Alegerea unui tejghea de bar în sufragerie

Tejghelele de bar nu sunt o invenție nouă, dar popularitatea lor a început să crească odată cu apariția apartamentelor mari, caselor private și conacelor. Cu acțiuni gândite, astfel de obiecte de uz casnic la modă pot fi instalate în apartamente mici cu bucătării mici. Designerii noștri fac față oricărei sarcini.

Particularități

Tejgheaua de bar din casele private și apartamentele moderne este din ce în ce mai consolidată ca unul dintre atributele importante ale interiorului sufrageriei. Odată cu instalarea lor, spațiul camerei devine mai funcțional. Varietatea contoarelor de bar face posibilă alegerea celei mai potrivite opțiuni pentru orice sufragerie. Standul în sine constă dintr-un set minim de articole.

Acesta este un blat de masă înalt și scaune sau scaune înalte cu suport pentru picioare de diferite modele originale, în funcție de stilul ales. De fapt, tejghea de bar continuă bucătăria și separă zona de luat masa de bucătăria principală. Uneori se folosește un astfel de suport în locul unei mese, mai ales dacă familia este mică, de 3-4 persoane.

Nu trebuie să renunți complet la masa de sufragerie, este pur și simplu necesar pentru o familie numeroasă.

Avantaje

Blaturile de bar au propriile lor caracteristici care le deosebesc de mesele obișnuite:

 • este posibil să creați modele compacte pentru camere de zi și bucătării mici. O companie mare poate sta în spatele unui tejghea cu margini rotunjite. Servirea simplă nu necesită mult timp și obiecte, așa cum este necesar pentru o masă;
 • blatul de bar separă în mod natural bucătăria și zonele de zi, creează o atmosferă originală în casă;
 • Designurile moderne de rafturi de casă nu pot evoca asocieri cu baruri și alte locuri de odihnă și de luat masa, stilurile și modelele lor corespund doar interioarelor și amenajărilor apartamentelor noi și caselor private.

Modele și stiluri

Livingul cu tejghea de bar ofera apartamentului un scop complet nou si isi schimba aspectul, stilul si extinde posibilitatile de design. Acum există mai multe stiluri:

 • înaltă tehnologie... Alianța dintre metal și sticlă predomină aici, cu accent pe elementele strălucitoare. Suporturi metalice strălucitoare, blaturi din sticlă, oțel inoxidabil, iluminare fluorescentă. Destinațiile sunt diferite, de la sportiv la fantastic.
 • Clasic. Acest stil subliniază respectabilitatea și gustul amănunțit al proprietarului unui apartament sau al unei case private. Blaturile de bar în stil clasic sunt finisate cu tipuri de lemn scumpe și durabile, dar în versiunea bugetară, puteți folosi materiale MDF și PAL. Montantii se remarcă prin numărul relativ mare de piese mici din lemn de esență tare finisate cu grijă.
 • Modern. Acest concept conține cerințele de rafinament și eleganță în toate detaliile, în timp ce caracterul practic și îndeplinirea principalelor funcții ale mobilierului, inclusiv bucătărie și bar, trebuie menținute în mod constant. Versatilitatea stilului Art Nouveau se bazează pe o varietate de culori, ceea ce permite blatului de bar să se potrivească în camera de zi cu orice interior. Toate produsele în stil Art Nouveau se disting prin linii clare, construcție încrezătoare și rigidă. Pentru a exclude repetițiile și incompatibilitatea stilului, contoarele de bar sunt realizate pentru proiecte separate.
 • Discotecă, stil ușor și dinamic. Se mai numește și tinerețe. Interioarele stilului disco exprima culoarea, dinamica in acelasi timp cu confortul, usurinta in contact. Blaturile de bar în acest stil se disting prin suprafețe metalice cromate, o abundență de plastic, piele artificială bună. Culorile vibrante și globul strălucitor veșnic deasupra tejghelei conferă propriul lor farmec aparte.
 • Stil country „folk”.... Aceasta nu este doar o estetică de cowboy, ci și aroma țării în care se află locuința. De fapt, în saloane, tejghea barului era veriga de legătură între toate elementele interiorului restaurantului. Este format din materiale naturale, uneori finisate cu piatră, țesături de in, paie. Stilul country este susținut de prezența pe raftul unor recipiente din metal și ceramică, apropiate ca execuție de motivele populare. Scaunele din lemn de forme simple, dar puternice si confortabile sunt o necesitate pentru blaturile de bar country.
 • „sat” francez provence... Simplitatea, lejeritatea, ușurința acestui stil atrage iubitorii de confort rustic. Suportul este realizat din lemn masiv. Stilul Provence este greu de amestecat cu country sau rustic. Provence există în unitate cu natura, care intră în casă și cucerește tot spațiul din prag. Principalul lucru în acest stil este utilizarea materialelor naturale și o aură pastelată. Detaliile interioare sunt realizate din lemn, argilă, ceramică, piatră, aliaje de cupru, bumbac și in. Din tot acest simplu se formează sinceritatea și tandrețea, simplitatea și bunătatea. Aparenta ușurință și naivitatea din Provence nu ar trebui să inducă în eroare. Ele pot fi realizate numai prin cunoașterea istoriei, a vieții și a caracteristicilor utilizării accesoriilor semi-anticate.

Puțin în afară de stilurile complexe este mansardă... În stilul mansardă, în primul rând, se remarcă rugozitatea și vechimea în impresia exterioară a interiorului. Totul depinde în primul rând de blat. Alegerea liberă a formei vă permite să reprezentați blaturile mesei ca patrulatere cu orice margini, poate fi o tăietură netedă a lemnului.

Suprafata trebuie sa fie bine finisata, impregnata cu schema corecta de culori sau vopsita cu pricepere si eficienta. Orice culoare poate fi. La fabricarea contoarelor de bar la mansardă, acestea folosesc:

 • lemn bine pregătit;
 • piese metalice cromate și nichelate.

Suprapune din piele artificială naturală și durabilă și accesorii asortate.

O dezvoltare interesantă este un tejghea de bar închis instalat în bucătărie sau în hol. In acest tejghea sunt amplasate diverse rafturi si sertare din care se obtine un bufet in care se pun vase de bar si recipiente cu bauturi alcoolice.

Unde se instalează?

La instalarea unui tejghea de bar in camera de zi, acesta devine centrul interiorului intregului spatiu al camerei. Livingul este un loc de odihnă pentru întreaga familie, de primire a oaspeților, de ținere a vacanțelor. Tejgheaua de bar va atrage atentia tuturor, iar daca este executata ca insula, atunci functiile sale pot fi extinse si mai mult. Folosind efectul de contrast al culorii și texturii materialului, contorul de bar poate fi distins cu succes de interiorul general, acest lucru nu va încălca armonia generală, dar va crea oportunități pentru multe opțiuni pentru fiecare gust.

Într-o casă cu tavane înalte, puteți instala contoare de bar pe mai multe niveluri. Fiecare nivel este fixat pe tije separate, care, după asamblare, sunt decorate pentru a se potrivi cu designul general al raftului. Un singur nivel sunt cele mai comune contoare de bar, sunt mai ieftine decât altele, dar pot fi decorate ca cele scumpe. Atunci când alegeți un model de tejghea și un set de bar, trebuie să țineți cont de designul interior al bucătăriei și al camerei de zi, utilizând pe scară largă opțiunile de utilizare a materialului și a culorii.

În apartamentele spațioase, acest set devine o despărțire naturală între living și bucătărie, creând o bucătărie și o zonă de living. În proiectarea contoarelor de bar, se aplică principiul minimalismului, în care principalul lucru este confortul și confortul. Nu le supraîncărcați cu rafturi, suporturi, există suficiente dulapuri în bucătărie. După diferite gusturi și preferințe, rafturile pot fi instalate în spatele canapelei sau în fața canapelei, de-a lungul peretelui sau pot fi colțate. Principalul lucru este confortul, confortul și conexiunea la designul general al sufrageriei unui apartament sau case.

Blaturi

Acestea sunt principalele detalii ale contoarelor de bar de orice stil, model și metodă de fabricație.Există o mulțime de materiale care sunt cele mai potrivite pentru a îndeplini funcțiile de bază ale barelor și pentru a sublinia frumusețea seturilor de bar. Blaturile de masă sunt realizate din lemn masiv, piatră artificială, marmură, sticlă, plastic. Există un material care poate înlocui oricare dintre cele de mai sus în ceea ce privește calitatea.

Acesta este Corian, care este mai dur decât marmura, dar ușor de lustruit. În exterior, foarte atractiv, poate fi îndoit pentru a da forme diferite. Materialul este non-toxic, ceea ce înseamnă că poate fi folosit în bucătărie.

Culori si finisaje

Marmura neagră din blatul barului devine o adevărată operă de artă. Marmura ușoară este folosită pentru a forma o structură dreptunghiulară spațioasă care poate fi ocupată de o întreagă companie. Aici sunt combinate diferite funcții.

Blatul laconic este realizat din granit negru artificial. Scaunele de bar albe contrastează vizibil și, în același timp, subliniază pregătirea generală a livingului high-tech. Se atrage atenția asupra tejghelei de bar liniar din zona de lounge penthouse. Aici au fost puse in evidenta fatadele blatului si a sortului de bucatarie cu finisaj onix.

Un blat îngust de marmură maro închis cu vene frumoase devine un despărțitor între zona de bucătărie și zona de luat masa. Și aici a fost folosit un contrast cu interiorul culorilor deschise, care a subliniat designul luminos și vizibil.

Pentru tejgheaua de bar (insula) au fost propuse picioare metalice stralucitoare ondulate si au devenit cele mai expresive elemente din aceasta compozitie. Aspectul luminos și eleganța subtilă sunt rezultatul utilizării stilului Art Deco.

Sculpturile aurite și minicoloanele, care culminează cu capiteluri bogate, formează o compoziție barocă complexă, frumoasă, cu bara în T. I s-au adăugat cu succes scaune de bar tapițate cu piele naturală de culoarea cremului proaspăt.

Suportul compact peninsula cu două locuri arată grozav într-o bucătărie mică, albă. Totul este combinat cu setul de mobilier, iar fațada sa în relief este decorată în același mod ca și dulapurile de bucătărie.

Sfaturi de selecție

O astfel de abundență de stiluri și modele poate face dificilă alegerea contorului de bar potrivit. Un designer cu experiență vă va ajuta să vă înțelegeți preferințele și vă va sugera opțiunea dorită. Luxul și prețul sunt indisolubil legate, iar alegerile tale pot deveni copleșitoare. Pregătirea financiară și calculele preliminare precise trebuie să fie minuțioase și cu o marjă garantată. Va fi neplăcut dacă o idee bună rămâne blocată la jumătatea lucrării sau la o etapă importantă de finisare.

Oportunitățile pentru persoanele cu bogăție mare nu trebuie să conducă la extreme și excese, punând accent pe luxul excesiv. Supraîncărcarea cu articole semi-antichi, amestecarea stilurilor poate perturba armonia designului și, în loc de admirație, poate provoca doar ridicol. Dacă sunt alese stilul și designul, toate calculele sunt făcute, toate costurile și programul de lucru sunt convenite, nu ezitați să aduceți problema la un rezultat frumos și complet.

Cum să faci un bar original pe cont propriu, vezi mai jos.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila