Mobilier clasic de living: exemple de design frumos

Conţinut
 1. Caracteristici și caracteristici
 2. Vizualizări
 3. Producătorii
 4. Cum să alegi?
 5. Opțiuni de interior

Mobilierul în stil clasic nu s-a demodat de mulți ani. Clasicul este o artă exemplară consacrată, care nu și-a pierdut valoarea în cultura mondială. Prin urmare, cunoscătorii de artă aleg stilul clasic în interior. La urma urmei, nu își va pierde niciodată relevanța și atractivitatea, chiar și pe fundalul interioarelor moderne.

Caracteristici și caracteristici

Stilul clasic simbolizează luxul, precizia, rafinamentul. Toate aceste calități sunt perfecte atât pentru camerele de zi mici, cât și pentru cele mari.

Designul interior are calități distinctive:

 • Folosind numai materiale naturale.
 • Armonia dintre piesele de mobilier este o necesitate atunci când decorați un interior.
 • O mulțime de articole de lux. Tavanul este din stuc, mobilierul este sculptat, iar materialul este decorat cu broderie manuala.
 • Masivitatea predomină atât în ​​mobilier, cât și în articolele de decor.
 • Crearea unei compoziții în jurul obiectului principal din interior (masă, șemineu).
 • Utilizarea vopselelor este nepotrivită în stilul clasic; pentru rezistența copacului, se aplică un strat subțire de lac transparent. Un adeziv special aplicat pe acoperirile din lemn oferă o protecție fiabilă a lemnului de influențele externe.
 • O combinație perfectă de forme dreptunghiulare, pătrate, rotunjite. Sfera se potrivește fără greșeală. Coloanele, arcadele au intrat ferm în ideea stilului clasic.
 • Pereții sunt vopsiți în același ton sau decorați cu tapet. Motivele florale sunt binevenite pe ele. Panza este realizata exclusiv din materiale naturale (netesute, hartie, textile).
 • Este imposibil să ne imaginăm stilul fără un covor mare în centrul camerei (covor).
 • Un număr mare de mobilier tapițat. Pentru un efect mai mare, puteți achiziționa perne decorative cu diverse decorațiuni.
 • Sunt utilizate părți ale formelor nestandard de lucru manual.
 • Ferestrele și ușile joacă un rol important. Deschiderile sunt formate din arcade, iar mânerele de pe uși sunt instalate în principal din metal aurit de o formă neobișnuită. Materialele artificiale moderne sunt strict interzise (geamuri termopan).
 • Pentru iluminare sunt utilizate diverse opțiuni de iluminare. Principalul lucru este să aveți un candelabru mare de cristal masiv suspendat. Pentru zonarea camerei, sunt instalate lămpi de masă. Sfeșnicele cu lumânări adaugă o atmosferă intimă sufrageriei.
 • Utilizarea oglinzilor mari și a tablourilor așezate în rame de lemn.
 • Pentru a decora camera de zi, este indicat să folosiți antichități (cărți vechi cu legături din aur, seturi de porțelan antic). Acest lucru va crea cel mai mare efect și asemănare cu o anumită epocă.

Vizualizări

Stilul interiorului variază în funcție de mobilier, articole de lux și decor. După ce au parcurs un drum lung, clasicii din interior au luat ceva nou în fiecare eră și au fost îmbunătățiți în mod constant.

Materiale folosite în stil clasic:

 • Lemnul natural de culoare închisă este folosit pentru podele, pereți și mobilier. Lemnul de nuc, cireș, stejar este potrivit.
 • Marmura este destinată creării de coloane, arcade, figurine.
 • Cristal - pentru iluminat și vase.
 • Tesaturi naturale: matase, satin, brocart, velur, piele intoarsa, piele, organza, jacquard - pentru realizarea draperiilor cu lambrequine.
 • Piatra naturala, placile ceramice sunt perfecte pentru decorarea podelei.
 • Tencuiala decorativa - pentru decorarea peretilor.
 • Plante vii pentru confortul casei.

Pe lângă nuanțele exemplare de alb și negru, sunt folosite culori pastelate deschise, care stau la baza întregului interior. Din nuanțe calde, bej, cafea, nuanțe de ciocolată sunt potrivite.

Nu ar trebui să decorați camera de zi cu culori opuse una față de alta, de exemplu, roșu și verde, galben și albastru. Decorul și articolele de lux sunt decorate cu culori aurii.

De-a lungul timpului, stilul clasic a absorbit ceva nou, s-a transformat, dar fiecare dintre ramurile sale diferă de epoca anterioară.

Neoclasic

Mai ales imaginea clasică a interiorului iese în evidență în stilul neoclasic modern. Acest interior se bazează pe motive clasice cu adăugarea de obiecte moderne, soluții experimentale și non-standard. Neoclasicismul necesită simplitate, o cantitate moderată de mobilier și o paletă armonioasă de nuanțe.

Această combinație va atrage oamenii care iubesc specificul. Acest interior este folosit în spații de locuit cu ferestre mari și tavane înalte și necesită mult spațiu. Aceasta este o altă diferență între acest stil și altele.

Este dominat în principal de nuanțe deschise, ideea de a lua ca bază o culoare albă ca zăpada este binevenită. Nu ar trebui să existe exces de mobilier și obiecte de decor, doar ceea ce este necesar.

Utilizarea unui șemineu este un atribut indispensabil al stilului neoclasic modern.

Stil baroc

Arhitectura barocă este simbolizată de un număr mare de decorațiuni, forme volumetrice și splendoare. Formele volumetrice se formează cu ajutorul unor ornamente complicate. Picturile sunt așezate în rame masive din lemn. Pereții și tavanul sunt decorați cu picturi în frescă.

Țesăturile scumpe sunt decorate cu aurire. Bogăția stilului este demonstrată datorită materialelor scumpe. Este potrivit pentru camere spațioase.

Rococo

Stilul rococo a apărut la începutul secolului al XVIII-lea, reflectând cu succes vremurile Evului Mediu. Atributele rococo sunt desene mitice, linii complicate, un număr mare de muluri din stuc. Pentru a crea un astfel de interior sunt necesare multe perne, ecrane și figurine. Culori predominante: alb, roz, albastru, verde. Perfect pentru apartamente mici. Aveți grijă când alegeți cantitatea de decor, altfel casa se va transforma într-un muzeu.

Stilul imperiu

O trăsătură distinctivă a stilului este șic și lux. Severitatea simetrică este în armonie cu culorile strălucitoare și ornamentele complicate. Există un număr mare de piese de mobilier, dar ar trebui să fie scăzute, ceea ce subliniază masivitatea interiorului.

Atributele de bază ale stilului sunt trofeele victoriei, logo-urile, lămpile, ampelurile, trandafirii. Stilul Empire - epoca apariției sfaturilor pentru cornișe. Ele devin ca un panou pentru manifestarea materialelor scumpe. O abundență de culori de lămâie și nisip este binevenită, iar în armonie cu albastru și roșu, apare o atmosferă de sărbătoare.

Renaştere

Renașterea este un stil clasic care umple casa de pace și liniște. Această direcție dă conceptul de frumusețe, care este exprimat în mobilier, arcade rotunjite. Pereții sunt decorați cu picturi și muluri frumoase din stuc. Căștile sunt finisate cu sculptură.

Camera este decorată cu ghirlande, modele, desene, capete de animale. O mare importanță se acordă picturilor. Culori potrivite: roșu-visiniu, gri-albastru, auriu și verde bogat.

Engleză

Moderația și luxul sunt indicative ale stilului englezesc. Acest lucru se reflectă și în piesele de mobilier. Domnesc spatele masiv și tapițeria luxoasă.

Articole de decor: candelabre de cristal, tavan din stuc, pictură. Un loc important este ocupat de textile - perdele din țesătură densă, abajururi, huse de mobilier din piele.

Modern

O caracteristică specială a acestui stil clasic este că există o tranziție lină de la o piesă de mobilier la alta. Liniile drepte sunt excluse. Materialul principal folosit este lemnul.Colorarea este asemănată cu culorile vieții sălbatice (tonuri de verde deschis și gri).

Producătorii

 • Camerele de zi spaniole, produse de producători renumiți, se remarcă prin eleganță și calitate de primă clasă. Pentru un preț destul de mic, puteți crea un interior „scump”.
 • Camerele de zi fabricate în Rusia sunt fabricate folosind tehnologii moderne. O trăsătură distinctivă a producătorilor de mobilă din Rusia este costul scăzut datorită utilizării materialelor autohtone.
 • Producătorii din Belarus produc module pentru sufragerie. Toate articolele de decor sunt în perfectă armonie între ele. Mobilierul este realizat din lemn de pin, stejar si frasin.

Datorită calităților lor naturale, materialele nu sunt expuse influențelor externe și sunt protejate de decolorare, deformare a lemnului.

 • Producătorii de mobilier chinezi și italieni au depășit toate așteptările clienților producând produse de înaltă calitate. Impresionează prin siguranță și durabilitate. Experiența confecționării mobilei se transmite din generație în generație. Producătorii din China cuceresc cu cea mai largă gamă de palete de culori și tipuri de articole de interior, permițându-vă astfel să alegeți unul sau altul set pentru fiecare interior.

Cum să alegi?

Clasicul are cerințe care trebuie respectate la alegerea mobilierului tapițat. Producătorii moderni de articole de interior pentru camera de zi fac posibilă atât achiziționarea de mobilier finit pentru camera de zi, cât și modulele individuale.

Dimensiunea camerei joacă un rol important în achiziționarea de mobilier.

Lucrurile voluminoase sunt nepotrivite într-un apartament mic, nu vor face decât să strice întregul interior. Pentru astfel de camere, este mai bine să cumpărați obiecte de decor și mobilier compacte.

Este important ca interiorul să aibă contururi moi care ascund formele stricte ale setului cu cască. Elementele realizate manual (broderie, dantelă, împletitură) arată grozav pe fundalul tapetului simplu. În funcție de culoarea de bază a designului, mobilierul este selectat pentru a se potrivi.

Pentru a crea un stil tradițional, trebuie să alegeți mobilier din lemn natural. La urma urmei, cum va merge vacanta ta depinde de calitatea, aspectul și confortul acesteia. Sunt preferate mobilierul din stejar, arțar și mahon. Pentru clasa economică, mobilierul este realizat dintr-un material mai ieftin - pin.

Materialele scumpe pot fi înlocuite cu altele mai ieftine, dar nu inferioare lor ca aspect. Acest lucru este posibil datorită finisajelor moderne care pot imita complet acoperirile scumpe. Înlocuirea parchetului cu laminat este încurajată. Coloanele și piatra naturală sunt înlocuite cu materiale de gips-carton. În loc de tablouri, este permisă utilizarea unei fotografii realizate de un profesionist, dar întotdeauna introdusă în cadre masive.

Numai mobilierul nu poate fi înlocuit cu analogi, trebuie să fie scump și de înaltă calitate. Este ales astfel încât să se potrivească cu schema generală de culori. Când cumpărați mobilier tapițat pentru o cameră de zi, trebuie să acordați atenție din ce este făcut și ce mecanisme sunt folosite în acesta. Tapițeria trebuie să fie din piele naturală sau țesătură densă.

Pentru a crește iluminarea camerei, este mai bine să atârnați perdele translucide pe ferestre. Perdelele dense și grele sunt folosite pentru a reduce cantitatea de lumină din cameră și pentru a crea un amurg intim.

Atunci când alegeți o canapea și un scaun, trebuie să vă asigurați că spatele și cotierele sunt confortabile. Un element de neînlocuit în decor este o măsuță de cafea, care este instalată în centrul holului. Ar trebui să fie asortat cu o canapea și fotolii.

Atunci când alegeți un perete, acordați atenție dimensiunii acestuia.

Mobilierul voluminos pur și simplu nu va fi posibil să se potrivească într-o cameră de zi mică. Este de preferat sa optezi pentru un perete format din 2-3 dulapuri.

Nu doar aspectul mobilierului contează, ci și designul interior.Toate elementele sunt verificate înainte de a plăti marfa, pentru ca ulterior să nu fie probleme cu utilizarea acesteia. Din punct de vedere vizual, trebuie să vă imaginați cum și unde vor fi depozitate articolele.

Clasicii nu sunt în relații prietenoase cu tehnologia modernă. Dacă nu sunteți obișnuit să faceți fără gadgeturi noi, trebuie să alegeți o cască cu capacitatea de a deghiza echipamentele moderne.

Cunoscătorii de neoclasicism pot opta pentru eleganță în decor și mobilier. Materialele de clasă economică nu sunt potrivite pentru acest stil. La urma urmei, neoclasicismul se bazează pe bogăție. Pe setul cu cască sunt de dorit elemente decorative în aurire și argint.

Mobilierul principal al livingului neoclasic:

 • Scaune cu picioare din lemn;
 • Scaune (2-3buc);
 • Masuta de cafea sau cafea;
 • Canapea.

Opțiuni de interior

Există o mulțime de opțiuni pentru a crea un stil individual al unui living clasic. În funcție de tipul și dimensiunea camerei, se utilizează mobilier și obiecte de decor mari sau compacte.

Dacă zona permite, puteți instala instrumente muzicale. Designul unor astfel de articole ar trebui să fie în deplină armonie cu interiorul general. Mobilierul este pozitionat in asa fel incat sa existe spatiu liber pentru miscare.

Nu trebuie să uităm că șemineul este principalul atribut al stilului clasic. Anterior, era folosit ca sursă de căldură, dar acum este un articol decorativ. Designul său necesită o atenție specială. Dacă nu există nicio oportunitate de a instala o vatră adevărată într-o casă, deoarece nu sunt furnizate comunicații pentru aceasta în blocurile de apartamente, atunci este foarte posibil să faceți cu o aparență de șemineu.

Un analog al focului viu sub formă de flăcări electrice este destul de potrivit pentru decorarea unei camere de zi într-un stil clasic. Dar, în acest caz, este important să aranjați corect un șemineu fals. Portalul poate fi finisat cu gips-carton si decorat cu stuc din ipsos, se pot pune sfesnice sau candelabre aurite deasupra raftului. Un astfel de set de accesorii de elită va completa stilul și va sublinia rafinamentul și gustul delicat al proprietarilor săi.

Pentru sfaturi de designer despre crearea unui aspect clasic de sufragerie, vedeți următorul videoclip.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila