Idei originale pentru amenajarea peretelui în camera de zi

Conţinut
 1. Particularități
 2. Materiale de finisare
 3. Decor
 4. Decor de perete pentru televizor si semineu
 5. Exemple frumoase în interior

Inima oricărei case este camera de zi. Aceasta este o cameră multifuncțională din locuința noastră, concepută pentru a oferi gospodăriei sale senzația de vatră de familie, oameni iubitori apropiați, căldură și siguranță.

Livingul este generatorul stării noastre de spirit. Această cameră din casa noastră va deveni o carte de vizită pentru orice oaspete. Ea va spune mai multe despre chiriașii săi decât despre oamenii înșiși, despre relațiile lor în familie, despre interese, gusturi, nivelul de cultură și ospitalitatea proprietarilor casei.

Pereții stau la baza designului oricărei camere, prin urmare, decorându-i în camera de zi, dăm tonul pentru întreaga cameră, alegerea mobilierului și a accesoriilor.

Particularități

Indiferent de cât de complex este planificat interiorul camerei de zi, merită să urmați sfaturile profesioniștilor atunci când alegeți un design de perete.

 • Decorarea peretelui trebuie să respecte pe deplin conceptul de design.
 • În cazul unei combinații de materiale, acestea ar trebui să fie în armonie atât între ele, cât și cu interiorul din jur.
 • Luați în considerare iluminarea camerei: dacă ferestrele sunt orientate spre partea de nord, camera ar trebui să aibă suficiente nuanțe calde și luciu; pentru camera de sud, dimpotrivă, sunt relevante spectrul albastru și măsliniu și un minim de suprafețe reflectorizante.
 • Dimensiunile camerei joacă un rol important în alegerea materialelor. Modelele și desenele mari nu trebuie folosite pentru o cameră de zi în miniatură. Ornamentul delicat va fi potrivit.
 • O problemă cu un aspect nereușit poate fi rezolvată cu decorarea pereților. Pervazurile în exces și colțurile nefolosite pot fi transformate cu structuri și pereți despărțitori din gips-carton.
 • Camera finisată ar trebui să fie confortabilă și confortabilă pentru toți membrii familiei.
 • Dacă camera de zi este folosită nu numai în scopul propus, ci și ca dormitor sau studiu pentru cineva din gospodărie, acest lucru trebuie luat în considerare atunci când alegeți un design viitor.

Materiale de finisare

Astăzi, piața materialelor de finisare este atât de bogată și diversă încât vă permite să alegeți o opțiune chiar și pentru cele mai pretențioase idei de design.

Tapet

Cel mai solicitat și mai accesibil material pentru majoritatea consumatorilor. Tapetul este ecologic, oferă o gamă largă de culori și modele, poate fi înlocuit ușor și rapid și poate fi vopsit. În același timp, nu necesită costuri mari de muncă și experiență specială în procesul de aplicare pe pereți.

Pentru a crea o decorare spectaculoasă a peretelui în camera de zi, tapeturile textile sunt relevante - arată șic și scump, subliniază bogăția și bunul gust al proprietarului casei. Tapeturile cu suport din material textil sunt potrivite pentru multe stiluri: atât camere baroc pretențioase, cât și camere clasice. Dezavantajele includ o gamă mare de preț și capricios pentru condițiile de funcționare.

Tapetul natural din furnir de plută, stuf sau fibră de iută, bambus și chiar urzică arată interesant. Astfel de materiale pot renaște orice interior, pot aduce bogăția naturală a culorilor și texturilor. Sunt extrem de prietenoși cu mediul și nu dăunează sănătății umane.

Tapetele naturale sunt combinate cu succes cu alte materiale, acestea fiind folosite atât pentru finisarea tuturor pereților, cât și pentru crearea de accente în cameră.

Tapetele metalice sunt incredibil de frumoase; pot fi turnate în aur, argint sau bronz, pot conține în relief sau orice model. Are la bază hârtie sau material nețesut, pe care se lipește un strat subțire de folie de aluminiu.Materialele extind vizual spațiul, adaugă lumină în cameră. Sunt rezistente la lumina soarelui, nu necesită îngrijire specială, nu se tem de ciuperci și mucegai și, cel mai important, au un aspect unic.

Colorare

Pictura pe perete este a doua cea mai populară metodă de decorare. Datorită vopselei, este posibil să schimbați spațiul camerei dincolo de recunoaștere, pentru a crea un model exclusiv care nu se găsește pe tapet. Pentru a transforma radical camera de zi, puteți experimenta forme și texturi, culori. Designerii încearcă toate opțiunile noi: fac efectul unei suprafețe îmbătrânite, aplică în mod special pete mari și pete.

Cea mai recentă tendință de modă sunt pereții, decorați cu vopsea de ardezie, care permite nu numai să deseneze pe ei, ci și să facă tot felul de note utile.

Pictura se poate face, de asemenea, folosind șabloane achiziționate sau realizate de dvs.

Stâncă decorativă

Acest material oferă un aspect elegant camerei, este folosit mai des pentru a crea accente în cameră, dar poate fi folosit și ca decor principal. Este fiabil și durabil, nu necesită îngrijire specială. Desenul, așezat din plăci de piatră, va deveni un decor spectaculos al sufrageriei, va aduce o atmosferă misterioasă specială în spațiu. Modelul care imită cărămidă este cel mai solicitat în rândul consumatorilor moderni.

Placă ceramică

Soluția optimă pentru crearea de modele originale de pereți. În ciuda noțiunii preconcepute conform căreia plăcile sunt nepotrivite pentru spațiile de locuit, plăcile sunt din ce în ce mai văzute în interioarele moderne.

Stilurile la modă Art Deco, loft brutal, stilul african cu elemente etnice nu pot face fără această opțiune de finisare.

Laminat

Nu numai practică, ci și o soluție elegantă în designul camerei. Materialul este incredibil de convenabil și pretențios de îngrijit. Plăcile laminate sunt durabile și rezistente la deteriorări mecanice. Podeaua, transformându-se ușor în perete, arată impresionant și extinde vizual camera.

Tencuiala decorativa

Pereții tencuiți din hol vor arăta întotdeauna excepțional. Tot felul de modele sunt create cu o spatulă, după uscare, peretele este vopsit și lăcuit.

Tencuiala venețiană este deosebit de populară, este capabilă să imite piatra naturală. Acest lucru are ca rezultat o suprafață netedă, lucioasă, care amintește de marmură.

Nu se teme de umiditate și temperaturi extreme, nu crapă și este ușor de restaurat.

Printre exemplele de tipuri neobișnuite de tencuială, sgraffito merită evidențiat. Tehnologia sa presupune aplicarea treptată a mai multor materiale multicolore cu un model în relief zgâriat.

Terrazitul este un alt tip interesant de tencuială care transmite în mod realist aspectul unei roci naturale.

Plastic

Acest decor de perete câștigă din ce în ce mai multă popularitate. Este un material relativ nou, potrivit atât pentru mediile rezidențiale, cât și pentru cele industriale. Cel mai adesea, plasticul de vinil este folosit pentru a decora interiorul. Este rezistent la umiditate, durabil, practic din punct de vedere al functionarii. Panourile de vinil sunt capabile să imite piatra naturală, cărămidă, dar chiar și într-o versiune monocromatică arată avantajos.

Piele

Panourile moi din piele naturală și piele naturală sunt potrivite pentru decorarea peretelui din fața televizorului și deasupra canapelei, ajută la mascarea imperfecțiunilor suprafeței și la crearea izolației fonice de înaltă calitate. Materialele sunt folosite pentru a pune accente în cameră. Datorită agentului de iarnă sintetic și cauciucului spumos, puteți obține un finisaj mai moale.

Peretele sufrageriei, împodobit cu piele naturală, va evoca mereu invidie și admirație.

panouri 3D

Panourile 3D de perete sunt elemente volumetrice cu basorelief și înalt relief. Materialul unic vă permite să creați compoziții uimitoare, a căror frumusețe poate fi subliniată cu o iluminare pricepută.Instalarea panourilor este destul de simplă și se poate face independent. Nu necesită pregătirea perfectă a peretelui.

Materialul are multe calități pozitive: crește izolația termică a încăperii, este capabil să ajusteze vizual dimensiunile camerei și se îmbină perfect cu alte finisaje.

Panourile din sticlă 3D arată ușoare și aerisite, adesea decorate cu imagini ale diferitelor specii naturale.

Lemn natural

Lemnul din interiorul camerei de zi arată întotdeauna spectaculos, transformă aspectul camerei, apropie oamenii de natură datorită ecologicității materialului. Matricea este potrivită în aproape orice design, trebuie doar să alegeți rasa potrivită. Stejarul albit deschis este apropiat de stilul scandinav, wenge negru este un rustic aspru, nucul deschis și frasinul shimo cald sunt relevante pentru Provence delicată.

Gips-carton

GKL vă permite să realizați cele mai incredibile idei de design. Materialul unic este capabil să adopte orice formă și linii complicate. Structurile din gips-carton nu sunt doar frumoase și estetice, ci îndeplinesc pe deplin cerințele funcționale ale camerei. Modulele zonează perfect spațiul, ascund defectele existente și nișele încorporate sunt adesea folosite ca sisteme de stocare spațioase.

Avantajele suplimentare sunt ușurința materialului și ușurința instalării, precum și capacitatea de a crea structuri goale pentru cablare și iluminare.

Lemnul, metalul, plasticul și alte tipuri de finisaje se potrivesc bine cu gips-carton.

Decor

Decorarea este una dintre cele mai interesante etape în decorarea pereților, în care îți poți da drumul imaginației. Cu toate acestea, atunci când planificați decorul pereților camerei de zi, merită să respectați soluția stilistică generală a camerei.

mulaje

Printre elementele arhitecturale, se pot evidenția muluri - detalii decorative sub formă de benzi convexe deasupra capului care adaugă relief și volum încăperii. Designerii le folosesc nu numai pentru decorarea pereților, ci decorează tavanele, ușile, șemineele, arcadele și nișele cu muluri, oferindu-le un aspect mai expresiv și mai îngrijit.

Scândurile decorative într-o cameră spațioasă pot fi o modalitate de a zonare camerele în secțiuni separate. Ele sunt adesea folosite pentru a masca defectele și erorile de finisare. Molurile sunt folosite ca plinte pentru a ascunde rosturile adiacente peretelui. Datorită acestor elemente, puteți împărți pereții în mai multe secțiuni, decorați cu diferite tipuri de tapet sau alte tipuri de finisaje. Ramele decorative de pe pereți pentru tablouri, oglinzi și fotografii arată interesante.

Cu ajutorul mai multor scânduri curbate, puteți crea tot felul de forme de artă și compoziții geometrice pe pereți, puteți imita coloane și cornișe, turle și rozete. Panourile ușoare sunt versatile, prezentate într-o gamă largă de culori, pot fi fie netede, fie decorate cu stuc.

Pentru stilurile moderne și clasice, merită să acordați preferință panourilor plate, austere, baroc și rococo pretențios, baghetele din stuc sunt potrivite.

Imprimare foto

Picturile murale sunt o modalitate elegantă și modernă de a decora camerele de zi. În scurt timp, sunt capabili să schimbe radical aspectul sufrageriei fără costuri materiale inutile. Pentru ca finisajul finit să trezească un interes real, trebuie să selectați tapetul conform conceptului de design de bază și să îl utilizați ca element de zonare.

De exemplu, un perete care înfățișează câmpuri de lavandă înflorite sau o panoramă a unei străzi franceze va fi elementul final al Provencei. Iar grafica modernă pe computer va fi soluția perfectă pentru un stil high-tech la modă.

Un panou interesant poate servi drept perete de accent într-o cameră.

Pictura

Dacă în camera de zi există un perete lung și gol, este indicat să-l decorezi cu un mural. Imaginile pot fi aplicate cu vopsele acrilice sau fluorescente, cutii de aerosoli și chiar pixuri cu pâslă.Tehnologia modernă vă permite să pictați cu tapet lichid, datorită căruia obțineți cele mai incredibile compoziții.

Asigurați-vă că urmați decizia de stil. Litere rebele inspirate de graffiti vor arăta ciudat într-un interior clasic sau scandinav. Motivele florale delicate sunt străine de loft industrial și steam-punk.

Picturi

Decoratiunile de perete pot fi autocolante si postere decorative, picturi ale artistilor contemporani, fotografii profesionale din expozitii sau colaje de familie. Chiar și cel mai pretențios consumator va putea alege o opțiune pe placul său.

Decor de perete pentru televizor si semineu

Decorarea unui televizor într-o nișă de gips-carton iluminată din spate este una dintre cele mai de succes soluții care nu numai că arată modern, dar și economisește spațiu. Peretele poate fi vopsit sau finisat suplimentar cu tencuială, decorat cu mozaicuri sau picturi cu un complot calm. Soluția stilistică poate fi orice, deoarece televizorul este un atribut integral în diferite interioare de living.

Nu supraîncărcați peretele cu televizorul cu detalii inutile, el însuși este un accent major.

O zonă specifică pentru un set-top box TV poate fi evidențiată cu tapet, pentru care merită să folosiți pânze în culori contrastante. Opțiunea cu tapet din material textil va adăuga confort și căldură încăperii. În plus, puteți pune în valoare televizorul cu muluri decorative. Un cadru din panouri de plastic va da un aspect strict finisat peretelui.

Pentru a decora zona șemineului, piatra decorativă și naturală este relevantă, materialele sunt apropiate de spiritul focului și sunt adesea folosite pentru decorarea sobelor și șemineelor ​​și a spațiului înconjurător. În interioarele clasice, zidăria este adesea folosită, camerele de zi ultra-mode își pot permite finisarea metalelor. Ca măsură de siguranță, nu agățați poze sau alte elemente de design inflamabile pe acest perete.

Exemple frumoase în interior

O decorare interesantă a pereților din camera de zi poate fi realizată atât într-o casă privată de țară, cât și într-un apartament mic cu o cameră. O gamă largă de materiale pentru fiecare gust și portofel vă permite să alegeți opțiunea de care aveți nevoie. În cele mai multe cazuri, o puteți face singur, dacă doriți.

Tapetul simplu întunecat care imită rafturi de cărți te poate duce la biblioteca unui vechi castel englezesc. În cameră, nu mai acordați atenție mobilierului și accesoriilor - la urma urmei, toată atenția este nituită pe pereți, trădând deci tocmai spiritul epocii victoriane. Ultimul interior sunt portretele stilizate pe pereți în rame grele din bronz.

Un biosemineu construit intr-un perete cu oglinda pare excentric si neasteptat. Un astfel de perete nu este doar un accent, este principala caracteristică a întregii încăperi, dând tonul pentru restul spațiului. Suprafața cu oglindă extinde vizual camera de zi, iar șemineul alb ca zăpada pare că plutește în aer.

Inserțiile de oglindă, marcate cu muluri decorative, arată neobișnuit, adaugă lumină și spațiu încăperii, ca și cum ar fi împins limitele acesteia. Vrei doar să te uiți pe „fereastra” în oglindă și să te regăsești în afara sufrageriei.

Blaturile din lemn recondiționate pot primi o a doua viață ca decor unic de perete. Forma rotunjită completează perfect curbura organică a tavanului boltit. Totul pare foarte creativ! O soluție de finisare non-standard este mai potrivită pentru o casă privată mare decât pentru un apartament.

Puteți „țese” un covor întreg din fotografii dacă umpleți întregul perete cu ele. Ele vor înlocui cu succes tapetul scump și vor deveni subiect de admirație pentru oaspeți. Ca „material” puteți folosi nu numai imagini cu rude și prieteni, ci și animale de companie, locuri memorabile și priveliști frumoase ale naturii. Gama alb-negru și sepia arată vintage, nu irită ochii, este ușor să deconectați de la un panou de casă dacă este necesar.Datorită pereților de culoare deschisă din cameră, interiorul nu arată deprimant.

Scoaterea unei fotografii de pe un perete poate fi dificilă, așa că faceți fotografii care nu sunt singulare.

Picturile murale care o înfățișează pe Marilyn Monroe și o mare metropolă americană evocă amintiri ale cinematografiei anilor 50 ai secolului trecut. Un design foarte eficient care va fi apreciat de iubitorii epocii cinematografiei alb-negru și opera unei legende feminine.

Pentru modul în care decorul schimbă interiorul, vezi următorul videoclip.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila