Cum să alegi un dulap în sufragerie?

Livingul este o cameră specială în orice locuință, diferă prin funcționalitate și ospitalitate, care depinde în mare măsură de mobilier. Adesea, o parte a sufrageriei este o comodă, ceea ce permite camerei să aibă un aspect spațios, scăpând de o mulțime de lucruri. Pentru a înțelege cum să alegeți o comodă pentru o cameră de zi, trebuie să cunoașteți caracteristicile acestei piese de mobilier și să țineți cont de relevanța sa într-un anumit stil.

Particularități

Conceptul de „comodă” astăzi este destul de divers. Tradus din franceză, comoda înseamnă „confortabil”. Este un accesoriu stilat pentru sufragerie, care diferă ca design, dimensiuni, spațiu și funcționalitate. Acești factori determină relevanța unui anumit produs în cameră. Acestea sunt câteva piese de mobilier care sunt combinate într-una singură: o comodă poate arăta ca un dulap tipic cu sertare, un bufet sau o parte a unui perete cu o fațadă de sticlă.

În funcție de aceasta, acest accesoriu are mai multe varietăți:

 • perete - o opțiune care se fixează direct pe perete, care este deosebit de convenabilă pentru încăperile cu un spațiu liber minim (în principal modele mici care nu creează o sarcină mare pe perete);
 • atașat - o comodă în sufragerie, care face parte dintr-un ansamblu de mobilier (se vinde împreună cu o canapea sau o masă, acesta este un mobilier funcțional și spațios în același stil și culoare);
 • insular - o piesă de mobilier elegantă și atractivă în exterior instalată în centrul camerei (un accent funcțional luminos, de exemplu, un fel de bar);
 • standard - o versiune pentru instalare de-a lungul peretelui, făcând aproape întotdeauna parte dintr-o structură modulară de lățime îngustă și înălțime considerabilă.

În același timp, amplasarea comodei poate fi diferită: unele structuri arată ca niște bufete înguste pereche, între care se află un dulap închis jos, sau aceasta este o opțiune cu o mică vitrină de sticlă care demonstrează interesele proprietarilor. a casei (de exemplu, figurine, vase, chiuvete). Alte produse sunt așezate modest în colț, cedând rolul de accent sufrageriei unui set de mobilier tapițat în zona de oaspeți.

Vizualizări

Tipurile de comode din living depind direct de scopul acestui mobilier. Pe lângă comoditate și aspect frumos, ele diferă prin capacitatea de a stoca lucrurile necesare. Comoda nu este un dulap: are sertare orizontale. Este o greșeală să-l numim un raft: acest produs este un mobilier de tip închis, deși are rafturi.

În funcție de scop, comoda din sufragerie este:

 • unghiular;
 • lung;
 • mic de statura;
 • lungime standard;
 • cu o oglindă.

În același timp, orice produs este selectat ținând cont de suprafața disponibilă a holului sau comandat în funcție de măsurători individuale și de o schiță, alegând o structură într-o singură schemă de culori și design cu mobilierul disponibil.

Modelele de colț sunt convenabile deoarece, datorită locației lor, vă permit să economisiți suprafața utilizabilă a camerei, ocupând colțul holului. Nu incarca spatiul, sunt potrivite pentru livinguri mici. Aceste produse au sertare pentru depozitarea articolelor și un plan superior care servește de obicei drept suport pentru diverse accesorii decorative (de exemplu, vaze, figurine, plante în ghiveci).

Soiurile lungi sunt mai spațioase, au o mulțime de cutii și un plan superior lung, uneori producătorii le echipează cu o platformă glisantă originală pentru un televizor cu plasmă. Datorită raftului TV, spațiul este economisit în zona de oaspeți a sălii.Comodele mari sunt o alternativă la un dulap de dimensiuni mari. Aceste modele sunt diferite (de exemplu, modulare, cu o vitrină).

Adesea, în interiorul sufrageriei, puteți găsi o comodă pentru depozitarea vaselor (bufet). De regulă, astfel de produse au un spațiu închis și o vitrină în care este plasat serviciul. În acest caz, fațada are uși pentru deschidere, iar partea principală închisă este rulată cu ajutorul rolelor. Variantele de sticlă prezintă hobby-urile proprietarilor casei: prezintă conținutul raftului în toată gloria lor.

Varietățile de oglinzi sunt remarcabile prin faptul că sunt capabile să schimbe vizual spațiul oricărei încăperi, fie că este o cameră de zi mică sau un hol spațios. Pot avea o oglindă suspendată sau suprafețe oglindite ale fațadei și chiar picioare.

Adesea, pentru a da o atmosferă specială, comodele sunt decorate cu iluminare: acest lucru face ca aceste piese de mobilier să devină accente elegante ale camerei de oaspeți.

Forme și dimensiuni

Forma clasică a unei comode este un dreptunghi. Mai mult decât atât, poate fi foarte divers: în magazine puteți găsi soiuri înalte, înguste, late, joase, cu rază (fațadă rotunjită).

Ele pot fi împărțite în mod convențional în drepte (liniare) și unghiulare.

Ele pot fi compacte, mici, de plan standard și mari, deși diferă în aspect: unele arată ca o cutie, altele au un raft superior, altele au un raft inferior, iar al patrulea sunt convexe de-a lungul fațadei frontale și laterale.

În plus, pot conține elemente ale unui rack sau rafturi de consolă. Soiurile suspendate sunt mai mult ca cutii. Dimensiunile comodei sunt diferite și se supun unui design specific, cei mai populari parametri sunt 90x46x85, 84x48x80, 87x48x88, 67x48x112, 88x48x87, 90x50x90, 90x45x100 cm (înălțime x lățime).

Materiale (editare)

În producția de comode moderne sunt utilizate diferite materii prime. Lemnul rămâne cel mai bun material: astăzi producătorii au învățat cum să facă din el comodele grațioase, astfel încât produsele din lemn nu sunt voluminoase. Matricea este lăcuită, înnobilând textura copacului: așa puteți instala comode cu suprafețe lucioase în interior, mărind vizual suprafața utilă a holului.

Astăzi, sticla este un decor al comodelor: poate umple orice model cu lejeritate și aerisire, chiar dacă are o suprafață vopsită, oglindă, imprimare foto, model de sablare cu dantelă. Arată deosebit de nobil în nuanțe translucide (nuanțate) de ciocolată neagră, fie că este vorba de modele cu oglindă, fie de produse cu uși de sticlă.

Pe lângă materialele de bază, plăcile din fibră de lemn (MDF), metalul și plasticul sunt implicate în producția de mobilier modern. Cromul este o componentă a cadrului modelelor în stil modern, plăcile sunt mai ușoare decât lemnul, cu toate acestea, au și un termen de valabilitate mai scurt, sunt mai puțin rezistente la deteriorarea mecanică.

Plasticul ca material principal este foarte nesigur, indiferent de modul în care producătorii dovedesc contrariul: este dăunător pentru organism (dacă este instalat lângă un dispozitiv de încălzire, începe să elibereze substanțe nocive în aer).

Alegerea stilului

Tipurile moderne de comode se pot potrivi în aproape orice stil de interior, cu excepția celor în care sunt nepotrivite.

Folosind tehnici de design, puteți aranja comodele astfel încât acestea să fie vizibile sau, dimpotrivă, să se îmbine cu decorul și culoarea pereților, ceea ce este inerent anumitor modele moderne.

Utilizarea unui model pe fațada produsului va avea succes: astfel puteți învinge ideea de design dorită și puteți umple vizual spațiul cu o atmosferă și o dispoziție deosebită.

Picioarele comodelor cu linii sculptate sau aurire vor fi potrivite în direcțiile clasice ale stilisticii (clasic, clasicism, neoclasic, stil englez și italian), care se caracterizează prin simetrie, proporționalitate și solemnitate palatului.

Dacă aveți nevoie de un model pentru stilul Art Nouveau, minimalism, brutalism, ar trebui să acordați atenție produselor fără bibelouri, care se caracterizează prin linii drepte stricte, un minim de deschidere, un accent deosebit se pune pe funcționalitate.

Dacă doriți să decorați o cameră de zi într-un stil chinezesc, indian cu o comodă, pentru a demonstra un design diferit non-standard, ar trebui să vă concentrați pe produse cu imprimare foto, alegând o opțiune cu imprimeu și culori inerente unui anumit direcţie.

Pentru o aromă rustică în spiritul țării și Provence sunt potrivite modele de nuanțe deschise (de exemplu, alb sau fildeș) cu decor sculptat, oglindă și picioare curbate. Modelele cu rază sunt de asemenea bune. Pentru un stil atât de creativ precum loft sau grunge, aspectul nu contează: principalul lucru este că mobilierul trebuie să fie din lemn și să fie de marcă. În ceea ce privește produsele pentru copii, este mai bine să alegeți comodele, mizând mai degrabă pe comoditate decât pe pretenție: acestea ar trebui să fie simple, pentru că nu doar un adult, ci și un copil va trebui să le folosească.

Soluții de culoare

Acest mobilier vine în diferite nuanțe, dar este limitat în alegerea culorilor contrastante luminoase. Cel mai adesea, comodele sunt realizate într-o gamă naturală naturală, care se caracterizează prin nuanțe de bej deschis, maro și cărămidă. Dacă stilul dictează asta, modelele sunt realizate în alb. În plus, astăzi se pune accentul pe nuanța stejarului wenge deschis, tonului sonomă, trufei, stejarului de lapte, wenge închis, mărului și nucului. Dintre tonurile dinamice, sunt de remarcat tonurile portocalii, cărămizi.

Mai rar, mobilierul are un finisaj contrastant sub formă de linii negre (fac liniile expresive, conferă produsului originalitate și eleganță). Verdele și măslinele sunt nuanțe rare care contrastează cu tonul de alb de bază. Un astfel de mobilier arată puternic, îl selectează în aceeași schemă de culori cu piesele principale de mobilier, altfel arată separat.

Comodele sunt decorate cu imprimeuri, cu ajutorul cărora poți umple spațiul sufrageriei cu culoarea dorită. Soiurile cu finisare a suprafeței sub formă de ornamente florale sunt deosebit de atractive: se încadrează perfect în tema tendințelor de design etnic.

Cum se plasează?

Este necesar să amplasați comoda în sufragerie în așa fel încât abordarea acesteia să fie liberă. De obicei este așezat de perete astfel încât să nu interfereze cu nimeni și, în același timp, este în centrul atenției.

Il poti plasa:

 • vizavi de canapeaua principală a zonei de oaspeți (zona de recreere), plasând plasmă pe un plan vertical lung;
 • așezarea sub raftul consolei pe perete (sau altă pervaz), decorarea suprafeței planului superior cu câteva fotografii în rame sau cu plante în vaze;
 • sub oglinda de pe perete, așezând-o simetric față de fiecare față laterală a foii de oglindă, ținând cont de încadrarea acesteia;
 • la locul picturii, sau un panou sau o mică galerie de artă, dacă înălțimea comodei este mai mică (nu trebuie să obstrucționeze decorarea pereților);
 • in spatele zonei de luat masa, daca spatiul livingului este mai mare si adaposteste aceasta zona functionala;
 • în spatele canapelei, sau din oricare dintre laturile acesteia, dacă modelul este mic și nu blochează accesul la fereastră sau la comoda propriu-zisă.

Producătorii

Pe piata de mobila moderna exista o gama variata de comode care pot satisface diferite preferinte ale cumparatorilor. Printre acestea, un loc aparte îl ocupă companiile din Portugalia și producătorii italieni.

Evaluarea produselor de calitate include:

 • Vental;
 • "Piramidă";
 • Hoff;
 • "Alternativă"
 • Ariva;
 • „TriYa”;
 • "Aquaton"
 • Idee;
 • "Maestru".

Fiecare producător, dacă dorește, poate găsi o opțiune demnă de plasare în interiorul camerei de zi. Cumpărătorii care participă la vot notează confortul și durabilitatea modelelor acestor companii. În același timp, există și câteva observații: în unele cazuri, utilizatorii notează că, alături de un aspect atractiv, unele modele nu au o fiabilitate adecvată.Acest lucru se aplică produselor din scânduri (LSDP): nu există plângeri cu privire la dulapuri din lemn masiv.

Exemple frumoase în interior

 • O comodă compactă și ondulată, cu o fațadă originală realizată cu imprimeu vegetal, arată deosebit de elegantă: se potrivește armonios cu culoarea albă a decorului peretelui, nu întrerupe interiorul și are un suport sub forma unei vaze de formă neobișnuită. cu flori.
 • O comodă albă cu oglindă și vitrine din sticlă, sertare și uși laterale aurite este un excelent minibar al camerei, decorat cu flori proaspete și o lampă de masă cu lampadare în același stil.
 • O comodă elegantă din lemn, cu un raft suplimentar deschis, picioare sculptate și sculpturi florale este un decor al sufrageriei: completând-o cu două valize, o lampă de masă, cărți și un ceas original, puteți crea o atmosferă specială.
 • Comoda-bufetă decorată cu decor sculptat și aurit, constând dintr-un dreptunghi clasic și o structură suspendată sub formă de raft deschis, poate susține stilul zonei de luat masa într-o cameră de zi primitoare: este realizată în nuanța camerei. mobilier pentru zonă de luat masa și se încadrează armonios în designul unei camere luminoase.
 • O comodă cu oglindă față și decor metalic al marginilor va deveni un decor de design modern: arată elegant și adaugă spațiu interiorului.

Pentru informații despre cum să alegi o comodă în sufragerie, vezi următorul videoclip.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila