Plafoane duplex din gips-carton pentru living: design hol

Conţinut
 1. Particularități
 2. Vizualizări
 3. Stiluri
 4. Iluminare de fundal
 5. Iluminat central
 6. Spoturi
 7. Benzi LED
 8. Cum să alegi?
 9. Montare
 10. Opțiuni de interior

Tavanele joacă un rol important în designul camerei de zi. Datorită designului lor original, camera capătă un aspect atractiv, iar spațiul este umplut cu o atmosferă de armonie și confort. De obicei, sufrageriei i se alocă cea mai spațioasă cameră din casă, așa că există oportunități uriașe pentru decorarea acesteia.

Astăzi, există multe moduri de a decora tavanul, dar structurile de gips-carton cu două niveluri sunt deosebit de populare în interiorul sălii. Ele reprezintă o opțiune de design modern, care se potrivește în orice stil al camerei într-un mod original, subliniază în mod favorabil nuanțele și compoziția designului general din cameră.

Particularități

Plafoanele duplex din gips-carton arată uimitor, deoarece au o formă complexă și neobișnuită. Pentru ca această structură să servească drept decor principal al camerei de zi, înainte de a o instala, trebuie să luați în considerare cu atenție conceptul general al interiorului. Pe baza acestui lucru, ei selectează materialul și culorile adecvate. Cel mai adesea, plafoanele suspendate formate din mai multe niveluri sunt instalate în holuri spațioase. Dacă suprafața camerei este mică, aceasta poate fi decorată cu compoziții pe două niveluri de decor simplu, excluzând detaliile inutile și modelele volumetrice.

De obicei, un living este o cameră în care sunt combinate mai multe zone funcționale. În acest caz, astfel de tavane vor ajuta la delimitarea spațiului cu diverse inserții sau modele colorate. în care construcția de gips-carton nu ar trebui să reducă cantitatea de spațiu: este important să o măriți. Caracteristica principală a tavanelor suspendate din hol este simplitatea stilului și originalitatea designului.

Ele nu ar trebui să iasă în evidență puternic pe fundalul general al camerei, dar trebuie să fie combinate cu podele, pereți și mobilier.

Vizualizări

Plafoanele cu două niveluri sunt instalate în diferite moduri. În funcție de complexitatea executării lor, se disting structuri suspendate curbilinii și rectilinii. Adesea, se găsesc în interior pânze de formă neregulată cu iluminare din spate. Dacă camera de zi este mare, în ea sunt instalate tavane șic pe trei niveluri.

Modelele simple sunt cele mai simple. Sunt rapid de asamblat și necesită calcule precise ale nivelului. Această opțiune este potrivită pentru iubitorii de linii drepte. Cel mai adesea, un astfel de finisaj este folosit în casele cu grinzi de tavan, care strică aspectul estetic al camerei.

Dacă puneți mai multe foi pe un singur nivel de gips-carton, obțineți un tavan întins pe trei niveluri, în timp ce a doua etapă a decorului, care este plasată paralel cu pereții, trebuie făcută puțin mai sus, deplasându-se fără probleme în spațiul de ușa de la intrare și ferestrele.

Compozițiile curbilinii sunt considerate complexe, dar sunt foarte populare în designul camerelor de zi. Astăzi pot fi realizate în diverse finisaje. Totul depinde de imaginația și priceperea proprietarilor casei. Modelele cu linii curbe arată elegant, dobândind fără probleme o formă rotunjită. În ceea ce privește filmul superior, finisajele lucioase și materialele cu suprafață satinată, piele de căprioară sunt potrivite pentru instalarea acestuia.

Stiluri

Livingul este un loc unic în casă, astfel încât tavanele sale pot fi decorate în diferite stiluri. Alegerea unuia sau altuia finisaj este determinată de preferințele personale ale proprietarilor. În designul modern, următoarele direcții sunt cel mai adesea alese pentru tavanele cu două niveluri:

 • clasic;
 • rococo;
 • stil baroc;
 • Est.

Camerele de zi moderne sunt adesea decorate în stil Art Nouveau sau combină mai multe stiluri diferite. Versiunea clasică a tavanului este caracterizată printr-o formă geometrică regulată și linii drepte. Pentru design sunt utilizate în principal două niveluri, ale căror culori sunt dominate de verde și negru, roșu și alb, violet și portocaliu.

Dacă se alege stilul baroc pentru structura de tensiune, în acest caz se folosesc pânze albastre și gri, compozițiile de nuanțe de alb, bej sau verde arată și ele bine. Datorită culorilor naturale, tavanul cu două niveluri din sufragerie va căpăta un aspect natural, mobilierul din lemn natural va ajuta la completarea acestuia în interior.

Formele curbilinii în rococo arată neobișnuit, în timp ce acestea trebuie să combine mai multe nuanțe.

Puteți crea forme de con, undă sau cerc pe tavan. Pentru a mări vizual camera, se recomandă utilizarea unei suprafețe lucioase în decor. Dacă alegeți un design cu motive japoneze pentru designul dvs., nuanțele de negru și roșu ar trebui să predomine în el. În acest caz, nivelurile sunt decorate cu desene cu flori mari.

Iluminare de fundal

Iluminatul instalat corespunzător este considerat o parte integrantă a tavanelor întinse. Vă permite să subliniați în mod favorabil designul, face ca holul să fie spațios și ușor. Designerii folosesc diverse idei pentru a decora camera de zi. De exemplu, candelabrele elegante arată frumos în această cameră, dar trebuie completate cu reflectoare... Așadar, iluminarea va fi distribuită uniform în întreg spațiul camerei, creând revărsări neobișnuite în zonele sale individuale.

Mai des, pentru tavanele din gips-carton cu două niveluri, se folosesc următoarele tipuri de iluminat:

Iluminat central

Aceasta este varianta clasică pentru structurile suspendate. Candelabrele pot fi atașate cu cârlige speciale, instalate pe suporturi. Pentru camerele de zi înalte, trebuie să achiziționați produse suspendate, dacă înălțimea în cameră este mică, candelabrele pe platforme înguste vor fi cea mai bună alegere.

Spoturi

Se pot integra cu ușurință în tavan și ajută la crearea unei atmosfere diferite în anumite zone ale încăperii. De exemplu, o zonă de odihnă poate fi iluminată cu un nivel mediu, iar zona în care se află zona de lucru va fi mai luminoasă.

Benzi LED

Ele sunt alese atunci când tavanul este format din forme și figuri complexe. Principalele avantaje ale acestor produse sunt durata de viață lungă și consumul minim de energie. Curelele sunt suficient de flexibile încât sunt ușor de instalat chiar și în locuri greu accesibile.

Pe lângă elementele principale de iluminat pentru tavanele suspendate, vor fi necesare elemente de iluminat suplimentare. De exemplu, firele de fibră optică sunt indispensabile pentru structuri; vă permit să creați efecte de pâlpâire originale pe pânză. Se consideră un dispozitiv important și controler bandă led, cu ajutorul acestuia puteți controla schimbarea culorii în iluminare, puteți fixa o anumită nuanță a fluxului luminos, puteți opri sau activa spectrul de iluminare.

Cum să alegi?

Plafoanele cu două niveluri din gips-carton sunt unul dintre finisajele moderne. Astăzi, există multe idei de design pentru decorarea unei camere de zi, datorită cărora o cameră obișnuită este transformată într-un hol șic. Pentru ca camera să devină elegantă și frumoasă, un tavan cu 2 niveluri trebuie selectat corect pentru interiorul general. Un rol uriaș în alegerea pânzelor este jucat nu numai de tipul de material, ci și de textura, în funcție de tavanele:

Matt

Sunt produse în culori deschise, cel mai adesea culoarea albă predomină în compoziții. În exterior, produsul seamănă cu tencuiala decorativă. Astfel de pânze se potrivesc bine stilului clasic.

Lucios

Caracterizate printr-o mare capacitate de a reflecta lumina, sunt cea mai buna optiune pentru un living mic. Suprafața unor astfel de tavane extinde vizual camera, îl face mai spațios.

Designerii recomandă să alegeți modele similare pentru un apartament din Hrușciov, unde camerele suferă de lipsă de iluminare și par sumbre.

Satin

Suprafața filmului imită în mod ideal țesutul țesăturii. Astfel de tavane arată rafinat și scump, dispersează ușor iluminatul în hol și creează o atmosferă de confort. Este mai bine să le instalați în încăperi mari, a căror suprafață este mai mare de 20 de metri pătrați. m. Puteți decora structura suspendată cu satin într-un hol mic, dar în acest caz este necesar să folosiți modele simple de tavan.

Pentru ca o compoziție pe două nivele să devină un adevărat decor al sufrageriei, este important să decideți asupra culorii acesteia. Pentru camerele joase, va trebui să instalați pânze deschise la culoare. Pentru camerele înalte, tonurile întunecate sunt potrivite, permițându-vă să împărțiți spațiul proporțional. Dacă holul este situat pe partea însorită, cel mai bine este să folosiți nuanțe reci pentru decorarea tavanelor, dacă ferestrele din living sunt umbrite, avantajul ar trebui acordat culorilor calde ale paletei.

Montare

Plafoanele duplex pot părea dificil de instalat la prima vedere. Dacă vă aprovizionați cu instrumentul potrivit, aveți răbdare și o mare creativitate, toată lumea poate face față acestei sarcini. Desenele vin în mai multe varietăți, dar finalul este dat de designul original. Toate lucrările de instalare trebuie efectuate după cum urmează:

 • Faceți măsurători de înălțime. Tavanul, format din două trepte, va reduce ușor încăperea (când este instalat, „lasă” 5-10 cm înălțime). Dacă suprafața tavanului din camera de zi este plană, este mai bine să atârnați structura direct pe ea, astfel se economisește spațiu.
 • Cumpărați lămpi. Pentru a evita deformarea pânzelor la încălzire, se recomandă plasarea surselor de lumină în duze de gips.
 • Pregătiți un grund pentru finisarea gips-cartonului. Acesta va proteja în continuare tavanul de umiditate.
 • Calculați cantitatea de material de care aveți nevoie și stocați-vă cu instrumentul potrivit.
 • Creați un proiect pentru structura viitoare.

Multe metode sunt folosite pentru a atașa o structură cu două niveluri. Cea mai simplă și mai populară dintre ele implică instalarea la primul nivel. Apoi, al doilea nivel al compoziției este suspendat de acesta. Tehnologia de execuție a lucrărilor arată astfel:

 • Pregătiți locul de muncă. Se curata tavanul, se scoate tot mobilierul din living. Camera trebuie să aibă un pasaj accesibil, spațiu liber pentru tăierea și colectarea pieselor.
 • Marcajele sunt aplicate sub cadru. Determinați unghiul cu cea mai mică înălțime din cameră (va servi ca punct de plecare pentru trasarea liniilor). Pe pereții unde vor fi amplasate profilele se desenează chiar și benzi, iar pe tavanul propriu-zis pentru suspendare pun semne de puncte. În timpul marcajului, trebuie să utilizați o nivelă cu apă sau cu laser.
 • Stabiliți un cadru pentru primul nivel. Profilele UD sunt fixate, plasându-le în jurul întregului perimetru al încăperii cu o treaptă de 600 mm. Apoi se fixează suspensiile directe, li se aplică profile CD. Cadrul de la capăt este acoperit cu gips-carton.
 • Setați al doilea nivel. Pentru a asambla rapid și corect toate figurile, se recomandă ca toate lucrările să fie efectuate conform schemelor de instalare.
 • Fixează pânză decorativă și alte ornamente.

Arcadele pot fi realizate suplimentar din foi de gips-carton. Pentru a face acest lucru, ele sunt îndoite și atașate de profilele CD. Toate suprafețele rotunde ale structurii trebuie să fie furniruite. În ceea ce privește cusăturile, acestea sunt sigilate cu o bandă specială, pe care se aplică un strat subțire de chit. De asemenea, este necesar să acoperiți șuruburile cu acesta, deoarece în timpul funcționării tavanului, rugina poate apărea pe vopsea sau tapet.

Tavanul cu două niveluri, care este planificat să fie vopsit în viitor, trebuie să fie chit cu grijă (acest lucru va ajuta la evitarea apariției cusăturilor urâte). Nu uitați de amorsarea întregii suprafețe a structurii suspendate.

Opțiuni de interior

Pentru camera de zi, un tavan întins lucios în nuanțe de bej va fi o alegere frumoasă. În acest caz, puteți stabili o compoziție pe două niveluri, puteți alege un model în mai multe etape pentru proiectare. În centrul cadrului, este necesar să plasați un candelabru imens cu bile de sticlă; este mai bine să instalați iluminare de fundal cu LED-uri în jurul perimetrului structurii.

Pentru a împărți vizual spațiul în zone, inserțiile de culoare trebuie incluse în compoziția tavanului. De exemplu, o combinație de negru și roșu este potrivită pentru aceasta.

Pentru cunoscătorii stilului original, o cameră de zi cu tavan negru va fi o alegere interesantă. Ea îi va surprinde pe oaspeți cu o decizie neașteptată. Puteți dilua atmosfera sălii cu note de est. Primul nivel va sta la baza compoziției; ar trebui să fie decorat cu pânze cu desene tridimensionale de sakura. Candelabrele frumoase din lemn instalate la al doilea nivel al structurii vor ajuta la completarea unui astfel de interior.

Puteți urmări instalarea pas cu pas a unui tavan de gips-carton cu două niveluri în următorul videoclip.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila