Alegerea fotoliilor în sufragerie

Conţinut
 1. Materiale (editare)
 2. Soiuri
 3. Stiluri
 4. Soluție de culoare

Camera de zi - un loc în apartament, care este destinat confortului proprietarilor casei și petrecerii timpului bun cu oaspeții. Mobilierul sufrageriei reflectă gustul și calitatea vieții gospodăriei. Acesta este motivul pentru care alegerea scaunelor de sufragerie confortabile, moi și stilate este atât de importantă. Adesea, un fotoliu este inclus într-un set de mobilier cu o canapea, dar în stilurile moderne se folosesc din ce în ce mai mult fotoliile, care sunt o parte independentă a interiorului, îl completează și poartă o sarcină funcțională separată.

Materiale (editare)

Scaunul poate fi realizat din materiale naturale sau artificiale. Acest lucru depinde în mare măsură de capacitățile financiare și de funcțiile pe care această piesă de mobilier le va îndeplini în cameră.

Cadru

Dacă vorbim despre un cadru, atunci acesta este cel mai adesea din lemn sau metal. Acestea sunt cele mai durabile opțiuni. Pentru modelele moderne (de exemplu, stilul Art Nouveau), cadrele din metal și plastic durabil sunt caracteristice. Materialul cadrului reprezintă mai mult de jumătate din costul produsului, ceea ce determină prețul pe care îl plătiți pentru o piesă de mobilier.

Pentru a economisi bani, producătorii înlocuiesc adesea materialele naturale cu altele artificiale, care sunt mai ușor de îngrijit. Adesea, în loc de lemn în modelele ieftine, se utilizează PAL sau MDF (dacă rama este ascunsă).

Se recomanda achizitionarea scaunelor cu tapiterie doar pe spate si sezut. Picioarele, cotierele și pereții laterali pot fi fără tapițerie.

Tapiţerie

Tapiteria poate fi din piele naturala sau artificiala. Pielea este ușor de curățat, este ușor de îngrijit, mai durabilă decât artificială, dar costă cu un ordin de mărime mai mare. Tapițeria din piele este tipică pentru mobilierul modern, la mansardă, etno și high-tech. Tapițeria din stofă din jacquard, velur, flocul de tapițerie sau microfibră este considerată a fi destul de durabilă și economică în comparație cu pielea. Unele țesături (de exemplu stola) au protecție specială împotriva zgârieturilor animalelor de companie. Când cumpărați, trebuie să acordați atenție calității procesării cusăturilor, prezenței defectelor sub formă de pliuri și rupturi. Unii producători lasă adesea cotierele fără tapițerie, acest lucru vă permite să prelungiți durata de viață a produsului, să reduceți numărul de curățări și reparații costisitoare și să înlocuiți vechea tapițerie cu una nouă.

Soiuri

Înainte de a căuta un scaun potrivit, trebuie să vă gândiți cum va fi folosit. În camera de zi, poate fi proiectat pentru a citi confortabil, a privi la televizor, a lucra, a se odihni, a se relaxa și a primi oaspeți. Adesea, această piesă de mobilier este folosită ca pat suplimentar sau element decorativ.

În funcție de solicitările și nevoile dvs., puteți alege una dintre aceste soiuri:

 • Daca scaunul este conceput pentru lucrul la calculator sau lectura, poti opta pentru un scaun de birou modern. Are spatar si cotiere confortabile. Este ușor de reglat în înălțime.
 • Dacă este destinat citirii confortabile sau vizionarii televizorului, un scaun moale clasic cu spătar plat fix va fi potrivit. Are patru picioare joase și un spate mediu-înalt.
 • Daca ai nevoie de un pat suplimentar, un scaun pliant (scaun pat) ar fi o optiune ideala. Prin design, poate fi pliat, poate avea o transformare rulabilă, poate fi cu sau fără cotiere. Adesea, astfel de produse sunt echipate cu sertare spațioase pentru lenjerie, ceea ce vă permite să depozitați lenjeria de pat în ele.
 • Dacă apartamentul este mic, trebuie să alegeți ceva foarte compact, puteți da preferință unui fotoliu de colț mic. Aceasta este o opțiune excelentă pentru persoanele care apreciază confortul și caracterul practic.
 • Tinerii creativi, iubitorii adunărilor informale, aleg adesea scaune suspendate neobișnuite (din țesătură, răchită, lemn).
 • Scaunul balansoar devine adesea un element preferat de sufragerie pentru persoanele în vârstă. Există multe modele moderne semi-antichi. În ele vă puteți relaxa și relaxa, citiți într-o poziție confortabilă sau urmăriți focul din șemineu. Ocupă mult spațiu, sunt aleși pentru o sală spațioasă sau pentru teritoriul adiacent al unei case de țară.
 • Cei care apreciază inovația și soluțiile îndrăznețe în amenajarea interioară pot acorda atenție fotoliilor la modă pe un picior. Acestea au un picior stabil de lungimi diferite și o poziție raționalizată. Cele mai îndrăznețe decizii de design în ceea ce privește construcția și culoarea sunt posibile aici.
 • Un scaun sezlong este potrivit pentru un living mare. Este destinat relaxarii, somnului in timpul zilei, poate avea cadru metalic, din lemn.
 • Scaunul beanbag este adesea ales pentru petrecerile de tineret din sufragerie. Acest tip de scaun este o pernă mare, moale, cu husă și umplutură. Acest model este sigur: nu puteți cădea de pe un astfel de scaun, nu va provoca răni, poate ocupa orice loc în cameră (poate fi amplasat în colț, sau în centrul sufrageriei dacă au venit oaspeții).
 • Scaunele de ridicare sunt modele frumoase de înaltă tehnologie care își schimbă poziția în raport cu podeaua la atingerea unui buton. Sunt destinate utilizatorilor în vârstă și persoanelor cu dizabilități. Acest model poate avea un recliner.
 • O altă opțiune pentru un scaun high-tech este modelele speciale de masaj concepute pentru relaxare acasă. Cu ajutorul butoanelor speciale, puteți selecta unul sau altul, de exemplu, vibrație sau atingere, masaj al gâtului, picioarelor, spatelui. De asemenea, puteți regla intensitatea masajului.
 • În livingul spațios al unei case de țară, în interioare rustice, puteți vedea adesea scaune confortabile din răchită. Opțiunile populare includ ratan, bambus, nuc și trestie. Mulți sunt atrași de mobilierul din materiale naturale. În acest caz, aceasta este caracteristica principală. Un scaun frumos și original din răchită este mai ușor de curățat decât unul din material textil.

Piața modernă oferă o gamă largă de modele, care pot avea culori neutre sau luminoase, diverse forme și modele care sugerează apartenența la o anumită idee de stil.

În funcție de dimensiunea camerei, puteți alege dimensiuni mici (mini), mari, standard, care vor permite scaunelor să arate armonios în zona de oaspeți a sufrageriei fără a supraîncărca spațiul.

Stiluri

Astăzi, o varietate de modele vă permite să decorați camera de zi cu fotolii noi care să se potrivească sau să contrasteze cu mobilierul existent. Ele pot coincide cu canapeaua ca textură, formă, finețe sau severitatea liniilor, decor. Unele soiuri pot fi decorate cu perne, pături moi sau pelerine luminoase, în timp ce altele nu au nevoie de decorațiuni suplimentare. Iată câteva stiluri comune.

Stilul clasic

Fotoliul în stil clasic se remarcă prin eleganța și decorul cu aurire. Are picioare joase, un spatar si cotiere medii. Poate fi decorat cu perne mici pentru a se potrivi cu tapițeria. Fotoliile clasice sunt potrivite pentru cei care au nevoie să decoreze camera de zi în spiritul solemnității palatului.

stil englezesc

Numele vorbește de la sine. Un astfel de fotoliu poartă amprenta eleganței și aristocrației englezești în interior. Particularitatea fotoliilor în stil englezesc este un spătar înalt, cotiere scurte mici. Tapiteria poate fi din material textil sau piele. Culoarea țesăturii de tapițerie este o fâșie sau un check maro. Este plăcut să stai seara într-un astfel de fotoliu lângă șemineu.O poți decora cu o pernă alungită contrastantă într-o singură culoare.

stil japonez

Fotolii mici originale fără picioare sau cu suporturi masive scurte. Un astfel de scaun poate avea un cadru din lemn sau poate fi fără cadru. Sezutul sau este moale, este realizat cu umplutura elastica buna.

Modern

Fotoliile în stil Art Nouveau sunt laconice și simple în design, ergonomice și originale în design. Cadrul poate fi din metal, lemn, plastic, material textil, piele sau blană sunt folosite în design. Accentul este pus pe simplitate și decor minimal, în timp ce fabricabilitatea și ergonomia modelelor, formele și designul lor neobișnuit, ies în evidență.

Stilul etno

Acest stil este caracterizat de scaune din răchită, opțiuni de lemn, taburete și scaune moi tapițate cu țesături naturale. Nuanțele de scaune în stil etnic sunt variate și depind de direcția specifică aleasă. Pot fi lemnoase naturale, ușoare, albe.

Soluție de culoare

Schema de culori a scaunelor este un factor important în orice model. Cu ajutorul culorii, se transmite starea de spirit dorită, ideea de design. Umbra este deosebit de importantă dacă scaunul este cumpărat într-un interior gata făcut.

Ar trebui să se potrivească armonios în stil și culoare, poate fi de aceeași culoare ca restul mobilierului din cameră (atunci nu va fi dificil să alegeți tapițeria) sau să devină un accent luminos, ieșind în evidență pe fundal a altor piese de mobilier.

Dacă interiorul este în stil clasic, toată mobila are o tapițerie calmă, neutră. Puteți dilua interiorul cu perne mai luminoase. Este mai bine să alegeți scaune care să se potrivească cu mobilierul. Dacă stilul tău interior este caracterizat de o paletă contrastantă strălucitoare, poți alege un model de culori strălucitoare corespunzătoare. Dar nu uitați că o paletă luminoasă reduce vizual spațiul; este mai bine să evitați acest lucru în camerele de zi mici. Dacă materialul de tapițerie are o textură complexă, este important să nu exagerați cu culori strălucitoare.

Pentru sfaturi despre alegerea unui scaun, vedeți următorul videoclip.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila