Mobilier tapițat pentru camera de zi: opțiuni frumoase în interior

Conţinut
  1. Particularități
  2. Soiuri
  3. Materiale (editare)
  4. Culori
  5. Stiluri
  6. Cum să alegi?
  7. Exemple și opțiuni frumoase

Alegerea mobilierului tapițat este un pas important în amenajarea unui living. Fotoliile și canapelele sunt de obicei în centrul atenției în cameră. Ele creează confort și confort. Mobilierul are o serie de caracteristici legate, in primul rand, de sarcina functionala. Atunci când alegeți canapele și fotolii pentru sufragerie, este important să acordați atenție și calității cadrului, umpluturii și tapițeriei mobilierului, precum și stilului acesteia. Trebuie să se potrivească cu designul interior.

Particularități

Mobilierul tapițat ar trebui să se încadreze în stilul existent al interiorului sufrageriei, să se combine armonios în culoare, textură și formă cu restul componentelor de design din apartament. Dimensiunea și forma camerei în sine contează foarte mult.

O canapea pentru un living spațios va fi foarte diferită de o canapea compactă pentru o cameră mică.

În plus, sunt luate în considerare funcțiile pe care mobilierul le va îndeplini - pentru întâlniri zgomotoase cu prietenii, pentru o seară liniștită singur sau într-un cerc restrâns de familie, pentru întâlniri de afaceri sau recepții de lux, pentru o familie mare sau mică etc. trebuie să creați în camera de zi mai multe zone, iar apoi este necesară selectarea mobilierului tapițat potrivit pentru fiecare zonă separat. Mobilierul tapițat poate fi folosit rar (de exemplu, într-o casă de țară) sau, dimpotrivă, poate fi un loc de întâlnire zilnic pentru familie.

Mobilierul tapițat din camera de zi poate servi și ca loc de dormit pentru oaspeți din când în când. În acest caz, alegeți canapele și fotolii culisante potrivite, modele destul de largi și lungi.

Livingul poate fi o cameră separată sau combinată cu o bucătărie, dormitor, birou etc. În acest caz, mobilierul este cel mai bun mod de a separa zona pentru primirea oaspeților. În acest caz, canapeaua nu ar trebui să stea lângă perete, ci pe marginea condiționată a sufrageriei, ca și cum ar fi separat-o de o altă zonă.

Este la fel de important să luați în considerare ce fel de îngrijire necesită kitul achiziționat. Uneori, îngrijirea adecvată a mobilierului garantează durabilitatea acestuia, dar în același timp necesită mult timp și bani.

Soiuri

În funcție de funcționalitate și stil, mobilierul tapițat din camera de zi poate diferi semnificativ. Există mobilier tapițat de elită pentru livinguri spațioase și moderne, canapele convertibile compacte pentru camere mici, seturi de colț sau în formă de U, canapele și fotolii, precum și mici pouf confortabil pentru oaspeți.

În funcție de scopul mobilierului tapițat, designul canapelei poate fi diferit. Pentru adunările aglomerate și vizionarea confortabilă a filmelor seara, canapele de colț sunt cele mai bune. În plus, o astfel de canapea poate fi transformată într-un loc mare de dormit. La fel de importantă este prezența unui sertar interior sub unitatea de ședere. Canapea plianta convertibila este deosebit de practica atunci cand casa nu are o camera de oaspeti separata. Pe o astfel de canapea pot fi cazate mai multe persoane pentru noapte.

Modelele modulare vă permit să schimbați forma și dimensiunea mobilierului tapițat in functie de necesitate. Modulele individuale pot fi rearanjate, combinate sau separate.

Acest lucru permite iubitorilor de reamenajări să actualizeze mobilierul sau să adapteze mobilierul tapițat la noi sarcini.

Materiale (editare)

Mobilierul tapițat poate fi realizat atât din materiale artificiale, cât și din materiale naturale. Textile (de exemplu, velur, in, tapiserie, piele despicată, phlox și altele), piele, inclusiv artificială, sau blană pot fi folosite ca tapițerie.

Anterior, alegerea materialelor naturale scumpe era justificată de faptul că acestea nu se uzează la fel de repede ca cele artificiale. Dar astăzi, când producătorii de materiale artificiale le garantează durabilitatea, acesta nu mai este un argument atât de convingător atunci când alegeți învelișul textil sau din piele. Producătorii combină adesea materiale diferite.

Din ce în ce mai des, designerii se opresc la alegerea pielii veritabile. Mobilierul din piele este, desigur, scump. Cu toate acestea, principalul său avantaj este durabilitatea. Un astfel de mobilier va trebui reparat și curățat doar ocazional și nu va fi dificil. Tapițeria din piele oferă canapelei mai mult lux și brutalitate.

Pielea artificială sau textilele se justifică dacă aveți nevoie de o opțiune economică pentru tapițerie și, de asemenea, trebuie să protejați mobila cât mai mult posibil de deteriorare (de exemplu, ghearele animalelor sau trucurile copiilor mici). Pentru aceasta, există mulți agenți speciali de protecție pentru îngrijirea produselor din materiale artificiale. Cu toate acestea, unul dintre principalele dezavantaje este permeabilitatea scăzută la aer, motiv pentru care nu prea vrei să stai pe o astfel de canapea pe vreme caldă, precum și uzura rapidă a produselor.

Dacă mobilierul tapițat trebuie să ofere căldură și confort în zilele reci, tapițeria textilă, care poate fi din velur sau blană scurtă, este perfectă. Un astfel de mobilier necesită curățare frecventă, cel puțin cu un aspirator.

Culori

Canapeaua și fotoliile pentru camera de zi ar trebui să se potrivească armonios în stilul general al camerei. Scala de culori joacă un rol important în acest sens. Atunci când alegeți culoarea mobilierului, este important să luați în considerare nu numai designul camerei de zi, ci și dimensiunile acesteia. Este mai bine să alegeți mobilier care să se potrivească cu pereții pentru o cameră mică. Culorile contrastante vor diminua doar vizual camera.

Mobilierul in nuante neutre, precum gri sau bej, se armonizeaza perfect cu orice interior. Spre deosebire de mobilierul tapițat de nuanțe luminoase contrastante, acesta nu se va plictisi și nu se va demoda. Alegând mobilier gri sau bej deschis, nu trebuie să vă faceți griji că trebuie să schimbați mobila la următoarea renovare.

Această canapea se potrivește cu orice paletă și se potrivește mai ușor în orice stil.

Mobilierul alb a fost la modă în orice moment. Nu va înghesui camera, se va potrivi cu ușurință atât în ​​interioarele moderne, cât și în cele clasice și va crea o senzație de curățenie și lejeritate. Canapele și fotoliile în culori liniștitoare par să se îmbine în interiorul camerei de zi, permițându-vă să obțineți armonie și reținere în design.

Efectul exact opus poate fi obținut prin alegerea unei căști în culori strălucitoare. Mobilierul devine o atingere strălucitoare, centrul interiorului, lucrând pentru o bună dispoziție și confort, plasează corect accente și devine un fel de poftă, o atingere strălucitoare. O soluție interesantă este o combinație de nuanțe reci ale pereților cu culori calde ale mobilierului tapițat. Apoi camera de zi arată elegant și modern.

Mobilierul luminos contrastant este ideal pentru camerele mari cu tapet deschis. Mobilierul turcoaz va reînvia designul, va face camera interesantă și luminoasă. Mobilierul de nuanțe închise va da expresivitate interiorului general al sufrageriei cu pereți deschisi la culoare.

Stiluri

După cum am menționat mai sus, atunci când alegeți mobilierul, trebuie luat în considerare stilul general al camerei.

Zona de living cu mobilier tapițat trebuie să fie în armonie cu restul interiorului. Poate fi făcută pentru a se potrivi cu decorul general al camerei sau în contrast cu aceasta. Un living modern in stilul hi-tech care este la moda astazi necesita un mobilier gandit pana la cel mai mic detaliu, cat mai functional. Canapeaua, precum și fotoliile, pot avea iluminat încorporat sau o lampă de designer, rafturi extensibile și cotiere. Mobilierul are cel mai adesea tapițerie din piele.

Mobilierul tapițat din camera de zi în stil clasic este completat de o lampă de podea și de perne moi frumoase. Clasicul vă permite să combinați țesătură și piele, combinații monocromatice și contrastante.Mobilierul clasic poate avea un decor baroc bogat (picioare curbate, spătar canapea ondulat și curbat, franjuri).

Stilul minimalist este caracterizat de forme stricte simple de mobilier, nuanțe monocromatice, un design simplificat de canapele și fotolii fără decor inutil.

Interioarele în stil Provence se caracterizează prin combinații de nuanțe de alb, bej sau liliac deschis, precum și roz și albastru. Tapițeria este adesea realizată din materiale textile, de obicei țesături naturale precum velur, catifea, mătase cu motive vegetale ca model.

Stilul scandinav presupune prezenta unui mobilier simplu monocolor (fara modele si cu o textura simpla) care sa ofere confort si sa nu iasa in evidenta fata de designul de ansamblu.

Accente luminoase - perne, tablouri, cutii.

Stilul mansardă este modern, dinamic. O canapea de colț moale confortabilă din piele închisă la culoare reflectă această tendință în cel mai bun mod posibil.

Cum să alegi?

Desigur, alegerea unei canapele moi pentru camera de zi este o chestiune de gust și nevoi ale rezidenților. Pentru livingurile mari se alege de obicei un set de canapea si fotolii. Poate fi si un set care include o canapea mare, o canapea pentru doi si un fotoliu. O soluție excelentă este atunci când canapele și fotoliile înconjoară măsuța de cafea. Acesta este ideal pentru o cameră mare pentru întâlniri cu prietenii, comunicare.

Pentru o cameră mică de 18 mp. m este mai potrivit pentru o canapea de colț sau alt mobilier compact. Este mai bine să așezați canapeaua pe perete. În acest caz, camera va avea puțin mai mult spațiu pentru alte obiecte de interior. Atat pentru camerele de zi mari cat si pentru cele mici, puteti alege un modul. Dacă este necesar, modulele sunt schimbate sau plasate în jurul camerei dacă sunt oaspeți în casă.

Clasic - un set de canapele, puf și fotolii în același stil. Un astfel de set de mobilier este potrivit pentru o cameră de zi, unde se țin adesea întâlniri cu prietenii. Se incadreaza usor in interior, este destul de functional. Odată ce ați decis exact ce aveți nevoie, puteți începe să căutați opțiuni potrivite.

Deci, este important să stabiliți din ce material aveți nevoie de un set (cadru din lemn sau PAL, tapițerie din piele sau textile). Este de remarcat faptul că cadrul din PAL este economic, dar departe de a fi cea mai durabilă opțiune. Este mai bine ca cel puțin cadrul să fie din lemn. Un astfel de mobilier va dura cel puțin 10 ani.

Umplutura poate fi din latex sau spumă poliuretanică (PUF) mai ieftină, care este preferată față de cadrul cu arc de modă veche. O opțiune destul de costisitoare pentru umplutură este latexul, făcut din seva unui arbore de cauciuc. Latexul este durabil, rareori provoacă alergii, este un material natural și cu siguranță va rezista cel puțin 10 ani.

Atunci când alegeți un set de mobilier tapițat, este important să nu depășiți stilul și schema de culori a sufrageriei.

Ar trebui să completeze interiorul, oferind nu numai confort, ci și să fie integrat armonios în designul general al camerei de zi.

Exemple și opțiuni frumoase

Camera de zi modernă și elegantă, stil mansardă. O canapea de colț din piele albă cu inserții negre arată grozav într-un interior al sufrageriei alb-negru.

Mobilierul frumos tapițat se potrivește perfect în interiorul sufrageriei într-un stil clasic. Decorul baroc al canapelei, fotoliilor și măsuței de cafea cu picioare curbate, modele pe tapițerie și un cadru exterior sculptat în camera de zi cu pereți bej și roz creează o atmosferă confortabilă și caldă pentru primirea oaspeților.

Canapea modulară la modă în camera de zi în stil high-tech. Tonurile neutre calme, laconismul și funcționalitatea vin în prim-plan.

Interior de nuanțe delicate în stilul Provence. O canapea moale și confortabilă, cu un ornament floral caracteristic, separă zona de living de sufragerie și bucătărie.

Pentru informații despre cum să faceți reparații și despre transportul canapelelor, consultați următorul videoclip.

1 Comentariu
0

Mi se pare că o canapea-book este potrivită pentru orice sufragerie.

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila