Bucătărie-sufragerie în stil scandinav: idei de design interior

Conţinut
  1. Particularități
  2. Schema de culori
  3. Decoratiune interioara

Astăzi, apartamentele cu bucătărie și living combinate au devenit din ce în ce mai frecvente. Este convenabil și practic pentru apartamentele mici. Pentru a face camera să pară și mai mică, trebuie să alegeți stilul potrivit de decorare. În acest caz, stilul scandinav este potrivit: una dintre cele mai practice și funcționale soluții pentru stilul interior.

Particularități

Ideile de design scandinav au propriile lor caracteristici:

  • Culoare albă și paletă pastelată. Primul lucru care vă atrage atenția este designul luminos al camerei. Datorită lui, zona crește și devine mai ușoară. De aceea, designerilor le place să folosească acest stil pentru apartamente și camere mici.
  • Materiale naturale în designul apartamentului în sine, mobilier și elemente decorative.
  • Iluminare abundentă. Acest stil este caracterizat de multă iluminare (naturală și artificială). Nu vă faceți griji că o cameră nu poate fi realizată în stil scandinav dacă nu are ferestre mari: pentru aceasta puteți folosi lumini de perete, podea și tavan.
  • Lipsa multor detalii decorative: ai nevoie de spatiu si aer.
  • Severitatea liniilor și prezența formelor corecte. Este inacceptabil să aglomerați apartamentul cu mobilier de diferite modele volumetrice.
  • Împărțirea competentă a spațiului. Acest lucru este vizibil în special în designul bucătăriei-sufragerie, unde un blat de bar sau un perete imitat cu coloane pot separa două zone funcționale.
  • Funcționalitatea fiecărui lucru. Într-un apartament, fiecare lucru stă la locul lui și este responsabil de funcția sa. Este greu să vezi obiecte inutile în interior.

Astfel de caracteristici permit stilului să fie popular nu numai în țările din nord, ci și în regiunea Europei Centrale. Acest stil este una dintre cele mai populare soluții stilistice ale timpului nostru.

Schema de culori

Utilizarea unei singure culori albe în interior poate crea atmosfera unei săli de operație sau a unei săli de spital, ceea ce în sine este inacceptabil într-un apartament. Prin urmare, albul poate fi ușor combinat cu alte nuanțe. În același timp, nu uitați că baza este o gamă deschisă (bej, lăptos, albastru deschis, roz pal și fildeș).

Sunt permise excrescențe netede de o culoare în alta. De exemplu, tavanul din bucătărie poate fi alb, care se estompează în culoarea bej sau crem a sufrageriei.

În bucătărie-sufragerie, nuanțele optime pentru decorarea mobilierului, structurilor și pereților cu tavan sunt gri, oțel, albastru pal, culoarea verdeață proaspătă. Pentru iubitorii de culori strălucitoare, îl puteți folosi în detaliu și ca un plus la gama principală.

De exemplu, un covor viu colorat va arăta bine într-o bucătărie albă sau cu produse lactate. Și husele galbene pentru scaune vor aduce lumină în interiorul gri, bej al bucătăriei-sufragerie. În alegerea și combinarea culorilor, este important să mențineți un echilibru; nu puteți folosi multe culori luminoase și diferite în același timp.

Pentru o varietate de modele de perete, puteți folosi tapet cu un ornament. Există o regulă specială aici: în acest fel, puteți decora un singur perete, iar restul trebuie făcut monocromatic. Acest lucru vă va împiedica să rupeți conceptul concis de stil.

De asemenea, puteți utiliza tapet simplu în culori contrastante sau similare. Este permisă crearea unui accent luminos în zona de lucru a bucătăriei (zona de gătit) folosind un șorț din plăci ceramice. Poate conține un desen sau poate fi monocrom.

Pentru a dilua schema de culori a pereților, puteți instala un ceas cu un design neobișnuit sau puteți atârna o poză. Designul armonios ar trebui să fie în detalii.Ele sunt cel mai adesea decorate în culori strălucitoare și bogate.

In bucatarie pot fi perdele, prosoape, fata de masa, huse pentru scaune, un covor; in living se pot pune pe mobilier tapitat perne de aceleasi culori ca si detaliile din bucatarie.

Decoratiune interioara

Designul interior depinde în mare măsură de materialul ales. Pentru decorarea scandinavă, acestea sunt materiale naturale sau imitația lor.

Acest design nu acceptă mobilier din plastic, inserții din oțel sau structuri.

Cel mai popular material este lemnul. Este un astfel de set care este adesea instalat în bucătărie. În plus, mobilierul din lemn este relevant ca tejghea de bar, masă. De asemenea, sunt preferate scaunele din lemn și un pouf.

În ciuda severității și a unui anumit conservatorism al stilului, anumite secțiuni ale pereților pot fi finisate cu plăci și căptușeală ceramică. Pereții, contrastanți ca material și culoare, arată interesanți în sufragerie și în bucătărie. De exemplu, bucătăria poate fi decorată în culori închise cu adaos de gresie, iar camera de oaspeți poate fi lipită cu tapet ușor sau vopsită cu vopsea.

Mobilierul este cel mai bine ales din furnir sau lemn masiv. Acest lucru este valabil atât pentru camera de zi, cât și pentru bucătărie. În acest caz, este mai bine să acordați preferință unei suprafețe lucioase care reflectă bine lumina și mărește spațiul.

Cel mai bine este să alegeți mobilier în forme și dimensiuni standard. Mesele pot fi alese rotunde sau pătrate, contor de bar - dreptunghiular sau oval. Într-o astfel de bucătărie-sufragerie, mobilierul încorporat va arăta bine, care este ușor de pliat și asamblat.

O zonă de luat masa bine luminată este obligatorie. Deasupra ar trebui să fie un candelabru cu mai multe becuri sau multe spoturi.

Pentru ferestre, nu ar trebui să veniți cu compoziții originale din țesături dense. Destul de organza transparentă sau perdele luminoase, care pot fi completate cu structuri de rulou. Decorarea ferestrelor se poate face cu jaluzele sau rulouri. Nu uitați că ar trebui să fie și nuanțe deschise. Puteți decora fereastra cu o perdea ajurata albă și perdele de in gri, de culoare crem.

Bucătăria-sufragerie în stil scandinav este o combinație de confort și practic, forme stricte, diverse culori și materiale naturale.

Cum să decorezi un interior în stil scandinav, vezi următorul videoclip.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila