Cum să alegi o comodă cu oglindă?

Conţinut
 1. Ce este?
 2. Tipuri și caracteristici
 3. Material
 4. Dimensiuni (editare)
 5. Culori
 6. Forma oglinzii
 7. Stil și design
 8. Cum să alegi?
 9. Exemple și opțiuni frumoase

Este greu de imaginat interiorul oricărui apartament al unei comode - un element stilistic multifuncțional. Strămoșul său a fost un cufăr pentru depozitarea hainelor, la care s-au adăugat în timp rafturi retractabile. Acest know-how a dus la apariția celui mai convenabil element în casa noastră, tradus din franceză „commode” înseamnă „confortabil”.

Ce este?

O comodă este un dulap special cu un blat de masă și sertare concepute pentru a salva diverse articole (de la lenjerie pastelată la produse chimice de uz casnic sau jucăriile preferate). Combinația dintre dimensiunea compactă a dulapului cu spațiul dulapului face posibilă plasarea unui astfel de model în orice conac. Astăzi, industria mobilei oferă o gamă largă de produse similare. Ele diferă în multe feluri (culoare, formă, înălțime, decor).

În aparență, se disting următoarele produse:

 • · Comodă standard;
 • · Accesoriu lung;
 • · Model cu oglindă;
 • · Comodă-vitrină;
 • · Cu o masă de călcat;
 • · Comodă-transformator.

În exterior, un exemplu cu o cârpă de oglindă diferă puțin de o masă de toaletă.

Acesta este un mobilier cu oglindă rotundă în stil clasic pentru fete și femei. Versatilitatea acestui dulap vă permite să-l plasați oriunde în casă. Oglinda de machiaj pliabilă va fi apreciată de fiecare fată și femeie. Cu toate acestea, astăzi există și varietăți pentru sexul puternic. Luați în considerare ce soiuri se găsesc, care este unicitatea lor și după ce ar trebui să vă ghidați atunci când alegeți.

Tipuri și caracteristici

Prin programare, se disting următoarele produse cu oglindă:

 • Pentru sufragerie. Astfel de opțiuni au un mod special de fabricație; sunt bogat decorate cu sculpturi și alte modele.
 • Pentru dormitor. Aceste soiuri sunt mai concise decât omologii camerei de oaspeți. Sertarele inferioare sunt concepute pentru așezarea pernelor, cearșafurilor, cele superioare sunt necesare pentru tot felul de accesorii, cosmetice și bijuterii. Sexul frumos va aprecia modelele feminine cu masuta de toaleta, pentru ca acestea sa aiba ocazia sa se vada in toata gloria lor.
 • Pentru creșă. Un astfel de mobilier se remarcă prin dimensiuni și design. În schema de culori a modelelor pentru fete, se acordă preferință tonurilor pastelate delicate; nuanțele mai masculine de albastru, verde, violet sunt potrivite pentru băieți.
 • Pentru sala de mese. Există adesea uși suplimentare de sticlă aici, în spatele cărora sunt depozitate seturi, vase sau alcool de elită.
 • Pentru bucatarie si baie. Caracteristicile distinctive sunt designul ergonomic și liniile clare. Adesea, o astfel de comodă este combinată cu o chiuvetă.
 • · Pentru dressinguri. Imaginația designerului are unde să cutreiere: comoda poate fi ascunsă în interiorul dulapului sau îngropată în peretele dintre dulapuri. O oglindă pliabilă va economisi spațiu.
 • Pentru coridor și hol. În aceste modele, accentul se pune strict pe funcționalitate.

După locație, comodele cu oglindă sunt:

 • podea;
 • suspendat;
 • staționar;
 • mobil;
 • montate pe perete;
 • insulă.

Comodele se disting prin forma lor:

 • tradițional dreptunghiular - soiuri clasice;
 • colț - se potrivește perfect în orice colț, economisind spațiu;
 • raza - modele care au nevoie de spatiu pentru amplasare in interior;
 • design - diverse forme (de exemplu, valize îngrămădite una peste alta).

Material

În producția de comode cu oglindă sunt utilizate diferite materii prime. Plasticul este ușor și ușor de curățat.Este folosit pentru a face dulapuri pentru bucătărie sau baie. Dar nu arată suficient de prezentabile. Comodele din lemn masiv arată frumoase și scumpe. Este un material ecologic și durabil. Astfel de modele sunt adesea decorate cu modele rafinate, sculpturi, au mânere originale și grațioase.

Principalul dezavantaj al produselor din lemn este prețul acestora.

Mobilierul wenge este deosebit de popular acum - o plantă tropicală care poate rezista la greutăți grave. Culoarea neobișnuită este o nuanță maro auriu cu vene negre. În interior, acest ton este combinat cu succes cu alte naturale: stejar, arțar, frasin. Cu toate acestea, se poate repeta în culoarea pardoselii sau a mobilierului.

Alte materiale implicate în crearea comodelor moderne și elegante includ ratanul. Este ecologic, combinând atractivitatea, ușurința și puterea. Plăcile de particule și MDF sunt similare cu lemnul, dar sunt mai ieftine. În consecință, în ceea ce privește durata de viață și calitatea, acestea sunt semnificativ inferioare, se găsesc mai des în magazinele de mobilă.

Dimensiuni (editare)

Este necesar să calculați corect locația viitoarei achiziții. Pe lângă faptul că sertarele ar trebui să alunece și să alunece liber, ar trebui să treceți liber, fără să le atingeți. Parametrii comodelor (lungime, lățime, înălțime, adâncime) sunt de importanță fundamentală. Modelul poate fi lung sau îngust, este necesar ca dimensiunile acestuia să corespundă obiectelor depozitate (fie ele pături sau o colecție de discuri preferate). Înălțimea standard variază de la 85 la 160 cm, dacă comoda este mai mică, acesta va fi deja un dulap.

Culori

Gama de culori oferită de producător este neobișnuit de diversă. Acestea sunt tot felul de nuanțe de lemn, culori luminoase pentru mobilier pentru copii, monocrom nobil. Atunci când alegeți un model cu oglindă, vă recomandăm să aruncați o privire mai atentă asupra culorii stejarului sonoma. Acesta este un tip foarte popular de stejar albit astăzi, care se va potrivi perfect în aproape orice interior. Această schemă de culori aristocratică merge bine cu wenge, arată la fel de bine cu suprafețele mate și lucioase.

Forma oglinzii

Alegerea oglinzilor de astăzi este cu adevărat largă. Pe lângă opțiunile obișnuite dreptunghiulare, rotunde sau ovale, puteți ridica orice siluetă neobișnuită la alegere. În saloanele de mobilier, vi se vor oferi pânze cu oglindă absolut incredibile sub formă de numere, forme variate, simboluri, abstracțiuni. Oglinda cu comodă rotundă și ovală arată organic în orice interior.

Soiurile dreptunghiulare trebuie selectate în funcție de dimensiune: cu cât filmarea este mai mare, cu atât suprafața reflectorizantă ar trebui să fie mai mare.

Stil și design

Comodele cu oglindă sunt realizate în stil clasic și modern. Primele sunt din lemn, sub el, astfel de comode au adesea contururi curbate, sculpturi pe fațadă. Setul Gioconda, realizat în tradiția luxoasă italiană, cu curbe netede și inserții decorative grațioase, poate deveni un exemplu demn. Pompa și luxul unui astfel de element al interiorului vor servi ca un indicator al bogăției și prestigiului proprietarilor de apartamente. Comodele moderne au un design minimalist fara decor (cu linii stricte si clare). Produsele Art Nouveau pot fi plasate în camera copiilor, decorată cu un descendent negru lucios al pieptului, cea mai elegantă și lacoică imagine a interiorului.

Cum să alegi?

Pentru a cumpăra obiectul dorit fără aruncare inutilă, ar trebui să respectați câteva reguli simple:

 • Decide unde îți vei plasa comoda. Luați măsurătorile necesare, ținând cont de faptul că cutiile au nevoie de spațiu.
 • Cu ajutorul unui produs selectat corespunzător, puteți schimba vizual volumul camerei: o piesă de mobilier înaltă și îngustă vă va permite să ridicați tavanul, unul joasă și lung - să împingeți pereții.
 • Acordați atenție fitingurilor și mecanismului de extragere. Modelele cu închiderea ușii telescopice sunt mult mai fiabile și mai silențioase decât omologii lor cu role.
 • Culoarea este de o importanță fundamentală.O comodă albă va arăta mai bine decât una întunecată, economisind spațiu în cameră. Suprafata reflectorizanta este excelenta pentru extinderea spatiului.
 • Este important ca stilul comodei să se încadreze într-o singură imagine.
 • Oglinda trebuie să fie atașată bine de bază sau (în cazul versiunii montate) să aibă elemente de fixare bune.
 • Încercați să alegeți un producător de încredere.

Exemple și opțiuni frumoase

Mai jos ne propunem să luăm în considerare câteva varietăți deosebit de interesante de soluții interioare.

Cei mai populari producatori de mobilier de lux sunt italienii. Luxul liniilor și materialelor nu va permite unui astfel de interior să treacă neobservat.

 • O comodă cu oglindă extensibilă este convenabilă pentru funcționalitatea sa; o astfel de oglindă va fi protejată de influențele externe.
 • Versiunea transformatorului cu oglindă pliabilă va fi apreciată nu numai de un specialist în față, ci de fiecare fată.
 • Un fotoliu și o comodă cu oglindă în același stil vor arăta elegant.
 • Modelele de comode cu sticlă vor adăuga volum spațiului.
 • O combinație excelentă pentru un hol spațios - un dulap combinat cu o comodă.
 • Modelele moderne stricte și laconice arată incredibil de elegant.
 • Este imposibil să ignori modelele fermecătoare pentru copii. Modelul cu oglindă este mai relevant pentru dormitoarele fetelor, dar arată destul de potrivit în apartamentele băieților.
 • Nu disperați dacă nu aveți încă ocazia să cumpărați un dulap antic. Un zbor de imaginație și mâini pricepute vă vor ajuta să transformați într-un model exclusivist cea mai simplă comodă din lemn moștenită de la bunica, lipindu-l, de exemplu, cu tapet, hârtie decorativă sau pur și simplu punând dungi colorate de-a lungul întregii comode.

Din următorul videoclip puteți învăța cum să faceți o comodă cu o oglindă cu propriile mâini.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila