Cum alegi mobilierul pentru camera ta de zi?

Cum alegi mobilierul pentru camera ta de zi?
 1. Particularități
 2. Vizualizări
 3. Tendințele modei
 4. Cum să-l așez corect?
 5. Cream un proiect de design
 6. Producătorii
 7. Exemple frumoase în interior

Livingul a fost întotdeauna rezervat primirii oaspeților, întâlnirilor de familie, petrecerilor de cină. Aici se obișnuiește să vizionați un film cu prietenii sau să puneți masa pentru o sărbătoare în familie. Din acest motiv, alegerea mobilierului potrivit pentru camera de zi este una dintre cele mai importante cerințe pentru amenajarea apartamentului în ansamblu.

Particularități

Pentru ca camera centrală din casă să fie confortabilă și să îndeplinească toate cerințele proprietarilor, în primul rând, este necesar să alegeți mobilierul potrivit pentru aceasta. În plus, ar trebui să acordați o atenție deosebită amplasării mobilierului în spațiul disponibil.

Când alegeți, merită să vă amintiți asta mobilierul pentru acest tip de cameră nu ar trebui să fie doar frumos și să se potrivească armonios în mediu, ci și destul de practic, întrucât în ​​camera de zi este cel mai mare trafic în apartament, deoarece aici se adună toți membrii familiei, iar oaspeții sunt primiți și ei.

Atât mobilierul modular, cât și cel tapițat ar trebui să se potrivească armonios în interiorul general al holului, ar trebui să corespundă schemei de culori a camerei. Este nepotrivit să folosiți mobilier care va arăta ca un ghimpe în designul interior general al camerei de zi.

Și pentru a crea un interior practic în care camera să fie folosită în totalitate, este necesar să alegeți piese de mobilier de cea mai potrivită dimensiune.

Mobilierul modern pentru sufragerie este conceput pentru a satisface toate cerințele consumatorilor. Caracteristicile sale includ:

 • Mobilitate. Cel mai adesea, mobilierul modern de cabinet poate fi transformat. Posibilitatea de achiziție în module oferă confort nu numai în funcționare, ci și în transport, în timp ce mobilierul poate fi întotdeauna mutat și asamblat într-un mod nou. Această proprietate vă va ajuta dacă doriți să schimbați - puteți schimba cu ușurință designul camerei fără a cheltui bani pe mobilier nou. În plus, o astfel de soluție este foarte convenabilă pentru încăperile mici, nu trebuie să cumpărați un perete întreg, vă puteți limita la mai multe module și puteți crea un interior armonios și practic pentru hol.
 • Astăzi este ușor să obțineți mobilier la comandă pentru diferite încăperi. Prin urmare, nu va fi dificil să alegeți articole de interior, chiar și pentru cele mai nestandardizate spații. Costul unor astfel de opțiuni este cu siguranță mare, dar rambursarea unor astfel de articole exclusive este de obicei suficient de rapidă.
 • Pe lângă dimensiune și formă, mai există o caracteristică a mobilierului modern. Astăzi în magazine poți găsi piese de mobilier pentru aproape orice soluție de stil. Modern, țară, Provence, clasic - pentru fiecare opțiune puteți găsi ceva propriu care se va potrivi armonios în orice interior.
 • Varietatea materialelor utilizate în producție deschide, de asemenea, o gamă largă de opțiuni. Poti opta pentru mobilier de dulap din lemn sau poti alege fatade cu MDF, chiar si plasticul este folosit in productie. Pentru mobilierul tapițat, producătorii oferă o gamă largă de tapițerii diferite de diferite texturi. Una dintre cele mai populare opțiuni astăzi este pielea ecologică, este cea mai convenabilă pentru camera de zi, deoarece este ușor de curățat și are un grad ridicat de rezistență la uzură.
 • O altă caracteristică este versatilitatea mobilierului, acesta poate servi ca o opțiune excelentă nu numai în camera de zi, ci și în camerele care îndeplinesc funcțiile mai multor camere simultan. Deci, camera de zi poate fi în aceeași cameră cu sala de mese, poate fi combinată cu bucătăria sau dormitorul.

Vizualizări

Pentru a simplifica selecția de mobilier pentru camera de zi, trebuie mai întâi să vă amintiți tipurile în care sunt împărțite toate mobilierul.

Deci, iese în evidență:

 • Caz;
 • Modular;
 • Mobilier moale.

Atunci când alegeți oricare dintre aceste subspecii, trebuie amintit că principalul criteriu de selecție este, desigur, calitatea, deoarece, așa cum sa menționat mai sus, camera de zi este cea mai vizitată încăpere, prin urmare, pentru o durată de viață mai lungă, este necesar să se alegeți mobilierul corect și de înaltă calitate.

Sortimentul cel mai extins are mobilier modular, îl puteți numi și „tip-setting”. Este o colecție de diferite piese de mobilier care pot fi mutate la nevoie. De regulă, astfel de seturi sunt realizate în același stil, ceea ce simplifică foarte mult selecția elementelor de mobilier necesare. Aceasta include nu numai căștile și pereții, care astăzi sunt reprezentați de diverse module, ci și alte elemente importante ale sufrageriei.

Cel mai adesea, kiturile modulare includ următoarele articole:

 • Oglinzi;
 • Diverse dulapuri. Pot fi atat pentru garderoba cat si pentru alte scopuri, pot avea o aranjare directa, sau pot fi unghiulare;
 • Comode;
 • Noptiere;
 • Mese de cafea si mese;
 • Rafturi;
 • Rafturi;
 • Chiar și aplice sau lămpi de podea pot fi incluse într-un set de mobilier modular.

Dacă o persoană alege mobilier modular, de obicei primește fie un catalog cu o gamă completă de module, fie le citește direct la expoziția din magazin. În plus, există o selecție independentă a pieselor necesare ale kit-ului.

O caracteristică distinctivă a acestei opțiuni este mobilitatea sa. O compoziție de module se transformă rapid într-un transformator și poate schimba cu ușurință configurația, locația și aranjarea elementelor selectate.

Pentru a face alegerea corectă, trebuie să cunoașteți dimensiunile încăperii, ceea ce vă va ajuta să alegeți modulele potrivite și să nu supraîncărcați spațiul. Printre materialele din care este realizat mobilierul modular se numără lemnul, PAL, MDF și alte elemente care imită lemnul. În plus, sunt adesea folosite materiale suplimentare pentru decorare - sticlă, plastic; designul este uneori încununat cu accesorii metalice.

Mobilierul de cabinet este, de regulă, elemente staționare ale designului interior. Aceasta include diferite dulapuri, rafturi și pereți care au o bază rigidă comună și nu pot fi separate cu ușurință ca opțiuni modulare. Mobilierul încorporat poate fi, de asemenea, clasificat ca mobilier de cabinet.

Cele mai populare elemente ale modelelor de dulapuri sunt diferite tipuri de dulapuri. Cel mai adesea sunt situate în camere de zi mari, pot depozita haine sau orice alte articole. Cel mai adesea, dulapurile dulapurilor sunt realizate la înălțimea camerei și se sprijină pe tavan. În plus, în acest caz, poate fi citat un exemplu de fenomen precum un design încorporat. Astfel de dulapuri au de obicei dimensiuni destul de mari, dar beneficiază în același timp de spațiul lor.

Un element precum un raft suspendat sau un rafturi este, de asemenea, comun. De regulă, acestea conțin diverse elemente decorative, cărți, lămpi, iar dacă suportul este suficient de mare, puteți amplasa acolo un sistem audio sau un televizor. Structura cu balamale este convenabilă atât pentru spații mici, cât și pentru camere mari.

Există și pereți corporali. Într-un astfel de subiect, mai multe elemente necesare sunt combinate simultan. Un dulap, rafturi și un suport pot fi prezente aici - toate acestea sunt o singură structură.

Ultimul tip de mobilier care se folosește în orice sufragerie este mobilierul tapițat. Aceasta include diverse canapele, fotolii, puf.Iar dacă dulapul și mobilierul modular sunt concepute pentru a crea cel mai practic interior, care va găzdui un număr mare de locuri de depozitare, atunci componenta moale servește tocmai pentru a asigura confortul.

O canapea moale și confortabilă, care se va potrivi armonios cu interiorul, va oferi confort maxim rezidenților apartamentului și oaspeților acestuia. Principala regulă pentru alegerea mobilierului tapițat este calitatea materialului de tapițerie, deoarece trebuie să fie durabil și ușor de curățat.

Tendințele modei

Moda se schimbă în mod regulat, iar aceste schimbări tind să afecteze toate categoriile sociale, fie că este vorba despre stiluri muzicale, îmbrăcăminte, evenimente, concerte, mâncare, turism sau design interior. Deci, în designul camerei de zi - de la sezon la sezon apar noi tendințe de modă, care sunt urmate cu strictețe de mulți designeri moderni și cunoscători ai mobilierului frumos.

Schimbările în tendințele de design sunt de obicei asociate cu următorii factori:

 • În fiecare zi apar tot mai multe materiale noi pentru reparații pe piața construcțiilor.
 • Noi scheme de culori intră în modă.
 • Apar noi articole de interior interesante care dictează schimbări în designul general al camerei.
 • În plus, situația economică generală din țară poate deveni un factor determinant. Criza ar putea aduce în vogă mobilierul mai ieftin, iar stabilitatea ar putea stimula prețurile în tendințele de design interior.

Cu toate acestea, schimbările în tendințele de design interior nu se schimbă încă la fel de repede ca în lumea designului vestimentar. De regulă, datorită durabilității reparațiilor, tendințele rămân de câțiva ani, transformându-se doar prin accesorii și accente.

Deci, puteți evidenția prezența luminii în cameră ca tendințe în designul sufrageriei de astăzi. Astăzi, cele mai populare sunt camerele luminoase și spațioase, cu o fereastră mare, ideală panoramică. Sunt necesare o mulțime de surse de lumină naturală și o dezordine minimă.

Tocmai din acest motiv, designerii sfătuiesc proprietarii de camere mici să reamenajeze și să combine mai multe spații pentru a crea o cameră mai funcțională și mai luminoasă.

Datorită tendinței anterioare unul dintre cele mai populare stiluri din acest sezon este minimalismul. El este cel care vă permite să creați cel mai deschis spațiu în care va fi prezentă multă lumină și aer. În niciun caz nu ar trebui să existe o mulțime de mobilier și alte elemente, în plus, acestea ar trebui să aibă un aspect drept și laconic.

Unele amestecuri de stiluri diferite sunt, de asemenea, încurajate. Totuși, în acest caz, este necesar să nu te lași dus prea mult, pentru a nu transforma camera într-o confruntare între diferite direcții.

Fiecare articol din cameră trebuie să aibă propriul său scop funcțional, altfel prezența lui este nepractică și contravine tendințelor moderne de design.

Nu este primul sezon în care un fenomen destul de popular este utilizarea materialelor folosite pentru fabricarea mobilierului. De exemplu, mobilierul cu paleți este foarte popular; cartonul ondulat obișnuit sau cutiile de carton sunt adesea folosite pentru a crea mobilier.

Următoarea tendință depinde de angajamentul general față de protecția mediului. Deci, designerii de interior sfătuiesc să folosiți numai materiale ecologice și hipoalergenice care nu dăunează sănătății umane și mediului.

Din tendințele enumerate rezultă încă o tendință. Aceasta este cu siguranță o alegere de culori pentru camera de zi. Culorile pastelate și nuanțele naturale sunt populare. Bej, maro, verde, piersic și alte culori potrivite creează o schemă de culori bună pentru aproape toate gusturile.

Un interior la modă este cel mai confortabil interior, al cărui cost este destul de accesibil pentru o persoană obișnuită.

Strat

Toate acoperirile interioare pentru dulap și mobilier modular pot fi împărțite în suprafețe lucioase și mate.Aspectul general al camerei va depinde de alegerea unei anumite suprafețe, în plus, un strat selectat corespunzător poate oferi o legătură către o anumită soluție de stil.

Suprafața lucioasă este potrivită pentru spații mici deoarece reflectă perfect lumina și astfel mărește vizual spațiul. Cu toate acestea, numai luciul de înaltă calitate are această capacitate. Costul unei astfel de acoperiri este mare, dar de dragul efectului oferit de extindere a spațiului, puteți cheltui bani. În plus, luciul de înaltă calitate este foarte practic - chiar dacă la suprafață se formează zgârieturi și se acumulează praf, datorită reflectării luminii, acesta va putea ascunde defectele.

Pentru a crea o suprafață lucioasă, sunt utilizate materiale cu proprietăți diferite și costuri diferite. Deci, de exemplu, una dintre cele mai comune opțiuni este filmul PVC lucios. Se aplică pe fațadele din MDF folosind tehnologia vidului. Filmul este ușor de curățat, poate avea modele diferite, frezarea este adesea prezentă pe fațade cu pelicula. Cu toate acestea, o astfel de acoperire are și propriul său dezavantaj tangibil - cu schimbări bruște de temperatură, pelicula se poate desprinde de la bază.

Articolele de mobilier din plastic acrilic au și o suprafață lucioasă. Luciul acestei acoperiri este puțin mai mare decât cel al foliei din PVC, culoarea stratului de acoperire se estompează, iar zgârieturile nu sunt vizibile, dacă este necesar, puteți reface suprafața prin lustruire. Cu toate acestea, umiditatea poate deteriora fațadele, deoarece îmbinarea deja vizibilă dintre materialul interior și suprafața exterioară se va delamina și mai mult. Pentru a rezolva această problemă, unii producători folosesc un cadru metalic pentru a încadra fațadele și a ascunde rosturile.

In plus, fatadele vopsite lacuite pot promite o suprafata lucioasa aproape perfecta. Suprafața este amorsată, culoarea principală este aplicată și apoi acoperită cu lac lucios în mai multe straturi. După uscarea completă, suprafața este șlefuită și lustruită până la un luciu ridicat. Pentru mai mult luciu, producătorii acoperă fațadele cu ceară.

Procesul complex de fabricație al unor astfel de fațade afectează costul produsului final, cu toate acestea, avantajele acoperirii plătesc pe deplin costurile. Deci, avantajele includ un luciu bun, fațadele pot fi realizate în aproape orice culoare, în plus, mulți producători oferă o alegere individuală a culorii. În plus, fațadele sunt ecologice și nu se tem de schimbările de temperatură și umiditate. Cu toate acestea, există și un minus - fațadele pictate păstrează amprentele mâinilor când sunt atinse.

Suprafața mată a fațadei este, de asemenea, populară. Alegerea culorii potrivite va ajuta la amestecarea armonioasă a mobilierului mat atât în ​​spații mici, cât și în spații mari. Suprafețele mate sunt cel mai adesea din plastic sau MDF.

Mobilierul din plastic mat nu se teme de umezeală și își păstrează culoarea originală pentru o lungă perioadă de timp și este, de asemenea, foarte rezistent la diferite deteriorări mecanice. Cu toate acestea, are și un dezavantaj vizibil - astfel de mobilier se murdărește suficient de repede, iar curățarea are loc numai cu ajutorul agenților speciali de curățare.

De asemenea, mobilierul din MDF mat nu se teme de umiditate, este ecologic și sigur.

Cu toate acestea, MDF-ul se teme de deteriorarea mecanică, prin urmare, în timpul funcționării, este necesar să se protejeze fațadele de impacturi și zgârieturi.

Materiale (editare)

Cu toate acestea, în primul rând, caracterul practic și durata de viață a mobilierului din camera de zi vor depinde nu de stratul de acoperire, ci de materialul din care este fabricat.

Există o listă de cerințe de bază pentru materiale:

 • Ele trebuie să fie prietenoase cu mediul. Indiferent de stil și soluție interioară, lemnul natural sau MDF-ul ar fi o opțiune excelentă, dar nu trebuie să uitați nici de plastic. Contrar credinței populare, poate fi sigur, dar este necesar să se solicite certificate speciale de la vânzător care să confirme siguranța sa.
 • Mobilierul ar trebui să reziste suficient de mult timp, deoarece reparațiile se fac rar timp de un an sau doi, așa că trebuie să alegeți materiale puternice și durabile, care să reziste cel puțin zece ani.
 • Mobilierul potrivit trebuie să aibă un grad ridicat de durabilitate. Deteriorările mecanice, murdăria, zgârieturile trebuie fie îndepărtate cu ușurință, fie să nu fie vizibile.
 • Materialele ideale ar trebui să fie ușor de curățat chiar și fără utilizarea agenților speciali de curățare.

Aceste cerințe se aplică oricărui mobilier potrivit pentru mobilarea spațiilor în orice scop. Vorbind în special despre mobilierul din camera de zi, se poate observa că nu are cerințe atât de serioase precum, de exemplu, mobilierul pentru o creșă sau o bucătărie. Mobilierul din sticlă, lemn și plastic este potrivit aici. Metalul este adesea folosit. Mobilierul din furnir este, de asemenea, popular. Alegerea materialului potrivit va depinde direct de preferințele personale, precum și de stilul camerei.

În majoritatea stilurilor folosite în designul modern, lemnul masiv este un material versatil. Puteți găsi dulapuri, scaune, rafturi și alte articole din stejar, arin, pin.

Plasticul este cel mai frecvent folosit în stiluri High Techiar metalul este în stil mansardă... În plus, sticla călită este adesea folosită în aceste stiluri.

Este important să alegeți material de înaltă calitate și practic pentru tapițeria canapelelor și fotoliilor, precum și pentru scaune. Potrivit pentru lenjerie de tapițerie, tapiserie, chenille.

Soluții de culoare

Schema de culori joacă un rol cheie în crearea unui interior armonios și confortabil în camera de zi. Puteți crea un interior aristocratic rafinat, ușor și aerisit, relaxant sau auster.

Alegerea va fi influențată în primul rând de preferințele personale. În plus, trebuie luate în considerare următoarele nuanțe:

 • Factorul determinant va fi stilul viitorului living. Fiecare dintre stilurile moderne are propriul spectru de culori destul de limitat. De exemplu, clasicii tind să culori pastelate, maro și verde vor arăta bine în el. Baroc și Art Nouveau vor evidenția visiniul, smaraldul și albastrul. În stilul mansardă - alb, cărămidă și negru, în minimalism și hi-tech, pot fi folosite negru, alb, precum și diverse nuanțe strălucitoare, cum ar fi galben, portocaliu, roșu.
 • Mărimea camerei este, de asemenea, importantă atunci când alegeți o schemă de culori. Deci, de exemplu, pentru încăperile foarte mici, utilizarea culorilor prea închise este exclusă, ceea ce va îngusta și mai mult spațiul, dar nuanțele ușoare, delicate și o cantitate mare de lumină, dimpotrivă, vor fi o opțiune excelentă pentru locuința mică. camere.
 • Mobilierul închis la culoare și culorile prea luminoase ar trebui să fie folosite numai în încăperi cu tapetări neutre. Dacă există un decor bogat pe pereți, este mai bine să refuzați să folosiți canapele și dulapuri decorative. Este necesar să se mențină un echilibru al schemelor de culori. Mobilierul negru se va potrivi bine cu minimalismul cu tapet alb sau crem.
 • Designerii consideră că cea mai simplă cameră pentru potrivirea culorilor sunt camerele de zi cu ferestre mari orientate spre partea însorită. În această condiție puteți alege aproape orice culoare a decorului.

Culorile de bază pentru camera de zi sunt considerate a fi alb-negru. Cu doar aceste două culori, puteți crea un interior unic, în plus, aceste culori sunt cele mai ușor de completat cu accente luminoase.

Albul este o bază excelentă pentru crearea unui interior original al camerei de zi; trebuie doar să îl completați cu accente luminoase și decorațiuni care se potrivesc cu stilul general al camerei. În plus, albul este una dintre cele mai bune nuanțe pentru extinderea vizuală a spațiului. În ceea ce privește culoarea neagră, nu numai oamenii obișnuiți, ci și designerii eminenți se tem să o folosească în interior.

Cu toate acestea, nu trebuie să vă fie frică de această culoare, cu plasarea corectă a accentelor și selecția culorilor însoțitoare, puteți obține un interior cu adevărat șic, care își va încânta proprietarul și toți oaspeții săi timp de mulți ani.

Dacă există teama de a exagera sau de a crea o cameră albă plictisitoare, o paletă de culori neutre deschise va veni întotdeauna în ajutor. Tonurile de bej și gri sunt cele mai atractive în crearea unui interior simplu și relaxant. Aceste soluții sunt capabile să ofere cel mai confortabil și armonios mediu.

Cu toate acestea, atunci când creați un astfel de interior, nu ar trebui să vă limitați la o singură culoare, altfel puteți obține un interior plictisitor și sumbru. De exemplu, bejul va arăta armonios cu ciocolata, iar griul va fi foarte bine diluat cu roz sau piersici.

În plus, puteți folosi culori mai strălucitoare pentru mobilier. Atât culorile calde, cât și cele reci pot fi o opțiune bună pentru sufragerie.

Dintre nuanțele calde, cele mai populare sunt maro, roșu, galben și portocaliu. Aceste nuanțe creează un interior pozitiv și armonios.

În ceea ce privește compatibilitatea cu nuanțe de mobilier, mobilierul de culoare wenge se va potrivi perfect într-un living galben, iar stejarul albit ar fi o soluție ideală pentru un interior maro.

Nuanțele reci - verde, albastru, albastru - nu sunt mai puțin populare. Aceste culori sunt propice odihnei și relaxării, așa că sunt perfecte pentru persoanele cu cel mai activ program de viață.

Stiluri

Camerele de zi moderne sunt realizate în cele mai comune stiluri. Acestea includ:

 • High Tech;
 • Art Deco;
 • Modern;
 • Minimalism;
 • Provence;
 • Țară;
 • Clasic.

Merită să stați separat pe cele mai populare destinații.

Stilul clasic de-a lungul anilor nu își pierde relevanța, mulți oameni și-au echipat camerele de zi în acest stil înainte și continuă să facă acest lucru până în zilele noastre. O trăsătură distinctivă a acestui stil este mobilierul bogat din lemn natural. De exemplu, mahonul sau stejarul este cel mai des folosit. În plus, sunt instalate seminee sau imitația lor.

Decorațiuni din bronz, rafturi ornamentate, cornișe grele cu perdele și picturi în baghete masive decorează și completează stilul clasic.

Pentru stiluri hi-tech și minimalism, spre deosebire de clasici, lejeritatea si un minim de mobilier si decor sunt relevante. Modelele neobișnuite de mobilier din plastic cu decor metalic sunt alegerea potrivită pentru o cameră realizată în aceste stiluri.

Stilul arată armonios într-o cameră de zi mare stil baroc... Utilizarea maximă a materialelor naturale: lemn, mătase, catifea, precum și abundența de aur în design distinge acest stil de alte stiluri ceremoniale. Aici sunt permise doar mobilier scump, ornamentat, coloane de marmură, oglinzi mari, fresce și muluri din stuc.

Camera de zi în stil modern abundă în ornamente naturale. Aici predomină culorile pastelate moi și există, de asemenea, o fereastră panoramică mare și un șemineu, pe care sunt instalate de obicei diverse figurine interesante și alte decorațiuni, corespunzătoare soluției de stil.

Stilurile sunt adesea folosite în designul modern ţară şi modernă... Pot fi găsite și stiluri rustice. Cel mai adesea ele sunt folosite în camere de zi care au un aspect combinat cu o sufragerie sau bucătărie. Este dominată de culori deschise, țesături naturale, elemente învechite și imprimeuri florale.

Cum să-l așez corect?

Sala, de regulă, are un set standard de articole care trebuie plasate. Acest set include o masă, dulap, canapea și televizor. Acest set poate varia în funcție de scopul sălii. Deci, de exemplu, dacă este combinat cu un dormitor, atunci trebuie să adăugați un pat, dacă este cu o sufragerie, atunci o masă și scaune de înaltă calitate, dacă trebuie să echipați un loc pentru lucru,apoi există un birou de scris sau de calculator și rafturi suplimentare sau rafturi pentru cărți.

Pentru a aranja corect toate elementele necesare într-o încăpere mică, în primul rând, este necesar să se întocmească un plan detaliat cu o marcare completă a tuturor intrărilor, ieșirilor, ferestrelor și prizelor. Acest lucru te va ajuta să aranjezi corect mobila, fără a bloca prizele, fără a bloca lumina naturală și fără a aglomera camera cu o cantitate excesivă de mobilier.

Amenajarea, atat in plan cat si in spatiu real, trebuie planificata, plecand de la piesa centrala de mobilier. Cel mai adesea, un astfel de obiect este o canapea, el este cel care centrează camera și este elementul principal al sufrageriei.

După aceea, merită să determinați cât de mult crește mobilierul în timpul utilizării - cât de mult se extinde grupul de canapele, cât de mult se deschide dulapul. Este necesar să se calculeze spațiul pentru libera circulație și funcționare a mobilierului.

În plus, compoziția trebuie monitorizată.

Nu trebuie să forțați o cameră mică cu un număr mare de obiecte, așa cum nu trebuie să puneți o singură masă într-o cameră mare.

Dacă mai devreme era cel mai des folosit aranjamentul în oglindă a obiectelor, astăzi principalul truc este asimetria. Cu ajutorul acestei tehnici puteți obține cel mai armonios interior chiar și într-o cameră mică.

O tehnică populară pentru apartamentele mici este de a crea spațiu suplimentar de aer prin utilizarea mobilierului joasă, chiar și astăzi încearcă să facă dulapuri nu până la tavan, ceea ce lasă spațiu suplimentar. Chiar dacă se folosesc dulapuri cu uși glisante suficient de mari, plasarea lor are loc de obicei într-unul dintre cele mai întunecate colțuri, unde dulapul nu va fi foarte vizibil și va distrage atenția.

Astăzi, este destul de potrivit să lăsați unul dintre pereți liber sau să umpleți doar o parte din el - astfel spațiul va fi extins și mai mult, va apărea mai multă lumină și aer.

Pentru informații despre cum să aranjați corect mobilierul în camera de zi, vedeți următorul videoclip.

Living-sufragerie

Apartamentele moderne de obicei nu au dimensiuni mari care să vă permită să creați unități interioare separate, așa că uneori camera de zi este combinată cu alte încăperi care sunt importante pentru viață. Aici pot fi amplasate un dormitor, un birou, o bucătărie, dar cel mai adesea există o combinație de hol-sufragerie.

Regula principală a oricărei combinații de zone cu scop funcțional diferit este, desigur, aceea ambele zone trebuie să fie în același stil... Deci, de exemplu, dacă o zonă este executată în stil clasic, iar a doua în stil loft, vederea generală va fi foarte ridicolă.

Împărțirea în zone poate fi efectuată datorită schemei de culori, dar aici merită să ne amintim și de armonia și compatibilitatea soluțiilor de culoare. În plus, puteți selecta piese de mobilier de separat. De exemplu, o canapea poate deveni un element de despărțire între două zone, iar în acest scop pot fi folosite și diverse comode și rafturi joase.

De asemenea, puteți zona teritoriul datorită tavanului asimetric, de exemplu, deasupra grupului de luat masa, sau puteți face un tavan puțin mai jos cu spoturi încorporate deasupra zonei de lucru și să marcați sala de mese cu tavane mai înalte și un candelabru mare. .

Trebuie verificată amplasarea elementelor funcționale din ambele zone ale camerei, trebuie să existe un spațiu gol, iar toți membrii familiei trebuie să fie ușor acomodați pe mobilierul existent.

Chiar dacă sufrageria și camera de zi sunt mici, puteți recurge la câteva trucuri de design care vor ajuta la mobilarea corectă a camerei și la obținerea unui interior armonios și confortabil pentru toată lumea:

 • Este mai bine să folosiți culori deschise - acest lucru va ajuta la extinderea vizuală a spațiului.
 • Tapetul cu dungi verticale sau modele verticale poate ridica tavane joase, pot fi combinate cu modele simple, precum și cu suprafețe imprimate adecvate.
 • Suprafețele lucioase reflectă bine lumina, așa că utilizarea tavanelor și a mobilierului cu astfel de fațade este o altă opțiune pentru extinderea spațiului.
 • In plus, spatiul dezordine a priori pare mai mare, asa ca trebuie sa te limitezi doar la cel mai necesar mobilier.
 • În plus, utilizarea oglinzilor va ajuta la rezolvarea problemei spațiului mic.

Dormitor-living

A doua cea mai populară combinație este legătura dintre dormitor și sufragerie. Ar părea dificil să conectați aceste două zone, dar această sarcină este una dintre cele mai simple din designul interior modern.

Pentru a crea combinația potrivită a celor două zone de mai sus, aveți nevoie doar de un loc confortabil în care să dormi. Pentru a face acest lucru, puteți folosi o canapea extensibilă, care va fi folosită ca un scaun moale în timpul zilei și poate fi transformată într-un loc confortabil de dormit noaptea.

De asemenea, o opțiune excelentă ar fi un pat transformator, care, dacă este necesar, se plasează într-o nișă din perete și simulează un dulap.

În plus, puteți folosi un pat standard obișnuit, împărțiți doar camera în zone, separând patul cu un paravan sau un despărțitor artificial. De asemenea, puteți folosi diverse comode sau rafturi pentru separare.

De asemenea, puteți plasa patul pe un podium special - aceasta este înălțimea podelei, care, de fapt, acționează ca un raft pentru pat și împarte camera în zone.

Atunci când combinați zone, merită să rețineți că camera nu trebuie să fie prea aglomerată, altfel se va crea o impresie neplăcută. Dispunerea mobilierului într-o astfel de încăpere ar trebui gândită cât mai mult posibil. În plus, este mai bine să păstrați mobilierul în același stil pentru a nu crea degradarea compoziției și disonanța în cameră. Dacă nu doriți să selectați piese de mobilier potrivite, puteți ridica imediat un set. În acest caz, selecția va fi deja efectuată de designeri calificați, iar utilizatorul va trebui doar să aranjeze corect mobilierul în cameră.

Soluțiile de culoare în acest caz pot fi și ele diferite, dar pentru zona dormitorului este mai bine să nu folosiți culori prea luminoase. Legătura cu zona luminoasă a sufrageriei poate fi realizată cu ajutorul pernelor de culoare strălucitoare sau a unei pături potrivite.

Pentru extinderea spațiului, este indicat să folosiți și culori deschise care reflectă bine lumina, suprafețe lucioase și oglinzi.

Utilizarea asimetriei este o opțiune posibilă nu numai pentru podea în cazul podiumului, ci și pentru tavan. Diferitele niveluri vă vor ajuta să reglați intensitatea luminii și să schimbați vizual dimensiunea camerei.

Cream un proiect de design

Pentru a crea interiorul perfect, trebuie să creați un proiect de design pentru cameră. De fapt, este un set de planuri și desene care indică toate dimensiunile, deschiderile ferestrelor și ușilor, care vor ajuta la implementarea designului interior ales.

Desigur, designul camerelor mari va diferi de designul celor mici. 20 mp m, desigur, poate găzdui mai multe articole de 18 metri. Când se întocmește un plan al unei încăperi goale, este necesar să se completeze locația mobilierului cu referire la prize, întrerupătoare și alte elemente funcționale.

După ce a fost întocmită o schiță brută, este necesar să se deseneze o diagramă în care toate elementele viitoarei încăperi vor fi plasate la diferite scări și din diferite laturi.

Acest plan va deveni un asistent indispensabil în procesul de renovare. Dacă nu este posibil să-l întocmești singur, poți contacta un studio care oferă servicii de amenajare interioară, acesta, conform schițelor și dimensiunilor necesare, ținând cont de toate comentariile și dorințele, vor realiza un proiect de design pentru orice cameră, care în viitor poate fi folosită pentru reparații.

Producătorii

Astăzi, pe piață există mulți producători ruși și străini de mobilier de sufragerie pentru orice gust și buget, potrivit pentru orice stil și diferite dimensiuni.

Printre cele mai populare sunt:

 • Fabrica de mobila „Lapis lazuli”. Producția este situată în Kaliningrad, iar produse de design de înaltă calitate sunt vândute în aproape fiecare colț al Rusiei. Gama de mobilier aici este destul de mare, puteți ridica dulap, mobilier modular și tapițat, în plus, vânzătorii competenți pot elabora un proiect de design care va ajuta nu numai la prezentarea vizuală a viitorului interior, ci și la aranjarea corectă a elementelor din interior. cameră.
 • Mobilier belarus "Pinskdrev" vinde si in Rusia. Toate tipurile de mobilier sunt prezentate aici la prețuri rezonabile și de foarte bună calitate.
 • Mobilierul fabricat în Polonia este, de asemenea, destul de popular. De exemplu, o companie poloneză "Mikolajczyk" gata să ofere cumpărătorului nu numai modele individuale de sufragerie, ci și seturi complete de mobilier necesare pentru a crea designul perfect.
 • Calitatea germană a fost întotdeauna renumită pentru exclusivitatea sa în toate aspectele. Un exemplu de calitate excelentă este compania Gwinner. Puteți cumpăra separat toate tipurile de mobilier de la acest producător, precum și opțiuni complexe.

Exemple frumoase în interior

Nu este ușor să creezi un interior frumos într-un apartament obișnuit, dar atunci când funcționează, privirile admirative sunt garantate.

Sufrageria elegantă de elită în stil baroc va încânta foarte mult timp, designul nu își va pierde niciodată relevanța.

Soluțiile originale în stiluri moderne - minimalism, hi-tech și loft, merită și ele atenție.

O cameră de zi în stil clasic cu șemineu, unde canapelele vor fi amplasate corect, va fi o soluție excelentă pentru un living mare și confortabil.

1 Comentariu
Cunoscător de sufragerie 31.05.2019 19:25
0

Puteți asculta câteva sfaturi, dar articolul este oarecum ambiguu, aș dori să citesc câteva detalii despre greșelile în alegerea unui anumit mobilier, de exemplu, despre raportul de culori și nuanțe, despre dimensiunea și calitatea lemnului.

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila