Mobilier living pe colt: caracteristici la alegere

Conţinut
 1. Avantaje și dezavantaje
 2. Vizualizări
 3. Sfaturi de selecție
 4. Cum să-l așez corect?

Camera de zi - o cameră care este destinată relaxării. Este necesar să se creeze confort și confort maxim în ea, astfel încât întreaga familie, adunându-se seara după muncă, să se poată bucura de odihnă și comunicare între ele. În apartamentele mici din oraș, camera de zi este adesea destul de mică. Este important să alegeți mobilierul potrivit care să nu ocupe tot spațiul liber și să creeze în același timp o atmosferă plăcută. Cea mai bună alegere pentru această cameră este mobilierul de colț, care iese în evidență vizibil pe fundalul omologilor liniari.

Avantaje și dezavantaje

Mobilierul de colț nu este în niciun caz inferior mobilierului obișnuit în ceea ce privește calitățile funcționale și estetice. Datorită formei sale, economisește spațiu chiar și în încăperile mici, în timp ce ocupă spațiu în colț, care de obicei rămâne gol, neparticipând la aranjament.

Are multe avantaje:

 • cu ajutorul acestuia, puteți masca diverse defecte la îmbinările pereților și pardoselii (tapet rupt, acoperire deteriorată, pereți neuniformi);
 • achizitionarea unui astfel de mobilier este deosebit de benefica pentru spatiile mici, deoarece elibereaza mult spatiu;
 • pereții de colț sunt foarte compacti, dar în același timp funcționali: au multe sertare și rafturi, un loc pentru un televizor, așa că nu trebuie să cumpărați un dulap special pentru acesta;
 • astfel de mobilier are de obicei suficient spațiu pentru depozitarea diverselor lucruri, este convenabil de utilizat.

Structurile de colț sunt potrivite nu numai pentru echiparea camerelor mici. Un living mare poate fi mobilat și cu astfel de mobilier. Va fi posibilă eliberarea altor încăperi (cum ar fi dormitorul) prin achiziționarea unui dulap de colț și instalarea lui în sufragerie.

Singurul dezavantaj al unor astfel de modele este costul destul de ridicat din cauza complexității designului și a producției costisitoare, care necesită forță de muncă.

Vizualizări

Există mai multe tipuri de mobilier de colț pentru sufragerie, care diferă în mai multe criterii:

 • material;
 • dimensiuni;
 • constructii;
 • cost.

Tip modular

Această varietate este cea mai populară, deoarece combină confortul, funcționalitatea și o gamă largă de modele posibile.

Un astfel de mobilier se distinge prin prezența multor elemente suplimentare, acestea pot fi:

 • cotiere mari în fotolii și canapele care pot fi folosite ca suporturi de mâncare sau obiecte;
 • diverse rafturi, care pot fi adesea pliate și servesc ca o masă mică;
 • colțuri de aer cu role.

Pentru producerea unor astfel de modele, sunt utilizate o varietate de module, care sunt unite printr-o singură schemă de culori și design. In functie de numarul acestora se determina functionalitatea mobilierului (cu cat mai mult, cu atat mai bine). Principalul avantaj al acestui tip este o gamă largă de funcții și ușurință în utilizare: modulele pot fi înlocuite la nevoie, fără a cumpăra mobilier nou.

Acest lucru vă permite să actualizați interiorul sau să înlocuiți piesele care au devenit inutilizabile, economisind în același timp în mod semnificativ bani.

Tip de caz

Mobilierul de cabinet este destul de popular; puteți găsi o gamă largă de modele și culori la vânzare.

Caracteristicile distinctive ale acestei specii includ:

 • prezența unor cutii convenabile și încăpătoare care se mișcă pe roți;
 • rafturi de diferite dimensiuni și forme pentru orice nevoi casnice;
 • rafturi cu balamale care sunt grozave pentru depozitarea obiectelor mici.

Peretele de colț este cel mai comun model de mobilier de dulap. De obicei există un dulap chiar în colțul camerei. Dacă este suficient de încăpător și există mult spațiu suplimentar de depozitare în perete, poate fi folosit ca șifonier.

Setul de mobilier dulap pentru living include mai multe piese de mobilier diferite care alcătuiesc o singură compoziție. Sunt realizate într-o schemă de culori similară și același stil, astfel încât interiorul camerei va arăta complet și armonios.

Avantajele acestui tip includ următoarele calități:

 • o gamă largă de modele, modele și culori;
 • preț relativ scăzut datorită utilizării materialelor ieftine în producție;
 • compatibilitate cu orice stil de interior al camerei.

Tip moale

Coltarul se va potrivi perfect in decorul unui living mic. Puteți alege orice formă și dimensiune potrivită a structurii de mobilier (sub formă de unghi, litera „P” sau altă formă neobișnuită). Atunci când cumpărați, trebuie să calculați corect dimensiunea mobilierului, să luați în considerare caracteristicile interiorului camerei, alegând culoarea, aspectul canapelei sau al altei piese de mobilier.

Cea mai bună opțiune pentru majoritatea camerelor de zi ar fi un model clasic de colț de nuanță pastelată - o astfel de canapea se va potrivi armonios în atmosferă, va sublinia căldura și confortul camerei. Puteți completa o astfel de canapea cu piese suplimentare de mobilier utile care să se potrivească (de exemplu, pouf cu cutii de depozitare).

Sfaturi de selecție

Vă aducem în atenție principalele puncte la care ar trebui să le acordați atenție atunci când cumpărați mobilier de colț:

 • dimensiunile structurii de mobilier trebuie să corespundă exact colțului în care va fi amplasată;
 • toate materialele și părțile elementelor de fixare din care este realizat articolul trebuie să respecte standardele sanitare și de mediu și să fie sigure pentru sănătatea celor care locuiesc în apartament;
 • este recomandabil să selectați mobilier în aceeași schemă de culori și același stil, astfel încât interiorul să arate armonios;
 • nu ar trebui să instalați acest tip de mobilier în fiecare colț al camerei: îngustează vizual spațiul, este mai bine să lăsați cel puțin un colț liber;
 • pentru camerele mici, ar trebui să alegeți cele mai necesare și funcționale articole cu un număr mare de spații de depozitare, care vor extinde zona liberă a camerei.

Elementul care merită achiziționat pentru camera de zi este în primul rând un perete de colț. Dacă aveți o cameră semicirculară, un astfel de mobilier este potrivit doar pentru partea de colț. Este mai bine să acordați atenție tipului de construcție modulară, deoarece mobilierul tinde să se uzeze, iar gusturile rezidenților se pot schimba.

În acest tip de mobilier, va fi posibilă înlocuirea cu ușurință a unui element stricat, sau actualizarea modulelor.

O canapea de colț este cea mai bună opțiune pentru un living. Puteți alege un model dotat cu detalii suplimentare convenabile (masă mică, cotiere largi sau alte elemente funcționale). Pe o astfel de canapea, poți sta cu o ceașcă de cafea și prăjituri sau poți lua cina.

Un dulap spațios de colț va fi o alternativă excelentă la un dulap, în timp ce nevoia unui dulap în dormitor va dispărea, iar zona camerei se va extinde. Un astfel de dulap se poate potrivi cu hainele întregii familii, ceea ce este convenabil: toate lucrurile vor fi într-un singur loc, nu trebuie să le căutați în locuri diferite. Poate conține o oglindă de dimensiuni medii, ceea ce va elimina nevoia de a achiziționa oglinzi suplimentare sau măsuță de toaletă. Și a merge undeva va fi mult mai convenabil.

Dacă peretele nu oferă un loc special pentru instalarea televizorului, puteți achiziționa un dulap de colț în acest scop. Deci televizorul va fi vizibil clar din aproape toate colțurile camerei. Borderul poate avea rafturi sau sertare pentru depozitarea diverselor lucruri mici.

Cum să-l așez corect?

Când plasați mobilierul achiziționat, mai întâi trebuie să determinați elementul principal.Cel mai adesea, un perete sau o canapea acționează ca obiect central, dar totul depinde de setul achiziționat și de gustul proprietarului casei.

Înainte de a merge la cumpărături, este recomandat să urmați câțiva pași simpli pentru a vă ajuta să faceți alegerea corectă:

 • puteți descrie sau desena un plan schematic al unei camere cu mobilier aranjat în jurul acesteia;
 • alegeți un loc care va servi drept centru al compoziției;
 • alegeți cele mai necesare articole, în timp ce nu ar trebui să existe spații goale mari în cameră (altfel interiorul va arăta neterminat).

Pentru camerele de zi mari, o soluție rezonabilă ar fi împărțirea interiorului în mai multe zone (de exemplu, pentru a citi cu o canapea de colț și un raft cu cărți sau pentru a vă uita la televizor). Mobilierul de colț (sub rezerva selecției corecte a articolelor și a plasării corecte) va ajuta la decorarea unei încăperi mari și mici.

Functionalitatea acestui tip de structura de mobilier va oferi o cantitate suficienta de spatiu de depozitare chiar si in livinguri mici sau apartamente cu o camera. O selecție largă de culori și stiluri de mobilier finisat sau opțiuni personalizate vor contribui la crearea unui interior confortabil, elegant și modern.

Cum arată mobilierul de colț în interiorul sufrageriei poate fi văzut în următorul videoclip.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila