Mobilier modular de sufragerie: a face alegerea potrivită

Conţinut
 1. Particularități
 2. Avantaje și dezavantaje
 3. Proiecta
 4. Materiale (editare)
 5. Soluții de culoare
 6. Proiecta
 7. O recenzie a celor mai buni producatori
 8. Sfaturi de selecție

Livingul este considerat semnul distinctiv al oricărei locuințe. Această cameră se remarcă prin ospitalitate și funcționalitate. Întreaga familie se adună adesea în ea și au loc și întâlniri amuzante prietenoase, așa că interiorul sălii ar trebui să fie cât mai armonios și atractiv. Cu toate acestea, în realizarea unui mediu atractiv, nu trebuie să uităm de caracterul practic al tuturor elementelor de interior. Astăzi vom vorbi despre mobilierul modular confortabil, care este soluția perfectă pentru un living modern.

Particularități

În zilele noastre, nu este greu să compuneți un interior original și funcțional, deoarece saloanele de mobilier se pot lăuda cu o gamă cochetă de produse care pot fi selectate pentru orice stil. Mai ales populare astăzi sunt modelele gândite până la cel mai mic detaliu, care se numesc modulare.

Multe mărci cunoscute produc astfel de opțiuni, astfel încât fiecare consumator poate achiziționa cea mai bună opțiune la un preț care este acceptabil pentru el. Mobilierul modular este destul de comun astăzi, nu doar în sufragerie, ci și în dormitoare, birouri sau săli de mese.

Designurile confortabile și funcționale au o serie de caracteristici distinctive, care au jucat un rol important în popularitatea lor. În primul rând, merită remarcat caracterul practic al unor astfel de produse. Mobilierul modular are mai multe elemente separate care pot fi combinate între ele prin schimbarea locurilor. Datorită acestei funcții, toți membrii gospodăriei și oaspeții lor pot ajusta singuri un design sau altul.

În plus, puteți apela în siguranță la astfel de opțiuni dacă spațiul dvs. de locuit este nestandard. Structurile modulare astăzi sunt foarte des instalate în apartamente mici, unde fiecare centimetru „și merită greutatea în aur”.

Acest lucru se datorează faptului că un astfel de mobilier este foarte ușor de transformat și ia exact forma pe care o dorește proprietarul și amenajarea camerei o va cere.

Mobilierul, care include module separate, este reprezentat de cel mai larg sortiment. Astfel de sisteme sofisticate pot fi canapele de colț sau căști personalizate și la modă, cu suprafețe lucioase frumoase. Este demn de remarcat faptul că fiecare modul specific legat de un anumit model poate fi o parte separată și independentă.

Sistemele modulare moderne se laudă cu mobilitate ridicată. Datorită designului pliabil, pot fi mutate cu ușurință într-o nouă locație, fără niciun efort suplimentar. De aceea, astfel de produse sunt adesea plasate în camerele copiilor, deoarece chiar și un copil mic poate face față celor mai multe dintre ele.

Un set de module într-un singur design poate consta dintr-un număr mare de piese. Pot fi mai mult de 10. Iar tipurile de astfel de truse funcționale diferă. Fiecare modul poate avea propriile caracteristici și design speciale. Mai mult, pot avea elemente decorative diferite unele de altele. De exemplu, structurile modulare mari sunt adesea echipate cu uși și canape cu diferite modele și imprimeuri, precum și mecanisme de deschidere/închidere.

Avantaje și dezavantaje

Principalele avantaje ale modelelor modulare includ:

 • Disponibilitatea elementelor de fixare cu eliberare rapidă.Datorită acestor detalii atente, dulapurile și colțurile moi sunt atât de ușor de dezasamblat și schimbat configurația.
 • O varietate de forme și dimensiuni de module. Acest fapt sugerează că puteți alege opțiunea ideală pentru orice locuință, fie că este un apartament spațios sau foarte mic.
 • Mărime mică. De regulă, sistemele modulare arată foarte îngrijite și plăcute din punct de vedere estetic. Se potrivesc cu ușurință în multe interioare fără a le supraîncărca sau le îngreunează.
 • Versatilitate. Designerii susțin că un astfel de mobilier este absolut nepretențios. Se poate potrivi oricărui ansamblu.
 • Multifunctionalitate. După cum am menționat mai sus, structurile modulare moderne sunt foarte ușor de transformat și mutat în interiorul casei. Aceasta vorbește despre mobilitatea și versatilitatea lor.
 • Ușor de folosit. Este foarte ușor să folosești astfel de piese de mobilier, ceea ce le face mai solicitate decât opțiunile de dulap. Nu este nevoie să ai cunoștințe speciale sau un fizic puternic pentru asta.

În ceea ce privește aspectele negative ale structurilor modulare, acestora li se pot atribui următoarele aspecte:

 • Lipsa decorului sculptat. De regulă, un astfel de mobilier nu are un decor complicat și complex. Este aproape imposibil să găsești detalii frumoase sculptate pe el, care să arate grozav în interioare clasice și fanteziste.
 • Imposibilitatea de a crea un interior unic. Un ansamblu de designer elegant cu astfel de mobilier va funcționa cu greu. De regulă, are o formă destul de simplă.
 • Dimensiuni standard. În cele mai multe cazuri, părțile sistemelor modulare sunt produse în dimensiuni standard care sunt multipli de 5 și 10. Din acest motiv, poate fi destul de dificil să găsești opțiunea ideală pentru o cameră compactă.

Proiecta

În zilele noastre, mobilierul modular este foarte popular, deoarece vă permite să economisiți timp în căutarea modelelor perfecte. În plus, mulți consumatori sunt atrași de posibilitatea de a „reconstrui” mobilier pentru ei înșiși.

Cel mai adesea, următoarele componente sunt incluse în numărul de module pentru o cameră de zi:

 • dulapuri compacte;
 • Rafturi de perete și colț;
 • Dulapuri incapatoare;
 • Noptiere mici;
 • Puf-uri.

Desigur, nu este necesar să plasați toate elementele enumerate într-o cameră deodată. Pentru început, aranjați cele mai necesare detalii în sală și abia apoi treceți la selecția articolelor mai puțin importante.

Cumpărătorii moderni se confruntă cu o selecție bogată de diferite modele modulare, care includ diverse elemente funcționale. Să luăm în considerare cele mai populare și solicitate opțiuni.

Dulap de perete

Un astfel de mobilier are cel mai adesea dimensiuni mici și nu supraîncărcă spațiul în care se află. Aceste modele au adesea dulapuri de diferite dimensiuni. Scopul lor nu este doar de a depozita lucrurile necesare, ci și de a așeza pe ele articole frumoase de decor de designer. Acestea pot fi sfeșnice elegante, diverse publicații de carte, albume foto, fotografii înrămate, figurine și alte obiecte similare.

Rafturi

Rafturile modulare sunt deosebit de populare astăzi. Producătorii moderni produc mobilier similar în diferite modificări. Poate fi un design practic cu un birou de calculator și mese laterale, sau o versiune simplă deschisă cu rafturi.

Un astfel de mobilier este necesar nu numai pentru depozitarea fleacurilor decorative și a cărților / caiete, ci și pentru a pune flori proaspete în ghivece și vaze care se potrivesc cu culoarea sau un acvariu îngrijit cu pești. Astăzi puteți întâlni rafturi mai originale, care, pe lângă funcțiile lor standard, îndeplinesc scopul unui seif în hol.

Dulap

Acest design este unul dintre cele mai populare astăzi. Să nu credeți că un astfel de mobilier își găsește locul doar în dormitor. Modele moderne de comode pot fi găsite cu aceeași frecvență în sufragerie.

De regulă, astfel de piese de mobilier sunt folosite în încăperi mici. Ele sunt adesea achiziționate ca înlocuitor pentru dulapurile mari și voluminoase care ocupă prea mult spațiu liber. În astfel de structuri, unele compartimente acționează adesea ca seifuri discrete.

Dulap de colț

Un astfel de mobilier este foarte confortabil și încăpător. Combinând o mulțime de calități pozitive, dulapurile modulare de colț au dimensiuni mici, astfel încât pot fi cumpărate în siguranță pentru încăperile mici. În plus, arată organic în multe ansambluri, ceea ce vorbește despre versatilitatea lor. De regulă, în astfel de produse sunt stocate documente importante, obiecte personale și alte obiecte similare.

Tabel lateral

Pentru un living, o măsuță de cafea ar fi o opțiune ideală. Cel mai adesea, un astfel de mobilier este plasat în fața unei canapele sau fotolii. Dacă mai recent astfel de modele au fost opțiuni simple și statice, atunci astăzi această masă poate fi cumpărată cu posibilitatea de transformare.

Contor de bar

Nu credeți că blatul de bar este exclusiv un element al bucătăriei sau al sufrageriei. În prezent, astfel de articole de interior se găsesc adesea în camere de zi. Mai ales adesea, ele sunt situate în zone similare în apartamente sau garsoniere reamenajate, unde bucătăria este combinată cu hol.

Mobilier moale

Canapele și fotoliile sunt, de asemenea, modulare. Aceste modele constau din mai multe secțiuni moi care pot fi ușor detașate unele de altele. Deci, diferite elemente ale unei canapele dreptunghiulare sau de colț pot fi aranjate ca fotolii mici sau otomane confortabile.

Unul dintre cele mai populare produse este canapeaua extensibilă multifuncțională. Acest model confortabil și util combină o zonă de relaxare și un pat de dormit. Adesea, aceste modele vin complete cu un sertar sau sertar.

Materiale (editare)

Diverse materiale sunt utilizate în producția de mobilier modular de living. Acest indicator este foarte important și afectează costul produsului finit.

Dacă doriți să creați un ansamblu armonios și prezentabil în sală, atunci ar trebui să apelați la structuri mai bune și mai atractive din materiale fiabile și nobile. Acestea includ lemnul natural.

Modelele din lemn masiv sunt scumpe, dar arată imbatabil și sunt absolut sigure pentru sănătatea gospodăriilor.

Majoritatea producătorilor folosesc specii de lemn în producția de structuri modulare, cum ar fi:

 • Stejar;
 • Mesteacăn;
 • Pin;
 • Frasin;
 • zada;
 • Arțar;
 • Nuca.

Principalele avantaje ale unor astfel de produse sunt respectarea mediului și fiabilitatea lor. Lemnul natural este puternic și durabil, mai ales atunci când este îngrijit corespunzător. Aici apar unele dificultăți, pe care mulți consumatori le atribuie dezavantajelor mobilierului modular din lemn.

Faptul este că materialul natural necesită întreținere regulată. Constă în tratamente antiseptice periodice. Dacă neglijezi acest proces, atunci insectele pot începe în lemn, de care va fi foarte greu de scăpat. În plus, materia primă se va usca și va pierde saturația culorii.

De asemenea, trebuie avut în vedere faptul că lemnul natural nu tolerează umiditatea ridicată. Dacă vă confruntați cu o problemă similară în casa dvs., atunci este mai bine să refuzați să cumpărați structuri din lemn.

Un astfel de material popular și ieftin ca PAL imită destul de bine lemnul. Mobilierul realizat din ea pare mult mai simplu, dar costă mult mai puțin. PAL servește foarte mult timp și nu necesită o atenție specială. Cu toate acestea, principalul său dezavantaj este că conține rășini periculoase care conțin formaldehidă.Acești compuși sunt dăunători sănătății umane, prin urmare, experții recomandă să cumpărați structuri din PAL laminat de clasa E1, deoarece conținutul acestor substanțe în ele este mult mai mic.

De asemenea, modelele MDF relativ ieftine sunt foarte populare astăzi. Arată atractiv și durează suficient de mult. Suprafața unor astfel de structuri poate avea atât suprafețe mate, cât și lucioase. Cu toate acestea, astfel de modele se tem și de umezeală și umiditate. În plus, mulți cumpărători remarcă faptul că, în timp, elementele de fixare ale unui astfel de mobilier se lasă împreună cu ușile și cercevele (dacă vorbim despre un dulap sau dulap). Manipularea atentă poate ajuta la evitarea unor astfel de defecte.

De asemenea, astăzi sunt la vânzare structuri de înaltă calitate și fiabile cu un cadru metalic. Nu sunt supuse deformarii si nu necesita intretinere speciala. Este suficient să ștergeți praful de pe ele și să îndepărtați murdăria, dacă este cazul.

Mobilierul modular din plastic nu este cea mai fiabilă și durabilă opțiune. Poate fi vopsit în absolut orice nuanță și arată foarte original, dar acest lucru nu îi afectează în niciun fel rezistența. Plasticul crăpă și se sparge foarte ușor sub influența externă. În plus, acest material conține adesea compuși toxici care sunt dăunători sănătății.

Dacă sunteți hotărât să cumpărați un astfel de model, atunci ar trebui să solicitați un certificat de calitate de la vânzător și să îl citiți cu atenție. Documentul trebuie să indice compoziția detaliată a produsului, care nu trebuie să conțină substanțe periculoase.

În ceea ce privește mobilierul tapițat, acesta poate avea atât rame din lemn, cât și din metal.

Pentru placarea ei sunt folosite următoarele materiale populare:

 • Piele;
 • Imitaţie de piele;
 • Piele ecologica;
 • Diverse tipuri de textile (organza, chenille, plus, jacquard, catifea, catifea, bumbac).

Soluții de culoare

Astăzi, în magazine puteți găsi mobilier modular pentru hol într-o varietate de nuanțe.

Să facem cunoștință cu cele mai la modă și mai elegante opțiuni:

 • Alb și negru. Aceste modele clasice arată impresionant și strălucitor. Cu toate acestea, modelele negre ar trebui folosite numai în camere cu finisaje ușoare, altfel designul se va dovedi prea sumbru.
 • Verde. Un astfel de mobilier arată luminos și original. Într-o cameră cu produse similare, ar trebui să fii mai atent în problemele de soluții de culoare. Nu supraîncărcați interiorul cu o mulțime de palete bogate.
 • Wenge și nuanțe de maro. Aceste culori sunt printre cele mai populare în designul sălii. Ele fac camera mai confortabilă și mai primitoare.
 • Gri. Această culoare neutră poate fi combinată cu ușurință cu alte vopsele, dar acestea nu ar trebui să supraîncărce spațiul pentru ca acesta să nu devină prea „fad”.
 • Bej. Această culoare aparține și clasicilor. Arată grozav atât cu tonuri contrastante, cât și cu tonuri similare.

Proiecta

Elaborarea unui design armonios al camerei de zi depinde în mare măsură de stilul pe care l-ați ales pentru acesta. Deci, un ansamblu realizat într-un stil modern este recomandat să fie completat cu modele modulare de nuanțe laconice. Pot avea suprafețe lucioase și inserții de sticlă (ex. blaturi).

Într-un stil futurist high-tech, o canapea modulară din piele și dulapuri (de podea și suspendate) cu suprafețe strălucitoare vor arăta spectaculos.

Soluții similare sunt potrivite pentru un alt stil modern - minimalismul. Pentru el, ar trebui să cumpărați cel mai simplu și discret mobilier de formele corecte.

În ansamblurile clasice, structurile din lemn de nuanțe calme și pastelate arată cel mai bine. Căștile non-standard cu crom și metal arată nepotrivit și nearmonios în astfel de interioare. Dați preferință formelor și decorațiunilor tradiționale ale mobilierului modular.

O recenzie a celor mai buni producatori

Să facem cunoștință cu o mică evaluare a celor mai buni producători, producerea de mobilier modular de înaltă calitate pentru camere de zi:

 • Ikea (Olanda);
 • Fabrica de lebede (Italia);
 • Firma italiană Natuzzi editions;
 • Fabrica din Belarus „Rechitsadrev”;
 • Derelikt (Polonia);
 • Fabrica de mobilă „Curaj” (Rusia);
 • Compania Zarechye (Rusia);
 • O altă companie poloneză MebDom;
 • Giulia Novars (Rusia);
 • Studbrock (Germania).

Toți producătorii enumerați sunt cunoscuți și populari. Sortimentul lor include produse realizate dintr-o varietate de materiale - de la lemn natural la metal rezistent. Este de remarcat doar faptul că produsele mărcilor italiene și germane sunt mult mai scumpe.

Sfaturi de selecție

Alegerea mobilierului de living modular de înaltă calitate trebuie să fie serioasă și scrupuloasă pentru a nu da peste un produs de calitate scăzută.

Ar trebui să căutați un anumit model în funcție de următoarele criterii:

 • Calitatea materialelor. Structura modulară trebuie să fie realizată din materiale durabile și sigure. Aveți grijă la opțiunile prea ieftine, deoarece sunt adesea fabricate din materii prime toxice.
 • Calitate de construcție. Acordați atenție calității de construcție a structurii. Toate detaliile trebuie realizate cât mai eficient și fiabil posibil. Dacă sistemul modular este realizat cu conștiință, atunci elementele sale pot fi amplasate nu numai în sală. De exemplu, secțiunile de canapele dreptunghiulare sau de colț de înaltă calitate vor arăta estetic plăcut într-un dormitor sau camera copiilor.
 • Dimensiuni. Dimensiunile structurilor modulare trebuie să se încadreze perfect în aspectul existent. Așadar, pentru un living mic sau un hol îngust, cea mai bună variantă ar fi un mini model care va ocupa puțin spațiu, dar va fi util și funcțional.
 • Proiecta. Încercați să alegeți mobilier modular care se potrivește cu stilul și culoarea interiorului principal. Nu diluați mobilierul clasic cu opțiuni ultra-moderne cu inserții cromate, iar produsele din lemn îmbătrânite artificial nu vor arăta în interioarele moderne.
 • Producător. Experții recomandă să contactați numai producători cunoscuți care și-au dovedit pozitiv de-a lungul anilor. Astfel, te vei scuti de a cumpăra modele de calitate scăzută, care nu vor dura mult.

Pentru informații despre cum să faci mobilier modular cu propriile mâini, vezi următorul videoclip.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila