Bucătărie-sufragerie în stil Provence: confort și caracter practic în interior

Provence este un stil rustic care își are originea în sudul Franței. Un astfel de interior se distinge prin romantism și ușurință. Astăzi, acest design este adesea ales pentru o mare varietate de spații. Acesta este un interior foarte bun pentru o cameră combinată - o bucătărie-sufragerie. Acest stil oferă caracter practic și confort.

Trăsături distinctive

Decorul in stil provensal este potrivit daca iti doresti sa creezi o atmosfera deosebita si un confort maxim in camera.

Când vă gândiți la ce ar trebui să fie designul într-o astfel de cameră, trebuie luate în considerare anumite reguli:

 • În astfel de încăperi, nu este recomandat să folosiți elemente aurite și strălucitoare, produse lucioase, din plastic.
 • Este mai bine să faci accente cu plante vii de interior.
 • Pentru a decora camera, folosiți șervețele din dantelă, broderii și alte elemente decorative similare.
 • Refuzați să folosiți obiecte prea proeminente, foarte luminoase.
 • Încercați să păstrați toată tehnologia modernă ascunsă.
 • Decorați camera cu piese de mobilier de epocă.
 • Alegeți numai materiale naturale: in, țesături de bumbac, piatră, lemn și așa mai departe.
 • Decorați camera în culori blânde, deschise: turcoaz, bej, mentă, alb, lămâie, roz, lavandă.
 • Utilizați motive florale pentru mobilier

Delimitarea spațiului

Gândindu-vă la designul bucătăriei-sufragerie, decideți care va fi granița dintre zone. În același timp, compoziția ar trebui să fie holistică, unificată - amintiți-vă despre armonie.

Puteți lua în considerare următoarele opțiuni:

 • Utilizarea diferitelor materiale pentru decorarea pereților, diferite acoperiri de podea.
 • Poti alege arcade, dar sunt mai potrivite pentru un design clasic. Nu este recomandat să le alegeți pentru camerele cu tavane joase.
 • Utilizarea semineelor. De asemenea, puteți împărți camera în zone folosind acvarii.
 • Zonarea cu mobilier: o masă la care se adună întreaga familie la cină, o canapea confortabilă și așa mai departe.

Finisare

Cu finisajul potrivit, puteți rezolva două probleme simultan:

 • Alegeți cele mai practice materiale pentru toate zonele din cameră.
 • Împărțiți o cameră folosind podea.

Puteți evidenția zona de bucătărie cu gresie. Este ușor de curățat și nu se teme de murdărie. Pentru camera de zi, este mai bine să alegeți o suprafață laminată sau parchet, o acoperire care imită lemnul natural (este posibil cu zgârieturi artificiale). O pardoseală ca aceasta va merge bine cu un design rustic.

Puteți ridica podeaua într-una dintre zone (de exemplu, bucătărie) cu câțiva centimetri. Crearea unui podium ca acesta este o modalitate foarte bună de a zona un spațiu.

Pentru decorarea pereților, se recomandă să alegeți tapet cu un model discret sau acoperiri simple. Dacă doriți să decorați o cameră în stil provensal, puteți alege și alte materiale: cărămidă, ceramică, panouri din lemn, tencuieli decorative, elemente din piatră, textile. De asemenea, este posibil să utilizați vopsea.

În zona de recreere, un perete poate fi finisat cu materiale din lemn, piatra artificiala sau naturala, mozaic ceramic. Cu toate acestea, puteți face invers - evidențiați zona în care se află bucătăria.

Dacă camera are un tavan suficient de înalt, o puteți decora cu grinzi de lemn. Pentru camerele cu tavan mediu sau mic, această opțiune nu va funcționa. Dacă ați ales o cărămidă pentru decorare, rețineți că un loc va fi „mâncat” - nu ar trebui să folosiți un astfel de material pentru a decora o cameră mică.

Mobila

Pentru stilul provensal se recomanda folosirea mobilierului de forme nu foarte complexe. O cantitate mare de sculptură nu este binevenită - astfel de elemente sunt caracteristice clasicilor, la fel ca suprafețele aurite. Elementele de mobilier trebuie create din materiale care imită suprafețele din lemn sau din lemn natural. Nuanțele optime sunt maro deschis, alb. Produsele întunecate, masive, voluminoase nu sunt potrivite pentru stilul provensal.

Puteți alege pentru un astfel de interior dulapuri goale care stau pe podea, cutii suspendate cu inserții de sticlă, rafturi deschise. Se mai folosesc tonuri de bej, măsline, albăstrui, alb. Puteți folosi elemente din bronz, fier, cupru.

Unele au o zonă de luat masa în mijlocul bucătăriei-sufragerie, împărțind astfel spațiul în două părți. Forma mesei poate fi pătrată sau rotundă. Astfel de produse ar trebui să fie durabile și să se potrivească în ton cu suprafețele din bucătărie.

O opțiune foarte bună pentru o zonă de luat masa în stil provensal sunt scaunele din răchită. În zona de recreere, puteți amenaja rafturi unde vor fi depozitate diverse lucruri și comode. Este mai bine să alegeți mobilier din nuc, stejar deschis, frasin. Camera nu ar trebui să fie supraîncărcată: atunci când decideți cât de mult mobilier să puneți acolo, ghidați-vă de dimensiunea acesteia.

O alegere bună ar fi o canapea lejeră cu tapițerie naturală: poate avea modele florale pe ea. Este recomandat să folosiți suficiente perne. Fotoliile pot fi combinate cu stil cu canapeaua.

Decor

Zona în care se află bucătăria poate fi decorată cu ustensile: sticle frumoase, borcane care conțin mirodenii, ulcioare de lut, căni și farfurii din porțelan etc. În zona de recreere, puneți bibelouri drăguțe, tablouri, fotografii vechi, sfeșnice, diverse figurine. Pe podea pot fi așezate coșuri de răchită și flori proaspete.

Pentru decorarea interioară se recomandă utilizarea:

 • huse de mobilier frumoase, cuverturi de pat;
 • broderie;
 • prosoape, șorțuri, fețe de masă în carouri sau cu flori;
 • abajururi;
 • diverse servetele.

Materialele folosite ar trebui să fie bumbac, cambric, satin, in. Pentru decorarea ferestrelor, alegeți perdele din țesături naturale ușoare. Ar trebui să fie ușoare. Plantele uscate pot fi folosite pentru a decora bucătăria.

Un șemineu va fi un decor ideal pentru o cameră decorată în stil provensal. El va crea confort maxim în cameră, o atmosferă de confort. Alege pentru o astfel de incapere un candelabru cu elemente din lemn, ceramica, fier forjat.

Atunci când creați un interior în stil Provence, luați în considerare principalele caracteristici ale acestei zone. În acest caz, vei putea realiza o atmosferă de lumină, lejeritate și evoca asocieri cu romantismul provinciei franceze.

Exemple în interior

Folosind mobilier interesant și textile de înaltă calitate, puteți face chiar și o cameră mică funcțională și confortabilă.

Pentru a împărți spațiul în două zone, puteți folosi contorul de bar. Deoarece camera este decorată în stil Provence, este mai bine să o îmbătrâniți artificial.

Daca vrei sa luminezi camera, poti folosi parchet alb pentru finisarea podelei.

Stilul Provence este caracterizat de culori pastelate.

Pentru informații despre cum să decorați o bucătărie în stil Provence, vedeți următorul videoclip:

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila