Bufetă pentru sufragerie: avantaje și dezavantaje

Bufetă pentru sufragerie: avantaje și dezavantaje
 1. Particularități
 2. Rol în interior și funcționalitate
 3. Avantaje și dezavantaje
 4. Stiluri

Scopul principal al sufrageriei este acela de a primi si gazdui oaspeti, o distractie placuta, o zona de relaxare si distractie. Elementele de mobilier îndeplinesc o funcție practică importantă în această parte a casei.

Piața modernă oferă o gamă largă de mobilier multifuncțional, care poate fi dotat cu un mediu confortabil de comunicare, ocupând în același timp un spațiu minim. Luați în considerare ce este un bar cu soclu, caracteristicile, avantajele și dezavantajele sale.

Particularități

Bara de bordură este o opțiune practică pentru sufragerie de toate dimensiunile. Majoritatea modelelor sunt portabile, ceea ce vă permite să economisiți cât mai mult spațiul liber al apartamentului. Scopul principal al mobilierului este depozitarea băuturilor alcoolice și a vaselor. De asemenea, produsul poate fi folosit ca un contor de bar convenabil și compact.

Acest mobilier are un format mini, cu toate acestea, la vânzare puteți găsi opțiuni mai mari și dimensionale care seamănă cu bufetele sau vitrinele.

Pentru confort, barele portabile sunt echipate cu rotile. Aspectul lor poate fi variat. Bordurile pot fi deschise sau închise. Designul este echipat cu compartimente speciale pentru plasarea convenabilă a sticlelor și a vaselor.

Rol în interior și funcționalitate

Dacă dimensiunea camerei permite, designerii recomandă să faceți o alegere în favoarea piedestalelor voluminoase. Ele adaugă șic decorului general. Pe lângă băuturi, ele depozitează vase și alte articole de uz casnic.

Experții în decorare au elaborat o serie de reguli de care trebuie să țineți cont:

 • Pentru comoditate și o mai mare practicitate, optează pentru un model care este împărțit pe secțiuni. Ele vă vor ajuta să plasați mai multe articole. Băuturile alcoolice și felurile de mâncare nu se vor amesteca.
 • Vinurile de epocă, de colecție arată rafinat. Dacă doriți să le etalați, dulapul trebuie să fie prevăzut cu inserții de sticlă. Mâncărurile frumoase sunt în armonie perfectă cu băuturile de elită.
 • Dacă în apartament locuiesc animale de companie sau copii mici, mecanismul de blocare trebuie să protejeze în mod fiabil conținutul dulapului.
 • Rafturile și suporturile bine asigurate asigură că pot rezista la greutăți mari și la stres constant.
 • Comoda poate fi folosită nu numai pentru scopul propus, ci și ca masă compactă sau suport pentru diferite elemente decorative.

Avantaje și dezavantaje

Experții evidențiază o serie de avantaje ale barelor de piedestal față de rafturile standard și mesele înalte utilizate pentru echiparea zonei barului:

 • noptiere sunt mult mai practice și convenabil de utilizat. Datorita dimensiunilor compacte, sunt mobile si potrivite pentru spatii mici;
 • forma modelului poate fi variată... De la un dreptunghi standard la un cerc sau oval. Opțiunile non-standard sunt produse sub formă de butoaie, globuri și altele;
 • intretinere usoara datorita dimensiunii... Nu va dura mult;
 • diferite materiale sunt utilizate în procesul de fabricație... De la lemn natural la plastic. Acest lucru oferă clienților o cantitate imensă de alegere;
 • compartimente suplimentare, structurile multifuncționale și alte elemente vă vor permite să plasați toate băuturile preferate;
 • modelul original poate deveni un plus expresiv și atractiv pentru interior.

Dimensiunile compacte ale barei de piedestal acționează simultan nu numai ca un plus, ci și ca un minus:

 • dacă o companie mare a venit în vizită, nu va funcționa să stai ca la tejgheaua unui bar.
 • pe langa depozitarea bauturilor si a vaselor, acest tip de mobilier poate fi folosit doar ca un mic blat.
 • o zonă de bar cu drepturi depline este destinată nu numai băutării, ci și pregătirii diverselor cocktailuri. Acest lucru necesită nu numai unelte și accesorii speciale, ci și un blat de masă larg pentru a găzdui tot ce aveți nevoie și comoditate în acest proces.

Stiluri

Barul de bordură se găsește din ce în ce mai mult în sufragerie și holuri. Având în vedere sortimentul bogat, este necesar să alegeți modelul potrivit.

Principalul criteriu de alegere a mobilierului este stilul decorului. Producătorii oferă clienților produse în culori standard, clasice, precum și modele în nuanțe neobișnuite. De asemenea este necesar să se țină cont de tipul de construcție și de forma dulapului.

Minimalism

Această tendință este unul dintre cele mai populare stiluri contemporane. Ideea sa principală este un minim de lucruri, un maxim de practicitate, beneficii și spațiu liber.

Pentru minimalism, modelele sunt alese într-o formă geometrică strictă. Materiale - plastic și sticlă. O comodă de colț, concepută pentru depozitarea vinului, coniacului și a altor băuturi, va face față perfect rolului de tejghea de bar și nu va ocupa mult spațiu.

High Tech

Stilul hi-tech se bazează pe principiile minimalismului. Schema de culori ideală pentru dulapul-bar: gri, alb, negru. Modelele decorate cu detalii cromate sunt perfecte. Formele futuriste, curbele și linii neobișnuite sunt binevenite.

Daca vrei ca mobila sa fie un element cheie, opteaza pentru piese luminoase. Ele vor ieși în evidență favorabil pe fundalul unei scheme de culori neutre. Este de dorit ca suprafața dulapului să fie lucioasă, cu o strălucire uniformă.

Mobilierul pentru designul de mai sus este realizat din sticlă, plastic durabil, cu adaos de piese metalice.

Țară

Bara de bordură pentru stil country ar trebui să fie din lemn natural. Cu cât materialul este mai expresiv, cu atât mai bine. Alegeți un copac texturat decorat cu inele anuale și alte modele. Un model sub formă de butoi sau cufăr vechi se va potrivi armonios în interior. Paleta de culori: naturala si naturala.

Acordați atenție produselor cu efect antic... Mici zgârieturi, așchii și crăpături conferă mobilierului un farmec aparte. Pentru stilul country sunt potrivite și modelele decorate cu elemente forjate și detalii din fier brut, precum lanțuri. Patina este folosită ca acoperire decorativă.

Provence

O bordură albă ca zăpada din scânduri este ideală pentru decorul Provence. Un model decorat cu ornamente florale voluminoase sau imprimeuri folosind tehnica decoupage va arăta mai atractiv. Paleta de culori este formată din culori pastelate moi și deschise. Aceste nuante pot contine mobilier pentru acest stil.

Stilul scandinav

Acest stil gravitează spre lumină și ușurință. Se caracterizează prin concizie și simplitate. În acest caz, trebuie să optați pentru modele în culori deschise. Dulapurile albe și bej deschis sunt ideale. Material - lemn natural. Bara de bordură ar trebui să fie fără elemente decorative și bibelouri.

Clasici (baroc, rococo, imperiu)

Produsele acestor stiluri sunt completate de sculpturi, muluri din stuc, detalii volumetrice, elemente aurii și multe altele. Culoarea poate fi orice, cu excepția culorilor luminoase și atrăgătoare. Bordurile pentru decor clasic sunt realizate din lemn de înaltă calitate. Materialul este acoperit cu lac transparent sau email special. Cele mai comune opțiuni de culoare sunt alb, bej, negru și maro.

Pentru a face produsul mai atractiv și mai expresiv, meșterii folosesc vopsea care imită argint, aur, cupru sau bronz. Modelele sunt completate cu mânere și picioare ondulate.

Mansarda

Acest stil se caracterizează prin prezența elementelor industriale (țevi, zidărie, ventilație, recuzită și multe altele) și laconism. Bara de bordură din lemn natural, completată de detalii metalice, se va potrivi ideal în decorul general. Multe modele sunt îmbătrânite artificial.

Produsele din sticlă și metal sunt, de asemenea, un câștig-câștig pentru direcția mansardă. Nu mai alegeți forme stricte și dimensiuni compacte.

În următorul videoclip, veți afla despre complexitățile și comoditatea unui bar tubma pentru o cameră de zi.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila