Alegerea unei vitrine pentru vase din camera de zi

Conţinut
  1. Ce este?
  2. Particularități
  3. Modele
  4. Materiale (editare)
  5. Stiluri
  6. Dimensiuni (editare)
  7. Soluții de culoare
  8. Prezentare generală a producătorilor
  9. Exemple frumoase în interior

Cu multe secole în urmă se credea că, cu cât poziția unei persoane în societate este mai ridicată, cu atât interiorul casei sale este mai luxos. Fiecare proprietar a considerat necesar să afișeze toate cele mai valoroase lucruri. Pe vremuri, aceștia erau pereți și bufete masive, acum au fost înlocuite cu vitrine.

Ce este?

Chiar dacă nu ați văzut niciodată vitrine, atunci cu siguranță le veți recunoaște printre alte dulapuri. Un astfel de produs constă dintr-un cadru din lemn sau metal, completat cu numărul necesar de rafturi. Conținutul dulapului este protejat de praf cu sticlă rezistentă. Astăzi, vitrinele îndeplinesc 2 sarcini principale simultan: depozitarea vaselor și obiectelor mici, precum și decorarea interiorului camerei de zi.

O vitrină concepută pentru a găzdui feluri de mâncare vă permite să păstrați porțelanul și cristalul la vedere, care este important pentru fiecare gospodină (o femeie adoră să fie admirată pentru ea și pentru casa ei).

Alegerea unui dulap pentru camera de zi este o sarcină dificilă și importantă, deoarece nu numai familia, ci și oaspeții petrec timp aici.

Particularități

Vitrinele diferă de alte mobilier prin anumite caracteristici.

Practicitate

Sticla din dulapuri protejează obiectele de praf, schimbări de temperatură, umiditate, precum și de labele animalelor tale preferate. În același timp, toate farfuriile, ceștile, ceainicele și alte mărunțișuri decorative vor fi mereu în fața ochilor tăi.

Eleganţă

Dulapul-vitrina va crea o senzație de ușurință și transparență în cameră, datorită utilizării sticlei, va face vitrina ușoară vizual. Sticla va adăuga lumină și solemnitate încăperii fără a o supraîncărca. Modelele sculptate și accesoriile vintage vor deveni un decor artistic pentru această cameră. Farfuriile și seturile antice de pe rafturi vor fi un plus separat pentru interior.

Comoditate

Daca pui o vitrina in camera, nu mai trebuie sa te gandesti unde sa pui vasele pe care nu le folosesti in orele normale. Toate lucrurile își vor avea locul pe raft, iar tu vei avea spațiu liber și mese curate.

Modele

Pe piața modernă, alegerea tuturor tipurilor de dulapuri este foarte diversă. Puteți alege un model care să se potrivească atât în ​​holuri uriașe, cât și în livinguri mici. Atunci când decorați o cameră de zi, astfel de produse trebuie selectate ținând cont de dimensiunea spațiului și de elementele care vor fi în el.

Colţ

Astfel de produse sunt selectate pentru utilizarea deplină a colțurilor camerei. Sunt de dimensiuni medii, ocupă puțin spațiu și dețin o cantitate decentă de lucruri. Astfel de modele diferă de obicei într-o formă semicirculară, adaugă complet interiorului. Practic, vitrinele de colț sunt cu o singură ușă.

Comode

O vitrină joasă este un dulap care are 3 sau 4 pereți de sticlă, se numește comodă. De obicei, comoda este plasată de-a lungul celui mai lung perete sau lângă canapea. Deoarece comoda este clar vizibilă, în ea sunt expuse toate lucrurile cu care familia se mândrește (seturi vechi, farfurii din bazarul oriental, figurine din porțelan exotic).

Trusa de creion

O vitrină îngustă arată destul de impresionantă. Este folosit ca loc de depozitare pentru lucruri care sunt vizibile doar dintr-o parte. Acestea sunt în principal farfurii pictate, frumos porțelan sovietic, pahare grațioase de cristal.Aceste dulapuri sunt adesea făcute înguste, deoarece aproape toate gospodinele preferă să-și admire seturile și să nu acumuleze aceleași farfurii fără gust. Aceste soiuri sunt de obicei cu două uși: nu sunt produse într-o formă largă.

Cu balamale

Aceste soiuri sunt atârnate pe perete, ocupând spațiul liber al planului vertical. Sunt așezate peste mobilierul care se află pe podea. Astfel de vitrine completează interiorul, adăugând frumusețe și evidențiind un anumit stil de design. Pot fi drepte, rotunjite cu uși de sticlă, ceea ce vă permite să admirați, de exemplu, un set de ceai de familie. În acest caz, prinderea trebuie să fie deosebit de puternică, astfel încât dulapul să nu cadă împreună cu toate vasele fragile.

Astfel de vitrine sunt benefice de folosit in living sau in sufragerie, daca ai una.

Mobilier modular

Un astfel de mobilier vă permite să vă cufundați într-o atmosferă de confort și confort, deoarece dvs. dezvoltați interiorul camerei după gustul și preferințele dvs. stilistice. Este convenabil prin faptul că constă din module separate care pot fi compuse în moduri diferite, pornind de la caracteristicile interioare și de aspect existente.

Materiale (editare)

Vitrinele sunt realizate din diferite materiale. Să le luăm în considerare pe cele principale.

Lemn

Lemnul este un material tradițional care a fost folosit încă din antichitate. În lumea modernă, nici tradițiile nu sunt abandonate. Cea mai comună culoare a lemnului este nucul. Un astfel de mobilier arată elegant și se potrivește cu stilul clasic. Decorarea dulapului cu sculpturi va spori impresia.

Plăcut mulțumit de faptul că fiecare model este realizat după calcule individuale. Meșterii prelucrează cu atenție lemnul, îi dau forma necesară, punând în același timp o bucată din sufletul lor în fiecare detaliu. Lemnul este un material durabil.

Dulapurile din lemn lăcuit pot dura generații.

Covoraș tradițional

Derivatele din lemn masiv nu pot fi ignorate. De exemplu, MDF-ul este realizat prin presarea celor mai mici așchii la presiune și temperatură ridicate. Acest material este considerat cel mai ieftin, deci este la mare căutare în rândul cumpărătorilor. Trebuie avut în vedere faptul că aceste dulapuri nu sunt la fel de durabile ca și omologii din lemn masiv.

Plăcile din PAL sunt plăci realizate din așchii comprimați cu adaos de tot felul de rășini. Cea mai comună opțiune este PAL lăcuit. Lacul aplicat într-un singur strat protejează suprafața plăcilor de diverse deteriorări, conferă dulapului o strălucire ușoară.

Produsele realizate din acest material sunt destul de grele, dar și rezistente. Cu toate acestea, dacă umiditatea ajunge pe material, acesta va începe să se umfle și să se deterioreze.

Sticlă

Vitrinele din sticlă securizată sunt un plus excelent pentru un interior modern și o cameră decorată în stil art deco sau clasic. Sunt potrivite și în alte stiluri. Datorită transparenței lor, suprafețele din sticlă par lipsite de greutate și nu ocupă spațiu liber. Astfel de recipiente din sticlă securizată pentru vase sunt avantajoase pentru a fi folosite în încăperile în care este deosebit de puțin spațiu.

Metal

De remarcat sunt și rafturile cu rafturi metalice. Rafturile metalice sunt realizate din oțel, sunt vopsite folosind email pulbere. Vitrinele elegante, cu o strălucire lucioasă caracteristică, se vor potrivi în interiorul stilurilor de minimalism, mansardă, moderne sau hi-tech.

Stiluri

Vitrinele sunt realizate în diferite direcții stilistice.

Modern

Stilul modern este o uniune cu drepturi depline și diversă a mai multor tendințe. Camerele de zi în stil modern doar la prima vedere par la fel. De fapt, această direcție vă permite să subliniați individualitatea. De fapt, tendințele stilistice moderne sunt destul de gratuite. Dar există și puncte importante de reținut.

Pentru a decora o cameră într-un stil modern, ar trebui să alegeți materiale simple simple. Poate fi din sticlă, lemn sau piatră.Sunt potrivite și rafturile ușoare din plastic, pe care puteți economisi în mod semnificativ bani. Una dintre cele mai interesante ramuri ale acestui stil este mansarda. Se caracterizează prin utilizarea mijloacelor improvizate ca decor, lipsa decorului, o abundență de piatră și metal în design. Stilul mansardă este perfect completat de rafturi metalice sau vitrine din lemn de culoare închisă.

Următorul stil este hi-tech. Aici, designerii respectă reguli simple, folosesc mult metal, inovații tehnice moderne și detalii minimaliste. Un dulap cu o strălucire lucioasă va decora o astfel de cameră mai bine decât alte modele. Datorită luciului, camera va apărea vizual mai mare.

Clasic

Pentru camerele de zi în stil clasic sunt potrivite vitrinele din lemn. Astfel de modele sunt luxoase și maiestuoase, ceea ce vorbește despre gustul impecabil al proprietarului, conservatorismul său și dorința de a respecta regulile în designul camerelor lor. Mobilierul clasic este realizat din specii scumpe de lemn și este adesea decorat cu decor aurit și diverse modele. În acest caz, sunt necesare feluri de mâncare adecvate. De exemplu, porțelanul clasic este potrivit pentru produsele cu picioare sculptate în stil vechi.

Modern

Stilul Art Nouveau a apărut la începutul secolului trecut, dar rămâne actual până în zilele noastre. Aceasta include mobilierul cu forme drepte, fără decorațiuni. Acestea sunt rafturi din lemn deschis la culoare, decorate cu modele întunecate și aurire. Pe rafturile unor astfel de vitrine, puteți așeza bibelouri antice, cărți de colecție și chiar alcool scump, cu care tinerii s-au răsfățat în anii „de aur” douăzeci.

Dimensiuni (editare)

Vitrinele sunt, de asemenea, selectate în funcție de dimensiunea apartamentului dvs. Pentru camerele de zi mici, vitrinele înguste, care sunt cel mai adesea semicirculare, sunt ideale. Sunt amplasate într-un colț: astfel economisesc spațiu în cameră. Pentru a face ca mobilierul să arate adecvat și să nu supraîncărce interiorul, este mai bine să alegeți un model cu rafturi durabile din sticlă călită. Datorită transparenței acestui material, dulapul nu va părea voluminos.

Înălțimea vitrinelor este diferită. Cel mai adesea, dulapurile sunt selectate joase, la 40 cm adâncime, pentru a plasa toate lucrurile necesare (uneori pe două rânduri). Dacă camera este mică, vor fi suficiente dulapuri cu rafturi de 30 sau chiar 20 cm lățime.O vitrină standard are o înălțime de aproximativ un metru și jumătate. Daca ai un apartament cu tavane inalte, poti duce in siguranta modelul mai sus pentru a nu te gandi cum sa ocupi spatiul dintre tavan si marginea dulapului. Vitrinele suspendate sau comodele joase sunt de obicei realizate destul de mici: înălțimea lor variază de la 40 la 60 cm.

Soluții de culoare

Este important ca culoarea vitrinei să se potrivească cu paleta de nuanțe folosite în camera în care intenționați să o puneți. Dacă locuiți într-o cameră luminoasă, este mai bine să o completați cu mobilier în culori închise contrastante. Recent, nuanța nobilă de wenge a fost deosebit de solicitată. Dulapurile întunecate în această nuanță sunt perfecte pentru un living în stil clasic, cu tapet deschis. Dacă decorați o cameră de zi întunecată, ar trebui să acordați atenție rafturilor metalice în culori închise (negru, gri închis sau albastru).

Camerele întunecate par uneori prea sumbre. Pentru a dilua această atmosferă sumbră, designerii recomandă utilizarea mobilierului deschis la culoare în interior. Pentru camerele mici sau slab luminate este potrivită o vitrină albă sau fildeș.

Dacă doriți să adăugați un accent luminos la interior, utilizați mobilier în culori strălucitoare (de exemplu, turcoaz, roz sau verde). Pe fundalul pereților bej, va arăta adecvat și armonios.

Prezentare generală a producătorilor

Abundența de mobilier de pe piața modernă va uimi chiar și pe cel mai sofisticat cumpărător. Vitrinele pot fi găsite acum pentru orice gust și portofel, ceea ce este o veste bună. Vitrinele producătorilor italieni sunt considerate una dintre cele mai bune.Aproape toate marile companii italiene de mobilă nu se zgârcesc cu materiale, așa că aleg doar cele mai bune pentru producție: mahon rezistent, stejar puternic, cireș testat de-a lungul anilor și alte tipuri de lemn de înaltă calitate. Cei mai populari producători din țară și din străinătate sunt considerați mărcile Prestige și Rococo.

Mobilierul italian se distinge prin rezistența la deteriorarea mecanică, deformarea în timp, ceea ce este important la cumpărarea de mobilier. La urma urmei, fiecare proprietar dorește ca produsul să dureze mai mult de un secol. Italienii, dorind să câștige o bună reputație pentru clienții lor, certifică produsele. Achiziționând produsele lor, poți fi complet sigur că nu îți irosești banii. Nimeni nu va nega că un astfel de mobilier este destul de scump, dar, datorită garanției producătorului, va servi mult timp.

Vitraliile, care sunt produse în Belarus, sunt considerate bugetare. Baza materialelor pentru mobilierul modern din Belarus este stejarul și mesteacănul. Aceste materiale sunt, de asemenea, destul de durabile, astfel încât produsele acestor mărci sunt apreciate în toată lumea. Astfel de mărci precum Krynichka și Gomeldrev sunt cunoscute pe scară largă.

Companiile rusești pot oferi, de asemenea, o gamă largă de vitrine moderne și clasice și prețuri relativ mici. În ciuda faptului că mobilierul de fabricație rusă nu este atât de popular, este cumpărat în mod activ. Firmele rusești oferă să facă comenzi pentru comenzi individuale și, de asemenea, oferă o garanție pentru bunurile lor. Prin urmare, astfel de vitrine satisfac pe deplin toate dorințele clientului.

Cea mai răspândită firmă de mobilă (în special în rândul tinerilor) este firma de mobilă Ikea, care are rădăcini suedeze. Proprietarii unuia dintre cei mai mari comercianți de mobilă din lume produc vitrine elegante. Multe persoane nu le place mobilierul acestei firme, dar nu oricine poate rezista preturilor mici, precum si atmosferei europene. De asemenea, aceste vitrine nu sunt inferioare mobilierului italian original.

Exemple frumoase în interior

Primul exemplu este o cameră modernă. Se bazează pe culori deschise: pereții sunt albi, podeaua este bej. Această combinație arată armonioasă și mărește vizual spațiul. Vitrinele sunt folosite aici pentru depozitarea vaselor. Două dintre ele sunt cu balamale, al treilea este pe podea. Sunt protejate de un strat de sticlă de culoare închisă durabilă.

Spre deosebire de baza albă, această combinație pare interesantă. În acest caz, conținutul poate fi deslușit prin sticla închisă la culoare. Trebuie selectate feluri de mâncare, una care nu încalcă regulile stilului high-tech. Dacă aveți seturi sovietice vechi, este mai bine să le ascundeți în altă parte. Farfuriile albe solide și vazele neobișnuite arată mai bine într-o vitrină modernă. Puteți umple spațiul cu figurine interesante.

Al doilea exemplu este o cameră în stil clasic într-o clădire Hrușciov. Camera principală a apartamentului merită să fie cea mai frumoasă din casă. Datorita faptului ca tapetul este lipit in dungi, camera pare a fi mai inalta. Prin urmare, puteți pune chiar și un dulap înalt în el, în timp ce vitrina de colț va economisi spațiu și vă va arăta preparatele în toată frumusețea lor. Dulapul principal este format din trei secțiuni, în care există spațiu pentru vase și lucruri mici decorative precum figurine, flori artificiale sau vaze cu bomboane. Mobilierul este din lemn de culoare închisă, astfel că se îmbină armonios cu tapetul.

Interiorul este completat de o poză într-un cadru masiv din lemn de culoare închisă.

Camera alăturată este decorată în stil baroc. Prin urmare, mobilierul a fost selectat în consecință. Dulapurile folosite pentru a decora această cameră, în ciuda dimensiunilor lor mari, par a fi simbolul fragilității și grației. Rama din lemn deschis este completată de o cantitate imensă de sticlă. Suprafața lemnului este decorată cu sculpturi fine și modele întunecate. Astfel de dulapuri ar arăta luxos, aici au fost completate cu succes cu o comodă și o masă în același stil cu același decor.Întregul set de mobilier va pune în valoare în mod favorabil tapetul care se potrivește cu culoarea și stilul. Ele seamănă cu acoperirile de pereți din țesătură care au fost folosite încă din secolul al XVIII-lea. Podeaua și tavanul din această cameră sunt de asemenea luminoase, pentru a nu perturba armonia.

Din interior, vitrinele sunt pline cu vase departe de a fi simple. Dintre ceștile minuscule de ceai și ceainicele pictate care stau pe rafturi de sticlă transparentă, regina însăși nu ar ezita să bea. Printre vesela rafinată, se numără detalii decorative frumoase: sfeșnice antice stilizate, vaze, suporturi pentru pahare și chiar rame foto cu model. Când intri într-o astfel de cameră, admiri involuntar simțul stilului celui care locuiește în ea.

Vitrinele sunt departe de a fi o relicvă a trecutului. Ele pot fi folosite în livingurile moderne. Alegeți un produs cu o textură și o culoare potrivite, acesta va fi un plus grozav pentru interiorul sufrageriei dvs. Puteți umple rafturile raftului cu feluri de mâncare frumoase și le puteți admira.

În continuare, vezi recenzia video a dulapului cu vitrină pentru sufragerie.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila