Mobilier dulap pentru camera de zi: caracteristici la alegere

Conţinut
 1. Caracteristici: avantaje și dezavantaje
 2. Modele
 3. Soluții de culoare
 4. Stiluri reale
 5. Producători și recenzii
 6. Exemple frumoase în interior

Majoritatea holurilor sunt dotate cu mobilier de cabinet. Este prezentat într-o mare varietate în magazine și este împărțit în mai multe tipuri. Livingul este locul de primire a prietenilor și cunoscuților, așa că ar trebui să facă o impresie plăcută oaspeților. Mobilierul potrivit poate ajuta la crearea unei atmosfere primitoare într-o cameră. Pentru mulți, contabilizarea complexității mobilierului devine foarte dificilă, prin urmare, înainte de a cumpăra produse pentru camera de zi, ar trebui să vă familiarizați în detaliu cu toate nuanțele și caracteristicile acestor produse.

Caracteristici: avantaje și dezavantaje

Mobilierul de cabinet este un tip de design interior care este un produs de sine stătător care nu se potrivește cu alte suprafețe. Astfel de produse au propriile lor trăsături caracteristice, printre care se numără atât pozitive, cât și negative.

Avantajele modelelor de caroserie includ:

 • Practicitate. Va fi un loc pentru fiecare articol din sală. Un astfel de mobilier este perfect pentru depozitarea lucrurilor de diferite forme și dimensiuni.
 • Compactitate și ergonomie. Cu ajutorul acestor elemente de interior, puteți umple cu succes spațiul unei încăperi de diverse amenajări. Mobilierul va arăta compact și chiar va ascunde anumite imperfecțiuni ale camerei.
 • Capacitatea de a se transforma. Unele produse cu design de carcasă au mecanisme speciale care transformă o piesă de mobilier în alta. Cu ajutorul sistemelor de ridicare si culisare, mobilierul pentru living este dotat cu functii suplimentare. Un exemplu popular al acestui design este patul dulap, care va fi util în cazul unei nopți.
 • În cazul mobilierului dulap, puteți observa contururi stricte de linii și forme. Claritatea și claritatea limitelor produselor vor conferi întregii încăperi un aspect laconic și elegant.
 • Ușurință în utilizare. Multe modele sunt echipate cu mecanisme de deschidere la distanță, care simplifică foarte mult procesul de utilizare. De asemenea, puteți proiecta individual mecanismele de închidere și deschidere a dulapurilor și canapelelor, astfel încât acestea să poată fi folosite cât mai convenabil.
 • Modelele de carcase sunt potrivite pentru orice stil interior. Indiferent de conceptul pe care îl alegeți, puteți alege oricând mobilierul potrivit pentru holul din apartament.
 • Produsele sunt încorporate într-o mare varietate de materiale. Poti alege cele mai potrivite materii prime ca pret, calitate si design.
 • Structurile carenei sunt versatile. Fiecare element poate fi folosit separat. Diferitele detalii interioare nu depind întotdeauna unele de altele. Elementele individuale pot fi rearanjate, aducând noutate unui mediu familiar.
 • Daca optezi pentru produse care sunt proiectate folosind tehnologii modulare, poti alege singur elementele, scutindu-te de piese inutile si compartimente de mobilier.

Dezavantajele modelelor de carenă se referă la momentul selecției unor modele specifice. Ignorând micile nuanțe, puteți cumpăra mobilier de calitate scăzută sau puteți deveni victima producătorilor necinstiți.

Dezavantajele includ:

 • Raport calitate/preț greșit. Materialul de calitate scăzută poate fi ascuns în spatele aspectului luxos al stratului exterior al produsului.De aceea, verificați întotdeauna cu atenție compoziția mobilierului.
 • Trebuie să acordați atenție compoziției, deoarece unele materiale necesită un strat suplimentar de lac. Astfel de produse includ modele de furnir. Dacă nu observați lipsa de acoperire, atunci durata de viață a structurii va fi redusă considerabil.
 • Unele firme fac impregnare cu melamina pe articolele de interior. Ar trebui să evitați cumpărarea acestor modele, deoarece în timp, calitatea mobilierului se deteriorează și devine mai vulnerabilă la influențele externe.
 • Atenție la chipsuri. Dacă astfel de defecte sunt prezente în structuri de orice formă, atunci nu ar trebui să achiziționați acest produs, deoarece mai târziu se va deteriora mai mult.
 • Colțurile mobilierului dulapului trebuie să fie metalice. O astfel de nuanță este importantă nu numai pentru rezistența elementelor de fixare, ci și pentru oportunitatea ulterioară de a repara independent produsul (în cazul unei defecțiuni).
 • Acordați atenție materialului din care sunt realizate componentele mobilei. Piesele precum umerase, cârlige sau pereți despărțitori trebuie să fie de aceeași calitate ca și corpul. În caz contrar, defecțiunile pot apărea adesea în timpul funcționării.
 • Unii producători înlocuiesc șuruburile metalice cu cele din plastic în timpul asamblarii. Această înșelăciune poate afecta rezistența și calitatea structurii, așa că verificați întotdeauna acest detaliu.
 • La cumpărare, comparați culoarea cadrului cu culoarea principală a produsului. Nu ar trebui să difere în nuanțe.

Având în vedere toate nuanțele negative, veți dobândi cu succes astfel de modele de mobilier care vor prezenta doar caracteristici pozitive.

Modele

Modelele standard de mobilier sunt de obicei folosite pentru a mobila holul. Zona și aspectul camerei afectează alegerea anumitor produse, dar următoarele sunt printre cele mai populare componente ale configurației camerei de zi:

Seturi de căști

Setul este o structură a caroseriei formată din următoarele elemente: dulapuri, rafturi, dulapuri, rafturi.

Ar trebui să luați în considerare funcțiile setului cu cască element cu element:

 • Dulapul preia funcția de depozitare a articolelor mari sau a hainelor. Are forma dreptunghiulara sau patrata si fatada inchisa. Unele căști sunt echipate cu un dulap de colț, care nu este potrivit pentru toate tipurile de amenajări. Puteți observa atât dulapuri mari, cât și articole mici pentru depozitarea articolelor mai mici. Compartimentele sunt cu o singură frunză și cu două foi.
 • Rafturile sunt părți ale unui set cu o față deschisă. Acestea servesc ca un loc minunat pentru a depozita cărți, suveniruri și articole de decor.
 • Bordurile sunt situate în partea de jos a setului cu cască și joacă nu numai rolul de păstrători ai lucrurilor, ci și rolul unui suport TV sau al altor dispozitive electronice din hol.
 • Rafturile sunt situate în partea de sus a setului și vin în lungimi și lățimi diferite. Structurile înguste sunt folosite numai pentru depozitarea obiectelor decorative mici. Cele solide sunt potrivite pentru plasarea electronicelor mici și a altor dispozitive.

Mobilier moale

Un element indispensabil de confort în camera de zi este mobilierul de dulap tapitat.

Componentele obligatorii includ:

 • O canapea care poate avea diverse configurații. Modelele dimensionale sunt adesea realizate cu litera „P”. Pentru unele tipuri de amenajări, structurile de colț sunt cele mai potrivite. În unele stiluri, în loc de unul mare, puteți vedea două canapele mici situate una vizavi de alta.
 • Fotoliile vin adesea cu o canapea și sunt factori la fel de importanți în confort. Uneori, aceste elemente de interior joacă un rol de accent și pot diferi ca culoare față de alte componente ale mobilierului. Pe lângă fotoliile cu o formă clară, în interiorul sufrageriei poate fi prezent un scaun de tip beanbag, care arată foarte original.
 • Când holul este destul de mare, poate exista o zonă în care sunt amplasate scaune. Elemente similare sunt amplasate în zona de petrecere, unde fotoliile mari nu vor arăta bine.Scaunele pot fi fie obișnuite, fie scaune de bar.
 • În camerele de zi cu zonă de petrecere, conturile de bar sunt populare. De asemenea, sunt adesea mijloace de împărțire zonală.

Măsuță de cafea

Măsuțele de cafea sunt un atribut important al sălii, care se află cel mai adesea lângă o canapea sau un fotoliu. Ele joacă adesea un rol decorativ și au un design foarte neobișnuit. De asemenea, depozitează articole mici, ziare și uneori pun o tavă cu mâncare și băuturi.

Materiale (editare)

Toate componentele enumerate ale sălii pot fi realizate din diverse materiale.

Lemn natural

Lemnul natural este o materie primă scumpă, dar mai degrabă puternică și durabilă. Este folosit pentru a face căști, măsuțe de cafea și rame de canapele. Un astfel de material necesită îngrijire cu ajutorul unor produse speciale și protecție specială împotriva apariției paraziților în timp. Este instabil la umiditate și la schimbările de temperatură, dar arată foarte plăcut din punct de vedere estetic și sănătos.

MDF, PAL

Analogii lemnului sunt tipuri de materii prime pentru mobilier precum MDF și PAL. Sunt fibre comprimate cu elemente din așchii de lemn natural. Materialele sunt destul de durabile și mai rezistente la contactul cu apa. Puteți cumpăra produse de la ei la prețuri accesibile, ținând cont de durata de viață lungă a acestora.

Plastic

Pentru unele tipuri de interior, mobilierul dulapului din plastic va fi cel mai de succes. De obicei este prezentat într-o gamă mai largă de culori, dar poate fi mai toxic decât mobilierul din materiale naturale. Fibra de plastic oferă mai multe opțiuni de design.

Sticlă

Sticla este folosită pentru a face elemente de living, cum ar fi o măsuță de cafea, tejghea de bar și uși pentru căști. Acest material poate fi transparent sau mat. Sticla este adesea decorată cu diverse modele și pete, care includ pietre decorative și strasuri. Murdăria și amprentele sunt vizibile pe acest tip de suprafață și, prin urmare, necesită întreținere mai frecventă.

Tapiţerie

Mobilierul tapițat de cabinet conține un element precum tapițeria.

Materialul de tapițerie poate fi realizat din diverse materiale textile:

 • Piele de căprioară.
 • Piele.
 • Mătăsuri.
 • Lână.
 • Coarne și alte țesături.

Soluții de culoare

Mobilierul din camera de zi poate fi realizat într-o varietate de culori și combinații.

Cele mai comune și de succes culori și combinații includ următoarele:

 • Culoarea lemnului natural variază într-un număr mare de nuanțe. Printre opțiunile de lumină, culorile populare sunt stejarul de lapte, fagul, fildeșul, frasinul. Preferatele dintre culorile închise sunt wenge, nuc, stejar închis. Puteți găsi elemente roșii și maro roșiatice în mobilierul dulapului cu tonuri precum mahon, mahon sau cireș.
 • Uneori sunt alese tonuri luminoase și chiar acide pentru a decora camera de zi. Ele joacă un rol de accent pe părțile individuale ale setului cu cască sau pe măsuța de cafea. Lămâie, roz, portocaliu și albastru dau interiorului o atmosferă aparte, dar nu sunt potrivite pentru toate stilurile. În opțiunile de design mai restrânse, este instalat mobilier alb, bej sau negru.
 • O astfel de tehnică ca o combinație este populară - o combinație de mai multe nuanțe în mobilierul dulapului. Se poate baza pe contrast, un exemplu clasic al căruia este combinația de alb și negru în diverse mobilier. Roșu sau alte culori strălucitoare pot fi adăugate pentru accent. Pentru a evita tonurile stralucitoare, livingul este decorat prin combinarea nuantelor similare.
 • Imprimarea foto este o tehnologie populară. Este folosit pentru a crea modele exclusive pentru fronturile dulapurilor. Principalul material folosit pentru tehnologie este plasticul.

Stiluri reale

Holul poate fi decorat în diverse concepte de interior. Fiecare dintre ele are trăsături și nuanțe caracteristice care ar trebui să fie luate în considerare.

 • Sufragerie în stil clasic caracterizat prin lux, concretizat în materiale scumpe pentru dulapuri și tapițerie.Această direcție se caracterizează printr-o abundență de culori deschise, linii netede și multă lumină. Clasicul implică prezența unei măsuțe de cafea cu picioare sculptate. Alte piese de mobilier au și elemente sculptate.
 • În modern stil art nouveau detaliul principal este lipsa de simetrie. Claritatea liniilor geometrice trebuie subliniată în mobilier. De regulă, pe lângă alb-negru, se aleg nuanțe mate discrete.
 • Pentru direcții eco Se selectează mobilier de cabinet din materiale naturale. De exemplu, din lemn. Cel mai adesea, modelele sunt realizate la comandă. Cele mai populare culori în design sunt bej, maro, gri, verde, alb. Un accesoriu obligatoriu este prezenta plantelor pe rafturile de mobilier.
 • Pentru stil mansardă modelele de mobilier într-un aspect retro sunt perfecte. Canapele simple in nuante discrete, combinate cu masute de cafea din lemn si rafturi si rafturi compacte deschise, reflecta perfect conceptul de stil. Este important să nu aglomerați camera cu mobilier, deoarece o mansardă necesită spațiu deschis.

Producători și recenzii

Pentru a achiziționa mobilier de înaltă calitate, trebuie să acordați atenție în avans produselor producătorilor populari.

Aceste firme includ:

 • Firma italiană casa MD produce mobilier de cabinet neobișnuit, cu contururi clare. Poate fi întruchipat perfect în stilurile interioare moderne.
 • Italia este renumită și pentru fabrica sa Tonin Casaproducând pereți excelenți pentru hol. Produsele de calitate sunt întruchipate folosind și combinând diverse materiale.
 • Companie germană de mobilă de elită Hetich renumit pentru camerele sale de zi exclusiviste. Celebra colecție pentru sufrageria „Veneția”, în colaborare cu compania belarusă „Pinskdrev”, este renumită pentru elementele de fitinguri de la acest producător.
 • Marcă Ikea este specializată în producția de mobilier de cabinet pentru sufragerie moderne. În ciuda designului original al produselor, printre sortimentul bogat, puteți găsi modele la prețuri foarte accesibile.

Alegând una dintre mărcile dovedite, vă veți proteja de riscul de a cumpăra produse de calitate scăzută la un preț ridicat.

Exemple frumoase în interior

Printre opțiunile de amenajare a camerei de zi, există o serie de concepte care sunt adesea folosite pentru cele mai de succes mobilier:

 • Contrastul pereților și al mobilierului atrage imediat atenția asupra tuturor detaliilor armăturilor. Dacă mobilierul iese în evidență pe fundalul pereților, camera arată mai originală, claritatea liniilor și laconismul conceptului ales sunt mai clar vizibile.
 • Multe căști de hol sunt completate de iluminat. În combinație cu ușile cu oglindă, iluminatul va deveni un element suplimentar de confort. Ea va sublinia, de asemenea, originalitatea designului și gustul proprietarului apartamentului.
 • Uneori, peretele este modelat conform principiului geometriei. Dulapurile pot forma un pătrat sau dreptunghi în jurul zonei în care se află televizorul. Un astfel de dispozitiv oferă aspectului căștii o compactitate suplimentară. De asemenea, vă puteți concentra pe partea de perete care se află în interiorul formei.
 • Pentru ca mobilierul dulapului să fie în armonie cu mediul general, elementele textile și decorul vin adesea în ajutor. Combinația de culori de vaze, perne decorative, figurine și perdele va aduce armonie și frumusețe estetică în sufragerie.

Atunci când decorați un hol cu ​​mobilier de dulap, amintiți-vă că este important să țineți cont de multe nuanțe atunci când îl alegeți. Fără a vă abate de la o strategie competentă de selectare a unui set cu cască și a mobilierului tapițat pentru sufragerie, puteți face din această parte a casei dvs. un loc preferat care vă va încânta mereu pe dumneavoastră și pe toți oaspeții dumneavoastră.

Vezi următorul videoclip pentru modelele de mobilier de dulap.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila