Totul despre suporturile TV din sticlă

Conţinut
 1. Particularități
 2. Soiuri
 3. Stiluri
 4. Materiale compatibile
 5. Criterii de alegere
 6. Exemple în interior

Mobilierul din sticla isi continua marsul triumfal, si-a dovedit in repetate randuri potrivite pentru stilurile moderne. Dar este cu atât mai important să știi totul despre dulapurile TV din sticlă. Cele mai mici greșeli în alegerea lor pot duce la consecințe foarte rele și chiar pot devaloriza ideea în sine.

Particularități

Este logic să începeți o conversație despre un suport TV din sticlă cu motivul pentru care este achiziționat. Acest design poate crea un efect de lejeritate vizuală care lipsește atât de mult în interioarele moderne. Chiar dacă dimensiunea fizică a produsului este mare, acesta va arăta totuși foarte plăcut.

Un alt factor în favoarea sticlei este compatibilitatea sa largă cu alte materiale. Dar mai multe despre asta mai târziu, precum și compatibilitatea cu diferite stiluri de design.

Mai mult, trebuie remarcat:

 • oportunități ample pentru design suplimentar;
 • ieftinitate comparativă;
 • durată lungă de viață;
 • securitate sanitară și de mediu;
 • rezistență crescută la căldură (clar mai mare decât cea a lemnului și a oricărui plastic);
 • probabilitate mare de rănire a copiilor mici și animalelor de companie;
 • murdărirea crescută a suprafeței;
 • incapacitatea de a masca zgârieturile, fisurile și defecte similare.

Soiuri

Înainte de a caracteriza formele geometrice și performanța tehnică, merită să vorbim puțin despre tipurile de sticlă care sunt folosite la crearea piedestalurilor. Sticla călită este utilizată pe scară largă. Grosimea sa este de la 0,8 la 2 cm. Materialul este inițial încălzit până la 600 de grade, apoi răcit rapid. O astfel de întărire, ca și în cazul metalului, crește semnificativ rezistența piesei de prelucrat.

O foaie de sticlă călită poate rezista cu ușurință oricărei sarcini pe care o poate crea un adult. Poți chiar să dansezi pe el și nu vor exista consecințe. Adevărat, o lovitură de la capătul fundului va sparge bordura în multe bucăți. Dar nu trebuie să vă fie frică de ei - cioburi de sticlă călită practic nu reprezintă o amenințare.

Este imposibil să zgâriați un astfel de material, însă, este imposibil să-l găuriți.

Sticla texturată este adesea folosită. Pentru trăsătura sa externă caracteristică, se numește „gheață zdrobită”. Acesta este același soi întărit, doar așchii de sticlă zdrobite sunt plasate în mijlocul foii. Float este o alternativă bună. Este un material neted și chiar de ultimă generație.

Acum putem vorbi despre forme geometrice. Suporturile TV de colț sunt destul de răspândite. O astfel de soluție, contrar evidentului, poate fi aplicată nu doar într-un colț sau într-un spațiu foarte limitat. Datorită rafturilor și secțiunilor suplimentare, adesea folosite în modelele de colț, capacitatea acestora poate fi chiar mai mare decât cea a omologilor directe.

Geometria originală este de obicei făcută la comandă.

Poate fi găsit:

 • semicircular;
 • triunghiular;
 • oval;
 • sub formă de poligon;
 • un alt design complicat al suporturilor de televiziune.

Este de menționat despre modelele cu uși din sticlă. Un astfel de produs vă permite să vizualizați vizual întregul spațiu de pe rafturi, articolele aflate acolo. Unele variante sunt furnizate cu suport. Deci devine posibilă întoarcerea mobilierului (schimbarea unghiului de înclinare al unității).

Stiluri

Este destul de logic, din moment ce alegi un accesoriu pentru televizorul tău, să cumperi un produs în stil modern. Se caracterizează prin forme drepte, netede și unghiuri clare. Dar asta nu înseamnă că trebuie să te limitezi la mobilier negru. Este foarte posibil să folosiți o soluție întunecată a altor tonuri în stil modern. Sau chiar ușor sau pronunțat luminos - totul depinde de propriul tău gust.

Principalul lucru pentru menținerea spiritului general este să lupți pentru concizia exterioară. Orice complicație se abate deja de la canoanele stilului modern.

Dar există un dezavantaj - din același motiv, aceste canoane sunt în mod deliberat inacceptabile într-o cameră luxuriantă, bogat decorată. Soluția este să folosești stiluri techno sau hi-tech. Ele sunt caracterizate prin:

 • aceeași netezime a liniilor;
 • utilizarea activă a colțurilor ascuțite;
 • a subliniat aspectul futurist în ansamblu.

Mobilierul clasic arată diferit. În acest caz, sticla se estompează în fundal. Iar primul iese cu lemn natural, care arată atractiv în orice situație. Doar elementele individuale sunt realizate din sticlă. Când folosiți stilul mansardă, inserțiile metalice sunt binevenite, iar dacă se alege minimalismul, va trebui să acordați preferință structurilor joase, conice.

Materiale compatibile

După cum am menționat deja, sticla funcționează bine cu metalul. Detaliile acoperite cu crom sau aluminiu arată foarte bine în mediile ultramoderne. Daca incaperea este decorata intr-un spirit clasic insa, ramele din lemn (si aceleasi rame) sunt mai potrivite. Dar dacă adăugați detalii falsificate, puteți folosi un dulap de sticlă chiar și într-un cadru Provence sau țară.

Dar nu trebuie să uităm că materialul cel mai transparent are propriul „spirit”, și va trebui și el luat în considerare.

De asemenea, trebuie să vă amintiți despre materialul blatului. În versiunile bugetare, plasticul este utilizat în mod activ. În ciuda rentabilității, merită remarcată fiabilitatea scăzută, astfel încât, în cele din urmă, este puțin probabil ca o astfel de soluție să fie profitabilă. O opțiune perfect rezonabilă este metalul. Este apreciat pentru rezistența sa la uzură și pentru o durată lungă de viață.

De asemenea blatul mesei poate fi realizat din:

 • aceeași sticlă (este logic în camerele în stil modern, este ușor de curățat);
 • piatră (igienică și care nu necesită îngrijire complexă);
 • lemn (garantând soliditatea și aspectul bun);
 • PAL (asemănător cu lemnul, dar mult mai ieftin).

Criterii de alegere

Cel mai important punct aici este că dulapul din sticlă se potrivește cu televizorul care va fi amplasat pe el. Nu este vorba doar de coincidențe externe (deși acest lucru este important, desigur). Ideea este că mobilierul poate rezista la o sarcină semnificativă, iar dimensiunea lui vă permite să puneți un televizor.

Este foarte bine dacă există o marjă de cel puțin 0,1 - 0,2 m până la orice margine.În caz contrar, este foarte ușor să atingeți și să răsturnați un dispozitiv scump.

Înălțimea este selectată astfel încât imaginea de pe ecran să fie clar vizibilă. Atât capul constant coborât, cât și constant bombat, nu doar se încordează emoțional, ci este și dăunător sănătății. Dacă doriți să adăugați un pic de poftă designului camerei, trebuie să alegeți produse pe bază de sticlă mată. Suprafața sa translucidă este formată după gravare acidă meticuloasă folosind o tehnică specială.

Dar pentru a obține iluzia spațiului maxim, trebuie să utilizați sticlă transparentă tradițională. Noptiera in acest caz este vitrata fie partial, fie de-a lungul intregului perimetru. Alegerea între astfel de soluții este o chestiune de gust personal.

Destul de mulți oameni preferă modelele colorate, iar acest punct ar trebui clarificat în prealabil dacă intenționați să cumpărați o piesă de mobilier cadou.

Exemple în interior

Să luăm acum în considerare mai multe opțiuni pentru utilizarea piedestalelor de sticlă în practică. Combinația de sticlă aproape neagră cu o fațadă neagră impunătoare arată genial. În plus, creatorii au încercat în mod clar să implementeze efectul plutirii în aer. Frumusețea exterioară a compoziției este completată de elemente decorative. O completare corectă din punct de vedere logic este peretele gri ca fundal.

Dar piedestalul poate fi realizat și într-o versiune cu mai multe niveluri... Un exemplu viu al unei astfel de soluții este prezentat în fotografie. În exterior, totul pare concis, nu este nimic de prisos. Legătura estetică cu peretele este plăcută. Câteva elemente decorative sunt chiar la marginea percepției, iar totul este foarte strict și funcțional.

Pentru informații despre cum să asamblați un suport TV din sticlă, vedeți următorul videoclip.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila