Living alb: idei frumoase de design interior

Conţinut
 1. Particularități
 2. Decor
 3. Stiluri
 4. Combinații de culori
 5. Exemple frumoase în interior

Livingul este una dintre camerele principale ale oricărui apartament, așa că ar trebui să abordați cu atenție designul acestuia. Mulți oameni aleg culorile deschise ca fiind principalele pentru această cameră. Albul este o decizie destul de îndrăzneață și trebuie să luați în considerare cu atenție mulți factori înainte de a decora o sală într-o nuanță similară. Este important să rețineți că, printre numărul mare de opțiuni pentru acoperiri și mobilier, ar trebui să selectați acele soiuri care se potrivesc perfect în decorul sufrageriei dvs. Doar luând în considerare toate caracteristicile, veți putea crea o cameră elegantă în culori luminoase pentru primirea oaspeților.

Particularități

Proiectul de living în alb are o serie de caracteristici. Printre acestea există atât nuanțe pozitive, cât și negative care trebuie luate în considerare.

Caracteristicile pozitive ale unei camere cu lumină albă includ următoarele puncte:

 • Datorită pereților și tavanului ușori, camera de zi este mărită vizual. Pereții reflectă lumina cel mai intens, ceea ce contribuie la creșterea dimensiunii camerei.
 • Culorile deschise nu se plictisesc la fel de repede ca nuanțele sau modelele bogate. Nu „plictisesc” privirea și nu obosesc ochii.
 • Suprafețele albe ale pereților, tavanelor și mobilierului se potrivesc bine cu diferite nuanțe. Cu ajutorul decorului și a altor articole de interior, puteți crea diverse combinații de tonuri.
 • Abundența de alb creează o atmosferă de liniște sufletească în apartament, care va deveni deosebit de favorabilă după o zi grea de muncă și va contribui la liniștea sufletească.
 • Un mare avantaj al nuanțelor deschise este combinarea lor cu orice stil de interior. Atât în ​​direcția clasică, cât și în cea modernă, un ton curat, nobil va arăta estetic plăcut și relevant.
 • O suprafață ușoară servește adesea drept „pânză” pentru un designer de interior. Adesea servește ca bază pentru crearea de desene creative în avion sau pentru întruchiparea articolelor de interior în forme și culori neobișnuite.
 • Pentru pereții și tavanele albe, este foarte ușor să alegeți un material de finisare, deoarece o gamă de acoperiri diferite este prezentată într-o culoare similară.
 • Un design similar în camera de zi este perfect pentru cei cărora le place o schimbare periodică a decorului. Evitând costurile mari, poți doar să schimbi accesoriile, iar camera va căpăta un aspect actualizat.
 • Culorile deschise sunt potrivite pentru camerele împărțite în zone. Chiar și în prezența unei cantități mari de mobilier, o astfel de colorare a articolelor de interior va preveni efectul de aglomerare a sufrageriei.
 • Albul are versatilitate in ceea ce priveste moda. Este considerat un clasic, așa că poți să-ți admiri camera de mulți ani și să ții mereu pasul cu tendințele modei.

Caracteristicile negative ale unui astfel de design includ următoarele nuanțe:

 • Este necesar să se „dilueze” schema de culori a camerei. Albul nu va crea confortul dorit fără accente luminoase.
 • Mobilierul și alte suprafețe deschise la culoare sunt foarte instabile la murdărie. Acestea necesită curățare regulată pentru a menține un aspect prezentabil în orice moment.
 • Culorile albe sunt inacceptabile în camerele în care există animale de companie sau copii mici activi. Este nepotrivit să faceți acoperiri în sufragerie ușoare, deoarece acestea vor suferi prea repede de lepra copiilor și animalelor și își vor pierde aspectul inițial.

Un element de interior obligatoriu în orice stil este un covor ușor.Este situata langa mobilierul tapitat, are o textura delicata destul de placuta sau chiar o gramada lunga.

Cel mai bine este să plasați pânze pe pereți ca decor, introduse în rame argintii sau o serie de fotografii alb-negru.

Este important să faci un accent de culoare în sufragerie pe perdele.

Pe lângă ele, este necesar să mai evidențiem câteva elemente care atrag atenția.

Luați în considerare cu atenție alegerea corpurilor de iluminat. Culoarea deschisă a pereților nu înseamnă că în cameră ar trebui adăugate mai puține surse de lumină artificială. Dimpotrivă, ar trebui să alegeți cu atenție designul lămpilor, deoarece într-un interior ușor, caracteristicile formei lor sunt deosebit de vizibile.

Decor

Livingul este format din elemente de bază, fiecare dintre acestea putând fi decorat în mod favorabil în lumină albă și poate fi ales decorul corespunzător.

Suprafața pereților din camera de zi poate fi diferită.

Un finisaj ușor este creat prin utilizarea următoarelor produse:

 • Panouri speciale. Ele pot fi realizate din gips-carton și alte materiale. Panourile sipci in nuante deschise maresc perfect spatiul. Panourile în relief sunt folosite pentru a sublinia anumite zone ale încăperii. De exemplu, decupează spațiul de lângă șemineu.
 • Uneori suprafața pereților este acoperită cu tencuială. Poate fi fie un amestec alb obișnuit, fie o variație decorativă a acoperirii.
 • Adesea, suprafața este acoperită cu vopsea. O tehnică interesantă este o cărămidă vopsită într-o culoare deschisă, care va arăta bine nu numai în stilurile sale interioare caracteristice, ci și în orice alte concepte.
 • Turnarea din stuc este folosită ca finisaj ușor pentru secțiuni individuale. Arată deosebit de plăcut din punct de vedere estetic pe pereții albi, dând noblețe și originalitate interiorului.

Suprafața tavanului este cel mai adesea întruchipată în nuanțe de alb fierbinte. Una dintre metodele de acoperire este vopseaua, dar pentru aceasta suprafața trebuie să fie perfect plană.

Pentru a sublinia clasicii din atmosfera sufrageriei, pe tavan pot fi create modele de relief și elemente de stuc.

Plinte joacă un rol foarte important în completarea conceptelor interioare. În majoritatea direcțiilor, are un ton deschis. Pentru a ascunde imperfecțiunile suprafeței, tavanul este adesea decorat cu panouri elastice și suspendate. În acest caz, sunt oferite oportunități mari de proiectare. La suprafață, pe lângă culoarea albă principală, pot exista desene sau compoziții din lămpi încorporate.

Opțiunea originală va fi grinzile din lemn. Sunt potrivite pentru mai multe stiluri de interior - țară, Provence, mansardă. Pentru mai multă originalitate, lemnul natural poate fi vopsit într-o culoare deschisă.

Pardoseala principală dintr-o cameră de zi albă poate avea la bază atât nuanțe deschise, cât și contrastante cu pereții și tavanul. În cazul contrastului, adăugarea unui covor crem sau lăptos cu o grămadă lungă arată spectaculos.

Soliditatea incaperii este data de invelisul din lemn si materiale derivate. Plăcile de parchet sau podeaua în relief adaugă o notă de lux mobilierului. Uneori podeaua holului este acoperită cu gresie. De obicei, acestea sunt părți mici albe realizate în luciu. Nuanța unei astfel de acoperiri este gradul de murdărire.

Pe materialele cu textură lucioasă, acumulările de praf și diverse imprimeuri sunt mai vizibile.

Stiluri

Un living alb poate fi întruchipat în multe direcții interioare.

scandinav este unul dintre cele mai ușoare stiluri. Pereții sălii vor fi cu siguranță vopsiți în alb, ca și tavanul. O canapea dreptunghiulară nu prea mare de culoare deschisă este completată de perne colorate și de un covor cu un model similar. Adesea, covorul are un model geometric original. Pe lângă formele pătrate, puteți găsi adesea contururi rotunde - sub formă de șemineu, abajur sau măsuță de cafea.

Decorarea interioară a camerei de zi a cabanelor și a apartamentelor generale este adesea implementată stilul country... Pentru el, buștenii sunt cei mai populari în designul tavanului. În majoritatea detaliilor interioare, se poate urmări un contrast - cadrul mobilierului tapițat poate fi din lemn de culoare închisă, în timp ce tapițeria în sine este ușoară. Perdelele bej sau jaluzelele din lemn se vor potrivi perfect într-o astfel de încăpere. Mesute de cafea ușoare în formă de pătrat populare, adesea blatul este din sticlă.

Camera de zi minimalistă niciodată supraîncărcat cu mobilier. Conceptul urmărește să sublinieze spațiul deschis. De obicei se aleg canapele cu lumină slabă, pereții au o nuanță de alb pur. Elementele luminoase pot fi prezente în elementele interioare precum rafturi, textile, vaze, tablouri. Foarte des, pentru a sublinia compactitatea ca strategie principală de stil, un televizor sau un șemineu poate fi montat în nișe speciale din suprafața peretelui.

Nuanțele pastelate sunt perfect întruchipate în direcție provence... În designul holului, puteți găsi atât alb pur, diluat cu accente de bej și gri, cât și variații mai calde de lumină, utilizate în proiectarea mobilierului din lemn. Un rol important este acordat netezirii liniilor - este dificil să găsești caracteristici ascuțite în direcția provensală. Textilele, decorate în culori pastelate și care conțin adesea un imprimeu floral, își asumă unul dintre rolurile principale pentru a face camera de zi confortabilă.

Stil baroc Este un stil care combină alb și nuanțe similare. Pereții și tavanul sunt aproape de fierbere, în timp ce mobilierul are o nuanță mai caldă pe tapițerie. În combinație cu lumina, se folosește decorarea mobilierului și accesoriilor cu inserții aurii, ceea ce subliniază tot luxul și fastul acestui concept. Mobilierul din lemn natural este adesea echipat cu sculpturi și modele filigranate; perdelele sunt un element important al textilelor. În acest stil, nu este permisă o combinație de alb cu culori strălucitoare sau contrastante.

Art Deco permite o combinație de mobilier alb și colorat în hol. Combinația de fotolii ușoare și o canapea colorată este completată perfect de perdele de aceeași nuanță. O combinație de alb, gri și negru va fi o paletă bună. În art deco, este permis să aveți imprimeuri în formă de romb, pătrate sau dungi care combină două culori contrastante simultan.

Televizorul este adesea amplasat într-o nișă de perete pe un perete de accent.

O direcție frumoasă și la modă este stil mansardă... Necesită mult spațiu, oferă sufrageriei un aspect original și confortabil. Pereții lumini sunt adesea combinați cu o podea întunecată; un perete cu o textură de cărămidă capătă un rol de accent. Mobilierul în acest stil poate avea forme diverse, nu prea stricte și poate fi decorat în tonuri de alb, bej sau gri. Acordați o atenție deosebită alegerii corpurilor de iluminat, care sunt prezentate sub formă de lămpi suspendate cu nuanțe de plastic sau transparente.

Combinații de culori

Atunci când decorați o cameră de zi, este important să creați un echilibru între alb și nuanțele care sunt în combinație cu acesta.

Foarte des poți vedea holul decorat în alb-negru. Principalul lucru este să decideți ce nuanță în contrast domină și care completează combinația. Unii încearcă să echilibreze cantitatea de alb-negru.

Puteți găsi un astfel de design în camera de zi, în care tonul alb este diluat cu nuanțe suculente. Elementele de interior precum o măsuță de cafea, tapițeria canapelei, pernele, tablourile sau panourile sunt accente luminoase. Elementele clasice pot fi finisate cu aur, uneori piatra ușoară de marmură este o alternativă. Un living alb și maro arată nobil, un fundal deschis poate completa textilele în tonuri violete.

Concepte mai moderne permit astfel de accente precum un dulap liliac, o combinație de perne ușoare și turcoaz printre accesoriile albe. Un ton cald poate fi întruchipat într-un model de covor portocaliu.

Un living alb și roșu implică prezența unor zone roșii separate pe tavan sau în mobilier.

O cameră alb-verde arată frumos dacă verdele este folosit în tapetul combinat pentru a evidenția unul dintre pereți, precum și în covor și accesorii mici.

O cameră albastră și albă sau alb și albastru poate include accente colorate pe articole precum blatul de masă sau un fotoliu care nu aparțin aceluiași set cu canapeaua. Combinația de tonuri de alb, albastru și roșu poate fi întruchipată cu succes într-un stil nautic.

Exemple frumoase în interior

Atât în ​​designul modern, cât și în cel clasic al livingului, sunt întruchipate soluții neobișnuite care fac camera cu adevărat creativă.

 • O soluție neobișnuită ar fi echiparea mobilierului într-o cameră luminoasă cu iluminare colorată. O astfel de soluție poate sublinia particularitățile aspectului camerei sau pur și simplu poate decora camera, făcând atmosfera și mai confortabilă.
 • Un covor cu imprimeu zebră se va potrivi cu succes în diverse stiluri. Combinând dungi albe și negre, va lua o poziție neutră în interior și va îmbina simplitatea și eleganța.
 • Dacă vrei să schimbi aspectul sufrageriei tale luminoase, atunci o soluție excelentă ar fi să folosești o cuvertură de pat ca accesoriu. Asezand o cuvertura deschisa la culoare pe o canapea colorata, te scuti de bataia de a cumpara mobilier nou. Prin plasarea unei pături strălucitoare, creați un accent de culoare suplimentar în designul camerei.
 • Având în vedere toate nuanțele și caracteristicile, îți poți decora cu ușurință sufrageria albă, astfel încât să devină o sursă de bună dispoziție pentru tine și toți vizitatorii casei tale.

Vezi următorul videoclip pentru mai multe despre asta.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila