Varietăți și secrete ale alegerii mobilierului pentru televizor

Conţinut
 1. Particularități
 2. Prezentare generală a speciilor
 3. Materiale (editare)
 4. Dimensiuni (editare)
 5. Proiecta
 6. Cum să alegi?
 7. Metode de plasare
 8. Exemple în interior

Televizoarele din aproape toate modelele produse de companii interne și străine sunt dispozitive electronice elegante, multifuncționale și inteligente. Sunt puternice, moderne, dotate cu un număr mare de opțiuni și sunt folosite în mai multe scopuri: vizionarea de filme, fotografii, acces online, jocuri. Prin urmare, încearcă să instaleze dispozitive atât de necesare pe mobilier nou, frumos.

Particularități

Televizoarele LCD diferă de dispozitivele anterioare nu numai prin designul elegant și multe funcții utile. Modelele ultra-subțiri sunt, de asemenea, utilizate împreună cu difuzoare puternice, platine, casete TV prin satelit. De aceea Mobilierul TV obișnuit, care a fost folosit cu succes înainte, nu va arăta în apartamentele moderne.

Pentru ca fiecare element al setului de dispozitive electronice să arate armonios, să se încadreze în conceptul de stil al designului interior, iar firele să fie bine amplasate în spate, este necesar să cumpărați mobilier cu un anumit număr de rafturi și nișe. Acesta poate fi un dulap sau un dulap la comandă.

Chiar dacă utilizatorul are un panou cu plasmă care este atașat de perete, este dificil să faci fără mobilier funcțional.

Prezentare generală a speciilor

Dacă panoul cu plasmă este montat pe fundul peretelui, pe rafturi pot fi amplasate elemente electronice suplimentare: un CD player, un tuner TV prin satelit. Când un utilizator și-a cumpărat un televizor cu ecran LCD, era timpul să cumpere mobilier modern, deoarece este puțin probabil să se potrivească în peretele „bunicii” și, chiar dacă o va face, va arăta extrem de inestetic.

Astfel, este logic să enumerați principalele modele de mobilier utilizate ca suport TV:

 • suport de televiziune;
 • modul de mobilier;
 • căști încorporate;
 • secțiune modulară;
 • diverse console;
 • raft de perete.

Designul și funcționalitatea ar trebui alese în funcție de stilul interior al camerei, prezența dispozitivelor electronice auxiliare. Dacă televizorul este amplasat în creșă, trebuie să luați în considerare problema siguranței mediului.

Piedestale

Mulți utilizatori folosesc în mod activ doar un astfel de atribut de mobilier pentru a instala un televizor modern. Majoritatea modelelor prezentate au caracter practic, design elegant și sunt ieftine. Prin urmare, nu va fi dificil să alegeți o bordură în funcție de bugetul actual al familiei și pentru o anumită direcție interioară.

Dulapurile moderne oferă multe rafturi mici, sertare care se deschid și nișe convenabile. Modelele vin pe picioare sau pe rotile, sunt realizate, de regula, din materiale de inalta calitate, au finisaje frumoase in diferite nuante si sunt concepute in asa fel incat sa poata fi amplasate dispozitive electronice suplimentare in interior.

Rafturi

O soluție destul de interesantă și modernă, care vă permite să vă aranjați frumos televizorul și alte accesorii. Standurile pentru dispozitiv sunt mai potrivite pentru un stil minimalist în interior. În ciuda unei anumite simplități, acestea au o serie de avantaje:

 • cost scăzut;
 • a accentuat reținerea;
 • concizie.

Se remarcă și prin funcționalitatea lor deosebită. Rafturile sunt realizate în toate dimensiunile, modelele posibile, cu un număr diferit de rafturi. Finisajele exterioare sunt disponibile atât în ​​nuanțe închise, cât și deschise.Prin urmare, fiecare cunoscător al unui stil strict și laconic din interior are posibilitatea de a cumpăra un suport și nu numai să decoreze frumos peretele, ci și să poziționeze convenabil televizorul, discurile și telecomenzile.

Lifturi

Dispozitive relativ noi concepute mai mult pentru panouri cu plasmă. Datorită caracteristicii de design, televizorul va putea fi montat pe verticală. Un decor laconic sau bogat este oferit pe verso. Cu ajutorul telecomenzii, mecanismul poate fi controlat: ridicați structura, coborâți-o, rotiți-o, înclinați-o. Un astfel de dispozitiv neobișnuit se deosebește de toate soluțiile similare pentru televizoare nu numai prin funcționalitatea sa deosebită, ci și prin designul său magnific, impecabil.

Un produs modern, frumos va deveni cu siguranță un decor excelent în orice sufragerie, dormitor, birou.

Dulapuri

În holurile spațioase, televizoarele, decodificatoarele, sistemele audio și alte atribute ale electronicelor moderne sunt plasate separat de elementele de mobilier masiv, dar atunci când există o lipsă de spațiu liber, dulapuri sunt instalate în apropiere. Pentru ca acestea să arate bine și să se potrivească estetic în conceptul interior, astfel de articole de căști trebuie selectate cu grijă.

Daca ai achizitionat un dulap cu sertare sau un dulap cu suport si aspectul sau se potriveste cu designul modern, acesta va arata justificat langa televizor. Dar dacă produsul pentru prelucrarea lemnului este înalt, masiv, cu rafturi, nu diferă în originalitate, atunci aici este necesar să alegeți un loc special, astfel încât elementul cu cască să nu strice stilul interior și să nu încalce integritatea anturajului.

Materiale (editare)

Mobilierul TV, precum și finisajele elegante care sporesc atractivitatea dulapurilor, dulapurilor și rafturile sunt realizate din diferite materiale. Puteți vedea adesea modele combinate în care diferite texturi sunt combinate în mod ideal. Când cumpărați, este important să acordați atenție nu numai stilului, ci și siguranței mediului.

Luați în considerare cele mai comune materiale din care sunt realizate tot felul de mobilier pentru televizoare și accesorii suplimentare.

 • PAL. Foile laminate imită perfect speciile de lemn.
 • Plastic. Din acest material sunt produse un număr mare de piedestale cu nuanțe atractive.
 • Lemn natural. Produsele realizate din materiale durabile sunt scumpe, dar sunt frumoase și ecologice.

De asemenea, mulți proprietari achiziționează dulapuri din sticlă. Acestea sunt soluții interesante pentru camerele de zi care vor decora, fără îndoială, un design laconic. Dar ele sunt rareori combinate cu mobilier bogat, obiecte de artă.

Dimensiuni (editare)

Dimensiunile mobilierului sunt de mare importanță în ceea ce privește o instalare reușită și fiabilă a televizorului, amplasarea confortabilă a accesoriilor suplimentare, precum și amplasarea optimă în cameră. Când cumpărați, trebuie să luați în considerare posibila poziționare a produsului. Important este ca noua achiziție să nu blocheze lumina soarelui, să fie combinată cu alt anturaj și să arate armonios în hol, în dormitor.

Pentru camere spațioase, puteți cumpăra mobilier mare. Nu se va zdrobi vizual, pare destul de justificat. Dacă sufrageria este mică, este indicat să luați în considerare achiziționarea unui suport compact. Un astfel de design îngust, dar stilat, va decora estetic interiorul și va fi perfect combinat cu alte obiecte ale anturajului. Pe rafturi, puteți așeza cu grijă televizorul și alte dispozitive electronice.

Proiecta

Mobilierul modern pentru diferite modele de televizoare este realizat intr-o varietate de stiluri de design, folosind finisaje colorate, imitatii pentru lemn pretios, iluminat cu neon. Datorită unei game largi de produse, toată lumea poate alege un dulap sau un suport TV în raport cu soluția de stil din camera de zi, dormitor și bucătărie.

Există într-adevăr o mulțime de opțiuni de mobilier pentru dispozitive electronice. Exista modele in stil clasic cu usi din sticla, suprafata lucioasa, pe roti.

De asemenea, este posibil să achiziționați soluții austere, laconice pentru design minimalist sau dulapuri mari cu linii fluide și curbe grațioase care împodobesc interioare bogate, sublime.

Merită subliniat faptul că clasicii vor fi relevanți în orice moment, așa că, dacă conceptul principal de design al sufrageriei nu este plin de anturajul fantezist, merită să cumpărați un dulap ieftin cu un set standard de funcții necesare. Blatul alb este potrivit pentru interioare casual, tradiționale. Dacă predomină stilul Art Nouveau, trebuie să vă concentrați pe mobilierul realizat în mod corespunzător.

Cum să alegi?

Este destul de ușor să alegi mobilierul TV necesar. Alegerea unui dulap frumos sau a unui suport elegant pentru un dispozitiv electronic ar trebui să se bazeze pe mai multe puncte evidente:

 • dimensiunea sufrageriei, biroului;
 • iluminarea camerei;
 • anturaj extern;
 • stil interior;

De asemenea, ar trebui să țineți cont de sarcina funcțională: mobilierul nu ar trebui să servească doar ca decor, ci și să rezolve eficient sarcinile care îi sunt atribuite. Este necesar să se prevadă că un televizor poate fi plasat pe un dulap estetic pentru o cameră mare, iar o consolă de jocuri, un mic tuner și elementele unui sistem audio pot fi amplasate liber pe un raft sau într-o nișă. Este important să alegeți o opțiune de mobilier, astfel încât firele să fie mascate în mod fiabil în spatele peretelui din spate. Toate dispozitivele electronice trebuie să aibă acces deschis. Ele trebuie să arate frumoase, armonioase, să se completeze în exterior.

Metode de plasare

Este recomandabil să nu puneți mobilierul achiziționat pentru televizor în fața ferestrei, altfel strălucirea strălucitoare va interfera atunci când vizionați filme, emisiuni în timpul zilei. În plus, va trebui să cumpărați perdele opace. De asemenea, atunci când amplasați o piesă de mobilier, ar trebui să țineți cont de prezența unei intrări în cameră. Dulapul sau dulapul achiziționat nu trebuie să împiedice trecerea liberă în camera de zi sau dormitor.

Dacă se cumpără mobilier pentru bucătărie, este important ca dulapul și televizorul să fie amplasate departe de aragazul cu gaz sau electric, de mesele pentru gătit și pentru a mânca. Ar trebui să existe suficient spațiu liber în centrul bucătăriei pentru a nu lovi din greșeală televizorul. Bufete și dulapuri în camera de zi, holul ar trebui să fie în armonie cu restul interiorului. Datorită sortimentului mare de mobilier frumos și elegant, această condiție nu este greu de îndeplinit. Dacă designul interior al camerei arată tradițional, atunci produsele de mobilier într-un design clasic sunt potrivite pentru o astfel de cameră.

În plus, este util să urmați alte reguli:

 • lăsați un spațiu tehnic între peretele din spate al dispozitivului și perete;
 • instalați televizorul la cel puțin 70 cm de podea;
 • poziționați dispozitivul astfel încât întregul ecran să fie clar vizibil;
 • nu-l așezați lângă aparate de încălzire și alte surse de căldură;
 • asigurați-vă că prizele necesare sunt în apropiere.

Fără îndoială, televizoarele moderne arată mult mai sigure decât modelele anterioare, dar ar trebui să respectați totuși măsurile de precauție de bază.

Exemple în interior

Suportul TV are un fel de unicitate, deoarece atractivitatea generală a interiorului din cameră depinde de poziționarea acestei piese de mobilier simple. O aranjare reușită a unui astfel de element poate îmbunătăți semnificativ stilul sufrageriei, iar una greșită poate strica impresia de ansamblu a altui anturaj.

Cele mai izbitoare exemple de poziționare armonioasă în design interior se găsesc pe site-urile web, reviste și cataloage de design interior. De exemplu, opțiunile descrise mai jos diferă într-un anumit stil.

 • Dacă interiorul sufrageriei reflectă originalitate, este indicat să cumpărați dulapuri din specii de lemn natural.
 • Când există o mulțime de articole funcționale în cameră, rafturile laconice arată bine.
 • Pentru un stil minimalist, puteți cumpăra mobilier din sticlă, plastic sau cu uși din sticlă.
 • Dacă interiorul arată bogat, luxos, ar trebui să achiziționați un dulap care se potrivește cu stilul.

Datorită opțiunii largi, toată lumea va putea cumpăra un dulap, un lift sau un suport TV și accesorii suplimentare, bazându-se pe capacitățile financiare, stilul interior și funcționalitatea oferită.

Cum să faci mobilier TV din lemn cu propriile mâini, vezi următorul videoclip.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila