Design interior pat în living

Conţinut
 1. Loc de dormit in living
 2. Caracteristici ale zonei
 3. Sfaturi utile
 4. Soiuri
 5. Soluții interioare interesante

Pentru mulți membri ai gospodăriei, este destul de dificil să aleagă între un dormitor separat sau un pat în sufragerie. Această întrebare este relevantă în special atunci când nu există spațiu suplimentar în apartament pentru amenajarea unui pat cu drepturi depline. În plus, locuirea într-o garsonieră mică limitează și posibilitatea de a crea un dormitor separat, drept urmare este necesară organizarea acestuia într-o așa-numită cameră comună. Cum arată patul în designul interior al camerei de zi, care sunt caracteristicile alegerii unui astfel de pat, avantajele și dezavantajele instalării unui pat într-o zonă comună vor fi discutate în acest articol.

Loc de dormit in living

Astăzi, uneori, în apartamentele mici, este posibil să nu existe suficient spațiu pentru camere cu drepturi depline, drept urmare acestea trebuie să fie combinate într-un fel. Pe de o parte, combinarea unui dormitor și a unei camere de zi într-unul este o idee bună și interesantă, dar, pe de altă parte, poate fi nevoie de mult efort și timp pentru a transpune această idee în realitate.

Punerea unei canapele convertibile în camera de zi este doar jumătate din luptă, deoarece asta nu înseamnă că ai creat o zonă de dormit confortabilă.

Pentru a evita problemele inutile, cel mai bine este să vă gândiți la un curs preliminar de acțiune pe hârtie și să creați un așa-numit proiect. Într-un scenariu ideal, profesioniștii sunt implicați în dezvoltarea sa, cu toate acestea, o versiune aproximativă poate fi creată pe cont propriu acasă.

Contrar diverselor credințe că va fi dificil să dormi suficient într-o cameră comună, mulți specialiști și membri ai gospodăriei nu vor fi de acord cu acest lucru. Dacă proiectați corect o cameră, atunci în fiecare dintre zonele sale va fi plăcut și confortabil să fiți și să vă relaxați.

Pentru a găsi o soluție practică și a crea o zonă de confort personal pentru relaxare în camera de zi comună, cel mai bine este să acordați atenție mobilierului multifuncțional și compactcare nu va ocupa prea mult spațiu. Așadar, de exemplu, canapelele pliabile, poufurile sau o canapea mică pot fi opțiuni ideale pentru achiziționarea unui living mic ca pat. Pe astfel de canapele nu este doar plăcut să te relaxezi și să petreci timpul, ci și să dormi.

Dacă totuși doriți să instalați un pat real și cu drepturi depline în camera de zi, atunci aici va trebui să vă îngrijiți într-o măsură mai mare de un interior potrivit, deoarece nu este obișnuit să plasați paturi în sufragerie.

Cu toate acestea, dacă interiorul este selectat în interior și în exterior, atunci de ce să nu așezați în el un pat mic care este potrivit ca design și aspect. Astăzi, mulți designeri practică această opțiune îndrăzneață dacă spațiul lipsește foarte mult, iar rezidenții își doresc un pat cu adevărat moale și confortabil.

Caracteristici ale zonei

Combinarea unui dormitor și a unui living 2 în 1 este considerată una dintre cele mai populare tehnici de zonare utilizate de profesioniști și amatori. Cel mai adesea, această opțiune este solicitată pentru spațiile de dimensiuni mici.

Cu toate acestea, există avantaje și minusuri aici, care includ următoarele puncte:

 • Cu alegerea corectă a pereților despărțitori decorativi, puteți crea o zonă de relaxare personală separată, în care nimeni nu vă va deranja. Pereții despărțitori sunt disponibile în cea mai largă gamă, pot fi realizate dintr-o mare varietate de materiale. În plus, cu ajutorul lor, puteți uita de transferul pereților, deoarece opțiunile decorative nu necesită o instalare serioasă.De multe ori le puteți instala chiar și singur. Dacă zona camerei permite, atunci lângă locul de dormit puteți plasa chiar și o noptieră mică sau o masă de toaletă. Acest lucru va crea un dormitor în miniatură.
 • În ceea ce privește dezavantajele, în camere foarte mici, cu o suprafață de 18 până la 25 mp. metri este destul de dificil să faci o zonare cu drepturi depline și să traduci interiorul dorit în realitate. Cel mai probabil, va trebui să te limitezi la o canapea extensibilă mică. Mulți experți cred că zonarea în astfel de camere va fi ineficientă împotriva tot felul de zgomote și conversații, deoarece chiar și cu ajutorul pereților despărțitori decorativi, este puțin probabil să vă protejați complet colțul de dormit. Cu toate acestea, puteți instala în continuare un mic ecran.

Astăzi există un număr mare de idei pentru o zonare neobișnuită și practică a spațiilor. Compartimentele pot fi realizate din sticla, gips-carton sau materiale textile. Ecranele gata făcute și chiar dulapurile mici sunt considerate opțiuni foarte populare, care pot fi folosite ca pereți despărțitori și locuri de depozitare pentru ustensilele de uz casnic. Iubitorii de tot ce este neobișnuit pot acorda atenție pereților despărțitori din verdeață, care vor reînvia cu ușurință orice interior al sufrageriei.

Sfaturi utile

De-a lungul timpului, mulți experți s-au dezvoltat cel mai mult opțiuni neobișnuite și practice pentru zonarea camerelor mici, care vă pot fi utile:

 • Fără a afecta structurile de susținere ale pereților camerei, instalați un compartiment despărțitor în mijlocul camerei. Pe de o parte, poți amplasa un pat plin, iar pe de altă parte, un televizor, unde poți dota și o zonă de relaxare pentru oaspeți.
 • Noptiere sunt cel mai bine inlocuite cu modele mobile sau in miniatura care nu vor ocupa mult spatiu.
 • Zonarea cu succes poate fi realizată nu numai prin utilizarea unei partiții sau a unui ecran, ci și prin împărțirea iluminatului. În plus, împărțirea zonelor funcționale folosind diferite acoperiri de podea și pereți dă, de asemenea, efectul unui fel de zonare în cameră. Aici, de exemplu, pot fi folosite culori contrastante de tapet.
 • Asigurați-vă că acordați atenție designurilor moderne ale dulapurilor, care pot fi plasate favorabil în hol sau în camera de zi. Nu numai că vor deveni un plus excelent pentru un interior la modă, dar vă vor economisi spațiu și, în plus, vor lăsa întregul interior în armonie.
 • Atunci când achiziționați o canapea sau un pat, încercați să nu contrazică designul interior general, ci, dimpotrivă, să îl completeze favorabil.
 • Instalați dana cât mai departe posibil de ușă. În plus, este bine dacă patul este amplasat lângă fereastră.

Soiuri

În continuare, vom lua în considerare principalele tipuri de locuri de dormit care vă pot interesa.

 • Paturi convertibile economisiți spațiu, dar în același timp ar trebui să fie în mod regulat pliate și așezate, ceea ce provoacă disconfort pentru multe gospodării și refuză să achiziționeze astfel de modele. În plus, mobilierul dulapului poate fi amplasat doar în anumite locuri, ceea ce provoacă și unele dificultăți și întrebări.
 • paturi convertibile care ieși de sub un podium special, sunt considerate modele foarte moderne, dar pentru ele trebuie sa te gandesti la locul potrivit pentru instalare.
 • Pat etajat este un loc de dormit foarte neobișnuit. Dar nu toți chiriașii vor fi de acord cu aceasta din cauza înălțimii la care va fi amplasat patul în sine. Adesea, astfel de modele sunt folosite în camerele copiilor ca un pat neobișnuit. Recent, însă, designerii le-au instalat și în apartamente mici. Designul unui astfel de pat nu va fi pe placul tuturor, deși din punct de vedere al siguranței și al instalării corecte, pur și simplu nu are rost să vă temeți că veți cădea.
 • Dacă vrei să cumperi ceva simplu, confortabil și compact, atunci canapea iti va veni mereu in ajutor.Mobilierul de acest tip este fabricat într-o gamă largă de modele și modele diferite, printre care veți găsi cu siguranță modelul de care aveți nevoie.

Indiferent de locul de dormit pe care îl alegeți, încercați să îl faceți cât mai izolat posibil cu ajutorul unei zone adecvate.

Soluții interioare interesante

 • Există multe opțiuni de design diferite și interesante pentru camerele de zi și dormitoarele din aceeași cameră.
 • Deci, de exemplu, camera de zi, decorată în nuanțe deschise, unde patul este separat cu ajutorul unor textile aerisite, arată foarte neobișnuit. Amintește foarte mult de o poveste orientală. În plus, interioarele dominate de nuanțe delicate de nud sunt foarte importante de subliniat cu iluminarea centrală și suplimentară potrivită.
 • O mică garsonieră high-tech poate fi diversificată cu o canapea convertibilă modernă în locul oricărei structuri uriașe care se poate transforma instantaneu într-un pat confortabil. În acest caz, canapeaua va fi benefică pentru a economisi spațiu în cameră.

Oricum, indiferent ce idei vrei sa dai viata, daca crezi ca s-ar putea sa nu reusesti, cel mai bine este sa apelezi la serviciile specialistilor.

Vezi următorul videoclip pentru mai multe despre asta.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila