culori agresive: totul se supune armoniei și tonurilor naturale ale paletei de culori, așa că clasicii sunt potriviti pentru oameni consacrați de diferite vârste.

Trăsături caracteristice ale stilului

Fiind un fel de demonstrație a bunăstării financiare și a unei atitudini calme față de viață, stilul clasic nu este lipsit de principiile întocmirii unei compoziții interioare:

 • camera de zi ar trebui să aibă un tavan înalt (aproximativ 3 m), care vă permite să decorați spațiul cu o lampă centrală volumetrică și stuc din ipsos;
 • zona unor astfel de camere ar trebui să fie suficientă pentru a simți spațiul;
 • fiecare element de stilistică se supune regulii de simetrie (proporțiile „secțiunii de aur”), geometriei stricte și formelor laconice, cu un aspect luxos este lipsită de pretenții;
 • stilul salută combinarea diferitelor materiale în decor și decor, în timp ce este important ca acestea să fie scumpe;
 • elementele clasice englezești sunt binevenite în design (de exemplu, șemineu și zone pentru oaspeți);
 • note ușoare de monumentalitate și stil de palat pot străluci printre decorațiunile din interior;
 • în interiorul camerei este permis un design al spațiului în spiritul unui budoir, în timp ce designul poate conține elemente ale unei camere baroc.

Interiorul camerei de zi într-un stil clasic este adorat de conservatori, alegând adesea focalizarea îngustă a varietății acestui stil. Nu poate fi numit eclectic: toate elementele sunt selectate temeinic, alegând fie un tip de interior modest, fie unul premium, iar dacă este important pentru unii să dea dovadă de bunăstare, alții aleg articolele de interior în așa fel încât, fără patos inutil. , indică un nivel social ridicat. Nu este de dorit să echipați un spațiu mic în acest stil: riscă să arate ca o cameră foarte aglomerată.

Combinații de culori

Paleta de culori a interiorului clasic aderă la nuanțe predominant delicate și pastelate. Acestea sunt tonuri de bej moale, crem, măsline, însorite albite, aurii, albastru pal și verde deschis. Adesea, camera de zi este decorată în combinație cu nuanțe de maro atenuate, folosind vopsele de bronz, cupru și lemn ca tonuri contrastante.Preferatul tonurilor clasice este albul: aduce întotdeauna spațiu, lumină în spațiu și conferă camerei adâncime, scutindu-l de limitările sale dacă există tonuri închise în el.

Combinațiile reale de nuanțe ale paletei de culori a stilului clasic al sufrageriei de astăzi sunt combinații:

 • alb, maro deschis, gri și albastru fumuriu;
 • galben auriu cu gri alb, maro și roz roz;
 • alb cu maro și negru;
 • cremă cu aur, wenge ușor și vin;
 • bej cu roșu-maro, ciocolată și alb;
 • măsline, alb cu wenge deschis și auriu;
 • bej, alb și maro;
 • gri deschis, alb, chihlimbar și auriu.

Tonurile deschise ale stilului sunt adesea subliniate de linii întunecate, al căror număr este limitat: clasicii nu acceptă întuneric și întuneric.

Decorarea pereților în stil clasic permite utilizarea imaginilor de fundal de calitate premium în finisarea suprafețelor verticale și combinarea acestora cu materiale moderne de finisare scumpe. Tapetele din hârtie de buget sunt inacceptabile aici: numai tapetul în relief, serigrafia, nețesute ecologice, textile și lichide pot transmite suficient atmosfera dorită.

Imprimeurile ascuțite nu pot fi folosite în decorarea pereților: rigiditatea engleză este binevenită, desenele nu trebuie să fie vizibile. În mod ideal, dacă culoarea este transmisă prin textura tapetului, sau prin embosare, în care modelul nu iese în evidență în exterior, având o nuanță cu două tonuri mai închisă decât fundalul principal. Strălucește în lumină, care arată elegant și scump. Fără motive abstracte și etnice: de cele mai multe ori sunt monograme aurii care nu clipesc cu luminozitatea contrastelor, precum și motive ușoare ale plantelor.

Materiale (editare)

Materialele utilizate în decorarea stilisticii trebuie să corespundă nivelului necesar de mobilier și iluminat, precum și decorarea pereților. Dacă este mobilă, în primul rând este pielea naturală sau tapiserie, catifea, mătase, satin.

Textile pentru perdele ar trebui să fie scumpe, combinate cu tul delicat. Covoarele cu fire lungi din lână naturală și fibre de bumbac sunt prioritare. Rareori, covoarele pot fi realizate din materii prime amestecate cu adaos de materiale sintetice de înaltă calitate, care le îmbunătățesc proprietățile de performanță. Atunci când alegeți textile pentru perne decorative sau o pătură moale, în primul caz, ar trebui să acordați preferință materialelor de mătase și jacquard, în al doilea - lână și bumbac.

Iluminat

Stilul clasic implică iluminare centrală masivă și iluminare suplimentară corespunzătoare. Cele mai bune plafoniere sunt candelabrele cu pandantiv. Ele pot fi realizate pe unul sau mai multe niveluri, au o mulțime de surse de lumină, fiecare dintre acestea fiind acoperită cu un decor identic sub formă de lampadare mici, precum lămpi de masă, lumânări sau alte nuante. Semnul distinctiv al dispozitivelor de iluminat în stil clasic este utilizarea de cristal, sticlă și elemente de forjare pentru bronz în decorul lămpilor.

O caracteristică distinctivă a acestui stil de iluminare este abundența luminii: camera de zi trebuie să fie luminoasă, cât mai aproape de lumina naturală. Cu toate acestea, designul poate implica și un fel de iluminare „teatrală”, în care fluxul luminos este difuzat ușor pe întregul perimetru al încăperii. O abordare originală a iluminatului este utilizarea tehnicilor stilistice moderne în decorul iluminatului, când, pe lângă aplicele cu decor de lumânare, la plafoniera forjată se adaugă spoturi LED, accentuând zonele funcționale individuale ale spațiului.

Situatie

Efectuând compoziția interioară a sufrageriei, este important să organizați corect spațiul. Fiecare articol ocupă locul potrivit, ținând cont de spațiul utilizabil disponibil. Piesele de mobilier inerente acestui stil sunt masive și scumpe.Materialele din fibre de lemn sunt inacceptabile: mobilierul de cabinet este realizat exclusiv din lemn din cele mai bune specii. Totodată, spațiul include un întreg ansamblu de mobilier, printre elementele cărora detaliile cheie ale mobilierului holului sunt o canapea și fotolii, precum și o măsuță de cafea și un dulap. Dacă desenați o linie vizuală, împărțind spațiul în două părți, situația din el va fi adesea oglindită.

Mobilierul nu trebuie să fie mic, în timp ce este așezat liber în camerăfără a interfera cu libertatea de mișcare a membrilor gospodăriei. Ideal daca are elemente decorative decorate cu vopsea de aurire sau bronz. Tapițeria ieftină și colorată este inacceptabilă: toate detaliile mobilierului indică un statut special. În loc de măsuță de cafea, în cameră poate fi amplasat un dulap convex, canapeaua poate fi liniară (dreaptă) sau unghiulară, neapărat mare, creând o atmosferă relaxantă. O comodă mare cu o fațadă de sticlă sau un birou antic, precum și un pian, arată bine în interiorul sufrageriei.

Materiile prime folosite pentru amenajarea trebuie să fie naturale și inofensive. Nu toate materialele moderne se potrivesc cu înțelegerea stilului clasic: de exemplu, aliajele ieftine și plasticul, substanțele nocive eliberate în aer, nu sunt o metodă de aranjare a unui spațiu într-un stil clasic. Sticla, dimpotrivă, se potrivește efectiv în decor, dacă este, de exemplu, un blat de masă de cafea sau o față de dulap.

Direcții ale clasicilor

Stilul clasic a absorbit mai multe tendințe stilistice. Cele mai izbitoare dintre ele sunt clasicismul și neoclasicismul. Spiritul reședințelor este inerent clasicismului. Stilul, care a apărut în Franța, se bazează pe standardele arhitecturii antice, în timp ce geometria strictă, simetria și echilibrul compoziției interioare sunt vizibile în el. Materialele folosite în acest stil sunt scumpe: acestea sunt neapărat pietre rare, specii valoroase de arbori, țesături din satin, catifea și mătase. Pereții stilului sunt decorați cu tencuială decorativă, material textil subțire sau tapet nețesut ecologic. Mobilierul modelat, accesoriile cu finisaje din cristal și sticlă din sticlă scumpă sunt ținute la mare preț.

Interiorul neoclasic este aproape de tendințele moderne stilistica cu atitudinea sa caracteristică italiană față de decor: stil + chic + lipsa lucrurilor inutile. El nu respinge inovațiile progresului, în timp ce designul conține adesea perdele cu lambrequins, muluri din stuc, borduri, uși cu pilaștri și oglinzi. Neoclasicismul este un fel de interpretare a tradițiilor clasice într-un mod nou: în orice se poate simți aristocrație și noblețe, simetrie și ordine. În decorarea pereților se folosesc panouri decorative, ipsos și tapet, ale căror culori sunt mai variate și permit prezența unor modele florale și vegetale discrete pe pânze. Cele mai noi materiale sunt potrivite aici, gresia, parchetul, laminatul de înaltă clasă, precum și podeaua autonivelantă arată bine.

Idei proaspete și tendințe de modă

Tendința la modă a timpului nostru este zonarea spațiului. Livingul poate fi împărțit în zone funcționale separate, evidențiind, de exemplu, o zonă de șemineu sau un spațiu pentru oaspeți. Aceasta se realizează prin combinarea tapetului, iluminatului, îmbinând în decorarea pereților materiale de compoziție diferită (de exemplu, delimitarea planurilor verticale cu tapet și panouri, muluri, baghete). O opțiune interesantă pentru zonare este locația covorului, evidențiind diferite zone.

Includerea metalului în decorul lămpilor de podea și a lămpilor de masă este considerată un plus original la stil. La schema de culori se adaugă tonuri pudrate diluate cu gri. Perdelele pot fi pe mai multe niveluri, combinând mai multe tonuri din aceeași gamă, în timp ce acestea trebuie completate cu tul alb sau bej.

O abundență de tehnologie este inacceptabilă: ecranul cu plasmă poate fi mare, dar sistemul video nu ar trebui să ocupe mult spațiu. Echipamentele informatice nu pot fi instalate în camera de zi. Dacă nu există suficient spațiu și nu există altundeva unde să puneți computerul, merită să pregătiți o structură retractabilă pentru el: nu trebuie văzută, aceasta nu se încadrează în stilul direcției de design clasic.

Stilul clasic din interiorul camerei de zi permite astăzi diverse tehnici la modă pentru decorarea spațiului. Dacă funcționalitatea este aleasă ca bază, articolele de mobilier pot fi strict funcționale, fără bibelouri, realizate într-o schemă de culori restrânsă. Alegând contraste strălucitoare cu aurire, se creează un interior premium. Livingul arată grozav cu un sistem audio și video, tablouri luxoase în rame aurite, un șemineu, o combinație de corpuri de iluminat antice și moderne.

O tehnică bună de proiectare va fi amplasarea unei vitrine cu o inserție de vitraliu, un secretar, banchete și canapele în hol. Mobilierul popular situat în zona de oaspeți poate fi un set tipic de canapea și fotolii, sau poate include, pe lângă o canapea cu picioare sculptate, o masă din lemn înconjurată de mai multe scaune în același stil ca și canapeaua. Adesea, accentul zonei de oaspeți îl constituie două canapele liniare cu tapițerie din piele și o pereche de fotolii identice care înconjoară o măsuță de cafea masivă.

Exemple frumoase de design

Pentru a înțelege cum arată interiorul unui living modern într-un stil clasic, puteți consulta exemplele de designeri experimentați:

 • Designul unei camere cu o perspectivă spartă într-un apartament spațios poate fi aranjat în nuanțe calde de bej: camera de zi, combinată cu zona de bucătărie, arată la modă, elegant și scump (interiorul neoclasic combină cu succes imprimeuri de perne, tapițerie de mobilier și culorile pardoselii);
 • Măriți spațiul camerei 19-20 mp. m se poate face prin uși largi, echipând interiorul sălii în tonuri nisip-liliac, confecționând stuc de ipsos pe tavan, decorand pereții și tavanul cu aurire, ridicând mobilier cu un finisaj similar, adăugând perdele masive și covor ornamental la decorul;
 • O opțiune elegantă pentru decorarea unui spațiu oferă un set minim de mobilier, accentuând pereții spațiului prin intermediul tapetului bej combinat cu panouri luminoase, în timp ce este mai bine să decorați pereții cu aplice cu sfeșnice sau lampadare.

Pentru informații despre cum să aplicați clasicele moderne în interior, vedeți următorul videoclip.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila