Cum alegi mobilierul din lemn masiv pentru sufrageria ta?

Conţinut
  1. Interior si mobilier
  2. Decorarea sufrageriei
  3. Gamă
  4. Reguli de selecție

Elementele de mobilier din lemn natural sunt clasice ale interiorului. Produsele atrag prin rafinamentul, rafinamentul, frumusețea șic și încântătoare. Lemnul masiv a fost folosit pentru fabricarea mobilierului din timpuri imemoriale. În ciuda selecției uriașe de materiale artificiale, lemnul este cea mai înaltă calitate și cea mai atractivă materie primă pentru mobilierul interior. Alegerea mobilierului din lemn masiv pentru sufragerie: o sortăm împreună.

Interior si mobilier

Folosirea materiilor prime naturale creează o atmosferă specială în cameră, în care naturalețea, frumusețea și prietenia mediului sunt în armonie. Mobilierul din lemn este folosit în principal în direcții decorative clasice. Mai des, în timpul fabricării sale, nuanța naturală și textura materiilor prime sunt păstrate. Materialul prelucrat este ales pentru un design modern. Arborele are un simț estetic deosebit.

Mobilierul din lemn masiv are o serie de avantaje:

  • naturaleţe;
  • prietenos cu mediul;
  • fiabilitate;
  • putere;
  • rafinament;
  • rezistență la sarcini intense.

Decorarea sufrageriei

Companiile producătoare folosesc lemn de înaltă calitate în industria mobilei. Produsele sunt deosebit de frumusețe, fiabile și practice. În ceea ce privește piața rusă, cumpărătorilor li se oferă produse realizate din tipuri de lemn autohtone și străine.

Tipurile populare de specii sunt stejarul, mesteacanul, arțarul, pinul, zada, fagul. Dintre soiurile exotice sunt apreciate wenge, merbau, tec.

Mobilierul fabricat din specii rare este mai scump decât produsele fabricate din tipuri mai comune de lemn. Fiecare soi are caracteristici speciale. Sunt populare diverse produse de la mărci interne și străine. Există o cerere mare în rândul cumpărătorilor de mobilier din țările CSI (produse belaruse, moldovenești și alte).

Gamă

Piața de mobilă modernă oferă o mare varietate de modele. Fiecare dintre ele are un scop practic specific. Designerii au compilat o serie de produse pe care le aleg pentru a fi instalate în camera de zi. Pentru a face alegerea potrivită pentru camera de zi, trebuie să înțelegeți varietatea pieselor de mobilier și caracteristicile acestora.

Perete

În camerele de zi, puteți găsi adesea un perete. Acest element încăpător este folosit în mod activ pentru a mobila această parte a casei. Majoritatea modelelor sunt realizate în stil clasic și decorate cu diverse elemente decorative și sculpturi. În ciuda faptului că acest element a fost popular în timpul erei sovietice, este încă solicitat și astăzi. Merită să fiți atenți dacă intenționați să echipați o zonă de lectură în cameră. Peretele este ideal pentru depozitarea cărților, a vaselor, care cu siguranță vor fi la îndemână pentru primirea oaspeților.

Atunci când alegeți un produs, acordați atenție culorii, aspectului mobilierului, durității tipului de lemn și rezistenței acestuia la diverși factori externi.

Dulap

Un produs din lemn masiv (sau acoperit cu furnir) atrage atentia, devenind un accent al interiorului. Dulapul este folosit pentru depozitarea hainelor, diverselor articole de uz casnic. Experții recomandă instalarea unui astfel de mobilier exclusiv în camere de zi spațioase.

Dacă camera este decorată în stil baroc, rococo sau Imperiu, se recomandă să alegeți un model masiv într-o nuanță naturală cu multe elemente decorative (detalii aurite, mânere și picioare ondulate, sculpturi).

Vitrina

Vitrinele din lemn cu inserții de sticlă îndeplinesc în primul rând o sarcină estetică. Dacă aveți veselă șic pe care doriți să le prezentați oaspeților, puneți-o în vitrina. Vinurile de elită, figurinele rare și alte articole vor arăta grozav în el.

Bufet

Experții susțin că primele bufete de sufragerie au apărut în Franța. Această piesă de mobilier este aleasă la decorarea unei camere în stil Provence (decor rustic, țară franceză). De asemenea, va completa armonios stilul art deco. Pentru aceasta directie decorativa se recomanda alegerea unui model in nuanta deschisa.

Bufetele sunt realizate cu inserții de sticlă, în spatele cărora se etalează vesela rafinată. Această piesă de mobilier poate fi folosită doar în anumite direcții decorative.

Masa

Acest element este un element indispensabil al sufrageriei. Atunci când alegeți un produs, nu vă zgâriți cu frumusețea și calitatea mobilierului. Pentru ca o masă să devină un decor trebuie să aibă un aspect atractiv. În direcțiile clasice, modelele cu blat rotund, oval și finisaj lăcuit arată deosebit de colorat.

Atunci când alegeți un produs, amintiți-vă că ar trebui să existe suficient spațiu liber lângă masă pentru scaune și cazare confortabilă pentru oaspeți.

Scaune

Acestea sunt piesele de mobilier de sufragerie obligatorii. Dacă doriți, le puteți achiziționa complet cu tabelul. Atunci când alegeți, luați în considerare aspectul, forma, textura și culoarea mesei. Scaunele și masa ar trebui să fie în armonie, creând un singur ansamblu.

Acordați o atenție deosebită calității tapițeriei. Materialul trebuie să fie plăcut la atingere și să aibă un aspect atractiv. Produsele de înaltă calitate sunt acoperite cu materiale textile naturale care își vor păstra frumusețea pentru mulți ani și oferă multe ore de confort.

Dacă intenționați să petreceți mult timp la masă, este indicat să achiziționați produse cu cotiere confortabile și spate curbat.

Dulap

Această piesă de mobilier este un fel de combinație între o noptieră și un dulap. Cel mai adesea este folosit pentru a plasa lucrurile necesare, decorând suprafața blatului cu fotografii, vaze, elemente decorative (de exemplu, ceasuri, sfeșnice, lămpi de masă). Forma produselor poate fi orice: standard dreptunghiulară, rotundă sau ovală.

Modelele moderne se disting nu numai prin aspectul lor atractiv, ci și prin caracterul practic și spațiul lor. Un dulap poate fi un suport TV elegant.

bordură

Această piesă de mobilier aduce note de confort și confort în interior. Noptiera poate avea dimensiuni variate (de la modele compacte care se potrivesc in coltul camerei, pana la produse mai mari pe care sunt asezate electrocasnice sau obiecte decorative). Borderul este util pentru depozitarea diverselor articole de uz casnic, inclusiv cosmetice.

Designerii recomandă să acordați atenție unui astfel de mobilier atunci când decorați camere compacte, atunci când nu este posibil să instalați un dulap sau o comodă.

Reguli de selecție

Culoarea este de cea mai mare importanță atunci când alegeți mobilierul. Ar trebui să fie în concordanță cu paleta principală utilizată la decorarea camerei. Pentru a extinde vizual spațiul, alegeți mobilier într-o nuanță deschisă (alb, bej, lapte și alte culori populare).

Mobilierul întunecat arată grozav pe pereții deschisi la culoare sau pardoseli. O culoare bogată și densă va adăuga note șic și nobile internetului. Acest lucru se aplică culorii lemnului, texturii și modelelor acestuia. Unele soiuri sunt decorate cu inele anuale expresive, altele au un model aproape monocromatic.

Fiecare stil are anumite caracteristici care trebuie respectate la decorare. Pentru unele zone sunt ideale produsele cu un număr mare de completări și decorațiuni, pentru altele sunt potrivite modele mai simple și mai concise. Luați în considerare dimensiunea camerei atunci când cumpărați mobilier.Când vine vorba de alegerea produselor pentru o cameră mică, acordați atenție modelelor mai practice și mai compacte. Instalați cele mai necesare lucruri în hol: o masă, scaune, o noptieră mică. Nu uitați că după instalarea mobilierului ar trebui să existe suficient spațiu în cameră.

Luați în considerare microclimatul din casă și proprietățile speciilor de lemn. Unele rase se dezvoltă în condiții de umiditate ridicată, în timp ce altele prezintă o rezistență excelentă la temperaturi ridicate, lumina soarelui și aerul uscat. Nu uitați de scopul mobilierului. Ar trebui să fie confortabil, fiabil, ergonomic și încăpător, îndeplinind toate funcțiile care îi sunt atribuite.

Pentru comoditatea cumpărătorilor, producătorii echipează produsele cu compartimente și rafturi suplimentare pentru depozitarea mai multor lucruri.

Pentru și mai multe sfaturi despre ce lemn și materiale să alegeți pentru mobilierul dvs., vedeți următorul videoclip.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila