Bufete pentru living: soluții interioare spectaculoase

Conţinut
 1. Particularități
 2. Proiecta
 3. Materiale (editare)
 4. Opțiuni de interior

Mobilierul de living este întotdeauna selectat cu cea mai mare grijă. Stilul și designul acestei camere este semnul distinctiv al proprietarilor de apartamente. Aici au loc întâlniri de familie și petreceri cu prietenii și cei dragi. Unul dintre mobilierul clasic al livingului este bufetul. Este vorba despre acest mobilier despre care se va discuta în acest articol.

Particularități

Dulapurile au fost un atribut indispensabil al mobilierului din casele nobilimii și nobilimii încă din cele mai vechi timpuri. Primele bufete și bufete au apărut la noi în secolul al XVIII-lea. În acele vremuri, astfel de mobilier se făcea la comandă, iar fiecare proprietar căuta să sublinieze și să le demonstreze oaspeților gustul și calitățile estetice.

O astfel de minunată piesă de mobilier ca bufet este foarte populară astăzi. Combină funcția de depozitare a articolelor de masă, precum și funcția de umplere estetică a încăperii și a decorului. Cel mai adesea, un dulap este instalat în camere de zi sau sufragerie. Aici, bufetul vine la îndemână, pentru că de pe masă sunt puse seturi de ceai și farfurii pentru invitați. Și aspectul bufetului va completa interiorul sufrageriei și va demonstra gustul proprietarului apartamentului.

Proiecta

Prin design, bufetele pentru sufragerie sunt foarte asemănătoare cu orice dulap. Tipuri de modele de dulap:

 • Clasic. Acesta este un bufet de design standard care include o vitrină de sticlă pentru vase și un dulap din lemn sau sertare pentru depozitarea articolelor. De obicei, vitrina se află în partea de sus a bufetului, iar o secțiune din lemn închisă cu rafturi sau sertare în partea de jos.
 • Vitrina plina din sticla. Acest tip de bufet are o față complet vitrată. Acestea pot fi uși mari din sticlă, mai multe uși batante sau uși glisante pentru compartimente din sticlă. Ultima opțiune este adesea folosită în soluțiile de stil modern.
 • Tip de construcție pe colț. Din nume este clar că un astfel de bufet este conceput pentru a fi instalat într-un spațiu de colț, deoarece peretele său din spate este realizat sub formă de unghi. Aceasta este o opțiune convenabilă pentru camere nu prea spațioase.

Un astfel de bufet arată laconic și îngrijit, iar structura colțului ajută la economisirea spațiului liber în camera de zi.

 • Opțiuni de design cu balamale. Acestea sunt bufete ușoare care nu au picioare pentru susținere pe podea, ci sunt montate pe perete. De obicei, astfel de structuri sunt de dimensiuni mici, uneori poate fi un mic dulap suspendat cu o vitrină. Acest tip este potrivit pentru depozitarea unei cantități mici de vase, ajută la economisirea spațiului liber în cameră.
 • Un bufet cu nișă TV. Acest design se numește „diapozitiv”. În centrul dulapului există o nișă suficient de mare pentru un televizor. Aceasta este o opțiune foarte convenabilă și care economisește spațiu pentru camera de zi, deoarece nu va trebui să ocupe spațiu în camera cu suport TV. Cu toate acestea, un astfel de bufet va fi întotdeauna în centrul atenției oaspeților dvs., astfel încât stilul dulapului în sine și designul vitrinelor vor trebui abordate serios și în detaliu.
 • Comodă montată pe perete. Aceasta este o structură complet închisă, fără vitrine și elemente de sticlă. Astfel de modele sunt de obicei mici, deoarece un dulap mare închis pare prea voluminos.

Materiale (editare)

Ca orice alt mobilier, bufetele moderne pot fi realizate dintr-o varietate de materiale:

 • Bufete clasice din lemn. Cel mai comun material pentru realizarea mobilierului este lemnul natural. Astfel de modele au un cost mai mare.Pretul variaza in functie de tipul de lemn si de tipul de finisaj al produsului.
 • Constructii metalice si otel. Astfel de modele arată neobișnuit, se potrivesc perfect în stilul modern sau high-tech. Combinația dintre sticlă și metal conferă bufetului un stil aparte.
 • Mobilier din plastic. Bufetele din plastic pot imita materiale naturale ca aspect, sau pot fi realizate intr-o mare varietate de culori. Astfel de structuri sunt mult mai ușoare, este mai convenabil să le transportați sau să le mutați în timpul reamenajării.
 • Bufete din acril. În aparență, sunt foarte asemănătoare cu mobilierul din plastic. Există, de asemenea, o selecție largă de culori.
 • Dulapuri din PAL. Opțiune ieftină și practică. În aparență, bufetele din PAL pot imita modele din lemn natural. Sunt mai ușoare decât modelele din lemn masiv.

Opțiuni de interior

Atunci când amenajați și mobilați o cameră de zi, ar trebui să vă amintiți că piesele de mobilier și decor trebuie selectate într-o singură direcție de stil. Elementele neadecvate vor atrage imediat atenția oaspeților, vor ieși în evidență pe fundalul soluției de stil. Un obiect atât de mare ca un bufet nu este doar un detaliu, ci unul dintre elementele principale și centrale ale mobilierului.

Daca pentru living se alege stilul Provence, atunci ar trebui sa optezi pentru un bufet realizat in alb. Poate conține elemente decorative precum sculptura, motive florale pe corp. Stilul Provence se caracterizează prin imitarea antichității și a obiectelor uzate; pe fațada bufetului pot exista zone cu o imitație de vopsea lipită.

O altă opțiune pentru stilul Provence poate fi un design mai simplu al bufetului într-un stil clasic fără elemente decorative. În această opțiune, puteți folosi bufete cu un design glisant, adică cu o nișă pentru un televizor. Schema de culori este dominată de culorile naturale ale lemnului natural. Mobilierul pe picioare din fier forjat sau scaune din răchită vor completa bine interiorul general.

Bufeta în stil clasic, din lemn și cu vitrină din sticlă, se va potrivi bine în aproape orice interior. În funcție de finisaj și decor, bufetul poate arăta bine atât într-un design de stil strict, cât și într-un stil de decor mai liber. Bufetele masive din lemn de culoare închisă pot fi un bun plus pentru decorul gotic.

Se subliniază stilul clasic al veselei și obiectele decorative din cristal sau bronz. Nu vă fie teamă să utilizați un covor frumos ca pardoseală, dar nu uitați de selecția de culori pentru fiecare articol de decor. Stilul clasic al interiorului se caracterizează prin simetrie în aranjarea mobilierului, laconism, moderație în elementele decorative.

Bufetele din oțel sau metal arată elegant și neobișnuit. Completate cu elemente de sticlă, astfel de modele vor sublinia bine soluția de stil high-tech.

Dulapurile mici sau bufetele de tip închis sunt potrivite pentru un stil minimalist. Este mai bine să acordați preferință modelelor din materiale ușoare: acril sau plastic. O gamă largă de culori vă va ajuta să alegeți o opțiune care se potrivește cu schema generală de culori a încăperii. Pentru stilul minimalism, volumul obiectelor este necaracteristic, așa că bufetul ar trebui să fie ales de dimensiuni mici, cu un minim de elemente decorative și într-o schemă de culori ușoară.

O combinație neobișnuită în interior va fi fuziunea bufetului minimalist cu mobilierul baroc. Contrastul stilului baroc luxos cu decorul moderat conferă camerei de zi un design general neobișnuit. În același timp, bufetul nu va arăta deloc deplasat dacă schema de culori este selectată corect.

Bufeta mare clasică din lemn este potrivită pentru stilul Art Deco. Acest stil presupune următoarele în proiectarea localului motivele franceze de la începutul secolului al XIX-lea. În acest stil, bufetul trebuie să aibă o vitrină.Seturile de argint, vesela clasică din porțelan pot fi folosite ca elemente decorative.

Un bufet dintr-o sufragerie poate conține mai mult decât veselă decorativă în vitrină, dar în unele modele de sufragerie puteți plasa fotografii ale unei familii, desene ale copiilor, premii sportive, obiecte de artizanat și orice obiect sau decorațiuni pe care doriți să le arătați. musafiri pe rafturi.

După cum puteți vedea, o astfel de piesă de mobilier precum bufet nu este deloc uitată. Deși se consideră că aceasta este „mobila bunicilor”, aceasta ocupă locul de mândrie și în interiorul modern. Un bufet este ideal pentru decorul și stilul unei camere de zi sau a unei sufragerie și, în funcție de model și decor, se poate încadra laconic în multe stiluri de amenajare a camerei.

Pentru informații despre cum să asamblați un bufet, vedeți următorul videoclip.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila